2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

NE AŞISI NE SAĞLIK OCAĞI YAHUUUUUUUU ne doktor söyledi ne de ben biliyordum ama kimse de bişey demiyor valla burası olmasa nerden bilicez kiii (
 
Tetanoz, Clostridium tetani adı verilen bir bakterinin vücuda girmesiyle oluşan bir enfeksiyondur. Bakteri vücuda girdikten sonra aşı olmamış duyarlı bireylerde tetanospazmin adı verilen bir madde salgılar. Bu madde vücuttaki kasların istemsiz şekilde kasılmasına neden olur ve ileri durumlarda hastalık solunum kaslarının felcine ve solunum yetmezliğinden ölüme neden olur.

Hastalık, aşılı olmayan insanlara steril olmayan şartlarda yapılan müdahalelerden (uygunsuz koşullarda yapılan doğum, kürtaj, ameliyatlar, enjeksiyonlar) veya toprakla (düşerek yaralanma gibi), dış ortamda bulunan metallerle (trafik kazaları, çivi batması gibi), ya da diğer maddelerle (kıymık batması gibi) yaralanma sonucu direkt temasla bakterinin kana geçerek çoğalması sonucu oluşur.

Gelişmemiş ülkelerde göbek bağının uygun olmayan şartlarda kesilmesi (taş, steril olmayan bıçak veya jilet gibi aletlerle) sonucu oluşan yenidoğan tetanozu, yenidoğan ölümleri arasında üst sıralarda yeralır.

Yenidoğan bir bebek aşılı olan annesinden aldığı antikorlarla (bağışıklığı sağlayan protein yapılı maddeler) hastalığa yakalanmaktan korunur. Bu yüzden yeni doğmuş bir bebeğin hastalığa yakalanmaması, annesinin hastalığa karşı bağışık olmasına bağlıdır.

Ülkemizde düzenli olarak doktor kontrollerine götürülen her çocuğa belirli aralıklarla tetanoz aşısı yapılır (DBT şeklinde; difteri ve boğmaca aşısıyla birlikte) ve bu aşılar hastalıktan korunmada yeterli olur. Çoğunlukla ihmal edilen ise çocuklukta yapılan bu aşıların erişkinlik döneminde de belli aralıklarla vücuda "hatırlatılması" amacıyla uygulanan rapel aşılarıdır. Bu rapeller 10 yıllık aralıklarla yeni bir doz aşı şeklinde yapılmalıdır.

Gebelikte ne yapılmalıdır?

Her ne kadar doğum yapacağınız yerin steril olacağından emin olsanız da, ekstra bir önlem olarak gebelikte bu rapelin yapılmasında fayda vardır. Rapel gebeliğin herhangi bir döneminde uygulanabilmesine karşın (toksoid adı verilen tetanoz aşısı, içinde canlı bakteri bulundurmaz), kural olarak ilaç uygulamaları mümkün olduğunca bebeğin organ gelişiminin tamamlanmış kabul edildiği birinci trimester (ilk üç aylık dönem) sonuna ertelenmektedir.

Ülkemizde sağlık ocaklarında tetanoz aşısı 20. gebelik haftasını tamamlamış olan anne adaylarına ücretsiz olarak sağlanır.

* Eğer çocukluktaki aşılarınız tam ise ve rapelinizin yapıldığı zaman üzerinden 10 seneden daha az geçtiğine emin iseniz gebelik döneminde bu aşıyı yaptırmanıza gerek yoktur.
* Eğer çocukluktaki aşılarınız yapılmamışsa tercihan gebelik öncesi dönemde, bu mümkün değilse, gebelikte doktorunuzun önerisine göre toplam üç doz tetanoz aşısı olmalısınız.
* Eğer rapeliniz yapılmamışsa, ya da tam hatırlamıyorsanız, gebelikte ilk üç aylık dönemin sonunda bu aşıyı yaptırmalısınız.

Tetanoz gelişmekte olan ülkelerde yenidoğan ölümlerinde önemli yeri olan bir hastalıktır ve aşıyla önlenebilir.


İşte böyleymiş arkidişlerrr
 
Ben Gidiyommm Annişler Yarin Görüşürüzz Inşallahhh Kurt Gibi Aciktimm Vallaa Canim Herşeyden Istiyooo Hehhehehe
 
Ya Kizlar Size Bişey Sorucammm Ben Doktorumu Değiştiricem De Sizce Ssk Geçerli Olan Bir Hastanenin Doktorunu Bulup Doğumu Da O Hastanede Mi Yapayim Yoksa Bir Tanidiğimizin Doktoru Var Muayenehanesine Gidip Anlaşmali Olduğu Bir Hastanede Mi Doğum Yapayim Bu Arada Doktorumun Tayini çikti Da Dün Son Kez Gittik (
 
Cnm madem sordum bende yanıtlayayım bende istanbul avrupa yakası b.çekmecede oturuyoruma.s.

serencim bende büyükçekmece de oturuyorum BEYKENT te ya kıslar buluşalım orta bir yerde görüşelim olmazmıııı 2008 eylül anneleri buluşmasııııııı
 
serencim bende büyükçekmece de oturuyorum BEYKENT te ya kıslar buluşalım orta bir yerde görüşelim olmazmıııı 2008 eylül anneleri buluşmasııııııı

:teytey:aa neguzel kıs benim üsttümdesin yanii:)))) kilerin oralardamı ben pazara yakınım cnm c.tesi pazarına yani tam o göbege inmeden valla agustostan sonra bende evdeyım artık :teytey: bebişlerimizide tanıstırırız valla ayy neguzel olur peki sen nerdeki doktora gidiyorsun:uhm: aynı doktora gidermişiz bide:roflol:
 
lm kızlar nasılsınız bakayım bilgisayarımda sorun vardı giremedim uzun süre.ee nler yaptınız.tüm sayfaları okudum bebişlere kendinize kıyafetler almaya başlamışsınız.bende bizim evin sevimli fındık kurduna yelek örmeye başladım dayanamadım gittim kendinden desenli bi ip aldım komşunda gösteriyor sağolsun tümden giden bi model örüyorum bebişime.bazen ördüğüm kısma bakıp bebişmin içini doldurdugu günleri hayal ediyorumbitince koyarım resmini buraya yelegin.bu arada gittim kendimede tunikler ve hamile pantolonu (2 tane)aldım ama bizim burda hamiş pantolonu bulamadıgım için yandan lastikli olan pantolonlar aldım.
cumarteside bebeşimle randevum var inşallah cinsiyetini gösteriri bizee.takvimimiz renklenir biraz daha.öptüm sizleri .kendinize iyi bakınnnn
 
yaaa benim randevum taaaa 26 Nisandaa...
Doktor çok geçe vermiş ben de bebeğimi görmenin verdiği şaşkınlıkla itiraz etmemişim,şimdi gün sayıyorum.O zaman kadar cinsiyetini öğrenmicem...Hem eşimi de bekliyorum,beraber öğrenelim istiyorum...Çarşılara,dükkanlara saldırmamak için de zor tutuyorum kendimi,cinsiyetine göre alış veriş yaparım artık...Sizler ne renkler aldınız?Ben biraz daha alırsam herşeyi yeşilli,sarılı olacak kuzumun,ya kız olursa pembiş bişeyler olmasın mıı???
 

CANIM CUMARTESİ PAZARI NERDE BİLMİYOM AMA UYUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ AÇILIYOR ONA YAKINIM BEN.BEN 1 YILDIR İŞTEN AYRILDIM MUHASEBE MÜDÜRÜYDÜM BENDE BEBEK MEVZULARI İÇİN BIRAKTIM İŞİ .GÖRÜŞÜRÜZ VALLA ÇOK İYİ OLUR .BU ARADA BEN MEDİCAL PARKA GİDİYOM AMA DOĞUMU ORDA YAPMAYI DÜŞÜNMÜYOMM DOKTORUM EĞER GELİRSE INTERNATIONAL YEŞİLYURTTA YAPICAM NASİPSE DOKTORUM ORAYA GELMEZSE ORDA BİR DOKTORUM DAHA VAR O YAPAR DOĞUMU 1 AY SONRA BELLİ OLCAK YANİİ AMA ŞUAN MEDİCAL PARK B.EVLER LATİF BEYE GİDİYOM SEN KİME GİDİYON
 

Herşeyin resmini bekliyoruz.Bende yelek örüyorum bebişime.Bu arada karnımda gıdıklanma gibi bi hareketler hissediyorum psikolojik herhalede:uhm:
 

Canım benim doktorum da SSk doktoru.. araştırma hastanesinde çalışıyor. ama Eğer normal doğum yaparsak ssk da asistan ve hemşireler doğuma giriyorlarmış.. eğer sezeryan istersek dr umuz giriyormuş.. Belki araştırma hastanesi diye olabilir belki.. Bence dr dan bilgi al canım Ben o yüzden özel bir hastane de doğum yapmayı planlıyorum.Ama kendi dr la birlikte.. Doktorlar özele geliyorlarmış..
 
Herşeyin resmini bekliyoruz.Bende yelek örüyorum bebişime.Bu arada karnımda gıdıklanma gibi bi hareketler hissediyorum psikolojik herhalede:uhm:

17.haftadasın belki de bebişinin hareketleridir.. Ne güzell Darısı başımıza inşallahh :dance::sm_cool:
 

Benim aldılarımda beyaz yeşil sarı turuncu.. Ben de artık almaya dur dedim. cinsiyeti belli olana kadar biiş almayayım diyorum..
Mağazalara girince bile hangi reyona bakacağımı bile bilmiyorum.. İnşallah haftay kontrolde bebişim gösterir de kız mı erkek mi ona göre alışveriş yapabilirim..
ama herşeyden önce sağlıklı olmaları tabi...
 
yaa millet çatlaklar için ne kullanıyozz badem yagıı tüylenme yapıyoo. bepantende tüylenme yaparmı.... kakao yagı kullanıyordum ama oda sanırım tüylenme yapıyoo malumm başlamak gerekiyoo artık...
şekerim her halikarda tüylenicez yaa,hamilelikte oluyor,ne yapalım...
Benim de göbeğimde tüyler vardı ama şimdi rengi koyulaştı,kalınlaşıyor o minik tüyler...

5 ay sonra kıllı,şişko tipler olacaz napalııım...:roflol:
 

selam, benimde sadece sağ kalçam ağrıyor ve aşırı bir gaz sıkışması var gibi karnımda sıkışmalar oluyor,sağ kalça kemiğim sızlıyor adeta.İlk defa bu sabah başladı ve şu anda hala var.
Bir de kasığımın hemen altı tam ortada garip bir sancı ve batma var...:uhm:
 

Valla bana hergün ultrasona gir deseler ben girerim çok merak ediyorum ama benim kontrolümde 16 nisanda,dr.cinsiyetini öğreniriz dedi bakalım bizimkisi bi inatçılık yapmazsa gösterir inşallah.Canım ben bebişime bi zıbın takım,bide tulum takımı aldım renkleride yeşil ve sarı zaten her iki cinsiyette giyebilir,kayınvalidemde pekçok şey örmüş hayırlısı bebişim hayırlısıyla dünyaya gelsinde, inşallah Allah hepimize aldıklarımızı bebişlerimize giydirmeyi nasip etsin
 
Herşeyin resmini bekliyoruz.Bende yelek örüyorum bebişime.Bu arada karnımda gıdıklanma gibi bi hareketler hissediyorum psikolojik herhalede:uhm:

resimleri koyarım tabi güzelim.ama nasıl eklenmesini bilmiyorum bi arkadas yardımcı olursa sevinirim
 
Beni köpek ısırmıştı ve hastane hemen tetenoz aşısı yapmıştı, 5 sene oldu, hiçde arkadaşların dedikleri kadar acımamıştı.öÖyleki yaptırdığım anı bile hatırlamıyorum, kan vermek gibi birşey.iğne batıyor o kadar...
 

Benim de sağ tarafımda ağrı. kuyruk sokumunun sağ tarafı ağrıyor.. Bir de aniden ayağa kalkınca kasılıyor rahmimin bulunduğu yerdeki kaslar canımı yakıyor..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…