2008 Ekim Anneleri

evet bendede var o cd den ama 20 inci haftada gireceğimiz doplerle karıştırmayın kızlar..aslında oda 3 boyutlu ultrason hatta 4 boyutlu cihazlarda var ama onda damarlara iç organlara kemiklere bakıyorlarrr.
.

tünaydın ekim anneleri nasıl gidiyor hamişlik varmı bir problem kızlar..............

kevsercim bizim burda benim doktorumda da varmış ama o şehir dışında seminerdeymiş o gün eşimle fırsatını bulmuştuk bizde özel bir hastaneye gittik. ben memur olduğum için ek ücret almadılar. birde bu cihazlar varya iki boyutlu normal görünüşü bir tuşa basıyorlar 3 boyutlu oluyor.

meraba gülancımm iyi diyelim ya sanki biraz yavaş geçiyoo amaa..
kevsercim bu arada ben 3 boyutlu ultrasona ikili testte girdim ense kalınlığını ölçtü ve 3 boyutlu görüntülerini gösterip cd ye çekti verdi.ama benim herhangi bi sağlık güvencem yok tüm tahlillerime ve muaynelerime ücret ödüyorum .....

anladım canım. bizim doktordada varmış 3 boyutlu ama hiç bana göstermedi 3 boyutlu falan bende hiç sormadım ne bileyim. neyse kontrole gidince sorayım.

kızlar ya ben sizden bişey rica etsem bilen varsa normal bir gebelik boyunca yapılan testler ve aşılar falan çizelge yapan var mı bugüne kadar ve daha sonrası için hafta hafta mesela varsa bizimle paylaşın lütfen int te var ama herkesin doktoru farklı şeyler istiyor kullanılan ilaçlara kadar ben normalde neler yapılması gerektiğini merak ediyorum.:enbuyukkk:

benim doktorum 4lü test bile istedi benden 3lü yaptıracağına 4lü yaptır dedi. ama uçuk fiyat farkı var
3lü 30ytl 4lü test 145ytl. ben üçlü yaptırdım.

canım benim dediğin gibi her doktor farklı şeyler isteyebiliyo ben kendi programımı yazım sana...
4..hafta şeker,kan,hıv,hepatit,brusella,kızamıkçık,toksoplazma testleri yapıldı..
12.hafta ense kalılığı ve ikilitest yapıldı
17.haftada tetonoz aşısını vurulmamı istedi bu aşı 2 kur 1 er ay arayla
20.haftadarenkli doplere giricem benim doktorum 3 lü teste gerek görmedi ama bazı doktorlar 16-19 haftalarda 3 lü test istiyoo..
hatta bazıları aynı haftalarda 4 lü test istiyoo
tam haftasını bilmiyorum ama 24 diye hatırlıyorum şeker yüklemesi varr..
bide toksoplazma(çiğ etten bulaşan bi hastalık)geçirmediğim için testi iki ayda 1 tekrarlamamı istedii..

arkadaşlar ben 4 haftalıkken hastanede yattım orda bir dizi testler yapıldı sonra ayrıca doktorum yaptı baya bişeyler destina senin gibi benimde kızamıkçık geçirmemişim 2 ayda bir tekrarla dedi ama toksoplazmayı yeni duydum bu arada şu aşı mevzusu çok geç olanlar var ama doktora soracağım o kadar çok şey var ki unutuyorum ya birde 4 lüyü her yer yapmıyor sanırım:asigim:

kızlar ben demin bi arkadaşa gittim tesadüfi doğurmuş haberini aldım doğumuna 10 gün varmış daha sabah 10 30da kontrole gitmiş doktor açıklık var diyince apar topar doğuma suni sanı ile normal doğurmuş 1 de doğmuştu kızı kızlar aceleci sanırsam
dikiş ağrısı vardı yüzü her yeri şiti halbuki çokta kilo almamıştı bebişte bi lokmacık gözünü zorluyodu açıyım diye ama yapamıyodu darısı bize inşallah rabbim bi avazada sağlıkla kurtarsın inşallah isteyen her kadınada nasip etsin

arkadaşlar dr.bana sadece ikili test ve nese kalınlığını yaptı......
erken oldu ama benim suçum ayağıma bıçak düştü o yüzden erken tetenoz aşısı yapıldı.........
16. haftada şeker yüklemesi yapıldı.........
haftaya gideceğim o zaman ne yaptıracak bilmiyorum........

Şeker yüklemesi için erken değilmi daha yahu ben 24te diye biliyorum yani ablam gatada 24.haftada yaptırdı
ya her dr. farklı işte bazıları gerek görmezken bazıları herşeyi istiyo ne bileyim sağliıklı olurlar işallah annemin dediği gibi eskiden test mi varmış?:1rolleyes:

Benimde başım geçen hafta çook ağrıdı uyurken bile uyaniyodum.alnımayazma bağlıyodum biraz fayadası oluyo gibiydi ama hiç ilaç milaç almadım ama bu sefer dr.dan isteyecem bi ağrı kesici ne diyelim herşey evlatlar için
a.s

nisacım alma ilaç falan benimde çok ağrıyo ama ilacı hiç düşünmedim ilaç etkiler bence

ama dikkat et, alnım bağlayınca ben de rahatlıyordum, tehikeli dediler korkuyorum şimdi, genişleyen damarlar sıkışırmış tehlikeli olurmuş

ay star tv de haber vardı hamileleri tehtid eden tehlike yazıyodu alt yazıda açıyım hemn

ben ööle çok sıkkı bağlamıyorum sadece ısıtnsın diye bağlıyorum
bu arada ben bebişimin karnımda toplandığını hisediyorum uzun süre ayakta kalıp yorulduğumda sırtüstü uzandığımda elime sert sert geliyo sonra dağılıveriyo

hberde göstericekleri tehlike kablosuz int. bağlantısıymıs????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…