2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

herkese gunaydinn iyi pazarlar, burasida cok sicak,son 3 ayimiz yaza denk geldi Allah yardimcimiz olsun..hep canim yatmak istiyor ama ne mumkun 5 yasindaki oglum daha yeni kalktik yatma diyor hep ayaktayim ,sicakta cok hareket iyi gelmiyor ama mecbur emir buyuk yerden:)

günaydın kızlar gerçi saat 12 oldu ama neyse
dün dr gittik biz de bebişi görmeye bir dk bile göremedik döndü yüzüstü uğraştı drum ama banamısın demedi valla 1500 gr olmuş cnm benm 40 cm de boyu,
bu arada erken doğum için kullandığım için ilaçlara doğuma kadar devam edecekmişim ilaç kullanmaktan korkuyorum diyincede abartma durumu sadece sana verdiğim özel ilaçlar değil bunlar dedi sanki agrı kesici bile içmeyin diyen kendileri değil yol falan yasak hiçbiyere gitmiyosun dedibenneyaptımki

canım ya havalar o kadar sıcakkı yurucem desen ne zaman yurucen aksam esım gec gelıyor 8de 9 da yemek yıyor yorgunluktan bayılıp kalıyor e havada o saatlerde yuruncek gıbı oluyor..
banada daha yenı ıkı tane daha vıtamın verdı magnezyum ve kalsıyum bugune kadar almıyordum sadece demır alıyordum..onlar dahada ıstah acıyormus galıba demı ya((
canım ben 69 kg hamıle kaldım sımdı 83 çok üzgünüm:doktorun dun tartıgını gore...
adam bana 82 ıle doguma gırersın demıstı saka gıbı yanı..
sen kac kılo hamıle kaldın?kac kılo aldın canım?

EVET CANIM BEN VERMİŞTİM FL DEĞERİNİ 7 İLE ÇARP BULUNAN SONUÇ CM VERİYORMUŞ
mesela benim bugün kontrolde ft 53 tü

52 x 7 = 364 yani yuvarla 36 CM

Çok saoll canım a.s.
Benim ki de dün ki ölçümde FL miz 54.2 mm ydi..
54 * 7= 378 o zaman 38 cm olmuş oğluşum.. Maşallahh oğluma uzun olacak galiba

Duygucum bebeğinin iyi olmasına çok sevindim... Maşallah kuzularımıza bizim..

dikkat etme konusunda benim doktorumda aynısı söyledi.. Vücudun yorgunluk sinyali verdiğinde direnme sakın hemen dinlenmeye geç dedi.. Zaten bebiş doğunca yeterince koşturacaksın.. Bırak şimdi senin yerine koşsun.. İşleri o halletsin sen hamileliğin tadını çıkar dedi...
Kilo konusunda çok dikkatli ol canım.. Önemli olan sonra nasıl verileceği değil.. Doğum zamanında bize fazladan yük ve risk getirmesi...Bu yüzden de dr larımız çok dikkatli olmamızı istiyorlar..
a.s.

evet canım haklısın ama ıste herkes esas kıloyu son 3 ayda alıcaksın dıyorbız daha son 3 aya gırmeden 13 14 kg sunu aldık..yanı 25 kg laları gormekten cok korkuyorum..
agustos temmuz annelerıne bakıyorum 25 30 kg alan cok kısı varbende aynı sonu yasamaktan korkuyorum ama sonum oyle olucak galıba

Canım ben 4. aydan itibaren magnezyum kullanıyorum.. Bende iştah artışı yapmadı.. Gebeliğin kendi seyrindeki artış oldu sadece... Demir ilacımı da günde 2 taneye çıkardı..

Bana en baştan beri vitamin bile vermedi... Doğru ve düzenli beslen bebeğine ve sana yetecektir dedi ki çok da haklı çıktı.. Multi vitaminler biraz fazla kilo aldırıyor galiba.. etrafımda kullananların hepsi kilodan şikayetçi... ama magnezyum ve kalsiyum için kilo aldırdığını duymadım canım.. İçin rahat olsun a.s.

Son düzenleme:
Bir sürü cevap yazdım..
Günaydınnnn en sona kaldı....
Umarım herkes kocişiyle yavrularıyla güzel bir pazar günü geçirir......
a.s.

Sen yine dengeli düzenli beslen cnm.. Yanlzıca şeker , un , yağdan uzak dur... Zaten onların da bebişe de sana da faydası pek yok... En azından fazla kilo olmaz.. Daha az kilo alırsın..
:1hug:

ay inşallah canım ya zaten var olan iştahım dahada açılacaksa yandım yani:roflol:

kızlar bende 66.3 le hamile kaldım, dün tartıldım 75.3 tü..
ama doktordakı tartı 1-2 kılo fazla tartıyor anlamadım..
yani şuan 28+1 im ve tam 9 kılo almıs bulunmaktayım.. :1no2:
4,5 aydan sonra birden artış oldu bende ne oldugunu bıle anlamadım..:sm_confused:
sizce kalan 2,5 ayda kaç kilo alırım ya.. senağlama
üff ben cok bunaldım bunlar nasıl verıcek gıyıcek bırsey bulamıyorum kendıme yanaklarım ıyıce tombullaştı
moral sıfıra a düşüyor bende sıcaklarda ayrı bır dert ayyy fenalık bastııı ..

Canım bildiğim kadarıyla son ayda pek bir artış olmuyor deniliyor.. kilo konusunda.. Eğer öyleyse çok fazla kilo almayız herhalde.. İki ay var sadece kiloları fazla alabileceğimiz..
Tabi eğer söylenenler doğruysa...
9. ayda çok kilo alınmaz vücut doğum için enerji toplar deniliyor ama ne kadar doğrudur??

bazılarıda tam tersi asıl kilo son 3 ayda alınır diyorlar ... :sm_confused: :1no2:
umarım senın bildiğin doğrudur vallahi ben cok bunalmaya basladım kılolardan... :çok üzgünüm:
gecen sene ıcınde bır dıyet yapmıstım ve acayıp guzel zayıflamıstım spor da birlikte..
ama bı ameliyat gecırdım sonra kılo aldım ve tam en fazla kılo aldıgım zamanda hamile kaldım benıımkıde sans.. :a015:
bırde onun ustune hamıleliğin kilosu iyice daraldım yani.. :çok üzgünüm:
şu doğumu yapıyım eskı kıloma tekrar kavuşmak için son surat calısıcam... senağlama
herseye sabırsız olan ben hamılelığede sabırsız oldum ya hemen doğurmak için.. :roflol:

Valla bende artık iyice sabırssızlanıyorum bebeğimi kollarıma almak için..
dün doktoruma doğumla ilgili bişiler sorayım dedim.. Ama ağustosdan önce konuşmak yok dedi... Bebeği zamanı dolana kadar içinde tut dedi.. :roflol:Aceleye gerek yok diyor..

Slm.kızlar hepinize iyi pazarlar dilerim benden başka kimsecikler evde değil heralde bende malum durumlar yüzünden pek çıkamıyorum,dün sadece bebişime deterjan falan aldım artık çamaşırlarını yıkayıp ütülemenin zamanı geldi inşallah vaktinden önce bi sürpriz yapmaz bizim yaramazlar şu siteye bi bakın derim çok tatlı,Allah ım sağlıkla bizede nasip etsin evlatlarımıza kavuşmayı
http://www.dogumfotosu.com/

kızlar bu ay bebegım dergısı hamıle yogası dvd sı verıyor muhakkak alın cok guzel...evde yapabılcegımız en guzel spor olur sanırım..
ben cosmopolıtana uyeydım ıptal ettırıp bebegım dergısıne gectım cokta ıyı yapmısım herkese tavsıye ederım hatta bu ay uye olanlara 3 lu bebek gelısım ve bebek hakkında hersey dvd sı gonderıyorlarmıs..bılgılerınıze...

canım ben aylar once bu sıteye maıl atmıstım ızmırdede varmıs fıyatlar hakkında bılgı ıstedım aradım gerı bıle donmedıler...yanı cok ılgılı degıller haberın olsun canım..
bende cıddı cıddı yaptırmak ıstıyorum dogum fotosu ve arastırıyorum bugune kadar aldıgım en dusuk fıyat 500 ytl oldu..

Bende aldım bikaç sayısını bebeğim dergisinin,reklamlardada görmüştüm cd.verdiğini dr.lara danışmak gerekmi sence yapmadan önce hani tehlikeli durumlar falan olmasın diye diyorum yinede bende alayım o zaman,bide mother&baby diye bi dergi çıkmış o da emzirme rehberi veriyomuş galiba böyle şeyleri takip etmek lazım,foto olayı çok pahalı ya bende istiyorum ama şöyle hesaplıda bişey bulamadım açıkçası eşime diyorum en iyisi sen girde çek diye o da ben düşer bayılırım doğumda diyo bakcaz artık:1rolleyes:

Kızlar merhaba...
ben hamiş olmadan önceki ay evde yoga yapmaya başlamıştım.. Ama doktorum bırakmamı istedi.. Ve34. haftadan önce yürüyüş ve yüzme dışında bir şeyler yapma dedi..
yüzme için de çok dikkatli olmak koşuluyla izin verdi... Zaten o cd nin en başında da neslihan iskit uyarıyor.. doktora danışmadan yapmayın diye..
Ben 2 yıldır piyasadaki tüm bebek dergilerini alıyorum.. Bazen böyle çok faydalı içeriği olan hediyeleri oluyor.. Bazı aylarda sadece reklamdan ibaret oluyorlar.. Ama almadan duramıyorum.. sırnaşık şey ... Herşey bebişlerimize daha iyi bakabilmek için öğrenilecek ne varsa kaçırmayalım diye yerimseniben

Haklısın cansu bencede böyle şeyler yapmadan önce mutlaka dr.a danışmak gerek ben artık yürüyüş işini bile başıma gelen olydan sonra kısıtladım dikkatli olmamız gerekiyo,bak zaten sanada yüzmede bile dikkat et demiş,yüzdükten sonrada ıslakla kalma hemen değiştir mayonu canım,güzel oluyo bebek dergileri bende arada alıyorum bazen dediğin gibi işe yarıyo bazende reklam oluyo hep,ben düşünüyorum şimdiden onu kucağıma alınca nasıl tutucam,nasıl emziricem,ya sütüm gelmezse falan diye şimdiden çok endişelerim var ona zarar vermekten çok korkuyorum artık annelerimizde yardım edicek biraz bişeyler öğrenicez zamanla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…