merhaba butun ekim anneleri, yaziyi ben baslatmistim bir ay once ama hastaliklarimdan hic toparlanip da bir daha nete giremedim. Nisan in 1 in de 12. haftami dolduruyorum insallah. Bu ay icinde birkac kere hastanede tedavi gordum ve 11. haftamda ise agir kanama ile 2 gun kadar hastaneye yatirdi doktorum, plasenta nin bir kismi yerinden ayrilmis, ayni zamanda barsaklarimda da yirtik olusmus, bunlar su kaybinin, yogun kusmalarin ve progestron ignelerinden dolayi mide barsak hareketlerinin duracak kadar yavaslamasi ile gerceklesmis.Yaklasik 11+4 den beri ben de buyuk bir duzelme gozlemledim, artik su icip meyve sebze yer hale geldim, sulu olmasa da yemek yiyorum ve kusmalarim durdu, insallah yarabbi bu haftanin yani 12. haftanin sonunda kokulara olan tiksinmem de bitecek ve normal hayata geri donecegim. Progestron ignelerimin de bugun sonuncusunu oldum. Bu haftanin sonunda HcG artik artmiyor ve progestron hormonunu da plasenta ve bebek yapmaya basliyor ve dolayisi ile de mide-kusma-yorgunluk sikayetleri sona eriyor.
Burdan belki de 12. haftasina yaklasan ve hala mide sikayetlerinden yakinan hamislere de mujde olur, ben bir daha yemek ve su alamam serumla yasamaya alistim diye inanmisken ben yiyip icebiliyorsam her hamis yapar diyorum.
Bebisimi ultrasoundda gordum, kocaman kafasi, minicik elleri ve ayaklari ile ne kadar buyumus, ne kadar hareketlenmis, ben boyle eriyip giderken yavrum buyumus kocaman olmus, herseye degmis.Herseye degiyor onu gormek yeniden kalbinin o hizli atislarini dinlemek. Bu ay yavrularini kaybeden butun hamislere bassagligi diliyorum, dualarimizi esirgemeyelim tum anne ve anne adaylari icin