2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

32.haftada izine ayrılma nasıl oluyor?
Eşim muhasebeci arkadaşlarına sordu ben mesela temmuzun sonunda izne ayrılacağım.izine ayrıldıktan sonra çocuk doğana kadar ssk primi yatırmıyormuş.çocuk doğuncada belge ile beraber para alınmaya gidiliyormuş.Eşime böyle dendi...
Merak ettim şimdi ağustosla eylülün primi yatırılmazsa ben sskdan para alabilecekmiyim?

size birşey sorucam kızlarr
bebeklerinizin hareketleri nasıl?
yani kontrol ediyormusunuz?
ben sabahları onun tekmeleriyle uyanıyorum, gün içinde çok yoğun hareketli olduğu zamanlarda oluyor, sonra uykuya dalıyor galiba:))mesela benim kızımın açlığa hiç tahammülü olmayacak galiba,acıktığımızda çok hareket ediyoruz çünkü:))
birde müzik dinletmeye başladım, cidden sakin müziklerde çok oynamıyor,geçen gün fenerbahçenin 100.yıl marşını dinlettim ÇILDIRDI resmen:)))çok sevdi:)) doğuştan fanatik olacak annesi gibi benim kızım:)))
birde böyle tekme gibi değilde, sanki elini ayağını rahim duvarına dayayıp itiyor gibi bir hareket yapıyor ve bazende bir tarafta toplanıyor,karnım yamuluyor:)))
bizim kız hala yer değiştirebiliyor sanırım çünkü hissediyorum döndüğünü, içim bir hoş oluyor o dönerken:)))
amma uzun anlatmışım ya:))

Aynısı bende de oluyor.
Benim kızımda açlığa dayanamıyor:Geceleri hiç uyutmuyor ne sola ne sağa döndürüyor valla zor..
Hayırlısıyla bir dünyaya getirelim de!..
Birde benim karnım yanlara doğru genişliyor:)

canımm doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta yasal izin hakkı8mız var
ama önceki 8 haftadan 5 haftasını yani 32.haftada doktorundan ÇALIŞABİLİR raporu alıp çalışmaya devam ediyorsun,37.haftada raporunu almak zorundasın.
yani doğumdan önceki 3 hafta ve aktardığın 5 hafta ile birlikte doğumdan sonra 13 hafta yasal izinli sayılıyorsun
bu süre içinde iş yerin senin maaşını vermiyor ve ssk pirimini yatırmıyor
doğum izni sonrası işe başladığında,işe başlama kağıdı, doğum raporu vs gibi evraklarınla ssk ya gidiyorsun toplam 16 hafta yani 4 aylık maaşını ve ssk primini alıyorsun. sonra istersen yatmamış olan gün sayın ilerde emeklilikte uzamasına sebep olmasın diye ssk nın başka bir birimine pirimini yatırıyorsun,ama o işi yapan bizim burda hiç olmuyor o yüzden ayrıntıları bilemiyorum

Kızlar sakın bu büyük arabalardan almayın,kesinlikle kullanılmıyormuş.Hamile kaldığımdan beri bana en çok söylenen,çok kıyafet alma sakın pahalı şeyler alma ve büyük bebek arabası alma oldu.Özellikle bebek arabasını bastıra bastıra söylediler.Şu baston arabamı ne diyorlar pratik, onlar çok kullanışlı oluyormuş.Öbürünü kesinlikle kullanamazsın dediler.

valla hi aynen geceler tam bir azab oluyor
eskiden günün en sevdiğim zamanı geceler, evimin en sevdiğim odası yatak odası ve yatağımdı:)))şimdi geceleride sevmiyorum yatağımıda..
ama dayanıcaz mecburen:))onlar sağlıklı olsunlarda analar katlanırmış herşeye demekki şimdiden başlıyormuş bu katlanma:))

canım normalde kız bebek bekleyenlerin karnı yana genişlermiş,yani sen normalsinn:)
benim hala sivri
bazen konuşuyorum kızımla "bak, erkeksende bize pipini göstermiyorsan sen bilirsin, zaten bütün kıyafetlerin kız kıyafetleri oldu,yarında varsa birşeyde göstermezsen oda takımınıda pembe alıcaz ona göre' :)))))))) diyorum:))

32.haftada ben izine ayrılacam yani doğumdan 8 hafta önce..Doğumdan sonra 8 hafta iznim var ya bu süre içinde işyeri ne maaş veriyor,ne de sigortamızı yatırmıyor değil mi?
doğumdan sonraki iznim bitince işyerinden işe devam kağıdı ve çocuğun doğum belgelerini alıp ssk ya gidiliyor.doğru mu anladım:)
Peki sskdan parayı aldıktan sonra işi bıraksam :) sorun olur mu? Çünkü çalışmak istemiyorumm..

Aynısı bende de oluyor canım,sanki eliyle gıdıklıyor gibi bişeyler yapıyor,çok hoşuma gidiyor,bazen de sanki kafasını çıkarıyor beni sev diye resmen bir yumru oluşuyor karnımda..:asigim:

Canım sakın erkek olmasın son anda süpriz yaparmış:):)
Hayırlısı olsun canımmm..
EMELCİĞİM bu araba çok hafif ve küçük zaten 6 kilo katladıktan sonra sırt askısı var çanta gibi omzuna takıyormuşsun.Katlanınca baston gibi yani:)Ben de çok dikkat ediyorum araba seçimine.Kıyafet konusunda haklılar fazlasına gerek yok...

geçen gün eşimde almasakmı dedi ama canım mesela annem bakacak benim kızıma iyişallah
mesela kadın markete gidecek,pazara gidecek, evde nazı yalnız bırakamayacağına göre onuda yanına alacak, ee arabası olmassa kucağında taşıması çok zor
yada parka bahçeye giderken,alışveriş yaparken falan lazım olur bence
ama alırkende hafif ve kullanışlı olan modeli alınmalı dimi?
ben travel sistem dediklerinde alıcam,araba koltuğu olarakda çok lazım çünkü bize.

Hoşbulduk gülşahcığım..
Bende bunun kırmızı-siyahını istiyorum canımm.evet çok pratik tek düğmeyle açılıp kapanıyor.
Puset işine ne diyorsun?

Canım şimdi gördüm yazını hayatım bu aldığım gayet güzel o yüzden yeterli çok kullanışlı yani hemde fazla ağır değil pusetlisine gerek görmedim tatlım şimdilik işimizi görür bence sendemi tek alıcaksın?

evet canım doğru anlamışsın ama doğum öncesi izinliykende yani raporluykende maaş almıyorsunn maalesef
ama sonra dediğim gibi fazlasıyla (çünkü piriminide sana veriyorlar) alıyorsun
işden ayrılmaya gelince elbette ayrılabilirsin ama önce işe bir başlaman lazım sanırım, işe başladığına dair yazı falan da isteniyormuş,işte kaç hafta izin yapmışsın görülsü diye.ama sonra ayrılabilirsin kimse karışamazzzz:))

Kızlar portbebe,kanguru falanda alıcakmısınız,ben portbebeyi alırımda kanguruyu düşünmüyorum sizce gereklimi acaba?

Canım her travel sistemin araba koltuğu olmuyormuş.Eşim sordu..Bu yüzden sade araba almayı bebeğimiz içinde arabımıza bebek oto koltuğu koyduracağız.Enazından 4-5 yaşına kadar rahat oturabiliyormuş..

GÜLLLLLLLL kızz, o kafası değil poposu canımmm çünkü bebekler anne karnında gerneşirken popolarını ileri doğru uzatırlarmış.bende de oluyor bazen karnım yamuluyor.Babası hemen kızımın popişine vuruyor:asigim:

selam kızlar naberlerrr ben çok sinirliyim siteye giremiyom sorun devam ediyor yawwwwwwwwwwwwwwwww

canımm seni çok iyi anlıyorum çünkü sabahtan beri bende sadece yazılanları okuyabiliyorum,üye adımı şifremi giriyorum hoşgeldiniz falan diyor ama üye girişini bir türlü yapmıyor gıcık sistemmm
ancak akşam bu saatlerde girebiliyorum bendeklava:

Kızlar portbebe,kanguru falanda alıcakmısınız,ben portbebeyi alırımda kanguruyu düşünmüyorum sizce gereklimi acaba?

ben portbebe de kanguruda almıcam canımm
alacağım travel sistemin ana kucağı (oto koltuğu) olacak zaten,onda taşırım, kanguru ise bana hep bebişleri eziyormuş gibi geliyor,almam yani sanırım

ayşecim merhaba naber yaww görüşemiyoz yine nasılsınız .
bend ebu hafta alıcam bebişimin arabasını yatağını ve oto koltuğunu bidahaki haftaya da ıvır zıvır kıyafet bakıcam artık yavaş yavaş allah nasip kısmet ederse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…