2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın arkadaşlar :)))

Öncelikle tüm öğretmen arkadaşlarımızın geçmiş öğretmenler gününü kutluyorum..(Bir sonraki öğretmenler gününe kadar bebişlerimiz kocaman olcak inşallah :))

Aramıza yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyelim tekrar..

Veee ayperin demek bi prensesin olcak :)) Gözün aydın canım ya ..Allah hepimize bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucaklamayı, hayırlı evlat sahibi olmayı ve iyi birer anne olabilmeyi nasip eder inşallah..

Bu arada arkadaşlar benim eşim hala şok geçiriyor..Ultrasonda bebeği gördüğünden beri tuhaflaştı..Durup durup bana "senin içinde bir şey var hemde hareket ediyor" deyip duruyor :)) Bende ona "ama o benim içimde senin içinde değil ki sana ne oluyor, hem bütün insanlar bu şekilde dünyaya geliyor" diyorum :)) Allahım ya iyiki kadın olmamış yoksa kesin kafayı yerdi heralde :)) Neyse her ultrasonda onunda eşlik etmesini sağlayarak duruma alıştırmaya çalışacağım bakalım. Hamilelik ve bebek olayına bu kadar yabancı olacağı hiç aklıma gelmezdi gerçekten :)) Bu arada eşime "benimle doğuma girmek ister misin?" diye sordum.."Hayır midem kaldırmaz benim, ben dışarda beklerim seni :))" dedi..Acaba ona bir kötülük yapıp youtube'daki doğumlarımı izletsem :))

canım ben izlettim youtubedeki doğumları jeyyar izlesinki kıymetimi anlasın diye..sengözlerimebaksanab o kadar kolay sanmasınlar al kucağına bebek ohh ne iyi doğmuş hemen..yaa bide bize sor nasıl doğurduk :1shok: kıyamam sana deyip duruyor sırnaşık şey

ayperin gözünaydın canım minik ayperin yoldaymışa.s
yasemin seninde gözünaydın bir zor zamanı daha geride bırakmışsın sonuçlar iyiymiş.
kızlar benim kociş çoktaaan izlemiş doğumu internetten.sezeryan,normal
doğum ,suda doğum hepsini izlemiş biliyor yani neler çekeceğimi sürekli dua
ediyor

günaydın arkadaslar benimle aynı şeyleri yasayan insanlar ile bir arada olmak çok guzel.Benim size bir sorum olacaktı da ben balık sevmiyorum yesemde zorla yiyorum balıkta sanırım omega3 var acaba bunu hap şeklinde alsam bir sorun olabilirmi?doktorumada soracamda daha gitmemize var Bu arada doktorlarda hersorulan soruya dogrudürüst cevap vermiyoo kendileri birsürü dogumda bulunduklarından onlar için çok sıradan bizim telaşımızı anlamıyoo neyse görüşürüz

canım bende aksine balığa bayılırım..balık çok önemli tatlım bebek için zaten çok gerekli ve faydalı..senin için araştırdım hemen internette
Araştırmacılar "annelerin hamilelik sırasında aldığı balık yağı desteğinin hem fetus hem de bebeğe hiçbir zararı yok. Aksine bebeğin göz ve el koordinasonu açısından potansiyel faydası var" dedi.annecocuk.com da buldum bunu..yinede doktora danışıp başla..dediğinde doğru..bizim telaş ettiğimiz şeylere onlar gülüyodur alışmşlar çünkü..

merhaba bende 15 haftalık hamileyim inş.bende mayıs annesi olacağım.şuanda hamileliğim gayet rahat geçiyo 1 hafta sonra üçlü test yaptıracam inş.sorun çıkmaz.bebeğimin cinsiyetini öğrenmeye az kaldı çok merak ediyorum.

hoşgeldin ranacım..
bebişin hayırlı olsun..sağlıcakla kucağına alırsın inşallah :1hug: bende bugün gidicem 3 lü test için..dua edin benim için ne olur..Allahım sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eder inşallah AMİNN..

SENİ ÇOK SEVİYORUM CANIM OĞLUŞUM:asigim:

Zeynepcim,

Omega-3, bir diğer ismiyle 'alfa linolenik asit', yağlı balıklarda, ceviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor...Yani illaki de balıkta olacak diye bir kaide yok..Günde 2 yada 3 tane ceviz ve biraz badem yiyebilirsin..Kurubaklagillerden de alıyorsun..Bu arada salata yaparken marullarını ve yeşil sebzelerini mümkün olduğu kadar bıçakla değilde elinle parçalarsan daha çok faydasını görebilirsin..yerimseniben

Bir sitede bak ne yazıyor;

Her gün iki, üç ceviz veya 8-10 adet badem yiyin

- Her gün bir tabak yeşil yapraklı sebze yemeği veya salata tüketin

- Yoğurt veya salatanızın içine bir yemek kaşığı kadar keten tohumu serpin

- Haftada en az iki kez kurubaklagil tüketin

- Balık tüketemiyorsanız günde bin mg'lık balık yağı takviyesi alın

- Kanın pıhtılaşmasına karşı ilaç kullanıyorsanız, balık ve balık yağı tableti doktorunuza danışarak kullanınız.

Hoşgeldin Rana'cım.

Sitedeki bir kaç arkadaş erkek bebek bekliyoruz :)) Bakalım senin ki ne olacak :)) Allah kalbine göre verir İnşallah..Benim hamileliğimin en başında içime erkek olacağını doğuyodu..Sonra annem "senin oğlun olacak galiba" dedi..En son kayınvalidem rüyasında görmüş..Doktorumuzda %70 erkek dedi..İnşallah sağlıklı bebişlerimiz olur canım..

Eda'cım

Hani diyolar ya kadın içerde bi kere adam dışarda 9 kere doğurmuş naniknanik,
Muhtemelen benim eşimde öyle olacak..

edacım heycanlanmaa desemde yinede heycanlancaksın :1hug:

Selam Rana hoşgeldin aramıza. Ben de bu çarşamba yaptıracağım 3'lü testimi, inşallah hepimiz için hiç bir problem çıkmaz.

Eda'cım

Hani diyolar ya kadın içerde bi kere adam dışarda 9 kere doğurmuş naniknanik,
Muhtemelen benim eşimde öyle olacak..

Benim eşim değil doğuma girmeyi, youtube'deki doğumları seyretse bayılır. Bir defasında annesinin bir ameliyatında gazlı bezin üzerindeki tentürdiyot lekesini kan zannedip, bayılmış, gözünü açtığında annesinin yanındaki yatakta yatıyormuş, bu yüzden benim hiç şansım yok :1no2:

ayyy canım ya bi dra sor canım gittiğinde atık bulantının kesilmesi gerkmezmi diye,,betül canım ben daha hissetmedim yaaaaa,,, ay kız inş cinsiyetleri belli olcak bebeişlerimizizn hayırlısısyla ,çok geçmiş olsun bi kaç gün rapor al evde otur canım malum öğretmen hastalığı,ayrıca betül meslekteki kaçıncı yılın benim 3.yılılma.s.

edacımmmm,canım inş iyi geçecek tahlilin bize sonucu ver olurmu canım,merak ta etme inş bi sorun yok

:1hug:Ayy kızlar ne çok olmuşuz biz.. Ne kadar güzel sohbetler yapılmış, müjdeler verilmiş, ilkler yaşanmaya başlamış..:içelim:
Kaç zamanlardır öyle zor günler geçirdim ki, doğrusu yazdıklarınızı okuyunca geçen zamana ve aranızda olamamaya üzüldüm.. :1no2:
Aramıza yeni katılan tüm arkadaşlar.. a.s.HOŞGELDİNİZ.. Umarım hepinizle paylaşımlarımız bol olur..
MURGİZ' cim ve sevgili BEBEBE, demek ilk kıpırtıları hissediyor gibi oldunuz heyecanınızı görmeyi gerçekten isterdim doğrusu.. Bu arada ben de "geçmiş öğretmenler gününü" zü kutluyorum ve sizi öpüyorum..Şeniz
AYPERİN, tebrikler canım; inşallah meleğini sağlıcakla kucaklarsın..
MURGİZ,:1hug: canım benim Çarşamba günü içinden geçirdiğin herşeyi doktorundan duyarak gelmiş olmanı tüm kalbimle diliyorum.. Gerçekten de sabrettin..şutarafagitti
TÜLAY, EDA, YASEMİN, AVEBRU.. Şu an isimlerini anımsayamadığım diğer arkadaşlarım ve henüz tanışma fırsatı bulamadığım ARAMIZA YENİ KATILAN TÜM ARKADAŞLAR.. Hepinizin iyi olduğunuzu umuyor ve paylaşımlarımızın çok daha bol olması temennisiyle hepinize sevgilerimi yolluyorum..
İYİ AKŞAMLAR....a.s.

iyi akşamlar kayracım daha iyi olduğunu umarak başlayayım canım kayracım inşş başta sağlıklı olduğunu sonrada ne ise cinsiyetini öğrenirizde bu merak biter,kayracım sanki hissettim çok heycanlandım ama ondan sonra hissetmedim,şimdide diyom acaba hissettinmi hissetmedimmi diye ay ne bileyim ayrıca günümü kutladığın için saol canımmmmm byeeeeee lütfen iyi olllll

Kaç oldu msj yazıyorum nasılsa kayboluyor.. Kötü KazenÇok kızdım şimdi yaa..Neyse!!
İnşallah Murgiz' cim bu sıkıntılı günler gerilerde kalmıştır, halen çekmekte olanlar varsa temennim onlar için de aynısı olur..
Sende neler var? Çarşamba' ya da az kaldı canım benim kimbilir şimdi ne kadar heyecanlısındır.. Umud etttiğin herşeyin gerçeğine kavuşmuş olarak dönmeni diliyorum Murgiz' cim..
Bu arada msn adresini alabilir miyim senin?

ayy sağol canım kayracım ya inş geçmiştr,,,canım çook şükür iyiyim yaaaaaa ufaklık lekelnme dışında maaşaalh bi sıkıntı yaşatmadı bana ,ayyyyy çok heycanlıyım ya kayracım özel mesaj atmayı öğrensem msn mi yazcam burdan veya başka yerden vermek yasak ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…