2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

tuğbacım allah kolaylık versin canım facede gördüğün büyük olan abimin kızı yiğenim küçüğü benimki :)) inşallah bende seneye istediğim planları gerçekleştirebilirim tabi rabbimin izniyle ama siz boyle zor oluyo dedikçede korkmuyo değilim :))
 

kadercim şükür kavuşturana..valla hiç gelmeyeceksin sandım bi ara..giden gelmiyor ya..)
seni rüyamda nasıl gördüğümü o zaman dahi hatırlamıyordum ama aklımda kalan..yokuş bir yol ve çevresinde eski derme çatma evler..yeşil bir doğa hatırlıyorum gerisi yok..zaten sizin resimlerden etkilendim sanırım..o gün özledim bir resmine baktım uyuyunca seni rüyamda gördüm..

valla ne tevafuk olmuş yaaa..benim oğlan da senin kızın resmine bakarken sormuştu..bak bak diye gösterdi..ben de bak kardeş..helin adı dedim..hıı? diye sordu bir kaç kere tekrarladım diyemedi..zor değil ama utandı sanırım..
aynı şekilde selmanın minik ela'yı ve tuğbanın bebişini (beyza) de sevdik birlikte..dün akşam da ikra'nın fotoları ilgisini çekti..sordu bak ders çalışıyor dedim..kendine kalem getirdi..yavrum imrendi sanırım..ama maşallah ikracım bu konuda gayet marifetli..yetenekli..
çocukların dikkatini çekiyor demek ki..kendi yaş grupları..)
 
kardelenn elif nerdesin yahu yine kayboldun ama...;(
 
tuğbacım muhammed bu yaramazlıkta sınır tanımıyor bu aralar yine başladık..çok bağırıyor ya..deliricem..kızımın karnına yumruk atıyor..bebek kucağımdayken kucağıma oturmaya çalışıyor..kıskançlık krizlerine girdi yine..saymakla bitmez..daha neler neler..evdeki tüm şekerleri çikolataları bitirdi sonunda..bişey yemiyor..meyve suyu ve çikolata..zoraki dün akşam süt içirdim..

haa bu arada benim kızın yaramazlıkları abisini aratır nitelikte..kaç kez yanıyorduk..ekmeklik vardı tezgahın üzerinde içindeki poşeti çekti, düşürüp kırdı..kavanozu, bulduğu bilimum şeyleri çekip düşürüyor..içecek içerken, yemek yerken elime vuruyor..sofrayı, tabağı çekiyor kendine..atıyor kendini arkaya kaç kez baş aşağı düştü yavrum..otururken de arkaya atıyor başını..küt değiveriyor yere..cimcime çok hareketli ve abisini aratıyor..
 
selmacım imrendim valla kırtasiye malzemelerini çok severim ben..keşke bu alışverişe birlikte çıksaydık..)
 
merhaba arkadaşlar..selmacım valla bu ihtiyaç listeleri standart galiba senin unuttuklarını ben sayayım:)))sulu boya,kuru boya,mum boya,kurşun kalem,kalemtraş, silgi,A 4 kağıdı bi top,makas ,uhu.prit,parmak boya,yüz boyası,el sabunu yara bandı,ıslak mendil,4lü kağıt havlu,8 li tuvalet kağıdı,bebe kolonyası,elişi kağıdı,mukavva fon kartonu kırtasiye bandı güzel yazı defteri selpak pamuk klasör, daha da unuttuğum vartdır belki..bütün anasınıfları kesme yapıştırmayı okuld ayapıp asmış bizimki eve ödev veriyo sonuçta elişi kağıdı yapıştırıcılar sınıfta tekrar aldım az önce böyle giderse işim iz var valla bi yerden sonra ytişmiyo kızlr yüz boyası yanlışmış değiştirdim 10 lira verdim valla sürekli isterlerse hapı yuttuk

esracı bence de fazla ara verme böyle okul zamanı küçük çocukla uğraşmak zor oluyo..alperen şuanda bile laf anlamıyo 2 yaş dahamı iyiymiş ne:))
gizemcim sanada geçmiş olsun canım benimde burnum tıkalı ama i,dare ediyorum önemli bişeyim yok
tuğbacım beyza biraz büyüsün daha çok katılırsın aramıza 2 çocuk olunca öyle oluyo bende uyurlarken iş yapayım diyorum bazen ev dağınıkken kayınvalidem geliyo bilg nasıl kapatıcamı bilemiyorum
çocuklar oyun oynarken temizlik yapıyodu neyse gideyim
öptüm hepinzi hoşçakalın
 
selam kızlar,
böyle taksit taksit yazdığım için kusura bakmayın bu akşam eşim nöbetçi kızım da erken uyursa inşallah (hiç sanmıyorum ama) biraz fazla takılabilirim:)
 
özlemcim senden başlayayım,
yanlış hatırlamıyorsam başka bir okula tayinin çıkmıştı inşaallah iyi insanlarla ,iyi idarecilerle ve en önemlisi iyi öğrencilerle karşılarsın...
kızın nasıl? inşaallah arkandan ağlamıyordur?
 
geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun kızlar daha iyiyiz ama inaılmaz yordu hastalık beni
kader hoşgeldin
geçmişi okudum ama tek tek yorum yapamayacam çok yorgunum iyi geceler
öpüyorum
 
ya senin kız için erken değilmi bunca şey. daha oyun çoçuğu bizimkiler ne yapıcaklar yapıştırcıları elişi kağıtlarını şimdiden. buğraya kreşte nevresim tk, 1 er takım iç dış kıyafet, ev ayakkabısı, havlu, diş fırçası diş macunu istemişlerdi okadar. ha bide butarz masraflar çin 6 ayda bir 100tl veriliyordu. daha mantıklı gelmişti bana.
elleri yatkın olurmu şimdiden bilmiyorum buğra arda bi boyama kağıdını karalamış bi şekilde getiriyordu okadar:))

aynı kıyafetleri giyince abla kardeş sandım benzettimde. ilerde ikrada kardeşiyle o şekilde olucak ozaman:))
yok yok zor değil korkma bizimkiler erkek çoçukları genelde e yaramaz oluyorlar seninki kız olduğu için 4 yaşta olur diyorsun kızlar anaçtırlar destek bile olur sana korkma. ama azcıkta olucak zor yanları biraz toparlanana kadar en azından ikra kadar olduğunu düşünsene kurtarır kendini kucak bebekliğinden çıktımı rahatlarız heralde.

yemeden nasıl yaşıyor bu çoçuk anlamadım. yine yaramazlıklara başlamasına üzüldüm. ya annende gitmişken şu eşinin iş yerinin kreşini bi deneseniz belki iyi gelir muhammede? ilgilerine sevgilerine ortak geldi onlarda haklı bi kaç gündür buğra çıkmıyor dışarı aktivite filan kalmadı annem gitti kuzenler okula başladı beyzaya dalaşmaya başladı ufak ufak sıkıntıdan demekki yapıyorlar böyle. parka filan götüreyim diye kanguru aldım beyzayı koymaya bugün pazara çıktık beraber dolaştırdım ama havalarda bozmaya başladı babaya iş düşücek mecbur gezdiricek bizi kapalı alanlara fialn oyun yerlerine götürüp enerjisini attırıcaz artık.


buarada buğraya wc eğitimine tekrar başladım. eğer unutmazsam vaktinde götürürsem yapıyor çişini arada kaçırdığımız oluyor daldığımız için daha kaka yapmadı hiç bakalım tutuyormu yine korktuğu için yoksa gerçekten yok olduğu içinmi yapmıyor bilemiyorum. bakalım busefer benmi kazanıcam yoksa pesmi edeceğim en yakın zamanda:)))
 
selmacım seni unuttum sanma :))
tam sana yazmaya başladım benim cadı laptopun kapağını kapattı sinir oldum ama yapacak dövsen olmaz sövsen olmaz :))
bu arada bakıcınla yaşadığın problemlere üzüldüm ama belki de böylesi daha hayırlı olur. özellikle sevcanın yorumu dikkatimi çekmişti ben de aynı şeyi düşünüyordum ki kadının birdenbire kendini çekip seni sıkıntıya sokması aynen çıktı ( ne olursa olsun seni böyle aniden ortada bırakmamalıydı.
ben önce kreş istedim ama 4 yaş ve üzerini alıyorlarmış eve gelen bakıcı bulduk 21 yaşında bir genç kız. benim cadı iyice hareketlendiği için ona yetişebilsin diye genç kız istemiştim ama kız biraz yavaş sanki ama kızım onu sevdi en azından yadırgamadı (hoş benim kızın yabaniliği en fazla 2 saat sürer) gerçi seminer döneminde babası izindeydi ama gel gör ki babası yatağında tosur tosur yatarken beni kızım uğurladı evet inanamayacaksınız ama beni kızım uğurladı bana el sallayıp kapıyı kendi kapattı. hatta ona tembihledim "kayu başlayınca babayı uyandır sana sütünü versin " diye canım kızım kayu başlayınca babasının yanına gidip onu uyandırmaya çalışmış ama nafile babamız uyanmamış ertesi günlerde sütü ulaşabileceği bir yere bıraktım .
 
gizemcim hoşbulduk canım,
hastalanmışsın geçmiş olsun canım inşaallah kendini en kısa zamanda toparlarsın da benim yerime de diyarbakırı gezersin.özellikle de best kafeye gidip de benim yerime bir kahve içersen sevinirim :)
 
ay bu kız beni bazen delirtmeye uğraşıyor ama bilmediği bir şey var ben ondan daha deliyim :jeyyar: önce süt istedi sonra yanına yatmamı istedi sonra televizyonu göremiyorum diye huysuzlandı ben kalkınca bu sefer de niye kalktım ona sinirlendi cadı kafamçokkarıştı
 
kızlar bu arada benim tuvalet eğitimi gayet iyi gidiyorken veda yemekleri(iftarlar), yolculuk,evi yerleştirme derken benim eğitim fiyaskoyla sonuçlandı ( bazen bir bakıyorum ben tuvalete oturacağım diyor beni bayıltana kadar orada tutuyor sonra da yapmayacam deyip kalkıyor bazen de tuvalet konusu açılınca hayır ben tuvalete yapmayacağım diyor ben de üzerine gitmiyorum .
bir de kahvaltısını ayrı ayrı yedirmeye çalışıyorum yüreğimi tüketiyor ama en azından peyniri tükürmüyor az yiyor ama olsun yavaş yavaş artırırız diye düşünüyorum ama gelin görün ki bakıcıya naz yapıyor ve yemiyor geçen gün yemeyince bakıcı da bulamaç yapmış vermiş ben de "geri dönmeyelim, bulamaç yapmayalım yemezse yemesin eninde sonunda yer" dedim ama doğru mu yapıyorum açıkçası bilmiyorum bir fikri olan var mı?
 
kahvaltı dışında diğer yemek,çorba,yoğurt ve sütte çok şükür problem yok meyve de 1-2 dilim de olsa yiyor meyveyi dilimleyip tabağa koyacakmışım çatalla yiyecekmiş küçük hanım :)
ama galiba zayıflık rekoru yine benim kızda galiba 10 kg -10buçuk kg arasında gidiyor geliyor :) her ne kadar gözüme çok zayıf gelse de sağlıklı olsun başka birşey istemiyorum ..
 
ridacım atlamışım seni ..ne güzel seviniyorduk bizde uslu çocuk oldu diye..tuğbanın dediği gibi önümüz kış enerjiler içerde kaldığı için biraz zorlu geçicek senin için gerçi hepimiz için aynı şey geçerli muharrem 4 saat evden ayrı kalıyo sonra bağırışlar kavgalar devam..geçen sene kreşe verdiğimde rahattık 9la 4 arası evde yoktu ama bizim buralarda benim bildiğim 4 yaş sınırı bizimkler daha küçük varsa alan yerler senin için en uygun yer kreş canım
 
kızlar günaydın

gülhancımıda altta görüyorum onada günaydın :)

valla dularımda hep varsınız kızlar özellikle ridacım sanki bana o biraz daha zorlanıyomuş gibi geliyo araları çok küçük olduğu için hep dua ediyorum rabbimden kolaylık versin size diye tubacımında işi zorlaşmaya başladı kıskanması çok normal aslından bütün ilgi sevgi onunu ikiye bölündü tubacım mümkün olduğunca beyzayı sevmeyin buğranın yanında sadece onun sevmesini sağlayın o ilgi göstersin siz eskisi gibi onu sevin kucağınıza alsa bile kızkanıcak şimdilerde sanırım yarım günde kreşe gitse iyi olucak aslında ama

ridacım muhammet için sende kreşi desen en azından yarım gün tabi maddi durumlarda elverirse yada eşinin işyerinde kreş diye yazmıştı tubacım onu bi düşünseniz üstte görümcem oturuyo bi oğlu var 4,5 yaşında çocuğa yaramaz demek az kalır ikrayla 10sn yanyana duramazlar kreşe gitti ytemesi düzeldi sebzeyi sütü ağzına sokmayan çocuk orda yiyomuş biraz biraz uslanmış orda arada aşırı haraketleniyomuş ama öğretmenlerden de çekiniyomuş bi ikrayla arası hala düzelmedi kıskançlık devam ediyo herkes ikrayı sevdiği için deliriyo
 
kadercim helinin bakıcısını sevmesi çok iyi zayıflığı konusundada bende takmıyorum canım bu aralar biraz kilo almaya başladı ama geneldede ikra hep zayıfdı yemek konusunda eğer ayrı ayrı yemiyosa şoyle yapabilirsin mesela peyniri ayrı yiyosa onu ayrı ver küçük küçük ekmeklere reçel tereyağ sürsen belki onuda ayrı yer diğer türlü mesela ben muz elma eziyorum içine 1 tatlı kaşığı dolu dolu badem ceviz karışımı döküyorum biraz pekmez yada bal biraz tahin duruma göre onu karışık yediriyorum ikra peyniri t.yağ bal reçel zeytin yumurta bunları ayrı ayrı yer ama cevizle badem için meyvesine karıştırıp veriyorum sabah kahvaltısında
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…