2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

bir kizim ve iki oglum var üstelik oglanlarin dogum günleri ayni 07.05.02 de saat 13.30büyük oglum dogdu,07.05.06 de kücük oglum saat 08.15 de dogdu planlasam olmazdi ayni gün dogum günü kutlamak cok zevkli en azindan kavga cikmaz onun pastasi benimkinden güzel diyemezler cünkü ayni pasta olacak:sm_cool::sm_cool:

İstemiş olsan bu kadar denk gelmez...Allah evlatlarına uzun ömürler versin...Benimde oğluşun doğum günü 27 mayıs evlilik yıldönümüme denk geliyor doğum günümde hamile olduğumu öğrendim hep özel günlerime denk geldi oğluşum...sağlıcakla kalın sevgiler a.s.

Merhaba arkadaşlar,

Artık bebişlerimiz sesleri duymaya başladı.. İlk olarak bizim göbüşlerdeki ve kalbimizin sesini duyuyorlar sonra da dışarıdaki sesi yan odadan birileri konuşuyormuş gibi duymaya başlıyorlar (ses suyun içinde yankılanıyormuş) Bu arada bebekler annelerinin seslerini diğer seslerden ayırt edebiliyor ve müzik seslerine annelerinin verdikleri tepkileri veriyorlarmış..

Ben lisedeyken bir hocamız bize "arkadaşının hamileyken kocasıyla kavga ettiğinde sürekli arabesk dinleyip ağladığını, bebeği olduğunda ise bebeğin o parçayı her duyduğunda ağlamaya başladığını" anlatmıştı sengözlerimebaksanab o yüzden bebeklerimizle konuşurken ve müzik dinlerken, mutlu ve huzurlu olduğumuz müzikleri dinleyip, yumuşak bir ses tonuyla konuşmamız gerekiyor :dance:

Bu arada benim göbüş baya bi büyüdü..Artık ayakkabıları giyerken ve montumun fermuarını çekerken zorlanmaya başladım..senağlama Sizler ne durumdasınız ???

VALLA BENDENDE AYNI EBRUCUM...
ÇOĞU ZAMAN BOTUMUN FERMUARINI EŞİM ÇEKİYOR....
MONTUMDA ARTIK SIKMAYA BAŞLADI KAPATINCA....
AMA ARTIK OĞLUŞUMU TAMAMIYLA HİSSEDİYORUM HER TEPİĞİNİ...:sm_cool::dance:
BAZEN O KADAR GÜÇLÜ TEPİKLER ATIYO Kİ.....ARKA ARKAYA...
HATTA DÜN GECE İLK DEFA BENİ UYKUMDAN UYANDIRDI....:1shok:
ŞAŞIRDIM SONRA ELİMİ KARNIMA KOYDUM HALA ATIYODU....

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/] [/URL]

CANIM OĞLUŞUM BURAĞIM SENİ BEKLİYORUZ.....:asigim::asigim:

EBRUCUM TETANOZ AŞINI TAM OLARAK KAÇINCI HAFTANDA VURULDUN....
BEN DR A 24. HAFTAMDA GİDECEĞİM....
BÜYÜK İHTİMALLE ŞEKER TESTİM YAPILACAK....
AMA DAHA TETANOZ AŞIMI VURULMADIM....

ben 19 haftada bırde 23 haftada vuruldum doktorun vurul demedımı hala sana

SAĞLIK OCAKLARINDA 6. VE 7. AYDA YAPILIYO DİYE BİLİYORUM...
VE ARALARINDA 1 AY FARK OLUYO PAZARTESİ GİDİP VURULAYIM BARİ....
DR UM BANA 24 VE 28. HAFTALARDA DEDİ AMA...

Kardelencim biliyorsun tetenoz aşısı doğumda steril olmayan aletlere karşı anneyi koruyor..Ben doğumumu Allah kısmet ederse 29 Mayıs Hastanesinde yapmayı düşündüğüm için doktorumla konuştum..O da bana "doğumu burada yapacaksan aşı yaptırmana gerek yok bizde öyle bir risk olmaz" dedi..Bende henüz yaptırmadım..24. haftamda bitti 25'in içindeyim. Sanırım bu konuda doktorumun dediklerine güvenicem.. Aslında aşının bebeğide doğduktan sonra bir süre koruduğunu biliyorum ama eğer doktorum gerek görmüyorsa bu konuda içim rahat olacak.

Birde kan uyuşmazlığında 28. haftada mutlaka yaptırın dedikleri uyuşmazlık iğnesi içinde doktorum " o bebeği hiçbir şekilde korumaz doğunca bebeğin kan grubuna göre biz gerekeni yapıyoruz" dedi..

Bu arada bana şeker testi de bir sonraki gidişimde Şubat'ın 20 'si gibi yapılacak o arada yeniden uyuşmazlık testi yaptırcam..

Bakalım hayırlısı..Sende doktorunla bir görüş eğer sana hastane ortamı hakkında güvence verebiliyorsa sende yaptırmayabilirsin..

Sen nerede yapmayı düşünüyorsun doğumu kardelencim..

Bu arada bende ilk defa dün dışarıya çıktığımızda montum uzun olduğu için eğilemediğimden fermuarımı eşime kapattırdım.. Ayaklarımda şişmeye başladığı için çizmelerimi giyerken ve çıkarırkende çok zorlanıyorum.. Ayrıca benim oğluşta bana en güçlü tekmeyi bir hafta önce eşimle şakalaşırken attı.. Sanırım daha doğmadan kıskanmaya başladı babayı :)))))

GÜNAYDIN KIZLAR.....
ebrucum ben doğumumu kısmetse Gülhane Askeri Tıp Akademesinde yapıcam....
herkes çok memnun.....

benimde ayaklarımda şişme başladı...
özellikle akşamları şişiyor ve çok uzun süre oturunca.....
nolucak böle bilmiyorum bot giymiycez herhalde ben normal bi spor tarzı düz bi ayakkabı alayım diyorum artık.....

karışmak gibi olmasın ama keşke tetanoz aşını vurulsan nolur nolmaz açısından....
belki son anda bi durum olur belki o hastane de yapamazsın doğumunu herşey olabilir riske atma derim ben.....

merhaba kızlar ben de kabanımın son düğmesini kapatamıyorum geriye kalan 2 düğmedne biride sıkmaya başladı hafif hafif.bu hafta aşımı vurdurcam sağlık ocağında dr önerdi ne olurrr ne olmassss bellmi olur işimiz garanti olsun.

Benim bebeğimde çok hareketli 16 mayıs diyor doktorumuz dün gece uyutmadı beni o kadar çok hareketliki ve onunla konuşunca karnımını sevdikçe daha çok hareketleniyo demek doğduğunda hep ilgi isticek yandım ben kızlar babasıda ilgi manyağı kızımda öle olucak ahh bu annelerin çektiği... Eşimi şimdiden sıkıntı aldı bebeğimiz olduğunda onunla daha çok ilgilenince eşime vakit ayıramıcam diyee allah bana yardımcı olsun..

selam arkadaşlar! c.tesi dr. gittik. şeker testim iyi çıktı çok şükür. 10 kg. almışım bebiş de 96o gr. daha 10 kg daha alırsın dedi doktorum. uçmuşsun dedikafamçokkarıştı çatlarsın ve doğum sonrası vermen senin için zor olur dedi. napcam bakalım. normalde 55 kg. mım. ama çevremde herkes de normaldir alırsın o kadar diyor. bana bir 10 kg. daha patlarmışım gibi geliyo ama hadi hayırlısı bakalımsırnaşık şey tetanoz aşısıyla ilgili falan da hiç bişey denmedi bana, hiç bilgim yok. doktoruma epidural anesteziyle normal doğum yöntemini istediğimi söyledim ve bilgi aldım. inşallah herşey yolunda gider de bu yolla doğumu gerçekleştiririm. sizler hangi yöntemleri düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Geç kalmazsın Betül'cüm çünkü benim şeker testide yaklaşık o civarda yapılacak..Hatta 20 şubatta yapılacak.. Doktor bu kez gittiğimde gerek görmedi bir dahaki gelişine yapalım testini dedi.. Merak etme Allah korusun şekerin yüksek çıksa bile zaten önümüzde 2 ayımız daha olduğu için diyete girmemiz gerekiyor sadece .. Yinede ailende şeker hastası varsa gofret, çikolata ve reçel gibi beyaz şekerli şeylerden uzak durmaya çalış..

Happy'cim senin kaç haftalıktı bebiş.. Aslında çok kilo almamışsın canım ya sen bide beni gör yerimseniben 13 kilo aldım.. Çatlayacak biri varsa o da benim heralde laelaelaelaelae Doğum sonrasına gelince ne yapalım bir diyetisyenden yardım alacağız artık kendimizi spora ve bebişe de adarsak birşeyimiz kalmaz..Çünkü ben doğumdan sonra demir hapı almayacağım şu an aldığım vitaminler ve demir hapı yüzünden bu kadar şiştim, zaten hamileyken açılan iştah daha bir artıyor onlar sayesinde. Tetenoz aşısını doktoruna sor ve hastanedeki doğumhaneyi görmeye çalış..Aletlerin steril olup olmaması çok önemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…