2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

benim doğumla ilgili bir korkum yok çok şükür arkadaşlar tabii şimdilik :) başa gelen çekiilirr misali ; o an ne yaşayacaksam o işte.. yani şimdididen bunu düşünüp de kendiimi strese sokmak istemiyorum..bir de şu aralar sıcaklardan yaşadığım problemleri düşününce bu sıkıntılar son bulacak ve ben bebeğime kavuşacağım Allahın izniyle diyerek kendimi avutuyorum ..

inşalah canım... Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşalalhh

doktoruma bütün korkularımdan bahsetmek istiyorum.. Beni tek yatıştıracak kişi o.. çünkü doğum olayında en çok doktoruma güveniyorum..
Sende bunu yap canım.. tüm endişelerini paylaş doktorunla

eylül meltemi canım benim annemin iki doğumu var ilki abim normal doğum ama en zor şekliyle vakumla çekmişler onlarca dikiş.. benim ise kafama kordon dolandığı için mecburi sezeryan.. ama anneöe sorduğumda onca yaşadığı sıkıntıya rağmen kesinlikle normal doğum diyor.. ertesi gün bir uyandım kuş gibi hafiflemişim diyor.. ama ben de ağrı sızı ne ararsan..düşünün bir de 25 yıl öncesinin imkanlarıyla..sezeryan mı aman aman diyor ..

haklısın galiba canım en iyisi dr.la konuşmak,benimde dr.um girecek doğuma,bi aksilik olur diye tereddütlerim var sormam lazım düşündüklerimi,hakkımızda hayırlısı olur inş.

Tabi ki en sağlıklısı normal olanı... ama gün yaklaştıkça biraz korku sarıyor insanı...

bir de şurası var... Hala tarlalarda tıbbi yardım almadan doğuran kadınlar da var.. bizler çok şanslıyız şehirlerde hastanelere çok yakınız..Takiplerimizi yapan güvendiğimiz doktorlar var..
ama insan yine de birazcık korku yaşıyor...
tatlicadiarzu

Doğru söylüyosun Minik anniş eskiden ssezeryanda yoktu,şimdi hem dr.lara hem kadınlara kolay geliyo,ondada doğum sonrası ağrılar var,bilmiyorum inş. geçer bu korkular,belki bu aralar üzerinde çok duruyorum,daha zaman var geçer umarım

evet canım şimdiki imkanlar süper Allaha şükrediyorum bunun için..ben bi sağlık problemi olmadığı müddetçe epidural normal doğum istiyorum..

hepinize iyi akşamlar.. Allaha emanet olun..öpüyorum hepinizi ve tombiş bebişleriiii..

Şİmdi teknoloji çok gelişti ama insanların direnci azaldı,biz rahat yetişmiş insanlarız,zoru yaşamadık hiç,o insanlar zoru görmüş,doğum zor gelmiyo sanırım

Bende canım epidural normal istiyorum.. inşallah şartlar da buna imkan verir de.. az ağrı ile sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız

hilarya cnm sana bişi sorcam normal doğumda kendimiz istersek mi epidural yapıyorlar yoksa özel hast.fiyatlarına bu dahilmi

hilarya cnm sana bişi sorcam normal doğumda kendimiz istersek mi epidural yapıyorlar yoksa özel hast.fiyatlarına bu dahilmi

Seçeneği bize bırakıyorlar..ama bir anestezi uzmanı inceliyor... eğer sağlık durumu ile ilgili bir terslik görürse epidural uygulanmıyormuş.. Mesela tansiyon un uygun olmaması gibi...

Malesef canım özel hast.lerde fiyata bu dahil değil... Beni de en çok düşündüren konu bu..
Hem kendi doktorumu özel hast.ye götürücem..Ona para verilecek.. Hem özel hast. ye para ödenecek.bir de epidural için ayrı para... eğer çok maliyetli olursa diye korkuyorum.. fiyatlar hakkında da pek bilgim yok.. :sm_confused:

Anladım canım,öyleyse kötüymüş epiduralle ilgili de pek bilgim olmadğından bişey sormamıştım dr.la 1500 ytl olacağını konıştuk,sınırları zorladık ,üstüne de pek bişey verecemeyiz sanırım

canım bende çok kararsız kaldım... Çok fazla maddi olarak zorlanmak da istemiyorum.. Bazı hast.ler çok uçuk fiyatlar veriyorlarmış... Daha ben tam araştırmadım ama artık başlamak gerekiyor sanırım... Ona göre de doğum şekline karar verilir.. bir de tabi bebeğin gelişi ve duruşu çatı muayenesi bunlar da çok önemli faktörler doğum konusunda

Çok zor ya soyuyorlar insanı.Bazen diyorumki eşime doğumu sen yap diyorum,o da bana hangisini istersen yaparım diyor,istersen küveti dolduruyum suda doğurtuyum seni diyo..

doğru söylüyorsun canım,çocuğumuza bişeyler almak varken bu kadar paralar insanın içini acıtıyo ama devlet hastanelerinide güvenemiyo ki insan,bir de ilk oluınca daha fazla önemsiyor insan..

Çok zor ya soyuyorlar insanı.Bazen diyorumki eşime doğumu sen yap diyorum,o da bana hangisini istersen yaparım diyor,istersen küveti dolduruyum suda doğurtuyum seni diyo..

:roflol: alemsiniz

Valla canım.. Bazan cesaret geliyor.. devlet hast. sinde mi olsa diyorum.. özellere bir sürü para bayılmak insanın içine dokunuyor.... bazen de yok özel olsun yine düşünüyorum...
amann ne biliyim. bir gün öyle bir gün böyle oluyorum.. sürekli düşüncelerim değişiyor...
kafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…