2008 eylülünde meleklerini kollarina alacak annişler

Valla şu saate kadar hep işim vardı bu arada yeni topik açılmış neyse hayırlı olsun hepimize inşallah güzel haberlerimizi burda veririz artık,bu arada mehtapelif ne olmuş öyle 4.aydan sonra ilk kez mi gittin dr.a neyse zaten kız istiyomuşsun demek Allah dualarını kabul etmiş kız erkek farketmez inşallah hepside sağlıklı hayırlı evlatlar olsunlar,galiba herkes gitmiş bu arada..
 
anammmm mehtap ya;
Türkiyede 4.ayında baktırdıktan sonra bi daha kimse bakmadı mı yahu.... Bana da hep erkek gibi diyolar ama yok kıız diyorum. Korktum şimdi ya...
Ama bana ayrıntılı ultrason doktoru da kız demişti.
Valla hayırlısı olsun canım.


sorma canim ya neler oldu ,ama ilk saskinligim gitti biraz...
ben hep kontrollerime gidiyorum ,normal kontrollerime ...ama burda soyle bir durum var ki doktor kesin gormezse cinsiyeti kesinlikle soylemiyor ,bu aya kadar hic soylememisti doktorum ,hep bekle soyleyecegim diyordu ..buranin butun doktorlari boyle oldugu icin turkiyede tatildeyken 16.haftamda tam bilmiyorum ama 3 boyutlumu 4 boyutlumu diyorsunuz iste ona girdim ,kadin kesin erkek dedi ..

benim ilk cocugumdada biz turkiyede ogrenmistik cinsiyeti burda o konulara kesin gormeden yuzde yuz cevap vermiyorlar ..

bilmiyorum ki baska doktora gitmeye bile hevesim kalmadi ,inancim kalmadi bi anda ..ne kaldi ki doguma bekliycem ..cinsiyetinide dogumda ogreneyim napiyim ,hem sanki daha heyecanli olucak gibi gorunuyor ..oldu olan kiyafetlerin cogu hazir ..gelen kizda olsa erkekte olsa ilk onlari giyecek ..kizimda olsa oglumda olsa ben cok sevinecegim ,yeter ki saglikli olsun ..ama dogumdan sonra kiz olursa turkiyedeki doktora diyeceklerim var ,niye yuzde yuzde konusuyorsun diye ...erkek olursa kendi doktoruma caticam ,icimde kalmasin :mymeka:
 
slm kızlar benım oglusum bebek odası geldı kuruldu cok guzel oldu ama daha halısı perdesı yok:))
resımlerını koyucam ınsallah en kısa zamanda..darısı bekleyenlerın basına ınsallah:))
 
slm kızlar benım oglusum bebek odası geldı kuruldu cok guzel oldu ama daha halısı perdesı yok:))
resımlerını koyucam ınsallah en kısa zamanda..darısı bekleyenlerın basına ınsallah:))

Duygucum güle güle kullansın bebeğin inşallah en kısa zamanda bekleriz fotoları
 
mehtapcım gercekten cok enteresan yaa..bızımde basımıza gelebılır aynı sey..ama allah gonlune gore vermıs bence..hayırlısı olsun arkadasım..
 
duygu seninde bebeginin odasi hayirli olsun ,gule gule kullansin bebegin..fotolari bekliyoruz ..
teyzem diyor ki elif bu bebekler ikiz olmasin bi doktor bi taraftan bakinca kizi gormustur ,digeri erkegi gormustur :roflol:
aman dur dedim bide oyle olursa ayri bir sok sırnaşık şey
 
selam kızlar yeni topiğimiz hayırlı uğurlu olsun...............
inşallah hepimiz hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alırız............
 
duygucum meleğinin odası hayırlı olsun iyi günler geçirsin orda sizlerle birlikte iyişallahhh canımm
benim bızdığın odasıda cumartesi gelecek iyişallah, ama annemle babam karşılayacak çünkü benim kızımla doktor randevum var:))
 
BEBEĞİN AĞIRLIĞI
Her bebekte farklılık göstermekle birlikte ortalama bebek ağırlığı 3.4 kg.‘ dır. Erkek bebeklerin ağırlığılığı kız bebeklere göre biraz daha fazladır.

Ağır bebekler: 4.5 kg. Üzerinde doğum ağırlığı olan bebekler normalden ağır olarak kabul edilirler. Ama bilinenin aksine bu bebekler ekstra sağlıklı olarak kabul edilmezler. Şeker hastası olan annelerin bebekleri normalden daha ağır olabilirler.

Hafif bebekler: Eğer bebeğin doğum ağırlığı 2.5 kg dan daha az ise bu bebekler düşük doğum ağırlıklı bebekler olarak adlandırılırlar. Bu bebeklerin normal bebeklerden tek farkı daha sık beslenmeye ihtiyaçları olmasıdır. Eğer bebeğin ağırlığı 2.3 ile 2.5 kg. Arasında sağlıklı görünse bile önlem olarak özel bakıma alınabilir. Bu bebeklerde en sık görülen sorunlar nefes alma, emme problemleri ve vücut sıcaklığı sorunlarıdır.
Eğer bebek 2.3 kg. Altında bir doğum ağırlığında ise özel bakım gereklidir.

Prematüre bebekler: Gebeliğin 40. Haftasından önce doğan birçok bebek düşük doğum ağırlığına sahiptir.

Ana rahminde birkaç hafta önce çıkmak bir takım gelişme basmaklarını atlamak anlamına gelir. 36-38 haftalardan sonra olan doğumlarda genellikle ekstra sıcaklık, ekstra oksijen ve sık beslenmekle hallolan sorunlar bulunabilir. Ama daha önce doğan çocuklarda daha çok yadıma ihtiyaç vardır. Bu bebekler burunlarından takılan bir tüple beslenmek zorunda alabilirler. Hatta nefes almasına yardımcı olacak bir takım cihazlar da gerekebilir.

Zamanına göre küçük bebekler : Miadına göre küçük bebeklerde rahim içi gelişme geriliği denen ve beklenenden daha az büyüme anlamına gelen bir ifade kullanılır. Bu bebekler ana rahminde 40 hafta kalmalarına karşın doğumda akranlarına göre küçük olabilirler. Bu bebeklere yapılan uygulamada prematüre bebeklere yapılana benzemektedir. Miadına göre küçük bebekler rahimde yeterince beslenememiş demektir. Genellikle bebeğin “küçük “ olması gelecekte sorunları olacağı anlamına gelmez. Rahim içi gelişme geriliğinin fetusun kalori ihtiyacını azaltan bir koruma mekanizması olduğu düşünülmektedir.

İLK MUAYENE
Doğumdan 24 saat sonra bebek tıbbi bir kontrolden geçirilir. Bu muayenenin ailenin yanında yapılmasının aileyi tatmin emektedir. Bu muayenede sırasıyla bebeğin kilosu, ve vücut ölçümleri (baş çevresi,boyu) yapılmaktadır. Sonra sırasıyla kalp ve akciğerleri dinlenmekte, iç organlarının elle muayenesi yapılmaktadır. Ayakları, bacak boyu, kalça çıkığı muayenesi ayrıca yapılmaktadır. Daha sonra erkek çocuklarda testislerin yerinde olup olmadığı kontrol edilmektedir. En sonda bebeğin omurgası ve makatı kontrol edilmektedir. Bu muayene sırasında merak edilen her soru sorulmalıdır.

YENİ DOĞAN BEBEKTEKİ ALIŞILMADIK ANCAK NORMAL OLAN DURUMLAR:
Deri:
Yeni doğanın derisini rengi pembe-kırmızıdır. Bu derinin inceliğinden kaynaklanmaktadır.
Renk değişimi:
Bebeğin kan dolaşımı henüz çok düzenli olmadığından elleri ve ayakları mavi-mor görünebilir.
Noktalar(spot):
Genellikle burun çevresinde görülen beyaz noktalar henüz tam olarak çalışmayan ter bezlerinden kaynaklanmaktadır. Bu birkaç hafta kalabilir. Yine yüzde kırmazı plakalar halinde olan döküntüye “toksik eritem” olarak adlandırılır ve tedavi gerekmeden kendiliğinden düzelir.
Mavi yamalar:
Bunlar mongol lekeleri olarak ta bilinir ve deri altında mavi pigmenti n geçici birikiminden kaynaklanır.
Soyulma:
İlk günlerde bebeğin derisi soyulabilir. Bu özellikle avuç içi ve ayaklarda görülür. Bu hafif nemlendiriciler ile çözümlenebilir.
Saç:
Bebeklerin saç miktarı çok farklı olabilir. Ama genellikle doğum sırasındaki saçlar dökülür. Vücuttaki siyah tüyler ise zamanla dökülür.
Konak (saçlı derideki kepek benzeri birikim) :
Bu da deri soyulmasının bir türüdür ve temizlikle bir ilgisi yoktur

BAŞ
Biçimi:
Bebeğin başı doğum sırasındaki travmalara uygun olarak değişik bir şekilde görülebilir. Bu kafanın hasarlandığı anlamına gelmez.
Bıngıldaklar:
Bunlar henüz kafa kemiklerinin birleşmedigi yerlerdir. Bingildaklar saglam bir zar ile kaplidirlar ve normal temas ile hasar görmezler. Bazen nabiz atişi şeklinde bingildakta hareketlenme olabilir. Bu tamamen normal bir durumdur. Eğer bıngıldak içeri basık görünüyorsa bebeğin nispeten susuz kaldığının bir bulgusu olabilir. Eğer bıngıldak dışarı doğru çıkık ve bebek ağlamıyorsa, bu bir hastalık göstergesi olabilir ve doktora görünmek gereklidir.

GÖZLER
Şaşılık:
İlk günlerde olan şaşılık normaldir. Bebek gözlerini hareket ettirirler. Ak onları kontrol edinceye kadar gözleri kayabilir. Bu durum 6. Ayda düzelir. Ancak sabit bir şaşılık varsa doktora görünmek gereklidir.

KULAKLAR
Akıntı:
Kulak yolu kendi ürettiği balmumu benzeri bir salgıyla kendi kendini temizler. Ancak bu salgı ile iltihap akıntısının karıştırılmaması önemlidir.
Ağız:
Bebeğin dili altındaki doku nedeniyle erişkinlere göre daha hareketsizdir. Bu dilin hareket etmediği kanaatini doğurabilir. Bu zamanla düzelir. Ve gerçekten bağlı dil olarak adlandırılan durum az görülen bir durumdur. İlk yaş günüde dil tamamen hareket etmelidir.
Üst dudaktaki kabarcıklar:
Bunlar emme sonucunda oluşan kabarciklardir ve bebek emdigi sürece görülebilirler.
Beyaz dil:
Yalnızca anne sütüyle beslenen bebeklerin dilinin beyaz olması normal bir durumdur.
Sıvı dolu keseler:
bunlar damakta görülebilen zararsız kistlerdir.
Memeler:
Yeni doğan kız ve erkek bebeklerde memelerin şişkin olması hormonlara bağlı bir durumdur ve doğumdan 3-5 gün içinde belli olurlar. Bazen az miktarda süt benzeri salgı da gelebilir. Bunun kesinlikle sıkılmaması gereklidir.

KARIN
Karın fıtığı:
Göbek deliğine yakın ve bebek ağladığında belli olan bir şişkinlik normal değildir. Ancak bu durum yaygındır. Bunların az bir kısmında cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulur ve çoğu 1 yıl içinde kendiliğinden geçer.
Cinsel organlar:
Erkek ve kız bebeklerin cinsel organları hormonlar etkisiyle büyük görünebilir. Cinsel organlarda kızarıklık, şekil değişiklikleri bulunabilir bunlar ilk muayene sırasında doktor tarafından kontrol edilecektir ancak bu sırada merak edilen her şey doktora sorulmalıdır.
İnmemiş testis:
Erkek çocukların testisleri karın içinde gelişir ve torbaya doğum öncesinde inerler. Eğer ilk muayene sırasında doktor torba içinde testisleri hissetmezse bu her zaman inmemiş testis anlamına gelmez testisler hareketli-retraktil- de olabilirler. Eğer testis gerçekten inmemişse gerekli tıbbi müdahale zaman içinde yapılacaktır.
Kapalı sünnet derisi-fimozis:
Yeni doğanların sünnet derisi genellikle sıkıdır. Sünnet derisi geri çekilemez çünkü bu yaşta elastik değildir.
Katran renkli dışkı:
Mekonyum: bu siyah-yeşil renkte yapişkan olan dişki bebegin ilk dişkisidir. Ilk gün bu dişkinin gelmemesi doktora söylenmelidir.
Dışkıda kan:
Nadiren bebeğin dışkısında kan görülebilir. Bu doğum sırasında olan kanamanın yutulmasından kaynaklanmaktadır. Ancak bezin doktora gösterilmesi gerekebilir.
Kırmızı idrar:
Çok erken gelen idrar kırmızı renkli ürat kristalleri içerebilir. Benzer şekilde bezin doktora gerekebilir.
Sık idrar:
Bebeğiniz 24 saat içinde 30 kereye kadar idrar yapabilir. Anormal olan 4-6 saat boyunca idrarını yapmamasıdır.
Vajinal kanama:
Kız bebeklerde çok az miktarda vajinal kanama görülebilir, bu annenin hormonlarından kaynaklanmaktadır.
Vajinal akıntı:
Berrak veya beyaz renkli bir vajinal akıntı normaldir ve birkaç gün içinde kesilir.
Burun akıntısı:
Az miktarda burun akıntısı normaldir ve bebeğin soğuk aldığı anlamına gelmez.
Gözyaşi:
Bir çok bebek 4-6 haftalık oluncaya kadar gözyaşı dökmeden ağlarlar. Bu da normaldir.
Terleme:
Bebeklerin ısıyı alıp kaybettikleri yerleri başlarıdır. Bazı bebeklerin boyunlarında da terleme olabilir.
Kusma:
beslendikten sonra bir miktar kusma normaldir.

BEBEĞİ TUTMA VE TAŞIMA
Yeni doğan bebeklerin düşürülme korkusu içgüdüsel olarak bulunmaktadır. Henüz başını tutamayan bir bebeğin başı desteklenemediğinde başı arkaya düşecek ve bebek iç güdülerinden gelen korkuyu yaşayacaktır. Bebek her kucağa alındığında onun bütün vücudunu destekleyecek şekilde tutmak gereklidir. Onu kendinizi belli etmeden kucaklamanız onu yalnızca korkutacaktır.

GİYİM:
Bazı bebekler giyinmekten ve bezlenmekten hoşlanmaz. Bunların başlıca sebepleri şunlardır:

- Soğuk bir yüzeye vücutlarının temas etmesi çıplak derilerinin havayla temas etmesi
- Kıyafetlerin başlarının üzerinden çıkarılması
- Ayaklarının havada tutulması

Deneyler çevre sıcaklığı 29 derece civarına geldiğinde vücudun sıcaklık üretimini durdurduğunu göstermektedir. Buna göre normal doğum ağırlığındaki bir bebeğin giyimi bulunduğu ortamın sıcaklığına göre çabuk değişebilir olmalıdır.
Bebeğin asıl ısı kaybı başından olmaktadır. Buna göre başı korunmalıdır.
Derin uykuda bebek soğuğa daha duyarlı olmaktadır. Derin uykuda bebek arada sırada kontrol edilmelidir. Bebeğin üşüdüğünün belirtileri: nefes alma hızı artar. Huzursuzdur.
Bebek daha çok üşüdükçe daha sakinleşir. Ve bu halde onu sarmak içerideki soguk kiyafetlerin izolasyonuna ve bebegin daha çok üşümesine yol açar. Bu durumda bebek sicak bir ortamda soyulmali ve kiyafetleri degiştirilmelidir. Fazla sicakliginin farkinda olun.
Yazın bebeklerin kıyafetlerinin pamuklu olmasına özen gösterin. Sentetik kıyafetlerden kaçının. Eğer bebek çıplak iken mutluysa ortam müsaitse bırakın çıplak kalsın. Dışarıda ise güneşten koruyun.
 
komşudan yeni geldim geçmişi okumadan bi bakayım size dedim...kayınvalideme yemeğe gideceğim birazdan eşimi bekliyorum....
 
eee kızlarr yeni topigimiz hayırlı olsunn bende film seyredip geldimm ya aranızda lost seyreden varmı. mehtapcım bende şaşırdım bak ben kendimden de şüphe etmeye başladım şimdi olabilirmiki gerçi ayrıntılıyada girdim ama.

lostun 4.sezonuna kadr seyrettim canım...hamile iken hamşle kızın olayları insanı korkutuyor ama dikkat et bence :KK43:(
 
CANIMMM SANA ŞİMDİDEN HAYIRLI DOGUMLAR SAGLIKLI BEBİŞ DİLİYORUM
NEGUZEL ARTIK EVINDE OLACAKSIN VE DINLENECEKSIN
İNSALLAH GUZEL VE RAHAT DOGUM YAPARSIN CNM BİZLER ICINDE DUA ET OLURMU BİZDE SENIN İÇİN EDECEGIZ BUNA EMİN OL
EŞİNİDE IKNA ET GEL YINE ARAMIZA BEN IKNA ETTIM BURDAN AYRILINCA INTERNETI KURDURUYORUM VALLAA:teytey:

OPUYORUM SNEİ KENDINE VE BEBEGINE COOOOKK İYİ BAK
BAY BAYYYYYY:icecream::1hug::1hug:a.s.:nazar:

:enbuyukkk::enbuyukkk:

serencim msn adresin var mı varsa özelden versen ekleyyeim seni ??
 
SERENCİM SENİ ÜZMEK İSTEMEM AMA. SEN 32. HAFTA İZİN ALIP 35. HAFTAYA KADAR ÇALIŞABİLİR İZNİ ALIRSAN DAHA SONRASINDADA 35. HAFTADA İZNİNİ RESMİ OLARAK BAŞLATMAN LAZIM ONUN İÇİNDE ÇALIŞTIĞIN ŞİRKETİN MUHASEBESİNE ALDIĞIN EVRAKLARI VERİYOSUN ONLARDA SENİN SİGORTANI İŞ GÖRMEZLİK NEDENİYLE DURDURUYOR TAKİ DOĞUMDAN SONRA İŞE BAŞLAYACAĞIN GÜNE KADAR. İŞE BAŞLAMIŞTIR ŞU TARİHTE YAZISINI ALMAN GEREKİYOR DİĞER TÜRLÜ PARA VERMİYOLAR. SEN İŞTEN ÇIKMIŞ OLACAKSIN ZATEN DOĞUM ÖNCESİ. DOĞUM SONRASINDA NASIL ALACAKSIN O YAZIYI. SENİN İŞ BİRAZ ZOR GİBİ GÜZELİM YAA.:emir_bebek:

aytencim senin msn varmı?özelden yazsana......:teytey:
 
benden başka kimse yokmuş galiba...ben de okudukça yazıp durmuşum :))) ben de çıkıyorum ..önce yemeğe oradan da kızıma banyo küveti vs..ve ateş ölçer almaya gideceğiz...
 
vıyy anammm yenı topice gelmüşüükk..
hepimiize hayırlıı uğurluuu ossunnn.. :teytey:
 
yeni topiğimiz hayırlı uğurlu olsun inşallah güzel doğum hikayelerimizi paylaşırız burda allah hepimize zamanında doğum nasip etsin
 
yaa kızlar benim bebişin tüm eksikleri tam da bi mevlütlük bulamadım gönlüme göre hala bakınıyorum ama hep aynı modeller doğumdan sonraya da bırakmak istemiyorum o zaman da bebiş varken hiç vaktim olmaz çıkmak için sizler ne durumdasınız aldınız mı mevlütlük
 
X