2008 Ekim Anneleri

merhaba herkese
zor bi gece geçirdik.nerdeyse 3 ten sonra hiç uyumadı.yatağımın kenarlarına yastıklardan bariyer falan yapıp yanıma aldım.göğsümüde açtım.bari emerken susuyo ve dalıyo...öyle azcık uyumuşuz.ama sabahtan beri ne uyuyo,ne duruyo..akannehir
çok çok neşeli değil..ama hasta gibide değil.off valla o böyle olunca dünya gözümde olmuyo..herşey anlamsız:nazar:

patoşum her ağlamada fitil atma..belliki var bi sıkıntısı..ya ağrı kesici bi surup ver yada dişlerine jel sür..yada anason-rezene kaynat..yavrum nasıl acıyo kimbilir.
zaten bebeler dişleri cıkarken "annem cektiğim acıyı bilse beni pamuklara sarardı" derlemiş mafoldumben
canım her ağladığında vermiyorum ama dün akşam çok kötüydü yaa.ağzı burnu ve gözleri şişti,kıpkırmızı oldu ağlamaktan.napcamı şaşırdım..zaten ağrı kesici fitil verdim.anason-rezene kaynatmam o an imkansızdı çünkü fitil almaya bile zor gittim mutfağa.ağlamaktan çatlıcak sandım.ki,daha bebekken kaynatıyodum,yağıza diazem vursan sakinleşmez o anda..bi keresinde dr.tavsiyesi ile atarax bile vermiştim..ama baktım hiç faydası yok.bidaha hiç vermedim.
Günaydın arkadaşlar...

Phatoshcum geçmiş olsun canım! Dişlerden yapıyordur büyük bi ihtimal... Allah yardımcımız olsun bizim daha iki dişimiz var öbürleri çıkmadı daha bakalım biz ne yapcaz! Allah yavrularımıza kolayca çıkarmalarını nasip etsin acılarını dindirsin inşaallah!

Bugün nasıl oldunuz peki? Huysuzluğu devam ediyormu?
sağol canım çok teşekkür ederim.ya zaten zor bi bebek bide dişler eklenince ters kepçe geldim işte..bugünde aynı canım.daha az ağlıyo ama yinede çok huysuz.kesin dişlerinden ya,çünkü daha öncekilerde de böyle yaptı.kafasını sağa sola sallıyo ağlarken.kulağını çekiyo,saçını yoluyo ve salyası çoğaldı:çok üzgünüm:yavrum benim ne kadar çok acıyo demekki canı.sürekli kucağıma alıp pış pışlıyorum.hiç sesi çıkmıyo o zaman.parmağını emerek tv izliyo:çok üzgünüm:
canım Allah yardım etsin.bir yeri ağrımıştır bence..bazen yapışıolar işte analara.bırakmak istemiyorlar...benden sana tavsiye çay tabağına azıcık zeytin yağı damlat fitili bula bi güzel..sonra at ve poposunu sık.hem acı hissetmiolar hemde kayıp gidiyor.dene bence.banada annem demişti...gerçi onlar eski usul tükürüpte atıolar ama ben zeytinyağını tercih ediorum hem kaymasını sağlıor diye...
sağol canım.evet bende z.yağı ile koyuyorum fitili.popoyuda sıkıyorumkaydirigubbakcemile3ama velet bazen ıkınarak geri atıyo ya çok zor oluyo.altını da aldırmıyo.akıllandıkça zorlaşıyo bazı şeylerkaydirigubbakcemile3
kızlar bugün apo ne yapsa beğenirsiniz.tutunarak yürüteçine çık.ona zaten kayıyo bi görseniz düşüyo düşüyo tutunup kalkıo..durun bak resmin koyayım ...ne güldüm ya.bide marifetmiş gibi oda gülmez mi:))
maşallah yaa,çok tatlı afacan:nazar:
ya sizdemi ayırdınız :çok üzgünüm: ben izmir dönüşü cemrnein yatağını yanımıza kurdurtmadım.kendi odasına kurdurttum ki ayırıcam die.ama yine kıyamadım yanı basıma yer yatağı yaptım orda yatıo :a015: nasıl cesaret edicemde ayırıcam bakalım sanki onu dışlamısız gibi gelio bana.biz orda ikimiz yatıcaz o tek basına mafoldumben bide odaların arası baya var :çok üzgünüm: tamda giriş kapısının karsısında ...yaaa mafoldumben

ne hediye alıcan?yada alıcakmısın?bende dısarı cıkıcaktım bi avm ye gidiim dedim herif arabayı götürmüş..yarın alıcam artık.bakam o hatırlıycakmı?hatırlarda alıcakmı bişi :dilcikar: ben ööle almasın bişey yeterki hatırlasın muhabbetini sevmiyorum.hatırlasında alsında :mymeka: ben lcw de veya mavi de kıslık montlar var onu düşünüyorum ama daha deişik bifikri olan varmı evlilik yıldönmü için CADIARZU

canım niye dışlamış olalım.bende başta nasıl ayırcam falan dedim ama terk edip gitmiyoz ya..gık dese gidiyom zaten yanına.daha ilerde hiç gitmez.aklı ermiyoken ayırmak daha mantıklı.bide alışmadığı için beşiklerini falan reddediyolarmış..ondanda korktum yatak odam ona yatak kurmak için uygun değil.biraz küçük.4 aydır ayrıyız ben böyle onunda daha rahat olduğunu düşünüyorumyerimseniben

bu ayın 11 inde bizimde evlilik yıldönümümüz..ama ben başta hatırlasında önemli değil mantığına yattığım için kociş son yıllarda bu işi boşlamaya başladı:kızgın:baktıki kızan soran yok..ohhh..ama bu yıl öyle yapmıcam.şimdiden başlıyım başının etini yemeye anca aklına dank eder bununkaydirigubbakcemile3

neyse ben kaçar..oğluşu gezmeye çıkarcam dellendi yineeeee:bbo:

merhaba herkese
zor bi gece geçirdik.nerdeyse 3 ten sonra hiç uyumadı.yatağımın kenarlarına yastıklardan bariyer falan yapıp yanıma aldım.göğsümüde açtım.bari emerken susuyo ve dalıyo...öyle azcık uyumuşuz.ama sabahtan beri ne uyuyo,ne duruyo..akannehir
çok çok neşeli değil..ama hasta gibide değil.off valla o böyle olunca dünya gözümde olmuyo..herşey anlamsız:nazar:

canım her ağladığında vermiyorum ama dün akşam çok kötüydü yaa.ağzı burnu ve gözleri şişti,kıpkırmızı oldu ağlamaktan.napcamı şaşırdım..zaten ağrı kesici fitil verdim.anason-rezene kaynatmam o an imkansızdı çünkü fitil almaya bile zor gittim mutfağa.ağlamaktan çatlıcak sandım.ki,daha bebekken kaynatıyodum,yağıza diazem vursan sakinleşmez o anda..bi keresinde dr.tavsiyesi ile atarax bile vermiştim..ama baktım hiç faydası yok.bidaha hiç vermedim.

sağol canım çok teşekkür ederim.ya zaten zor bi bebek bide dişler eklenince ters kepçe geldim işte..bugünde aynı canım.daha az ağlıyo ama yinede çok huysuz.kesin dişlerinden ya,çünkü daha öncekilerde de böyle yaptı.kafasını sağa sola sallıyo ağlarken.kulağını çekiyo,saçını yoluyo ve salyası çoğaldı:çok üzgünüm:yavrum benim ne kadar çok acıyo demekki canı.sürekli kucağıma alıp pış pışlıyorum.hiç sesi çıkmıyo o zaman.parmağını emerek tv izliyo:çok üzgünüm:

sağol canım.evet bende z.yağı ile koyuyorum fitili.popoyuda sıkıyorumkaydirigubbakcemile3ama velet bazen ıkınarak geri atıyo ya çok zor oluyo.altını da aldırmıyo.akıllandıkça zorlaşıyo bazı şeylerkaydirigubbakcemile3

maşallah yaa,çok tatlı afacan:nazar:

canım niye dışlamış olalım.bende başta nasıl ayırcam falan dedim ama terk edip gitmiyoz ya..gık dese gidiyom zaten yanına.daha ilerde hiç gitmez.aklı ermiyoken ayırmak daha mantıklı.bide alışmadığı için beşiklerini falan reddediyolarmış..ondanda korktum yatak odam ona yatak kurmak için uygun değil.biraz küçük.4 aydır ayrıyız ben böyle onunda daha rahat olduğunu düşünüyorumyerimseniben

bu ayın 11 inde bizimde evlilik yıldönümümüz..ama ben başta hatırlasında önemli değil mantığına yattığım için kociş son yıllarda bu işi boşlamaya başladı:kızgın:baktıki kızan soran yok..ohhh..ama bu yıl öyle yapmıcam.şimdiden başlıyım başının etini yemeye anca aklına dank eder bununkaydirigubbakcemile3

neyse ben kaçar..oğluşu gezmeye çıkarcam dellendi yineeeee:bbo:

üüüfff 4 aydır ayrısınız he akannehir bende ayırayım bari yaaa :a015:

hadi gidin havalanın biraz kaydirigubbakcemile3

Merve oğlun çok tatlı maşaallah çok yakışılı beyefendi bakışlar falan ne karizma öyle o yaw? Allah nazarlardan saklasın maşaallah! :nazar:

merhaba herkese

Canım kıyamam ya! Ay düşündükçe ben fena oluyorum. Çok acı çekiyolar demekki bu kadar sıkıntı yapıp saç baş yolcak kadar! Allah yardıncımız olsun. Ben benim oğlanın dişleri nasıl çıktı hiç anlamamıştım. Çok rahat geçmişti inşaallah kızda öle olur... Yoksa bırakıp gelmek dahada zor olcak zaten yeterince zor oluyor... Off yaaa... Eline bişiler versen belki kaşıntısından duramıyordur! Salatalık falan benim kız çok seviyor... Dün akşamda bi dilim elmayı iki saat elinden bırakmadı... Alıncada kıyameti koparıyor bi söleniyor dıgıl dıgıl dıgıl bi görsen...
:teselli: Allah yardımcımız olsun be canım napalım! Mecbur!

slm ben geldim kimse yok bi sürü alıntı yaptıydım yanlışlıkla sildim bastan almaya vakit yok mirmirmirmirkızlar ciğerden bahsetmişsiniz ben yiğite verdim geçen sağlık ocağına gittiğimde ebe haftada olmazsa 15 günde balık ve ciğer ver demişti bizim burası ilçe yazın balık bulmak çok zor neyseki balık mevsimi açılıyor gelir yavaş yavaş ben size ciğer muhabbetimizi anlatayım ebeye tavuk ciğeri olurmu dedim kuzu olsa daha iyi ama olur dedi ben haşlatmaktan ziyade küçük küçük doğrayıp az yağda güzelce pişirdim ilk yediğinde iki lokma yedi minicik ikincisinde üç ama üçüncüsünde iki lokma yiyip midesinde ne varsa çıkardı eyvah dedim 15 gün hiç vermedim netten arastırdım nasıl vermişler diye şöyle bi tarif buldum ciğeri zarından ayırıp incecik doğruyorsun zaten erir gibi oluyor küçük bir domates azcıcık soğan rendeleyip güzelce pişirip içinede az biraz tel şehriye ve az su koyuyosun tamamdır yiğit severek yedi isterseniz deneyincokacimcoook

phatosh geçmiş olsun canım diş çıkardığından mı huysuz ya burada bana bi arkadaş tavsiye etmişti şimdi kim olduğunu hatırlamıyorum limon iyi geliyormuş diş yerlerine süreceksin çıkmasını kolaylaştırıyormuş ve rahatlattıyor jelden daha iyi diye ben ilk çıkartırken sürmüştüm dene istersen geçmiş olsun

slm ben geldim kimse yok bi sürü alıntı yaptıydım yanlışlıkla sildim bastan almaya vakit yok mirmirmirmirkızlar ciğerden bahsetmişsiniz ben yiğite verdim geçen sağlık ocağına gittiğimde ebe haftada olmazsa 15 günde balık ve ciğer ver demişti bizim burası ilçe yazın balık bulmak çok zor neyseki balık mevsimi açılıyor gelir yavaş yavaş ben size ciğer muhabbetimizi anlatayım ebeye tavuk ciğeri olurmu dedim kuzu olsa daha iyi ama olur dedi ben haşlatmaktan ziyade küçük küçük doğrayıp az yağda güzelce pişirdim ilk yediğinde iki lokma yedi minicik ikincisinde üç ama üçüncüsünde iki lokma yiyip midesinde ne varsa çıkardı eyvah dedim 15 gün hiç vermedim netten arastırdım nasıl vermişler diye şöyle bi tarif buldum ciğeri zarından ayırıp incecik doğruyorsun zaten erir gibi oluyor küçük bir domates azcıcık soğan rendeleyip güzelce pişirip içinede az biraz tel şehriye ve az su koyuyosun tamamdır yiğit severek yedi isterseniz deneyincokacimcoook

Slm canım hoşgeldin, a.s.

böğğğ... akannehir bana ciğer deme nolursun senin yazdığın tarifi okurken bile midem kalktı! Ben pişiremem yaaa! Napcam ben? Babaannesi pişirsin yada anneannesi yapsın ben hayatta yapamam. Ay bide zarından ayırcakmışsın... kafamçokkarıştı ben bunları yapana kadar içim dışıma çıkar be! :bbo:
Ben bulurum yaptırcak birini! :jeyyar:

Slm canım hoşgeldin, a.s.

böğğğ... akannehir bana ciğer deme nolursun senin yazdığın tarifi okurken bile midem kalktı! Ben pişiremem yaaa! Napcam ben? Babaannesi pişirsin yada anneannesi yapsın ben hayatta yapamam. Ay bide zarından ayırcakmışsın... kafamçokkarıştı ben bunları yapana kadar içim dışıma çıkar be! :bbo:
Ben bulurum yaptırcak birini! :jeyyar:

slm canım bende sevmemde yememde ama oğluşum için senin yapacak yakınlar varmış onlara yaptır işin kolayı varken benim annem var ama asla yapmaz balık bile ellemez o işler benden sorulur eskiden yapamazdım şimdide alıştım baskasının yaptığına güvenemiyorum illaki kendim temizleyip pişireceğim

elifcim senin oğlan okula başlıyomuş bu sene hadi hayırlı olsun

yaaa evet sorma bide onun telaşı sardı beni bi tuaf oldum kendime inanamıyorum. Böle herşeyi abartanlara sinir olurdum eltim oğlu okula başlıcak diye bi stres bi sıkıntı yapmış daha ozaman benimki bi kaç aylık tabi ay diyodum sanki bi seninki gitcek ya ne bu stres bu telaşın? Şimdi oda bana hayırdır noldun diyo... :eek: Yapabilcekmi ayak uydurabilcekmi öğretmeni nasıl olcak eksikleri olmasın aman herşeyini karşılayabilcekmiyiz falan filan bunlar gibi sorunları takıyorum kafama ve şu bi kaç gündür hele çok zor uyuyorum. Paranoyak oldum herhalde akannehir Elimde deil ama...

ya yeşimcim hem bişi sorcam sana burda denizlide yazıcıoğlu parkının içinde kalıyo hani raşit özkardeş ilköğretim okulu var biliyormusun? Benim oğlan otomatik olarak oraya kayıt olmuş ben aslında emsanı istiyodum babamın üzerinde gösterip oraya yollamak istiodum ama olmadı işte. Raşit Özkardeşide hep ii okul deil diye kötülediler bana... Senin bi bilgin varmı canım be? Emsan ii dediler en ii leri arasındaymış hatta ama burası için daha kimse ii demedi... Buda herhalde paniğimin bi sebebi? fisfisfis

ya yeşimcim hem bişi sorcam sana burda denizlide yazıcıoğlu parkının içinde kalıyo hani raşit özkardeş ilköğretim okulu var biliyormusun? Benim oğlan otomatik olarak oraya kayıt olmuş ben aslında emsanı istiyodum babamın üzerinde gösterip oraya yollamak istiodum ama olmadı işte. Raşit Özkardeşide hep ii okul deil diye kötülediler bana... Senin bi bilgin varmı canım be? Emsan ii dediler en ii leri arasındaymış hatta ama burası için daha kimse ii demedi... Buda herhalde paniğimin bi sebebi? fisfisfis
canım ben ilçede oturuyorum söylediğin okulları bilmiyorum ama benim kızda bizim ilçenin pekde iyi denmeyen bi okulana gitti ama çok başarılı ilçede derece bile yaptı için rahat olsun

sakin ol canım sen sakin olki çocuğuna daha fazla yardımcı olabilesin senin stresinde çocuğu etkiler unutma okulu severse daha iyi alışıp adapte olabilir bu arada benim oğlan uyandı çıkıyorum kendine iyi bakkaydirigubbakcemile3

RABBiM
Sevginin ışığı çocuğumun üzerinde parlasın.
Bütün hastalıklardan ve zararlardan koru onu..
Küçük ruhunda gülücükler yeşert ve rahmetinle onu rahatlat ki huzurlu uyusun..
O,benimle konuşmak için çok küçük,isteklerini ve cilvelerini insan sözlerine çevirmek çok zor.
Ama senin için,onun küçük sesleri birer duadır biliyorum.
Ağlamasıyla senden yardım istiyor ve merhametin için ağlıyor.
Küçük bir çocuk olmasına rağmen senin yollarını öğrenmesini sağla.
Büyüdüğünde senin sevgin yolunda,senin sözünün rehberliğinde yürüsün.
Ona hayırlı bir ömür nasip et.
Ve yaşlılık çağına geldiğinde sonsuz sevgi ve merhametinin bilincinde,emin bir sevinçle ölsün.
Senden onun zengin veya ünlü olmasını istemiyorum.
Ama seni severek,gerçek tevazu ile insanlara hizmet ederek,dua ile yaşamasını senden istiyorum
Onu sev Rabbim..Ona gülümse...

Arkadaşlar bu dua çok hoşuma gitti... Sizlerle paylaşmak istedim buradan başka bi topicten alıntı yaptım...

paylaşımın için çok teşekkürler canım.

kısmetyamıııırrr ekledim seni feysbıkta...bi kacta arkadas önerisi gönderdim
patoş
meran
nurce
pera
leyla
özlem
baskaaaaaaa unuttum :)

Cok yorgunum ben ya hic mi dinlenemez bi insan aksam su aski memnuyu izleyim dedim cekirdeegide aldim koca kase kim benmi keyf yapacam imkanimi var hacer en az on defa el atti basimdan gitmiyoda babasina veriyom ben koltuga geri oturmadan gelip yapisiyo baktii babannesi durmuyo aldi odasina goturdu bi firsat bende sahura borek yaptim su yemekteyiz yde hep yapiyolardiya pacanga boregi hic denememistim gecen yaptim cok sevdiler tavsiye ederim kizlar guzel oluyo hazirladim gece kizartirim artik yapmadan bide size bakim dedim

Ay kizlar hacer ben yemek yaparken.yanimda duruyodu firinli ocagin kapagin tutulan yerinden tutmus kalmis arkami donmem le kapagin acilmasi bi oldu nasil cekmisse ben bile bi elimde tepsiyle tek elli zor aciyom bu cekmis kapakla birlikte yyere yapisti b donduum kapak sak kapandi allah korudu ya cunku ocakte yemekler pisiyodu kendine bisey oldi yere serildi ama bisey olmadi sadece benim panigime ve kapagim kapanma sesine korktu ya cok tehlikeli ya dunde markete girdim sebze aliyodum haceri reyonlarra yaklastiramiyorum cekip dokuyo biraz ileri koydm sebze seciyorm arabanim emniyet kemerinden siyrilip cikiyo ya bide kollarindan gecirip gobeginde takilan cinsten kurtulmu kemerden ayaga dikilmis bide artiz biyerede tutunmamis oyle hic biyerden tutmadan dikiliyo ayakta bi dondum kabus gibi bakiyo bana ya dusse basini betona carpsa off fillerden firlamis gibi bebe ya hep aklima su evde tek basina felan diye filmlerdeki yaramaz bebeler geliyo geleceke onun gibi olurmu acep

Neyse kizlar ben kacar bugunki aksiyonumuzun sonu hacer uyumus allahtan kaynanacigim var aksamlari yardimi oluyo yoksam tumden fittiridim herif hic yardimci olmuyo cunki

mrb kızlarrrr a.s.
sonundaaa döndümm yuvayaaa :lepi: hepücüğünüzüüü çok özlediimmm çokkkk Şeniz umarımm bebişlerimiiz ve güsell annelerii iyidirr :Saruboceq:
hatunnnlarrr beniii unuttmadınızzz demiiiii lülülülülülü

X