- 13 Haziran 2008
- 1.671
- 10
- 53
:1shok: yavrum o deterjan işi sakat allah korusun :Saruboceq: keske yerlere dökse lütfen onun önlemini allmaz:
benm görümcemde aynı sıkıntıdan doktora gitti.doktoru b12 tahlili yaptırdı onada.şimdi iğne kullanıyor.b12 iğnesi.allahım dermansız dert vermsin zeynebim.dikkat et kendine :1hug:
amin canım sağolasın.ne şikayeti vardı görümcenin bu arada?
he kısmetse bu ctesi yapıcaz sositososito cok heves ederdim allahıma bn şükür banada nasip etti :Saruboceq: anlatsana leylusum sizde neler yapılır o gun.bizde bugday kaynatılıomu.isteyen seker isteye tuz döküomus.sonra bebeği ortaya oturtup basından aşağıya bi kaç tane bugday dökülüomus.yere düşenler kuslara yem olarak veriliomus basının tepesinde kalanlarda ipe dizilip omzuna asılıomus.bide ayna tarak kitap kalem ve altın konuomus önüne hangisini secerse anlamaları varmıs onların artık o akadarını bilmiom
vallaa koy bakem resmünüüüü
Bende tam bilmiyom kardesime yapmisti annem bugdayi hasladi iste icinde nohutta vardi sonra kaselere koydu uzerine bayram sekerleri varya ondan da koymustu bizde mahledeki komsuya dagitmistik onlarda kaseyi bos vermemisti iste ufak hediye corap camasir v.s sonra sonra onune kitap tespih tarak felan koymustuk hangisini alcak diye o kafaya bugday dokme isini bilmiyom ama guzelmis kuslara veri kafadkini boynuna takmak hosuma gitti ben severim ya boyle geleneklerimizi batilda olsa yapmak istiyorum
hmmm CADIARZU izde asure gibi evlere dağıtılıo.bizde de eve akraba eş-dost cağrılır.bööle gün gibi oturulur.hatta bazı kişiler evde müzik calıp oynarlar eğlence yaparlar kendi aralarında.bide buralarda yeni adet cıkmıs bebeğe kaftan alıp giydiriolar kaydirigubbakcemile3 ama ben sevmem ööle buyuk kadın havalarını lülülülülülü bende cici bir elibise almak istiyorum o gun için opuyorumnanaktan
bak unutma kafasında asağıya az bugday dökceeniz.kafasında kalanları omzuna ascan yere dökülenleri kuslara vercen.cabuk cabuk acısız cıksın diyeymiş :Saruboceq: batıl matıl vadır bi hayır bunca zaman yapılageldiğine göre :lepi:
Zeynepcim gecmis olsun ihmal etme canim saglik cok onemli ayy bide yaslilik diyip durma ayoll ne yaslisii masallah cok datlu hatunsun ve cok bilgili bi annesin valla ben seni kendim gibi goruyom yoksa sana abla derdim
oyyyy canım benim gçmiş olsun.uyuyup uyanınca daha sakin olur canım.ateşi falanda yoksa korkma.burnu acıdığı için sinirleniyordur kuzum:1hug:herkese günaydıııın
kızlar oğluşum hasta oldu yaa:çok üzgünüm:geçen hafta tatildeyken denizden sonra burun akıntısı başladı.hemen o gün başladık peditusa..burun akıntısı hiç geçmedi.kıvamı koyulaştı.geçiyo diye sevindilk.dün gece sabaha kadar uyumadısenağlamasenağlamaşuruplarını içmiyo.1 sa.uğraşıyorum içirmek için.çok asabi ve sürekli hapşırıyo..hapşırdıkça sümükler ağzına kadar iniyo..siliyorum diye bana kızıyo.nasıl ağlıyo anlatamam.zor susturuyorum.hoop bidaha hapşırıyo.sil baştan,temizleme-ağlama..ayy napcamı şaşırdım.eşim dr.uyla görüştü.öksürük ve bademcik şişmesi yoksa ö:çok üzgünüm:nemli değil demiş...uyuttum 1 saattir uyuyo.dinlensin belki siniri geçer yavrum ya ne zor bebeklerin hasta olması..yüzü gözü şişti çocuğunsenağlama
amanınnn geçmiş olsun kızzz.Allah korumuş beline dikkat et bacım:teselli:e kayınvaliden nerdeki gülçeye eşin baktı:uhm:kızlar dün yatarken banyoda çok fena düştüm gülçe ağlıyodu aceleyle wc ye gidim gelim dedim tam giriyodum ayağım bir kaydı allaaaaaaaaaaaaaah basamak vardı belimi kalçamı oraya vurdum düşerken banyo perdesine sarıldım düşmemek için o da tepeme düşmez mi kafam şişti kalça mosmor oldu dün hep babası baktı kızıma
canım feyzaında oluyor öyle ara ara dişten diyorum bendeKizlar galiba hacerde hasta olacak yaa ama neden burnu akiyo bikackes de hapsurdu dis cikardi ya ondan mi ihlamuru bulamadim yaa biraz vardi nereye koyduysam nane limon kaynatsam olurmu usuttummu yoksa distenmi gece terlemisti uff neden kalki degistirmedimki uzerini aslinda hasta gibi degil keyfi yerinde her zamanki gibi bikackez su gibi burnu akti ve hapsurdu
inşaallah b 12 de iyi çıkar canım.benim kayınvalidemde iğne kullanıyor b 12 si çok düşükmüş.doktor et üt ve yumurta önemişufffffff valla bebekken daha iyilerdi yaa peşinde koşmaktan helak oluyorum.durmadı balkonda havuzumuza çıktık eee ordada hop ayağa dikilip dışarı çıkmak istiyor.yarım saat durdu çıktık hadi gel banyoda yıka üzerini giydir en sonunda pes etti kuzum:))
çok halsizim kızlar herşey gözümde büyüyor kardeşim dr arkadaşına benim guatr sonuçlarımı göstermiş çok şükür zaten küçükken farketmiştik değerlerim nerdeyse sıfıra inmek üzere.ama 2 ay sonra B12,TSH,T4 tahlilleri istemiş.geçen gün AVM de girayı emzirirken bir bn ile tanıştık eltiside benim gibi çok halsizmiş dr B12 tahlili istemiş halsizliği o yaparmış perşembe günü kadın doğum doktorum ile yolda karşılaştık kadın diyo ne olmuşsun sen böyle çok zayıfsın hemen vitamin al yoksa desteksiz toparlayamazsın dedi.hiç durmuyoki allah ömür versin tabide banyo dolabını açmış yine kucaklamış yer silmek için deterjanı az daha deviriyodu üzerine.(
Ben yarin gidem annemlerede yapalim bu bugday isini annem cok sever boyle seyleri ama kayinvaldem (batil inanc diye dusunuyo galiba) pek heves etmez mesela siz kirkinizda naptiniz nasil kirklandiniz annem bana dolu seyler anlatti iste 40 tane tas toplanir hepsi tek tek dua okunarak suya atilir o suyla anne kucagina cocugunu alir yikanir falan filan ama biz yapmadik kayinvaldem aman kizzim o eskindenmis dedi haceri dua okuyarak yikadi sonra bende tek kendim dua okudum abdest aldim ciktim ne yari kirk ne de baska bisey yapmadik ama ben yari yasinda hacere kina yaktim mesela dis bugdayinida yaparim baska ne vardi ulee
Gecen teyzemin oglusda dis cikarmisti teyzem mersinde buraya tatile gelmislerdi annem ona kaynatti oteki teyzemler felanda geldi hep beraber oturduk yedik kimseye felan dagitmadik hacerede oyle yapariz tamam onu yaparim boynuna takarim ustune bide kolbasti oynarimm puhhahahaa hacere ne giydirsem bak bunu dusunmedim dukkanda minicik bi gelinlik vardi geliyom gidiyom bakiyom dugun olsada giydirsem diyom ama ne amcasi evleniyo ne teyzesi onu mu giydirsem puhahah gelinin kafasina biseyler atarlarya binde kucuk geline bugday atiyim
leyluuş ız senin kayınvalidenin ekose küçük bir çantası varmıı???
puhahahaaa :roflol: ne iş len :roflol:
geçen bizim mahallede gördümde acayip benzettim acaba omuydu diye soruyorum.elindeki çantayı hatırladım sadece.çok merakl ettimdekaydirigubbakcemile3
kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun bugün iyiyim şükür dün çok kötüydüm ama şimdi iyiyim morluk ve ağrı var başka bişi yok şükür ama baya rahatım yarın gidiyoruz tatile 3 gün yokum gelince görüşürüz hepinizi öpüyorum
Yokk :)) nooldu da