2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

sorma canım ya benımde aynen bacaklarım ve basenım berbat durumda acayıp sınır bozucu...etek gıyemıyorum bacaklarım boru gıbı oldu:çok üzgünüm:

canım bızımde dugunlerımız var bende hıc hamıle elbısesı bakma jile yada penye cok guzel elbıseler var normal magazalarda buyuk beden hem fıyatları cok daha uygun boylece dogumdan sonra daraltıp yıne gıyebılırsın...

herkese günaydınlar.ayşecim hoşgeldin.

evettttttttt dün oğluşumu gördük.ama bize kendini göstermedi ya uyuyordu çünkü.yüzünüde ayaklarıyla saklamış.herkesinki eliyle yüzünü saklar bizimkisi ayaklarıyla sakladı.2 tane renkli resim çekti dr.amcası ama ikisindede yüzünün önünde ayakları var hep.canım oğluşum benim ya bi ara gözlerini açtı faltaşı gibi.iri gözlüolacak galiba benim gibi.ama hala daha babasına benziyor.1342 gr.olmuş.ben dha fazla bekliyordum ama dr.1400 civarı bekliyordum bende dedi.bu arada geçen sefer kafası biraz küçük çıkmıştı.bu sfer tam gününde çıktı.dr.muz kafasından şüpheleniyordum ama şimdi sorun yok
dedi.boyunu döylemedi ama bu FL ölçümüne göre 39,69 cm.çıkıyor.oğluşumdan haberler bu kadar.

sıra bende toplamda 9 kilo aldım ama 1,5 ayda 5 kilo aldığım için dikkat et dedi dr.um.bide bana ağustosun 15,inden sonra topa giriyosun dedi.yani 15 ağustostan sonra oğluşum her an gelebilirmiş.15gün sonra tekrar çağırdı artık nst'ye bağlanacakmışım bundan sonra.

haftayada hastaneye gitcem iznimi hak ediyormuşum.haftaya kadar düşün dedi bana.ya son 3 haftaya kadar çalışcam yada haftaya son.napayım karar veremedim daha ya.sizce napayım kızlar?akıl verin bana.

halimecim cok sevındım bebişinin iyi olmasına canım:)maşallah allah nazardan saklasın oğluşunu...

canım ben senın yerınde olsam ızıne cıkardım cunku senınde dınlenmeye ıhtıyacın var hergecen gun dahada agırlasıyoruz..gerı kalan zamanını sakın huzurlu bır sekılde evınde gecırırsın alısverıslerını yaparsın canım...

Slm.kızlar hepimiz için güzel bi gün olsun halimecim canım çok sevindim oğluşunu görmüşsün canım kocaman olmuş maşallah artık 30.haftana gelmişsin o yüzden dikkatli olman gerek tabi istersen dinlen artık çünkü havalarda çok sıcak çalışmak seni çok daha fazla yorabilir yinede sen bilirsin canım,bu arada bebek deterjanı için en iyi marka hangisi bana bi fikir verirmisiniz almayı düşünüyorum ama karar veremedim önerilerinizi bekliyorum kızlar

Ayyyy halime çok sevindim canım ya.Maaşallah ya kilosu da boyuda yerinde keratanın.. Ne güzel ya sanıyorum sen 31.haftadasın. Allah bizede sağlıkla göstersin o zamanları... Bende 23 Temmuzda yasal izin hakkımı kazanıyormuşum ama o hafta içinde mi uzatma ve çıkma işleri hallediliyo, yani 33. haftada artık izinde olunuyo dimi? Bide bana temmuz 23 erken geliyo, illa 32.haftada çıkılmadıysa 38'e kadar bi daha çıkılamıyo mu? Ben Ağustos 15 gibi çıkayım istiyorum. Daha da kimseye sormadım oluyo mu acaba? Gerçi doktora gidip çıkacam deyip onaylı kağıt alınıyomuş. doktor tamam dedikten sonra...

Canım sende eğer kötü değilsen biraz daha dur. Allahtan evde ve çalıştığım yerde klima var.Servistede aynı şekilde şimdilik gidip geliyoz...Ama ayaklarda şişmeseydi...
Çevremdeki doğum yapmışlara soruyorum bende izin meselesini, hatta çıkayım temmuzda gezerim dinlenirim bi daha çocukla çok yorulucam diyorum.... ama onlarda olur mu bebeğini erken evde bırakmak daha zor gelecek işe başlayınca ne kadar durabilirsen dur diyolar...
Gerçi sen devam edecekmisin işe, nasıl yapacaksın bilmiyorum.Devam etmeyeceksen çık tabii , sıcaklarda kendini zorlama...

dream81;canım bırcok arkadasım yenı dogan bebege granülmatik kullanmıslar,hacı şakirde var.bende onu alıcam ılk aylarda...

Dream81 selam;

Şampuan için ben dalin istiyorum ,bende hep dalinle yıkanırdım. ama çabuk durulanmıyor diyolar bebek için. O yüzden Sebamed'in şampuanını ve dalinin sabununu söylediler bana. Gerçekten dalinin sabunu da çok güzel..
Deterjan içinde Hacışakir'in vardı, bana o daha iyi gibi geliyo .Başka markalarda vardır ama daha alıcı gözüyle karıştırmadım o konuları...

Bu arada ben kendim içinde Palmoli'nin spa'lı sabunlarını kullanıyom , ayyy bende bi sabun deliliği başladı sormayın...:bbo: Çok güzel kokusu bu sabunun daha önceden protex kullanıyodum ama bulamayınca 3-5 tane bunlardan almıştım. Ama kokuları çok hoşuma gitti ya...Tavsiye ederim.bi tanesi peelingli gibi.. Bide cif'in çamaşırsulu'su var. Mor gibi rengi. Onun kokusunu da çok seviyorum.Lavobo ovarken yada tencere falan çok oynuyorum hatta güzel kokuyo diye...Tabii sonra ellerimde çamaşır suyu kokusu kalıyo ellerim hoş olmuyo. Ama cifin kokusu çamaşır suyu gibi değil, sonradan ellerimde çamaşır suyu kokusu oluşuyo...:dance:

Canım zaten sabun ve şampuan tercihlerimiz aynı bende dalinin sabunuyla sebamedin şampuanını düşünüyorum bu arada bana bebek çamaşırları için omobaby i önermişlerdi yumuşatıcı olarakta yumoş baby i bilmiyorum o yüzden sizlerede danışmak istedim geleek ay ben yıkayıpta ütülemeyi düşünüyorum zaten daha alınacak ufaktefek şeyleri var al al bitmiyo hayırlısı artık canım:1hug:

merhabaa
gülşah hoşgeldin canım ben de hacişakir almayıı düşünüyorum bebek deterjanını, yumuşatıcı da yumoş baby ya da dalin in var bebişler için yumuşatıcısı onu alacağım..

ya zaten ben ilk 6 ay çalışmamayı düşünüyorum.eşime bakarsanız işten çıkıp 1 sene çalışmamı istemiyor.yani işyerimlede konuşmadık daha.ama ben onlara çıkacağımı söylemiştim.amannnnn bende bilmiyorum.nasıl olsa 1 hafta daha gidip gelicem.deneyeyim bakayım.

evde kalsam napıcam.canım sıkılır diye düşünüyorum.off yaa.allahımo güne kadar bana yol göster lütfen.

Omo'da iyidir ya.. Benim aklıma gelmedi bak o... Ama yumuşatıcı kullanmamız sakıncalı değil dimi? Yumuşatıcı için tabi en iyisi yumoş...

Duygu bende ağbimin düğünü için hamile gece elbisesi istiyodum ama fiyatlar yüksek , dediğin gibi çok hoş elbiseler var 70-90-150 arası .Artık onlardan bakacağım. ama ağbim için içimde gece kıyafeti var, onun düğünü Ağustosta belki o zamana kadar onun düğünü için alabilirim. ama onun dışında 5-6 tane daha var, iki haftasonra başlıyo. Onlar için normal bişey bakacağım işte...İnşallah çabucak atarız bu kiloları ...
Dar kotlarıma inşallah girerim Allahım ya....senağlama

nunuu bence sen dr.unla konuş canım.onlar daha iyi biliyorlar hangi haftada çıkacağını.mesela benim hesaplamalarıma göre temmuzun 2.haftasıydı ama 26.sında çağırdı beni rapor için.ayrıca ister 2 ay öncesinde bırak istersende son 3 haftaya kadar çalımak iste yinede 2 ay öncesinden kesinlikle rapor alman gerekiyormuş.mesela son 3 haftaya kadar çalışmayı düşünüyorsan 2 ay öncesi gidip dr.son 3 haftaya kadar çalışabilir diye rapor veriyormuş yinede.

merhabaa
gülşah hoşgeldin canım ben de hacişakir almayıı düşünüyorum bebek deterjanını, yumuşatıcı da yumoş baby ya da dalin in var bebişler için yumuşatıcısı onu alacağım..

Hoşbulduk mervecim o zaman ilk aylar için hacışakir alayım dediğin şu granül olanlardan değilmi peki mervecim onlar elde yıkama içinmi uygun yoksa makinedede yıkanıyomu çamaşırlar onunla ay çokmu karışık oldu inşallah anlatabilmişimdir,yumuşatıcı içinse ikiside güzel dediklerinin birisini alırız

Var canım omo baby çamaşaı deterjanı güzel diyolar bebeğe bi zararı yokmuş yani,yumuşatıcılarda var güzelim merveninde dediği gibi yumoşun,dalinin bide vernelin baby leri var yanılmıyorsam bebişlerimizin kıyafetleri yumuşacık olsun güzel koksuna.s.

otomatik makine için de var bildiğim kadarıyla canım granül olandan evet.. yine de gidip bi bakayım alınca söylerim sana.. büyük migroslar da her çeşit oluyor alalım da yavaş yavaş hazırlayalım bebişlerin cicilerini bakarsın acele ederler mesela ben 8 ay 15 günde doğmuşum annem hep aceleci der o yüzden bana sırnaşık şey

mervecım hacışakır granulmatık zaten...yanı otomatık makınelerdede kullanılıyor gül gıbı bır kokusu var cok hos..ılk aylarda yumusatıcı kullanmadı cogu arkadasım ama yıne bır arastırın ıstersenız...

Tamam arkadaşım haber ver banada mutlaka benim annem geçen gelişinde yıkayalım demişti ama bende acele etmeyelim dedim temmuz gibi filan yıkarım kısmetse hurca koyarım kirlenmesin zaten kurutma işinide içeride yapıcam dışarda toz falan olur belki aman canım bian önce görmek istiyorum bebişimi ama vaktinde gelirler hepside inşallah hiç olmazsa havalarda biraz serinlesin kız benim halimi görsen şuan ter içindeyim feci terliyorum napıcazki:icecream:

kızlar bende ıkı gundur kahvaltıdan sonra bır agırlık mıdem bulanıyor sankı ustumden kamyon gecmıs gıbı oluyorum yaaasonra oglene dogru acılıyorum yıne..
2 haftadır falan kahvaltıda tam tahıllı mısır gevreği varya sutle ondan yıyorum ıcınede cevız kayısı falan atıyorum.cok faydalı oldugunu duymustum ama acaba dıyorum hergun aynı seyı yedıgım ıcın omu dokunmaya basladı..
sız ne yıyorsunuz kahvaltıda ya?fıkır verın bana bır ara peynırlı tost ve sut ıkılısıne takmıstım sımdıde bu...offf

evet canım hatta küçük bi pakette oluyor annem kullanır hep .. yumuşatıcıların bebekler için olanı bebek tenine uygun hassas üretilmiş ben kullanmayı düşünüyordum ama neden zararlı mı acaba ya miss gibi yumoş koksun bebişim

sweet curse canım;
Ben kendim hesaplamadım zaten.Bana kendi doktorum 32.haftamda yani 23 Temmuzda iznimin yasal olarak başlayacağını ve 2 Eylüle kadar çıkabileceğimi söyledi ve dosyama da yazdı. ama ben Temmuz 23'de çıkmak istemiyorum biraz daha kalayım istiyorum. Bu yüzden de doktordan çalışabilir diye bi kağıt alınıyomuş ve devlet de onaylatılıyomuş. Sonra iş yerine kopyası veriliyomuş.Esaslarını saklıyomuşsun. sonra çıkacağın zaman yine doktordan çıkabilir kağıdı alıp onaylatıp , iş yerine veriliyomuş.Bana böyle anlatıyolar ama bilmiyom artık öğreneceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…