2008 anneler nerdesiniz

günaydın kızlar..bende bikaç gündür bakamadım sayfa ilerlemiş:))..benim oğlumun kahvaltısı şöyle.; genelde yumurta pişiririm onu yer,yanında kaşar ,eritme peyniri salatalık yer reçeli pek sevmez helvayı sever arada haşlanmış yumurta ,salam sucuk sosis yer
bu arada hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun..soğuk algılığı salgını var..Allah bebişlerimizi korusun

bende kahvaltıda farklı şeyler yedirmeyi seviyorum oğluma. bazen tost - gözleme - sucuk pişiriyorum.

yumurtayı seviyor , labne peyniri seviyor. zeytin - domates - çikolata seviyor. ama bal ve reçeli

yemiyor. ayrıdan her sabah ve günün diğer öğünlerinde çoğunlukla benden süt içinde bebe büskivili

mama istiyor biberonda onu içiyor ( bundan ne zaman vazgeçecek bilmiyorum )

arkadaşlar merhaba biz bugün emziği bırakma konusunda bir girişimde bulunduk ve ben birazcık emziğine acı sürdüm :tomato: ortalık yere bıraktım vee oğlum geldii emdi önce sonra çıkardı acııı diye ağladı ve sonra bir kaç kez daha girişimde bulundu ( bu arada ben çaktırmadan azıcık azıcık sürmeye devam ettim) ve şimdi bu acı annecim eee olmuş atalım gitsin dedim ve götürdü çöpe attı

şimdiyse uyuyalım dedğimde memee diye ağlıyor şu uykuya dalma işini de bi halletsem tamamdır

merhaba 2008 anneleri benim oğlumda 15.08.08 doğumlu

hoşgeldiniz .. a.s.

emzik bıraktırma işi biraz zor. ben oğluma 16 aylıkken bıraktırdım baktım geceleri

ağzından düşürünce aramıyor uyumaya devam ediyor sakladım bir daha da çıkarmadım.

bir süre emzik gibi biberonu emdi sonra sonra unuttu gitti. Ama ilk haftalar zor oldu.

sizde pes etmeyin ( emziğe böcek girdi gibi bişeyler söyleyin tiksinsin )

herkese merhaba

bizim oğlan 30 aylık oldu. geçen sene haftada 3 tam gün kreşe vermiştim. Çok mutluydu çok da faydası oldu gelişimi açısından. Yazın 3 ay hiç göndermedim hava sıcak ve tüm kış yoruldu diye.
Bu sene gittiği kreşte bazı sorunlar olduğu için okul değiştirdik. Daha büyük daha kalabalık ve daha profesyonel bir yere verdim. ama kesinlikle gitmek istemiyor 3 kere gitti çığlık çığlığa ağlıyor veden çıkarkende okula bırakırkende. alırkende hadi gidelim diye kapıdan kaçmaya çalışıyor. Dün çok kötüydü gün içinde ne oldu diye sorunca her zamanki gibi birşey olmadı çok neşeliydi çok uyumuluydu vs otomatik cevaplar verdiler.
arabaya bindik anne işe gitmesin Barış okula gitmesin istemiyorum dedi devamlı. Zaten dün sabah ki ağlaması beni mahvetmişti.

Karar verdim 1 aylık parasını verip göndermeyeceğim.
Şu okul mevzusunu unutunca 2-3 ay sonra yarım gün oynamaya götüreceğim sadece. yoksa iyice okuldan nefret edecek ilkokula başlayınca çok sorun yaşayacağız. Okul çok faydalı ama için hayır diyor. Kendi kariyerimden hayallerimden sosyalliğimden vazgeçeceğim ama eminim çocuğum için en iyisi bu sıkıntılı döneminde evinde yanında olmam en doğrusu olacak.

Zaten 2,5 yıldır çalışmadım biraz daha çalışmayayım ne yapalım çocuğumu sokakta bulmadım dayanamıyorum onun mutsuzluğuna.

evet sanırım yarası varmışki gocunmuş neyseki kızınızın başına bişey gelmeden bitirmşsiniz bi şekilde o kadın nazlanmak istemiş fırsattan istifade zamı da koparacakmış ama olmamış alsanaalsanasmile benim kızıma da çok yediriyor diye kızıyorum bencokacimcoook işallah kreş hayatınız mutlu geçer fiyatı da baya uygunmuş seneye yarım gün biz de başlrız belki tek korkup okuldan sıkılması benim kızım hemen herşeyden sıkılır dabilmiyorumkismile

hemen pes etmeseydiniz keşke size çok alıştığından da yapıyor olabilir sonuçta ortam yabancı bikaç gün siz de girseniz sınıfına gözlemleseniz yanınızda olduğunuzu bilse öğretmeniyle konuşun bence

maalesef sınıfa anneleri sokmuyorlar. danışmadan öteye geçemiyoruz. ancak yönetim katındaki kameralardan bakabiliyoruz.

yazık ya dünden beri okula gitmek istemiyorum annede işe gitmesin evde oynayalım diyip duruyor devamlı. eşimde otur büyüt çocuğu senden para isteyen yok gezin tozun işte dedi okul konusunu o da kapattı.

Söz verdim Barışa, sen isteyene kadar okul yok dedim nasıl mutlu anlatamam.

Boşuna uzmanlar anne çalışıyorsa 3 yaş evdeyse 4 yaşında kreşe verin demiyor. ana kuzusu bunlar daha dayanamıyorlar. Ne yazık ki hayat şartları anaları mecbur ediyor.

allah herkesin yardımcısı olsun çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk

merhaba nergiz
bende oğlumu yarım gün kreşe vermek istiyorum ama çok kararsızım ,. ben çalışmıyorum ama babamız yurt dışında olduğu için çocuğum çok huysuz. babaya çok düşkündü. gidince acaip agresif oldu diş gıcırdatıyo ne yapcam bilmiyorum. bari gitsinde biraz sosyalleşsin diyorum. ne yapsam acababilmiyorumkismile

merhaba sevgili annler ben okulöncesi öğretmeniyim ama eşim oğlum doğduğundan beri çalışmamı istemiyor bende seneye artık başlamak istiyorum

bu konuda sorunlarınız var sanırım elimden geldiğince yardım etmek isterim

arkadaşlar 0-3 yaş bağlanmanın çok güçlü olduğu bi dönemdir hele ki doğduğundan beri sizinle beraberse (bakıcı destek bi akraba falan yoksa) kreşe uyum sağlamada zorlanabilir ilk zamanlar seviyormuş gibi görünsede sonra gitmek istemeyebilir zorla devam ettirildiğinde okul fobisine kadar uzayabilir eğer güvendiğiniz çocuğunuzun mutlu olduğu bi bakıcınız varsa en azından 3 yaşından sonra deneyin kreşi ama yoksa bu durumda en güvenilir yer tabiki kreştir ama sosyalleşmesi dil gelişimi gibi konularda sıkıntılarınız varsa oyun gruplarını deneyebilirsiniz yada kreşe haftada 2-3 yarım gün gönderebilirsiniz

Burcu cum tesekkurler bılgılerın ıcın her zaman beklerız bende tuvalet egıtımıne başlamadım bu konuda fıkırlerın
nergızcım ben bu yıl kreşe vermedım bakıcıya verdım canım

cılek gecmış olsun sımdı nasıll..

bende yer gok aşk seyredıyorum...

saoal canim daha iyi artik ama bana gecti ben fenalardayim..bazen seviniyorum hastalandiginda bagisiklik sistemi kuvvetleniyor diye ama bazende kiyamiyorum..uff bendende ona gecmese bari.

ben anlatmıştım sorunlarımı artık bakıcılara güvenim sıfırlandı...keşke ailelere yakın olsaydık maalesef o da yok...dediğiniz gibi şimdi başlardayız ve sevior görünüyor...ama ilerleyen zamanlarda istemezse mecbur bakıcı olayına geri döneceğiz...ama uyum sağlamış düzene girmiş çocuklarda var orada...mesela pazartesi gittiğimde arkadaşım yok die ağlayan bir çocuk gördüm ailesinden ayrıldığına değil orada devam ettiği arkadaşının yokluğuna ağlıyordu...
bu dedikleriniz genel ve benimde bildiğim duyduğum korkular zaten...bakalım zaman ne gösterecek... burda yardım derken tabi ki fikirlerini bizlerle paylaşmandan memnun oluruz...

Burcu cum tesekkurler bılgılerın ıcın her zaman beklerız bende tuvalet egıtımıne başlamadım bu konuda fıkırlerın
nergızcım ben bu yıl kreşe vermedım bakıcıya verdım canım

biz tuvalet olayını hallettik canım ramaznın başında başladık artık çok şükür sorunsuz gidiyoruz bayadır kendi söylüyor:lepi:
23 aylığız bu arada

biz tuvalet olayını hallettik canım ramaznın başında başladık artık çok şükür sorunsuz gidiyoruz bayadır kendi söylüyor:lepi:
23 aylığız bu arada

merhaba nisanur. bende oğlumu alıştırmıştım ama bağırsak enfeksiyonu geçirip hastaneye yattık ve mecburen bez bağladık. şimdide bez bağlamamı istiyor. sen nasıl alıştırdın anlatırmısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…