200 lira harçlık

Hani durumumuz yok desen anlayacagim da madem parasi var sana vermek ZORUNDA.

Bunun icin mi cocuk doguruyo ya insanlar. Dogurduysa ayaklari ustunde durana kadar bakacak.

Bazı arkadaşlara inananıyorum ailene yük olma ne demektir ya ? Ne demek yük olmak? limonkız dünyaya gelmek için onlara yalvarmadı, ailesi onu istedi.hayatını kendisi kazanacak zamana gelene kadar ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüler.Ailenin durumu çok kötü olur anlarım, o zaman okurken de çalışılır.Ama bir öğrencinin görevi sadece ders çalışıp kendini geliştirmek olmalı.
Ben konu sahibinin yerinde olsam alır ailemi karşıma açıklarım durumu; anne benim aylık öğle yemeği masrafım 200 lira, yol masrafım 100 lira, kırtasiye masrafım 100-150 lira; 200 liranın sizi zorlamayacağını biliyorum, ama zaten zaruri ihtiyaçlarıma ancak ucu ucuna yetecek bir miktarın sürekli başıma kakılmasını gururuma yediremiyorum ve gerçekten çok üzülüyorum gibi bir konuşma yapardım.hatta belki baban daha ılımlıdır onunla konuşman daha çok işe yarar.

ben lisede yapmıstim. Pazartesi çarsamba öğleden sonra yapıyodum gelenlere çay falan dağitiyodum oturdugum yerden günlük otuz alıyodum 4 5 sene once

75 mi
Devlet üni. sanırım? Özelde mümkün değil bu parayla geçinmek

Devlet üniversitesinde okusaydım 300 lira yeterdi aslında 1 lira yemek parası ayda 20 lira, geri kalanı da gayet güzel bir miktar
Devlet universitesinde okudum ben de ve 2007 de mezun oldum, yemek paramiz 4 liraydi o zaman. Oyle bircok devlette de kolay değil okumak.

Tüm konularınızı okudum ve aileniz hakkında yazmak istediklerimi yazsam kalbiniz kırılır diye yazamıyorum.

200 lira harçlık falan değil. Yetmesinin imkanı yok. Bırakın kıyafeti yol paranız 100 lira zaten.

Bütün gün yani bütün ay her gün aç gezeceksiniz okulda bu durumda? Bir çay devlet üniversitesinde 60 kuruş şu an, 500 lira çok diyenler neden bahsediyor anlayamıyorum.

Çocuk yapmak demek sizin sorumluluğunuzu mezun olana kadar bir derece almak demek. O bir derece de 200 lira değil. Kaldı ki durumunuz da kötü değilmiş.

Annenizin tek problemi para konusundaki tutumu da değil zaten, başa dönüyorum. Yazmak istediklerimi yazamam.

O aileden ve evden bir an önce kurtulun benim size tavsiyem. Babanıza rest çekin, ya para verecek ya çalışacaksınız.

Evet organizasyoncuları düşünebilirsin. Ben yine lisede çalışmıştım üç saat süren sünnet düğününe palyaço olarak gidiyodum.bir şey yaptığında yok çocukların etrafında dönüyosun o kadar ordan oraya geziniyosun hem düğün yapan aile verıyodu hem organizasyoncu işim bitince direk parayı alıyodum günlük 60 falan almıştım

Hani durumumuz yok desen anlayacagim da madem parasi var sana vermek ZORUNDA.

Bunun icin mi cocuk doguruyo ya insanlar. Dogurduysa ayaklari ustunde durana kadar bakacak.
Çok mükemmel değil durumumuz ama iyiyz çok şükür. Şimdiye kadar bana 200 lira verdikleri için herhangi bir zorluk yaşamadık o yüzden o 200 liranın çok zorladığını düşünmüyorum ben vermeye devam edebilirler yani.

Konuşuyorum zaten, 300 lira sadece yol ve yemek param. Ben hiç mi gezmeye gitmeyeyim arkadaşlarımla dolaşmayayım?

ben lisede yapmıstim. Pazartesi çarsamba öğleden sonra yapıyodum gelenlere çay falan dağitiyodum oturdugum yerden günlük otuz alıyodum 4 5 sene once

Devlet universitesinde okudum ben de ve 2007 de mezun oldum, yemek paramiz 4 liraydi o zaman. Oyle bircok devlette de kolay değil okumak.
Vakıfları düşünün bir de ..

Babamla konuşmayı düşünüyorum ben de. 200 lira yetmiyor bazen erken bitiyor o zaman bile annem kızıyor. Bazen okulda yemeyip arkadaşlarımla yiyorum dışarda ona bile kızılıyor halbuki aynı şey. Okulda hafta 1 falan yiyorum zaten, gerçi en son ne zaman okulda yediğimi hatırlamıyorum.

Seni çok çok iyi anlıyorum.
Böyle bir konu ben de açmıştım.
Hemen iş bul demişlerdir ama öyle olmuyor işte.
Herkes bekliyor iş vermek için zannediyorlar sanırım.
O para gerçekten az ama sana önerebileceğim pek bir şey yok.
Belki zamanla yetmediğini anlayınca insafa gelirler, yani benimkiler geldi.

Vakıfta okuyorum şimdilik hiçbir sosyal hayatım yok daha ısınma evresindeyim arkadaşlar falan..200 lira bursum var aynı zamanda paso,kontör,yemek gibi ihtiyaçlarıma şimdilik yetiyor çünkü okulda sadece 1 gün yemek yiyorum o da bütün gün orada olacağım için.Senin böyle değilse yetmemesi normal.Ki zaten lanet olası vakıflarda nescafe bile 3,5 lira,2 çeşit yemek 7 lirayı buluyor illaki.Bi kaç yerden daha bursum gelecek bakalım onlardan sonra harçlığım artacak ve giyime falan para ayırabileceğim sonunda.Seni anlıyorum o yüzden,hele ki sürekli malzeme alınması gereken bir bölümse daha zor bu bütçe olayı.

ac acina kafaya ders girer mi ya bu nasil bi anlayis

Ben üniversitede çalışıp kendi paramı kendim kazanmıştım ve bundan dolayı çok mutluyum. Üniversite hayatımın ikinci yarısı bu yüzden ilk yarısına göre yüzbin kat daha iyi geçti. Mesele sadece para da değil, özgüven, annen baban da olsa kimseye muhtaç hissetmeme meselesi. Ben özel ders vermiştim mesela. Öyle şeyler düşünebilirsin. Annen haksız evet ama bizim haksız dememiz onun karkterini değiştirmeyecek. Senin harekete geçmen lazım.

Niye acıyacaklarmış ki, sen hayatının iplerini eline alıyorsun. Utanılacak bir iş de değil bunlar. Ben sınıf arkadaşlarıma özel ders verip bir de onlardan para alıyordum düşün Ama sosyal çevrem daha da genişledi bu sayede. Önceden hadi birlikte ders çalışalım diye insanlara ısrar ederdim, plan yapardık uyamazlardı falan sonradan karşılığında para alıyor olunca kendileri ısrar etmeye başladılar.

Canım kaynımda mimarlık okuyor senin aldığın para onun malzeme parasına yetmiyor.Allah yardımcın olsun

kimisi 1000 tl harçlık alır az bulur kimisine ise ortaokul talebesine verir gibi harçlık verirler. bir an önce okulunu bitirip ekonomik ögürlüğünü kazanırsın inşallah

Nasıl aileler var ya... Sonra ilerde yaşlanınca bize bak et derler. Sen önce anne baba olarak ne verdin ki çocuğa da ondan da ilerde bir şey bekliyorsun. Senin sanırım haftasonu çalışmaktan başka çaren yok. Ya da okulda yok mu görevli öğrenci kontenjanı. Bende vakıf üniversitesinde okuyorum. Okul görevli öğrenci alımı yapıyor, ders saatlerine göre ayarlanıyor iş saatleri. Işte kütüphane ya da fotokopide o tip şeylerde çalışıyorsun. Yemek kartı+haftalık 75 lira veriyorlar. Haftada 3 gün çalışılıyor sanırım. O tip bir şey de düşünebilirsin.

Hesabın yanlış okul 22gün 30 değil
Ayrıca okulun içinde yemek yemek zorunda değilsin çevreden de yiyebilirsin

Hem onların üstünden yük alıyorum diyosun ama alamıyosun ki hem kredi alayım hem aile para versin

Çalışabilirsin part time yada full time
Marketlerde standlarda yada telde anket firmaları var günde 4 saat gidiyosun 40-60 veriyolar

Organizasyonlarda vs. mi çalışsanız acaba? Açılış veya tanıtım hostesliği gibi işlerden iyi paralar kazanabilirsiniz, az zaman harcayarak. ÖZellikle açılış hostesleri, çok basit düzey organizasyonlarda bile 100 tl civarı kazanıyorlar.

Kesinlikle çalışmalısın. Okulda kısmi zamanlı iş yok mu mesela? Ben hem kısmi zamanlı çalışıp hem de avon yapmıştım hey gidi bir hayli param olmuştu.

ben üniverste okumaadım ama lisedeyken çalışıodum. ailem çalışma dediği halde ben herturlu işte çalıştım palyaçoluk yaptım anket işi yaptım marketlerde günde en fazla 50 lira kazanıodum. annem babam istemıodu çalışmamı ama ben kendi ıhtyclarımı kendi paramla almak için. bencde çalışmalısın... çalışmadan zaten anlayamazsın paranın değerini ve okulu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…