2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

burcucum duydum o kitabı okuduktan sonra nasıl buldugunu yaz bana....ay bir ara gene sen ben fikriye msn de konuşalım yaaa özledim o günleri ne zamandır konuşamaz olduk

okuduğum kadarıyla hem eğlenceli hemde dinle ilgili farklı görüşleri savunuyor benim hoşuma gitti yani.. kişisel gelişim kitaplarına demediğini bırakmamış.. yazarı da 36 yıl ateist olarak yaşamış biri şimdi müslüman olmuş

konuşalım canım ya ben pek girmiyorum bu aralar ama özledim walla konuşmaya da çok ihtiyacım var

aynur bana tekrar bi çizelge hazırlayalım canım beceremedim yaa sen yenilemişsin bile

önce kontrol paneli sonra profili düzenleden çizelge yazan yere yapıştır

canlarım benim ben de sizi özledim özledim ama çook özledim.
Biz de olanları bugün göz muayeneye götürdük sanberki..herşey normal bir problem yok.sonraki kontrolümüz 4-6 yaş aras omaldr.Yai okul başlamadan önce yaplmas gerk.
nasıl geçti merak ediyorsanız yazyorum...
ilk önce bir cihazla göz ölçüleri yaptılar birkaç dk sürdü(eğer çocuk duruyorsa)ordan başak dr gittik orda resim gösterdi ve ne olduğunu söylemesini istedi o da 5 dk sürdü.Sonra gözlerine damla damlatıyorlar 5 dk bekleyip tekrar damlatıyorlar sonra tekrar göz ölçüyorlar..ordan tekrar çocuk dr a orda da başak cihazla göz derinliğine baktlar yanlış anlamdysam o da birakç sn sürdü.Bu kadar işte.
Eğer çocuğunuz durmaz diye düşünüyorsanz biraz daha erteleyin derim çünkü durmazsa hiç kontorl olmaz çok canını yanarÇok ağalr ve ço stes yapar.Aynur sen üçüzleri tek tek götürüürsün ancak 3 birden olmayacak bişeydir.olur ama çok yorulursunz.

fikriyeciğim ben 1 yaşından önce göz kontrolunun çok önemli oldugunu duyup aydında özel göz hastanesine götürdüm oğlanları 11 aylıklardı....sorma 3 kişi gittik ama mahfolduk aynen dediklerin uygulandı baya bekledik vede sonra damla damlatıp yarım saat sonra gelin demezlermi akşamı ettik canımızda çıktı çokta ağladılar bilgisayarla bakma dr. kontrolu karanlık odada inceleme baya iyi muayene oluyorlar ama çok zor oluyo eymende babasındaki gibi astimat var dediler ve 6 ay sonra tekrar kontrele gelin dediler tabi biz gidemedik...ama bu aralar gidilecek çünkü eymen tv ye bakarken kafasını değil gözlerini çeviriyo ilginç bir bakışı var.......bugünde eymen hastaneye gitti vücudunda kızarıklıklar ve kabarıklıklar var ayak parmaklarındada sertlik var dr. büyük ihtimalle alerji demiş ayagındakilerede egzamam demiş kan tahlili yaptırmışlar eşim öğleden sonra tekrar gidecek yaaa bunca zamandan sonra alerji nerden çıktı anlamadım kızlar galiba sizinkilerdede vardı bu rahatsızlıklar bilen varsa bana açıklayabilirmi

ah aynrcum çok geçmiş olsun canım mutla göz dr giidn bence.Ne olursa olsun erken tedavi olunca geçiyor.
Alerji için yeni bir gıda verdin mi veya baz yemeklerden fazla mı tüketiyorlar.Bal,pekmez,süt,balık bunlardan olabilir.
Bizm alerjimiz en son portakal,dut ve keçiboynozdan şüphelendim.Şİmdi dut ve keçiboynozu kestim bakalım portakal vermeye devam edşyorum bi 2 hafta içinde eblli olur.
Bizm kazırıklar hafif kabarık ve kaşt yapyor birkaç gün sonracilt çok kuruyor ama yine çok kaşınyor.Popu bölgesinde oluyor dizlerin arka tarafnda ama ayakllarda parmaklarda yok mesela,elelrde de yok.Bebekken yüüzne de oluyordu ve kollarına ama yaında orda çıkmadı.
ah bu çocuklar büyütece biz ise yaşlancaz

Slm hanımlar............
Yeni yılınızı gecikmeli olarak kutluyor hepinize bol sağlıklı vede huzurlu bir yıl diliyorum....
Geçmişi pek fazla okuyamadım umarım sizlerle bebişler iyisinizdir.....
Sizlerle uzun uzun yazıştığım günleri öyle özledimki şimdi böyle uzaktan selam verir gibbi yazmak zoruma gidiyor....
Günlerim tahmin ettiğiniz gibi oldukça yoğun vede yorgun geçiyor...
Keremim 5 aylık oldu bu arada ....
Kaanında maşallahı var teyzeleri artık bebişe bayağı alıştı hiç kıskanmıyor diyebilirim...yememizde düzeldi sayılır verdiğim şeyleri reddetmeden azda olsa mutlaka tadına bakıp yiyor artık.Allahıma binlerce şükür...onun yeme problemi düzelince bbenimde psikolojim düzeldi bu durum onada yansıdı bağırtlak bir annesi olmayınca oda geyet sakin artık....
Psikologla görüştüm doktora göre Kaana vereceğimiz en büyük hediyeyi vermişiz bilmeden...aralarında yaş farkı az olunca birbirlerinin gelişimlerine olumlu yönde katkıları olurmuş...daha az kıskanırlarmış ...yaş farkı büydükçe payalaşacak şeyleri azalacağından daha çok sorunla karşılaşılırmış...Kaana olan ilgimizi kaybetmez aralarında tutarlı davranısak zamanla kardeşini kabullenir dahada çok sahiplenirmiş...Gerçektende öyle oldu...Allahım nazar değmesin şimdilik bir sorunumuz yok...oğluşum uyandı sonra görüşürüz

yağmur yazın bal gibi geldi valla ah ne sevindim ne sevindim...maşalalh maşalah binler maşallah.Demekki Kaana bir kardeş lazmmış:)herşeyde bir hayır vardr oşuna demiyorlar işte.GDemekki önceden düşünüp kara kara düşünmemmek lazmmış:)Yeni ylnız güzel başladnz demekki hadi tek bu sene değil bundan sonra hep güzel haberleri alrız sizden:)
Maşalalh Kereme 5 aylık oldu demekkia ne çabuk büyüüdü:)Bİrkaç aydan sonra bi emeklesin yürüüsn o kim Kaan gibisi:)Bu çocuğu ailenze çok büyü armağnz:)alalh size çok sağlık versin hep böyle birlik ve mutluluk diliyorum.

yağmur çok sevindim canım allah nazarlardan saklasın......fikriye burcuuuu sıra sizde ikinci çocuk nerdeeeeee

ah ah biz bunlarla başa çıkalımda ikinciyi düşünürüz o zamna.Aslnda istiyoruz ama şuan maddi olark müsait değiliz

bende çook istiyorum aslında yağmur beni heveslendirdi ikinci bebeğe ama nerde bende o cesaret :76:

çok sevindim.. benim kızlarımda biri ağustos 2008lı biri temmuz 2010 lu...

bende çook istiyorum aslında yağmur beni heveslendirdi ikinci bebeğe ama nerde bende o cesaret :76:

bence cesaret et harika bişey

ayşe bahar hoşgeldin canım yaz arada
kendinden bahsetsene bize

ben çok istiyorum bebek ama çalışmakta istiyorum eşim ise bakıcı ve kreş yanlısı değil anneyle büyüsün diyor haklı da tabi ehhh birazda rahatı seven bir anneyim :78:

fikriye kız sen hiç düşünmüyodun ikinciyi hayırdır nolduuuu
walla isteyen hemen doğursun anacım evlat gibisi yok Allah gönlümüze göre versin ben biraz daha beklemedeyim birazda eşim 2 çocuklu bir baba olmanın soromluluğundan korkuyor sanırım :97: :26:

bana sorarsan ikinci çocuk hiç gerk yok yani ihtiyaç duymmuyorum.ama eşim ok istiyor kz olcakmış hayal kuruyor bide.ama ben hazır değilm daajh daha çalışmak istiyorum ama iş buşlmak da bir sorun...hele benim durumunda...öyle bişey oluyorki sanberke kardeş mi yapayım yoksa kendimi düşünüp çalışma hayata mı başlasam...............aslında bununla çok kafamı yormak istemiyorum çünkü planladığumız gibi olmuyor yukardan bizim planlarımız yyapan var zaten.ama yine bana sorarsan ikinci çocuk istemiyorum.ama bu bencil bir düşüncem.Eşimi ve Sanberki düşünürsem ikinci çocuğu yapmak şart.Artık ne zaman olcak kesin bir akrarım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…