2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

ayşe gögüsleri hiç söyleme valla yaa benim 85 oldu ona da sığmıyor artık silikonlu gibi oldular 9 ayın sonunda nasıl olacaklar kim bilir :)


ay valla aynı canım 75 ten 85 fırladı umarım çatlama olmazz tek korkum buu.

bakalım artıkkk zeytin yagına başlayacagımm...
 
Muayene için mi 70ytl alıyorlar.. Yoksa sadece ultrason mu??

cnm özel muayenehaneye gidildigi için dr hem kontrol için hem de ultrason için alıyor arkadsm bende ne yapacagımı tam olarak bilmiyorum devlet hast kontrol ve ultrasona bakmıyorlar hayırlısı bakalım cnm:1hug:
 
ya kızlar baya ucuz olmuş sizin doktor maliyetleriniz ben bugüne kadar kaç kere doktora gittiysem hep para verdim ve en az 4 kere gittim vizitesi de 150 milyondu şimdi doktorum değişecek ama farklı olacağını sanmıyorum ben de özel hastanede yapacağım doktor da oraya gelir artık
 
ay valla aynı canım 75 ten 85 fırladı umarım çatlama olmazz tek korkum buu.

bakalım artıkkk zeytin yagına başlayacagımm...

evet arkadasım bende de aynı durum var badem yagı mı yoksa krem felan mı kullanılması iyi olur acaba catlak felan olmaması için :sm_confused:a.s.
 
cnm özel muayenehaneye gidildigi için dr hem kontrol için hem de ultrason için alıyor arkadsm bende ne yapacagımı tam olarak bilmiyorum devlet hast kontrol ve ultrasona bakmıyorlar hayırlısı bakalım cnm:1hug:

Canım fiyat gayet iyiymiş.. Ben her gidişimde 120ytl veriyorum...
Hamiş değilken 100ytl veriyordum.Bebiş olunca 120oldu fiyat....
 
:1hug:
ben 2 ay özel hastaneye gittim cnm ama şimdi devlet hastanesinde calısan dr özel muayenehaesine gitmeyi düsünüyorum cünkü devlt hast gittigim zaman da o dr giderim dogumu zaten hast düsünüyorum ben cnm :1hug:a.s.
 
Eğitim anne karnında başlıyor



Çocuğunuza yabancı dil, ya da sanat eğitimini hamileliğiniz ilk aylarından itibaren verebileceğinizi biliyor muydunuz?


Psikologlar hamileliğin ikinci 3 aylık dönemi olan 3. ve 6. aylar arasında çocuğun zihinsel gelişiminin başladığını ve annenin heyecana bağlı ortamından etkilenen çocuğun, çeşitli uğraşlarından da etkilendiğini belirtiyorlar.


Psikolog Halis Özerk, "Anne karnındaki bebeğin, koşullama yöntemiyle yabancı dile, çeşitli sanatsal etkinliklere, bazı bilimlere yatkınlığı artırılabilir, düzenli uyku alışkanlığı kazandırılabilir. Örneğin, hamileliğin 2. döneminde sürekli yabancı dil konuşan, dinleyen annenin çocuğunun o dile kolayca hakim olabildiği; resme kendisini adayan annenin de çocuğunun resme karşı yetenek kazandığı saptanmış. Ayrıca matematik, fizik gibi bilimlerle ilgilenen annenin de çocuğunun bu bilimlere karşı başarılı olduğu görülmüş" diyor. Özerk doğumdan sonra çocuğun uyku düzeninin ise hamilelik döneminde gürültülü ortamda bulunan, sesli müzik dinleyen anne adaylarının çocuklarında daha iyi olduğunu, çocuğun gürültüden fazlaca etkilenmediğini söylüyor.


Özerk, hamilelik döneminde anneye verilen bu eğitimin doğumdan sonra da desteklenmesi gerektiğini dile getiriyor: "Anne, doğumdan sonra da çocuğunun kazanmak istediği yeteneği devam ettirmelidir. Örneğin, yabancı dil konuşma ve dinlemelerinin devam etmesi gerekir. Bu arada, hamilelik döneminde klâsik müzik ya da Türk sanat müziği dinleyen bir anne adayı, doğum sonrası, çocuğunun uyumasını istediği saatte aynı müziği dinleyerek uyku saatini ayarlayabiliyor."


Özerk, gelişmiş ülkelerde giderek yaygınlaşan koşullama yönteminin Türkiye'de henüz yeterince uygulanmadığını ve bu yöntemin mutlak surette uzman kontrolünde yapılması gerektiğini de ekliyor.
 
evet hilarya ben de öyle işte bu rakamları görünce de şaşırdım bir tek ben miyim acaba dedim??
 
Gebelikte mide yanması

Gebelerde mide yanması hormonlar ve karın içinde büyüyen rahim nedeniyle, asit mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına bağlı tahriştir. Erken gebelikte daha çok aşerme ve bulantı-kusmaya bağlı oluşan bu yakınma, gebelik ilerledikçe kabızlık, hazımsızlık ve gaz gibi sorunlarla birlikte giderek artan şidette görülür.

Öneriler

· Sık ve küçük öğünler halinde yiyin
· Mide yanmanızı arttıran hareketler ve pozisyonlardan kaçının (ani öne eğilmeler, yemekten hemen sonra yatmak, uzanmak vb.)
· Özellikle yemekten hemen sonra uzanmak yerine arkanızı küçük bir minderle destekleyerek oturun
· Mide yanmanız,davranış ve diyet değişikliklerine rağmen düzelmez ve ya artarsa hekiminize danışarak antiasit alın.
· Yağlı ve baharatlı gıdalardan, kızartmalardan, fazla miktarda çay, kahve ve çikolatadan uzak durun.
· Yemekten sonra hafif yürüyüşler sorununuza iyi gelebilir.
 
Kızlar bi tıp merkezi buldum 4 boyutlu ultrasona 50 ytl dedi,ama 18 ve 20.haftalar arasında gitmem uygun oluyormuş.Cinsiyetten öte organlarına felan hep bakıyorlarmış bi anormallik varmı diye.Sanırım 10 gün sonra oraya giderim.Amaan özel doktora gitmeyeyim daha erken para vermiyim şimdiden dedikçede böyle sıkıntı oluyor işte.18 haftalık olacak cinsiyetini bile öğrenemeden geliyorum.Hemde bacakları ayrık duruyordu bebişimin.Neye yarar gittiğim yerdeki ultrason tarihi eser gibiydi zor gözüktü yavrum kibrit çöpü gibiydi.:bbo:
 
Canım fiyat gayet iyiymiş.. Ben her gidişimde 120ytl veriyorum...
Hamiş değilken 100ytl veriyordum.Bebiş olunca 120oldu fiyat....

cnm daha önce özel hast gidiyordum orda bayan dr görünüyordum fiyatta uygundu 20ytl alıyordu ama tahliller cok pahalıydı özel old için ben de devlet hast dr gitmeyi düsünüyorum oda 70 ytl alıyor işte hayırlısı cnm şu 2 ayı bir gecirseydik en azından emin olurduk herseyden şimdi merak ediyoruz cinsiyetini 2 li test felan işte a.s.
 
Kızlarr benim üzerime bir ağırlık çöktüü... Biraz dinleneyimm bana müsadeee ....
Akşama dr dan gelince de yazarım gelişmelerii..
a.s.
 
GEBELİKTE CİNSEL YAŞAM


Birçok kadın gebelikte ilişki kurmanın sakıncalı olduğunu düşünür. Bunlar çevreden gelen kulaktan dolma yanlış bilgilendirmeden olmaktadır. Penisin çocuğa zarar vereceği, doğumun erken başlayacağı, veya suyunun erken geleceği şeklinde korkunuz olmasın. Özel bazı durumlar (bazı riskli gebelikler) dışında eşinizle gebelik boyunca ilişki kurabilirsiniz. Bebek amniyotik kese ve sıvı içinde, kuvvetli rahim kaslarıyla çok iyi korunur. Rahim ağzındaki kuvvetli tıkaç enfeksiyonların çocuğa geçmesine engel olur.

Daha önceden düşük yaptıysanız, ilk 3-4 ayda ilişkide bulunmamak daha doğru olabilir. Bugüne kadar ilişkinin düşüğe sebep olduğu şeklinde bir yayın yoktur. Düşüklerin büyük bir kısmının kromozom anomalilerine, progesteron eksikliğine ve enfeksiyonlara bağlı olduğu bilinmesine rağmen, eğer daha önceki gebeliğiniz düşükle sonlandıysa, biz bu aylarda ilişki kurmamanızın daha iyi ve güvenli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü birçok anne-baba, düşük öncesi ilişki kurduysa bunun sebebini ilişkiye bağlar ve kendilerini suçlarlar.

Bazen gebeliğin geç dönemlerinde orgazmın Braxton-Hicks denilen kontraksiyonlara sebep olduğunu görebilirsiniz. Orgazm sırasında bunu hissetmek rahatsız edici olmasına rağmen bunun size ve bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Ama daha önceden erken doğum yaptıysanız eşiniz içeri boşalmamalıdır çünkü semendeki prostaglandinler, rahim ağzında açılma ve doğum ağrılarının başlamasına neden olabilir.

Cinsel ilişki sıklığı, annenin fiziksel ve psikolojik ihtiyacına göre düzenlenmelidir. Psikolojik olarak gebelik endişeleri, çekiciliğin azaldığının hissedilmesi, bebeğe zarar verme korkusu, cinsel isteği azaltabilir. Burada önemli olan bu yersiz endişelerinizi ve hislerinizi eşinizle paylaşabilmeniz ve konuşabilmenizdir. Fiziksel olarak ilk trimester (3 ay) bulantı ve kusmaları, 3.trimester kilo alışı, göğüslerdeki hassasiyet, vaginal akıntıdaki artma, mantar enfeksiyonları ilişki isteğini azaltabilir. Gebelik hormonunun etkisiyle vagina salgısı artar ancak tüm vücutta olduğu gibi vaginada da oluşan ödem nedeniyle ilişki sırasında ağrı duyusu olabilir. Gebeliğin ikinci yarısında bebeğin hareketlerini hisseden annede annelik duygusu ağır basmaya başlar ve cinsel istek azalır. Hormonal aktivite ve pelvisteki kan akımının artması ise gebelikte belli dönemlerde seksüel isteğin artmasına neden olabilir.

Değişik pozisyonlar denemeniz gebelik boyunca faydalı olabilir. Örneğin erkeğin üstte olduğu çok kullanılan yol geç gebelikte karnın yaptığı basınca bağlı hem anneye rahatsızlık verecektir hem de çocuğun kan dolaşımını bozacaktır. Daha çok, kadının üstte veya yanda olduğu, kadının hareketlerine yön verebileceği pozisyonlar tercih edilebilir.

Eğer önceden prematüre doğum yaptıysanız meme uçlarının uyarılması doğum ağrılarını başlatabilir.

İlişkiden kaçınılması gereken durumlar:
- Plasenta previa , aşağı yerleşimli plasenta
- Serviks yetmezliği
- Erken doğum tehdidi
- Açıklanmamış vaginal kanama veya akıntı
- Anne veya babada iyileşmemiş herpes lezyonları
- Sık kramplar
 
Kızlar göğüsleriniz yönünden çok şanslısınız benim tam 98 cm.Vallahi bakıyorumda suratımla aynı büyüklüğü.Birde sırt ağrısı yapıyor. 8 cm buyudu gebelikte.
 
Son düzenleme:
Bulantı ve kusmalar için alınabilecek önlemler şunlardır ;

1. Bir kerede aşırı yemek yemeyin

2. Az az ancak sık sık yemeyi deneyin

3. Çorba ve diğer sıvı gıdaları öğünlerde değil, katı yiyeceklerden bir saat kadar sonra öğünler arasında yiyin, böylece midenin gerilmesi engellenerek kusmalar engellenecektir.

4. Sindirilmesi güç olduğundan bulantı meydana getiren yağlı ve kızartılmış besinlerden sakınınız. Hatta böyle besinlerin pişirilmesi sırasındaki kokudan da uzak kalmaya gayret edin.

5. Yemeklerden sonra bir müddet dik oturunuz. Bu mide bulantısını azaltacaktır.

6. Gece alınan hafif yemekler mesela yoğurt, süt, meyve suyu, ekmek veya küçük bir sandviç sabah bulantısını azaltır. Yine bu küçük öğünden sonra bile 10-20 dakika kadar dik oturmak gerekir.

7. Sabah uyanır uyanmaz, kalkmadan önce, baş ucunuzda duran kuru ekmek, kraker veya diğer tahıl ürünlerinden yapılmış yiyecekler bulantıyı azaltabilir.

8. Yatak odanızı karartınız veya loş bir odada uyuyunuz. Yataktan yavaşça kalkınız ve ani hareketlerden kaçının.

9. Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın.

10. Gevşemeye, stresten uzak durmaya çalışınız, ayaklarınızı uzatıp başınızı hafifçe yükselterek gün boyunca dinlenmeye çalışın.

11. Bulantı hissettiğiniz zaman gazoz, maden suyu türü veya karbonatlı su türünden azar azar için.

12. Temiz hava iyi gelebilir. Kısa yürüyüşler yapınız veya pencere açık iken uyumaya çalışınız. Yemek pişirirken camı açık tutunuz ve kokuyu dışarı atmak için fan kullanın.

13. Ekşi, turşu veya limona benzer şeyleri tüketin.
 
Demir eksikliği belirtileri :

ciltte soluk renk
halsizlik
yorgunluk
konsantrasyon bozukluğu
çarpıntı
baş ağrısı
ellerde ve ayaklarda uyuşma
nefes darlığı
sinirlilik hali
kulakların uğuldaması
dudaklarda çatlaklar
tırnakların incelip çabuk kırılması
saç dökülmesi
hızlı hareket edememe
sürekli uyku hali

Demir eksikliği olan kadınlar, hamile kalmadan önce tedavi olduklarında hamilelik süresince daha az sorun yaşamaktadırlar. Hamilelikte "kan yapıcı" yani demirden zengin gıdaların tüketilmesi ve demir ilaçlarının doktor kontrolünde kullanımı önemlidir. Demir hapları kesinlikle sütle veya çayla birlikte içilmemelidir. Bu besinler, demirin emilimini azaltmaktadır. Oysa, C vitamini ile alınması emilimi arttıracaktır. İkiz hamileliklerde vücudun demir gereksinimi arttığından, doktor kontrolünde doz yükseltilmesine gidilebilir.

Hamilelikte, yanlış uygulanan diyetler, yeme bozuklukları, kaliteli olmayan beslenme şekli ve vejeteryan beslenme demir eksikliğine neden olmaktadır. Demir eksikliğinden korunmak için ilaçlarla alınacak demir takviyesinin yanı sıra; kırmızı et, sakatat, pekmez gibi gıdaların ve C vitamini içeren portakal, mandalina gibi meyvelerin yeterli miktarda tüketilmesi gerekmektedir
 
Bebeğin ilk "evi": Anne göbeği

Dışarıdan bakıldığında; bir kadının hamile olduğu yirminci haftadan sonra belli oluyor. Bu zaman diliminde de çocuk anne karnındaki gelişim sürecinin yarısını tamamlıyor. İşte bebeğin ilk "evi" hakkında bilinmesi gerekenler...

Kadınlar hamile kaldıklarını öğrendiklerinde içgüdüsel olarak hemen ellerini karınlarına götürüyorlar. Bu konuda zaten kendilerine hakim olmaları mümkün değil. Çünkü annenin koruma güdüsü her zaman baskın çıkıyor. Ne de olsa içerde yeni bir hayat şekilleniyor ve bu minik "mucize" gözlerini dünyaya açmak için gün sayıyor.

Tabii, karın elle hissedilir bir biçimde ortaya çıkana kadar beklemekten başka yapılacak bir şey yok. Çoğu hamile kadının karnı yirminci haftadan sonra belirginleşirken, bazılarının yirmi beşinci veya otuzuncu haftadan sonra hamile oldukları anlaşılıyor.

Karın aşağıdan yukarıya doğru büyüyor

Ultrasona giren kadınlar zaten göbeğin ilk aşağı kısımda büyümeye başladığını biliyorlar. Rahim ilk başlarda tüylerin olduğu bölgedeyken, on ikinci haftadan sonra biraz daha yukarıya doğru büyüyor. Fermuarı kapatırken zorluk çekilse de, pantolon düğmesi bu dönemde hala rahat bir şekilde kapanabiliyor. Her muayenede doktor tüm gelişmeleri not ediyor ve göbeğin gelişimini ve büyümesini de bu şekilde gözlemliyor.

Rahim bir balon kadar esnek

Hamileliğin ilk günlerinde yaklaşık 70 gr. olan ve bir armudu andıran rahim, doğum vakti yaklaştığında iki futbol topu büyüklüğüne ulaşıyor. Kasların ağırlığıysa 500 gramı buluyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öp. Dr. Enver Kurt, ilerleyen hamilelikle birlikte göbeğin iç tabakasının büyük bir esnemeye uğradığını, buna rağmen buradaki doku tabakalarının ağırlığı kaldırabilecek kapasiteye ulaştıklarını belirtiyor. Dr. Kurt sözlerine şöyle devam ediyor: "Hayat boyunca iz bırakan çatlaklar her bünyede ortaya çıkmıyor. 'İyi' bir bağdokusu genetik olduğundan, çatlaklar da buna bağlı oluşuyor. Yani anneniz hamileliğini pürüzsüz atlattıysa, sizde de sonucun böyle olmasını bekleyebilirsiniz. Ayrıca bakım yapmaya karnınız düzken başlamanız faydalı olacaktır. Masajlar, yağlar ve özel kremler göbeğin daha rahat esnemesini sağlar."

Her göbeğin kendine has bir yuvarlaklığı var!

Hamileliğin yirmi beşinci ve otuzuncu haftasında hamile kadınlar ilk hazırlıklara başlıyorlar. Ve bu dönemde kıyaslamalar da başlıyor; "Benim göbeğim niye daha küçük?" veya "Niye bu kadar büyük?" gibi farklı sorular ortaya çıkıyor.

Göbeklerin farklı şekilde ve büyüklükte olmasının sebepleriyse:

- Ufak tefek ve nazik kadınların göbekleri daha önce belirginleşiyor. Çünkü dolgun kadınlarda yeni göbek daha fazla yayılabiliyor ve dolayısıyla fark edilmesi daha uzun bir zaman alabiliyor.

- Amniyos sıvısının miktarı kadından kadına değişiyor. Normalde çocuk bir veya bir buçuk litre sıvıyla çevreleniyor. Bazen bu miktar üç litreye kadar çıkıyor.

- İnce kadınlarda göbeğin daha belirgin olmasının bir sebebi de göbeğin saklanması İçin fazla yağ tabakalarının bulunmaması.

- Ve tabii ki ne kadar çok bebek varsa, karın o kadar büyük oluyor.

Göbeğin büyüklüğü ile bebeğin büyüklüğünü belirlemek hatalı bir davranış olarak görülüyor. Hatta hamileliğinde pek fazla kilo almayan kadınların normal kilolu çocuklar dünyaya getirmelerine doğal olarak sıkça rastlanıyor. Ve tam aksine koskocaman göbeklerden İnce ve nazik çocukların doğabildiği de bir gerçek!

Tüm bunlara rağmen yine de fazlasıyla büyük karınlı annelerin tüm gelişimleri yakından izlenmelidir. Eğer büyüme ve kilo alma çok hızlı gelişiyorsa, bu bebekteki bir problemin belirtisi olabiliyor.

Böyle bir durum özellikle dikkatinizi çektiğinde hemen doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuz sebeplerini araştırarak, doğru tedaviyi bir an önce uygulayacaktır.

Sivri karın erkek bebek mi?

Halen annelerin sık rastladıkları ve sürekli duydukları birkaç varsayım var bu konuda. Örneğin sivri bir karma sahip olan annelerin çocuğu erkek olacak gibi. Ama daha önce de belirttiğimiz gibi bunların hepsi sadece birer varsayım. Göbeğin yapısı tümüyle rastlantı, biraz da genetiktir. Tecrübeli anne adayları ve doktorlar göbeğin dış görüntüsünden, çocuğun anne karnındaki pozisyonu hakkında fikir sahibi olabiliyorlar. Örneğin ultrasona bakmadan, çocuğun kafasının otuz ikinci haftasında olduğunu kolaylıkla görebiliyorlar.

Dayanıklı bölge: Göbek deliği

Hamileliğin son günlerinde artık göbek deliği ütülenmiş bir görüntüye sahip oluyor. Altındaki derinin çok hassas olmasına rağmen, bir altındaki doku da aynı hassasiyete sahip. Bu nedenle hamile pantolonunun lastiğinin fazla sıkmamasına dikkat etmelisiniz.

Göbeğin üstündeki garip çizgi...

Hamileliğin son günlerinde genelde koyu renk saçlı kadınlar göbek deliğinden aşağı doğru uzanan bir çizgiye rastlıyorlar. Açık tenli, sarışın kadınlarda bu çizgi daha az belirgin oluyor. Peki bu çizgi neden ortaya çıkıyor? Yanıtı çok basit: Hamilelik sırasında farklı doku tabakaları arasına, dışardan görünmeyecek şekilde pigmentler yerleşiyor. Bunun sebebiyse tam olarak bilinmiyor. Tek bilinen; bu çizginin doğumdan sonra kaybolduğu.

İkinci çocuğun farkına daha çabuk varılıyor

İlk çocukta karnın büyümesi daha uzun sürerken, ikinci çocukta karın daha çabuk gelişiyor. Her ne kadar esnemiş bir rahim bunun nedeni olarak görülse de bu doğru değil. Çünkü doğumdan sonra rahim kısa süre içinde eski büyüklüğüne geri dönüyor. Buna rağmen "tecrübeli" anne bebeğin ilk hareketlerini önceden hissediyor.

Göbeğin ağırlığı ne kadar?

- Bebeğin ağırlığı: Ortalama 3.500 gr.
- Plasentanın ağırlığı: Ortalama 700 gr.
- Amniyos sıvısının ağırlığı : Ortalama 1.000 gr.
- Rahmin ağırlığı: Ortalama 500 gr.
- Toplam: 5700 gr.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…