2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Slm Tülay,
Benim karnım sanki akşama doğru çok belirgin bi biçimde büyümüş gibi görünüyor. Görenler epey bi kabardığını söylüyor..
Bebeğinin gelişimi için, aldığın kiloyu düşünüp tereddüt etme canım.. Daha yolun başındayız. Ben mesela 1 kilocuk almışım ama maşallah fındığım nerdeyse 4-5 gün önden gidiyor, umarım senin için de öyledir..

yasemincim,

ben daha önce yazmıştım..Hamileler için özel korseler var..Bu sayede omurgan düzgün durduğu için daha az bel ağrısı yaşarsın..Birde eşine akşamları hafif hafif masaj yaptır..Gün içinde oturduğun sandalyenin arkasına sırtını ve belini destekleyen ortopedik yastık da koyabilirsin..Eğer çok fazla oluyorsa doktoruna danışarak ilaçta alabilirsin ama ilaç almak en son seçeneğin olmalı.Suda karıştırılan magnezyum veriyorlar..Birde bebeğin ağırlığı arttıkça ağrılarda artabilir bu nedenle doktorunla bu konuda konuşmanda fayda var..

sağolun kızlar hepimiz aynıyız demekki benim karnımda belirgin ama işte kilo az
alınca tereddüt ettim biraz neyse dr a gidince öğrenecem artık nasıl olduğunu

kimde demiş sırnaşık şeyben 4 kilo aldım karnımda basbayağı diyoki hamileyim diye ,,,,,yasakkelimekızlar ben fazla alcam herhalde normali en fazla 3 kilo alınması lazım ,kızlar nasıl almayayım hergün dfındık fıstık badem ceviz ,süt ,sucuk tarzı şeyler tüketiyom ,,,,bebiş sağolsun napalım:tomato:

hiç sorma kayracım çok sakar olmuşum elime ne alsam düşüyo elimden yaaaa.buarada bulantın biraz hafifledimi yoksa ilaçmı kullanmaya devam ediyomusun diye merak ettim,,,,,,,,,,,,buarada yasemin kusura bakma yafff kör olmuşum görmedim

Merhaba Tülay,

Ben 13. haftaya kadar hiç kilo almadım, mide bulantılarım dolayısıyla doğru düzgün yemek yiyemiyordum. Doktorum da yiyebildiğini ye, hiç zorlama kendini demişti. Zaten ilk üç ay bebek senin yediğinle beslenmiyormuş. Bu hafta 4. ayım bitmek üzere. 3 hafta içinde 2 kilo aldım. Mide bulantılarım tamamıyla geçmese de oldukça seyrekleşti. Dolayısıyla daha düzenli beslenmeye başladım. Ancak bebeğimin beslenmesini ve ikimizin de ihtiyacı olan besinleri göz ardı etmeden yediklerime dikkat ettiğimi söyleyebilirim. Doktorun herhangi normal olmayan bir durum olsaydı bu konuyla ilgili mutlaka bir şey söylerdi, bu yüzden endişelenecek bir durum yok bence. Benim de karnım son iki haftadır hafif belirginleşmeye başladı, aynanın karşısına geçip geçip bakıyorum, çok hoşuma gidiyo a.s

Merhaba Tülay,

Ben 13. haftaya kadar hiç kilo almadım, mide bulantılarım dolayısıyla doğru düzgün yemek yiyemiyordum. Doktorum da yiyebildiğini ye, hiç zorlama kendini demişti. Zaten ilk üç ay bebek senin yediğinle beslenmiyormuş. Bu hafta 4. ayım bitmek üzere. 3 hafta içinde 2 kilo aldım. Mide bulantılarım tamamıyla geçmese de oldukça seyrekleşti. Dolayısıyla daha düzenli beslenmeye başladım. Ancak bebeğimin beslenmesini ve ikimizin de ihtiyacı olan besinleri göz ardı etmeden yediklerime dikkat ettiğimi söyleyebilirim. Doktorun herhangi normal olmayan bir durum olsaydı bu konuyla ilgili mutlaka bir şey söylerdi, bu yüzden endişelenecek bir durum yok bence. Benim de karnım son iki haftadır hafif belirginleşmeye başladı, aynanın karşısına geçip geçip bakıyorum, çok hoşuma gidiyor a.s

Murgizcim bütün kuruyemişçiler sanamı çalışıyo yoksa jeyyar canım..şöyle bir durum var..Ne kadar çok yersen ye vücut vitamin ihtiyacını günlük olarak karşılıyor..Kuruyemişleri birer ikişer tane yesen daha iyi olur çünkü bütün doktorlar, bebek var diye iki kişilik yemeyin nasıl besleniyorsanız öyle beslenmeye devam edin süt ürünlerinden bolca tüketin diyorlar..Bence aşırıya kaçmadan yesen senin için daha faydalı olur çünkü ilerleyen dönemde iştahın dahada artacak ve istemediğin halde fazla kilo almaya başlayacaksın..Eğer kuruyemişten vazgeçemiyorsan tatlı, makarna ve ekmek gibi şeyleri daha az ye..Çünkü onların bebeğe pek faydası olmuyormuş zaten..

ahhhhh ebrucum sevdiğimden değil beberk için yiyom zaten az yiyom günde 2 ceviz,4 fındık 4 fıstık 4 badem bi avuç da ayçekirdeği yiyom,,yarım litre süt içiyom en az 4 tane meyve yiyom,balık baklagil ..vs zorla ama,,asıl bana kilo yapan ekmek çok seviyom ekmek siz doymuyom ya şakkıdızaten tatlıyla aram hiç yok

ebrucum korse için erken gide düşünmüştüm o yüzden onu düşünmedim.dr çok ağrım olursa parol alabileceğimi söyledi ama hiç içmedim.bugün iyiyim çok şükür ağrım yok:1ninca:

selam kızlar...
bakıyorumda bende sizlere göre biraz fazla almışım galiba...
benim sıkıntım çok yemekle alakalı değil sanırım öyle abes bi yemem yok
ama ben öğünleri azyiyorum ve böle olunca da kilo alıyorum..
yani günlük en fazla öğünüm 3 benim hatta bazen 2de diyebiliriz unutuyorum yemek yemeyi..
bu zaman kadar bnde tok karına 3 aç karına 2 kilo almışım....
kızlar benim mideden göbeğe doğru bi şişlik oldu
ve midem çok rahatsız ediyo artık
özellikle yatarken..
sizdede varmı böle şikayetler
zaten benim bel çevrem genişti mide problemim oluyodu ara sıra
ama şimdi kocaman bir belim ve mideye sahip oldum....

kardelencim canını sıkma doğumdan sonra verirsin bak aramızda 1 gün var seninle.cinsiyeti belli oldumu senin bebişin

ya murgizcim bizim hemşirenin karnı kocaman acayip kilo aldı aramızda tam bir ay var o önden
gidiyor ama o benim gibiyken kocaman oldu karnı.bide her gören soruyor bana
niye karnın çok büyümedi diye valla psikolojimi bozdular benim iyice
depresyona girdim ben aslında normal olduğumu biliyorum sürekli dr larla iç içe
çalışıyorum bilgi alıyorum internet elimizin altında her türlü bilgiyi alıyorum ama insan ister istemez etkileniyor

merhaba Burcu
benim başından beri hiç mide bulantılarım olmadı iştahım da arasıra olmasa da
genelde iyi bende elimden geldiğince kendimi değil bebeği beslemeye dikkat ediyorum protein ağırlıklı yiyorum.aynanın karşısında vakit geçirmek hoş oluyor gerçekten

yasemincim benim daha belli olmadı cinsiyeti..
3lü taramaya gidince öğrenicez herhalde...
zaten daha çok erken bi dönem bana göre...
hem fazla ultrasona girmekte iyi değil..
daha geçen hafta gittik çünkü ense ölçümü için....
zaten doğumdan sonra eski halime dönemezsem çok kızarım kendime..
kilolu bir bayan olmak istemiyorum....

tülaycım karın büyüklüğü ile bbebek gelişiminin alakası olmDIğını bak sen bizden iyi biliyon tamamen vucudumuz ile ilgili bişiy bu,annem diyo halalarıın karnı çok büyük oluyo onlara çekmişsin diye ,ona baksan benim bebişin gelişimi önden gitmiyodu hatta 3 kasımda gittiğimde 1 gün geriydi gelişimi ,yani boş yere evhem yapıyon,,inş hepimizin sağlıklı bebeleri olcak boş şeylerle bebeğinin huzurunu kaçırma derimlaelaelaelaelae

günaydın kızlar..benimde karnım hiç yok denecek kadar az..2 kilo aldım sadece...annem bana çekmişsin diyo bende kilo almadım ama siz tombiş doğdunuz diyo yediği besinler bizi beslemiş kendi kilo almamış bizde abimle 4 er kilocuk doğmuşuz :1shok: bende öyle olabilirim ama nasıl çıkar oradan onu bilemem :roflol:

zaten ayda bir giriliyor ultrasona öle sık sık girilmioyor.daha dur bakalım 9.ayda ister istemez şişiyorsun o zaman canın daha çok sıkılabilir.senin elinde olan bir durum istgersen tabiki verirsin kilolu olanlarda ayrıca her zaman kötü görünmüyo ben kendimden biliyorum da

:teytey:Teşekkürler kızlar.. Siteyi çok seviyorum çoğu zaman burdayım.. paylaşmak güzel..

Tülaycım sıkma canını ya, bende tam tersi hala kotlarıma sığabiliyorum diye seviniyorum şahsen..Zaten ilerde göbişimiz kocaman olacak niye acele ediyoruz ki..En güzeli normal gelişmesi. Kilo alan ve göbeği çıkan kadının bebeği daha gelişkin diye bir kural yok ki..Başkalarının sözlerine pek takılma.. Yani henüz daha 3 aylık falan hamileyiz ki biz..7 aylık olsak anlayacağım onların öyle düşünmesini de 3 ayda hemen öyle dokuz ay gibi gezmez ki kadınlar..Sana bir daha sorduklarında "ben vücudum bozulmasın diye bebişi taşıyıcı anneye naklettirdim" dersin :dance:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…