2008 Anneleri

ıyiyiz canım bizde bugün amcasının yanına gittik bayrampaşada eczanesi var oraya...eltimde beraber çalışıyor ...2 yaşında kızları var onlarında ...Kaanla biraz didişiyolar ama yinede birbirlerini görünce çok seviniyolar...akşamada onlardaydık 11 gibi geldik Kaan çok yoruldu gündüzde uyumamıştı baygın düştü hemen...bende biraz tv ye takıldım ancak girebildim onun için..

ne güzel biraz dışırda çıkabilmişsiniz.Bir kez sen de dinlen,hep geç saate kadar Kaanla uğraşıyorsun.Canım gündüz ne kadar uyuyor Kaan.gece erken yatabilmesi için en geç saat 15.30 ta kalkmış olmalıdır.

canım ya sizin gittiğiniz dr gidecektik biz ama eşim eve dönmeyince gidemedim,zaten zor randevu almıştım.artık yıbaşından sonra gideriz.Ben çapadan oraya nasıl gidecem,hiç bilmiyorum oraları.arabayla nasıl gidebiliriz acaba?

Canım bu konuşma olayına fazla takılma...her çocuğun gelişim evreleri farklı gelişiyo...sen bunu biliyosun...2 yaşından önce erkek çocukları zaten pek konuşamıyo...kızlar daha dilli oluyo...benim kaynımın kızıda 2 yaşında ama oda hala kelime kelime ..fazlada anlaşılmıyo dedikleri...senin yapacağın tek şey onunla bol bol konuşmak...sen farketmesende o teyp gibi kaydediyo zaten merak etme...ama zamanı gelince konuşacak bunuda unutma...bizimki mesela bu aralar konuşmayı hepten kesti...işaret yoluyla anlatıyo..başıyla evet hayır yapıyo sürekli...buda bir süreç demekki...

Biz gece 11 de yatağa yatıyoruz ama uyuması 12 yi buluyo...sabahta 11 den önce uyanmıyo...gündüzde 5 yada 6 gibi yatıp 1 saat ancak uyuyo..eğer uyanınca yanına yatar emzirirsem 1 saat kadar tekrar uykuya devam ediyo.o zamanda gece daha geç uyuyo...gece uykumuz düzenlide gündüz çok belli olmuyo anlayacağın...erken yatıp kalkmasını istiyorum ama olmuyo...bazen 7-8 gibi uyanıyo çocuk o zamanda ben kalkamıyorum yataktan çok fena uykum geliyo bu sefer çocuk bakıyo ben ilgilenmiyorum emip tekrar uyuyo 11 e kadar...

Canım teşekkür ederim.ama benim merak ettiğim şey,mesela sanberk 8.5aylıktı bg gitmiştik oraya gidene kadar dede,baba derdi ama bilinçli mi pek sanmıyorum.Orda bg deyken bay konuşmaya başladı hayvanların çıkardığı sesleri,işte dayı,abi,nene,çorap bile söylerdi,sonra tekrar buraya geldik hadi herşey baştan başla.Sonra tekrar oraya gittik hadiii yine yeni bir başlangıç....suan burdayız.....yine gidcez bu sefer fazla kalmayacaz etkilemez fazla....evdede 3 dili konuşuyoruz bu çocuk hepten şaşırdı.Ben tek türkçe konuşuyorum ama diyerler babaanemiz,dedemiz onlar kafana göra takılıyorlar..inan çok sinirleniyorum.

canım sanberk de erken kalkınca ben biraz daha uyyayim deyip o da tekrar uykuya dalıyor.Gündüz akşam 5 gibi mi yatıyor o uyuyu kaldırırsan gece erken yatar.Canım bir yerde okumuştumki sabah geç kalkan çocukar iştahsız olurmuş onun için erken uyanma erken yatma rejimi yaptırmalıyız.

Doktora gideceğiniz zaman eşim eşine telefonda tarif eder yada burdan tarif ederiz....aynı günde arayıp randevusuzlar listesine kayıt yaptırabilirsin...o zaman saat vermiyolar ama...tahmini olarak söylüyolar...biz acil olunca öyle gidiyoruz..

Canım yeni rejim yapmak için bugün çok uygun.Erken yatığına göre daha erken kalkar sakın uykum var deyip bekletme çocuğu hemn sen de kalk yüzünüzü falan yıkayın biraz oyun oynayın kahvaltısını hazırla,uyukusu da açılmış oluyor fazla yemese de en azında kahvaltı vaktin geldiğini anlayacak,hergün böyle yapınca birzamn sonra kahvaltı etmeye başlar.

öylemi iyi ozaman,bi bakıyım yarın olmayacak da perşembe gitsek iyi olur.Tama canım anlaşırız.Canım seninle buluşmayı çok istiyorum ama artık bg den dönünce.Aslında zamanım var ama sanberk bugün ishadıya ne olur ne olmaz mikrop falan olursa bulaşmasın Kana onun için yılbaşından sonra buluşsak daha iyi.

ışahsız mı olurmuş gerçekten mi? dikkat edeyim o zaman...zorla biraz ştahı açıldı çocuğun onuda tekrar kaybetmesin....
Dil konusunda senin durumun biraz farklı tabi ama birde iyi yönüyle düşün belki başlarda biraz bocalar ama zamnla 3 dili birden öğrenir fenamı...benim görümcemin çocukları avusturyadalar..orda doğğmuş büyümüşler...evde türkçe almanca karışık konuşulmuş...şimdi iki dilide çok güzel konuşuyolar..kafasının karıştığını düşünüyosun ama emin ol bir müddet sonra onunda zihni herşeyi toparlayacaktır...bebekkken öğrenmesi daha kolay ..sonradan istesede öğrenemez...bu arada sen kayınvalidenlerle beraber mi oturuyosun...3 .dil dediğin ne?

Bazı yerlerde birden 2 dili konuşmaya öğreten çocukların beğini daha geliştiğini diyor da ama bu beni rahatlamıyor açıkçası.Zaten eşim de bu sebebpte geç konuşmuş.Evet canım eşimin ailesiyle beraber yaşıyoruz.Ondan evde 3 dil konuşur.Bide bişey diyemiyorum eğer tatarca konuşmayın desem onlar farklı anlar diye korkuyorum onun için sesimi çıkartmıyorum.

İştahsızlık için öyle canım sanberkten de gördüm.Erken kalkmaya başlayınca yemek sorunumuz fpek olmadı.Tabiki bizimki uyanık tv olmadan yemek yemeği istemiyor.Hatta tek reklemlerı izlemek istiyor reklem bittince değişti gibi bişey diyor ama pek anlaşılmıyor.ama her sferşnde aynı şey söylüyor.
bugünde bebeği var sanberkin onu yidiriyor su içirdiyor.Ben de eline şişe verdim o da bakındı oda bebe uffffffffffff dedi,çok güldüm.bebesini istiyor da ona su içircekmiş:)))))))))))))))

haa bide ne zamndır söylecem bi türlü söyliyemiyorum.Bizim balık kitabımız var anlatmıştım orda balık aydedeyi ariyor.son zamanlrı onu okuyoruz,orkid reklemı çıktı bizimki de dede dedi:))))))))))))nasıl güldüm Sene de Enes gibi onu demişti.Sanberk de aynısını deyince çok komiğime geldi.

Yazıcam unutuyorum ikide bir çok çok geçmiş olsun paşama ya nasıl olduda ishal oldu çocuk?aman dikkat ette ilerlemesin annesi...buluşma işi sonraya kaldı evet...dönüşünü bekliycez artık sabırsızlıkla..bu arada erken kalksa bile normal kahvaltı edeceğini hiç sanmıyorum ...bu konuda çok umutsuzum...

Bu arada Kaan uyandı emzirip geldim biraz geciktim...ay dede ha:)))))) ....demekki çocuklar hep aynı....bu arada delikanlı adama bebek mi aldın kız...babası bişey demiyo mu ...bizimki hiç ilgilenmiyo...saçları falan oluyoya huylanıyo sanki...hemen atıyo elinden...demek birde besliyor seninki...ne akıllı görüyon mu aferim paşama...şişeyi bile bebek yapmış ya helal olsun...

kızlar ii geceler hepinize yazdıklarınızı okuyabildim onurda ped reklamı var bi tane 3 kız şakı söylüyor ya onu çok seviyor o çıkınca balıyor oynamaya

biz sabah 9-10 arası kalkıyoruz bazen iki kez uyuyoruz ama bu ara tek e düştü 3den 4 e kadar uyuyor akşam da 10 gibi 11 gibi en geç uyuyor

birkaç zamandır çişini öğrenmişti söylüyordu artık unuttu biz de üstüne gitmiyoruz ne zaman hazır olursa o zaman devam ederiz çiş neyse yapıyor da kakasını hiç yapmak istemiyor onu yaparken bize belli etmeden gizlice yapıyor hep

Hiç kayınvalideyle oturan bir gelin gibi değilsin...çok şaşırdım...hani hiç anlatmıyosun...yalnız yaşıyo gibi anlatıyosun gününü...hiç şikayet etmiyosun...mesela nete falan girmene bişey demiyolar mı?genelde kaynanalar söylenir hani...demek birde tatar dili var sizde...valla çok güzel bence ...çocuk için biraz zor kabul ediyorum ama inan bana sonra üçünü birden konuşursa çok mutlu olucaksın...

fikriyecim geçmiş olsun sanber e inşallah uzun sürmez ishal
yağmurcum kahvaltı işi beni de yoruyor valla doğru düzgün yediği tek şey rafadan yumurta hazır kahvaltı mamalarını asla kabul etmiyor
bende yumurta kırıyorum bazen
bazen ekmek arası peynir reçel yapıyorum
bi de çatak meraklısı ben çatala takıyorum ona veriyorum o kendisi ağzına götürüyor öyle istiyor beyfendi her peyniri yemez normal az yaplı beyaz peynir vardı yemedi yağlısından aldık bu sefer onu yiyor ne kahvaltı verceğimi şaşıyorum bazen

beraber oturmak çok zor canım allah kolaylık versin iki tarafın da çok anlayışlı olması gerek biz de altlı üstlü oturuyoruz idare ediyoruz birbirimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…