2008 anneler nerdesiniz

merhaba nisanur. bende oğlumu alıştırmıştım ama bağırsak enfeksiyonu geçirip hastaneye yattık ve mecburen bez bağladık. şimdide bez bağlamamı istiyor. sen nasıl alıştırdın anlatırmısın

ay ne guzel canım benım olgum 27 aylık hala dırenıyor tuvalete gıtmek ıstemıyor

gamzeliyavrum geçmiş olsun canım öncelikle
anlatırım tabiikaydirigubbakcemile5
kızıma ilk lazımlığa 3-4 ay önce almıştım bi de klazet adaptörü ilk hevesle aldığım gün çıplak olarak oturttum hem üşüdü hem korktu ağladı hemen indirdim meğer ilk olarak üzeri giyinik oturttulması gerekiyormuş :umursamaz:ben her wc ye gittiğimde de kızım yürümeye başladığından beri berzaberiz zaten yakamı bırakmıyor
neyse yaz tatili başalyıca ben de ufaktan baladım çalışmalara ama kızım ne lazımlığa ne de klozete oturmak istemiyordu zırlıyodu ben de bıraktım ama bu arda bezden de nefret ediyor du bezlemek için mücadele veriyodum bi de çook sık pişik oluyordu
kayınvalidemin evinde noramal tuvalet vardı orda oturttum bi kaç kere o zaman ağğlamadı ama yapmadı da derken ağustos başında evimize geldikk hemen başladım açtım tamamen altını çok şükür bu sefer ağlamadı lazımlığı görünce karşılıklı oturduk ilk 3 gün sürekli pijamasına yaptı lazımlığa yapmadan hemen kalkıyorud aklıma masal anlatmak geldi ben masal anlatım sürekli çiş yapan kuzular kediler faln çok ilgisini çekti dinledikçe rahatladı yaptı zaten ilk yapmasında sonra gerisi geliyor bi kere yapsın yeterki
her 10-15 dk bir götürdüm ama götürüken çişin geldi mi değil hadi çiş yapalım diye götürüdm
bazen altına bazen lazımlığa denk getirdik her lazımlağıa yaptığında coşkula karşıladık :teytey:
geceleri de açtım altını 2gün sonra ik gece kaçırdı ikinci geceye olay tamamdı tutu sabah yaptı:hooray:
altını tamamen çıplak bırakmayın ki kakasını kaçırıdığında korkmasın yerde görünce hemen kilot giydirin
oldukca sakin karşıladım ben kendi de suçlanıyordu kaçırınca
10gün sonra ben artık 2-3 saate bir götürür oldum dışarıya giderken de hiç bağlamadım başından beri
işin püf noktası bezi hayatınızdan tamamen çıkartmak
bi de bu işe girişmeden önce ben hergün bu kounuyla ilgili hkayeler anlatmaya başlamıştım
çook şükür kızım artık kendi söylüyor ve bence çok büyük rahatlık oldu bizim için herkese şimdiden kolay gelsin

kızlar nerdesiniz kaç gündür uğrayan olmamış....
kızlar bebişlerinize balık yediriyo musunuz?yediriyosanız hangi balıkları?bir de balık çorbası tarifleriniz varsa paylaşır mısınız?
öpüldünüz

selammkizlar netimde sorun var giremiyorum kac zamandir..biz düzenli olarak her hafta yiyoruz balik deniz cok seviyor. somon yediriyorum ben,birde galeta unuyla kizartilmis hazir balikalri cok seviyor galiba tr de ismi finger fish..

selammkizlar netimde sorun var giremiyorum kac zamandir..biz düzenli olarak her hafta yiyoruz balik deniz cok seviyor. somon yediriyorum ben,birde galeta unuyla kizartilmis hazir balikalri cok seviyor galiba tr de ismi finger fish..

saol canım.yedirirken çok korkuyorum kılçık kaçarsa boğazına diye.bizimki de seviyo balığı ama şu kılçıklardan tırsıyom.

kızlar bi de bişi sorcam.sizin çocuklarınızda da herşeyi koklama huyu var mı?benim oğlum ne yedirirsem yediriyim önce kokluyo.eline ne alsa her seferin de koklar.kaşığı bile kokluyo.bu normal bişimi ya?ararnızda
çocuğu böyle olan var mı?

merhaba keremce ben yasamadim bu koku olayini ama belliki hassas kokuya karsi..ya bende birsey merak ettim benim kizim 29 aylik cok uslu herseyi cok cabuk kavrayan bir cocuk.haftaya yuvaya baslayacak...dikkatimi ceken benim disimdaki diger insanlarin onu olumsuz elestirmelerine yada kizmalarina tahammul edemiyor asiri agliyor,.yuvayada gidecek insallah orda olumlu davranirlarda problem yasamayiz.iki uc gundur biraz halsiz bugun oyle sebebsiz yere agladiki ilk defa bu durumda gordum durmadi bende odasina kapattirdim ama inatci durmadi yarim saatben pes ettim,ceza veodul olayina nasil bakiyorsunuz?biraz uzun oldu kusura b akmayin simdiden tesekkurler...

merhaba keremce ben yasamadim bu koku olayini ama belliki hassas kokuya karsi..ya bende birsey merak ettim benim kizim 29 aylik cok uslu herseyi cok cabuk kavrayan bir cocuk.haftaya yuvaya baslayacak...dikkatimi ceken benim disimdaki diger insanlarin onu olumsuz elestirmelerine yada kizmalarina tahammul edemiyor asiri agliyor,.yuvayada gidecek insallah orda olumlu davranirlarda problem yasamayiz.iki uc gundur biraz halsiz bugun oyle sebebsiz yere agladiki ilk defa bu durumda gordum durmadi bende odasina kapattirdim ama inatci durmadi yarim saatben pes ettim,ceza veodul olayina nasil bakiyorsunuz?biraz uzun oldu kusura b akmayin simdiden tesekkurler...

bilmiyorum acaba hassas olabilir mi?bi de bu onda tik olarak kalırsa diye korkuyorum...
ceza ve ödül konusunda ise,bence ceza vermeden evvel önce konuşmayı deneyin.kızım niçin ağlıyosun gibi yumuşak ve tatlı sözlerle yaklaşırsanız o da kendi dilince ifade ediceğine inanıyorum.ama tabiki çocuk yetiştirmede ceza da önemli.ama en önemlisi yaşına uygun cezalar verebilmek.odaya kapatmak belki onu ürkütebilir onun yerine çok sevdiği birşeyden onu mahrum bırakmak daha mantıklı olabilir.ayrıca bir kaş çatmak bile yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlatmaya yeter.çocuklar emrivakilerden pek hoşlanmıyor.en azından benimki öyle.oğlum oyuncaklarını çok döker.ona kerem oyuncaklarını topla dediğimde asla toplamaz.ama benim tatlı oğlum oyuncaklarını şimdi ne güzel toplicakmış dediğimde hemen yapar.çocuklar herşeyi anlıyo gerçekten.ama şu da varki biz büyükler hata yapmıyo muyuz.onlarınde hata yapmaya hakları var.herşeyi yaşayarak öğrenecekler....
ödül konusuna gelince tabiki çocuğumuzu yaptığı şeylerden dolayı taktir etmeliyiz.bu onun kendine olan güvenini yerine getirir.ama bu her zaman maddi anlamda değil.yemeğini yersen sana çikloatanı veriirim dersek her yemekten sonra çikolata bekler.ben oğluma bir kez hadi uyu şimdi sabah seni parka götürcem dedim.tam 1 hafta her yatmadan önce bana anne parka diye sordu.yanlış yaptığımın farkına vardım.ama oyuncağını topladığında onu hep alkışladım.şimdi oyuncaklarını toplayınca o kendi kendini alkışlıyo :)) demek istediğim sevmek,okşamak,alkışlayıp takdir etmek en güzel ödül...
ne kadar uzun yazdım :)ben psikolog deilim ama kendi düşüncelerimi ve tecrübelerimi yazdım.inşallah cevabını verebilmişimdir canım...dünyanın en zor mesleği anne olmak.ah ahhh...

merhabalar arkadaslar..

benımde oglum nisan 2008 dogumlu
gecen gece mısafıre bır arkadas geldı .
kızı var oglumdan 2 ay kücük beraber oynadılar falan oyuncaklarını paylastı onunla ama kız oglum neye elını atsa onun elındekı oyuncaga saldırdı hemde bızım evımızde oglumun oyuncaklarına...benım merak ettıgım benım oglumda hıc ıtıraz etmedı verdı elındekını ve hemen gıdıp baska oyuncak aldı elıne yanı ne agladı neden huysuzlandı..

yanı arkadasımın kızı süreklı sınırlenen herseye benımmmm dıye bagıran bır cocuk ama benım oglumda hıc savunma yokkk bende buna sınırlenıyorumm...annesınıde bır görsen ne kadar mutlu oldu oyuncakları oglumun elınden alınca kızı..

müdahalede edemıyorsun o durumda...

bızım evımızde hıc kavga olmaz oglumun yanında yanı oglum hep neselı hareketlı dısa dönük ınsanlarla ıletısımı cok ıyı bır cocuk ama bıraz kandını savunsun ıstıyorum..

ne yapıcam ben yaaa nasıl ögretıcem bunu..

merhabalar arkadaslar..

kızı var oglumdan 2 ay kücük beraber oynadılar falan oyuncaklarını paylastı onunla ama kız oglum neye elını atsa onun elındekı oyuncaga saldırdı hemde bızım evımızde oglumun oyuncaklarına...benım merak ettıgım benım oglumda hıc ıtıraz etmedı verdı elındekını ve hemen gıdıp baska oyuncak aldı elıne yanı ne agladı neden huysuzlandı..

yanı arkadasımın kızı süreklı sınırlenen herseye benımmmm dıye bagıran bır cocuk ama benım oglumda hıc savunma yokkk bende buna sınırlenıyorumm...annesınıde bır görsen ne kadar mutlu oldu oyuncakları oglumun elınden alınca kızı..

bızım evımızde hıc kavga olmaz oglumun yanında yanı oglum hep neselı hareketlı dısa dönük ınsanlarla ıletısımı cok ıyı bır cocuk ama bıraz kandını savunsun ıstıyorum..

ne güzel işte canım.neden bu durumdan rahatsızlık duyuyosun?oğlunuz paylaşmayı seven,mutlu bir çocuk belli ki.asabi,yaşıtlarıyla birlikte olduğunda onlara karşı saldırgan olsa daha mı iyi.bence mutlu olmalısın bu durumda.seninde dediğin gibi iletişimi kuvvetli olsa gerek.
kendini savunsun istiyosun okadar çocukdan nasıl bir savunma bekliyosun ki?tekme tokat dalsın mı oyuncağımı ver diye.bence takma kafana canım.çocuğum pısırık olmasın diye düşünüyosun belki.ama saldırgan,mutsuz,kavgacı bi çocukdan daha iyidir pısırıklık.zaten dışa dönük,kolay iletişim kurabilen bir çocuk da pısırık olamaz.....
bebeğinizi hep desdekleyin.aferin sana ne güzel de oyuncağını paylaştı arkadaşıyla deyin...ve bu gibi sözlerle...ve çocuğunuzun ilerde bencil olmayacağı nı da düşünün.sevgiler canım

keremce tesekkür ederım canım cevap ıcın..

yanı dedıgın gıbı mutlu bır cocuk oglum ama dedıgın gıbı galıba ılerde pısırık olmasından korkuyorum.... umarım olmaz özgüvenı gayet yeınde tanımadıgı ınsanlara yanı kücük topluluklara sarkılar siirler söyleyebılen bır cocuk ama neyse...

dedıgın gıbı arabrtmısta olabılırım...saol canım rahatladım bıraz

merhabalar arkadaslar..

aynı benim durumumu anlatmışsınız.benim oğlumda kasımda 2 olacak.sosyal bir çocuk. Çocuklarıda çok seviyor ancak kendini hiç savunması yok.kendinden küçükler bile ona vurduğunda hiç kımıldamıyor olduğu yerde duruyor garibim.vuranda çocuk lafım yok ancak keşke herkes çocuğunu yetiştirirken dikkat etse..1 yaşındaki çocuğuna yumruk atmasını öğretenler var çevremde...eşimde bana kız gibi yetiştirdin oğlumu hihoyyyt öğretecem onu savunsun kendini kafasında sağlam yer kalmadı diyor...bakalım sonumuz ne olacak...sengözlerimebaksanab

evet rakadaşlar aynı durumdaydı benim kızım da eşim bi arkadaş toplantısında kızımn bi çocuktan dayak yediğini dayak derken kafasına elmayla vurmuş:)görünce eve gelip savunma sporları öğretmeye başladı eline sopayı evrip hadi vur kızım diye yarım saat antreman yaptı:))
övünülecek bişey değil ama şimdi gözüm arkada değil biri onu incitirse o da kendini savunuyor öyle sağa sola vurma huyu yok zaten durduk yere kimseye saldırmıyor:)

zehra
nısanur

arkadaslar aynı seylerı yasamısız ınan derdım kavga etsın baskın olsun falan degıl ama hakkını yedırmesın hem sımdı hem büyüdügünde...
ınanın tek derdım bu
bunlar ıse yarıyorsa denemekte fayda var:)))

selam bayanlar nasılsınız
bebekler nasıl

havalar sogudu nasıl gıydırıyorsunuz

slm
ben yazlıkları kaldırmadım..kat kat giydiriyorum..atlet-kısakol tişort-uzun kol tişört ve havanın soğukluğuna göre süveter giydiriyorum üstten..alttan kilotlu çorap-eşofman altı yada pantolon-ev ayakkabısı yada bir kat daha çorap giydiriyorum...:emir_bebek:

zehracım bende yatarken suveter gıydırıyorum cunku ustunu hıc ortmuyor

uyku tulumuna başlamadım daha
anı hava degısıklıgınden hasta olmasalar barı

merhaba herkese

ilk hastalığımız hayırlı olsun
şu an oğlum ateşli biraz umarım artmaz uyuyor ama endişeliyim gidip gelip bakıyorum şurup verdim

bu arada oğlum garip bi şekilde tuvalete alıştı aylardır uğraşıyorduk ama daha erken olduğunu düşünüp ara vermiştik bir iki hafta önce altı açıkken birden çişim geldi dedi hemen koşup lazımlığını getirdim bi baktık ki yapmış hemen sevinip alkışlar falan tabi bizimki baktı ki iyi bişey yaptı o gün bugün söylüyor tabii alıştı ya artık her çişten sonra birde alkış bekliyor :)

ecemm hanım bence oğlunuzun pısırık olacağından endişe etmenize gerek yok ne güzel bi şey yapmış ve oyuncaklarını paylaşmış bence gurur duymalısınız merak etmeyin yakında gerektiği yerde kendini savunmayı hakkını aramayı öğrenecektir

hem daha şu hayatta öğrenecek ne çok şeyleri var
biraz zaman....

Son düzenleme:
Back