alin, ben izmir köfteyi normal köfte tarifimle şöyle yapıyorum..
köftesi için malzemeler :
500 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
yarım demet maydonoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik..
yapılışı :
kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, ufalanmış ekmek içi, yumurta, sıvı yağ, tuz ve baharatlar yoğurulur.. şekil vererek kızgın yağda azıcık kızartılır. patatesler de arzuya göre doğranıp, azıcık kızartılır.. sonra fırın kabına konur az kızartılmış patates ve köfteler..salçalı ya da domatesli sos ilave edilir.. biber ve domateslerle süslenir ve fırında pişirilir..
ben böyle yapıyorum canım.. afiyet olsun ..
meyve suyunu hazır aldıklarından mı içiyorsun yoksa kendin mi yapıyorsun?
hazır olanlar da kilo yapıyor da o yüzden sordum
ohhh kız maşallah yemeklerden konuşulmuş bakıyorumda sormayın bende bugün akşam eşim geç gelecek diye yalnız yemek yedim ama ne varsa yedim eşim gelmeden dondurma faslınıda bitireyim diyorum nerde zararlı şey varsa yapıyorum bilmiyorum artık haftaya dr kontrolünde kilomuz nasıl çıkacak.
kızlar;duygucum; ya canınız istemesin ama ben acayip izmir köfte aşeriyorum.eskiden tanıdığım bi teyze yapardı çok severdim.yalnız nasıl yapıldığını bilmiyorum :sm_confused:.internetten baktım ama aklım pek sarmadı.bilen var mı yapmayı... bana yardımcı olur musunuz?
hoşgeldin canım sen de iştah konusunda bizdensin demek :lepi: kaç kilo aldın şimdiye kadar ?
canım ben şimdiye kadar 11 kilo aldım bakalım doguma kadar kaç kilo daha alırız son bir ayım kaldı ama.
ben inşllah son ayda kiloyu çok almamda güzel tamamlarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?