• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

200 lira harçlık

Devlet okullarında 4. Sınıfta başlıyor. Yeğenim 4. Sınıf yeni başladı bu yıl.
İngilizce öğretmeniyim, geçen yıl başlayan uygulama ile devlet okullarinda 2. sınıflara İngilizce dersi getirildi. Bu senenin 4leri geçen yıl 3. sınıf oldukları için bu uygulama onlara uygulanamadi o yüzden bu sene ilk defa İngilizce goruyorlar. Artık İngilizce 2den başlıyor tüm Türkiye genelinde..

İngilizce öğretmeniyim, geçen yıl başlayan uygulama ile devlet okullarinda 2. sınıflara İngilizce dersi getirildi. Bu senenin 4leri geçen yıl 3. sınıf oldukları için bu uygulama onlara uygulanamadi o yüzden bu sene ilk defa İngilizce goruyorlar. Artık İngilizce 2den başlıyor tüm Türkiye genelinde..
Peki öyle olsun da bunun arkadaşın konusuyla alakası ne? Neden bu kadar üstünde durdunuz? Arkadaşa ayıp oluyor, konuyu sabote ediyoruz,

Bizim de durumumuz vardı canım ama amaç aileye daha az yük olmak.. Ben her zaman ailemi düşünmüşümdür.

Durumunuz varsa aileye yük olmak olmuyor o. O zaman aileler çocuklarına hiçbir şey yapmasın çocuklar her şeyi kendileri yapsınlar aksi yük olmak oluyor çünkü?

Ben de illa versinler demedim zaten burda çözüm arıyoruz gördüğünüz gibi iş bulmama yardımcı oluyor arkadaşlar. Sanki ben ailemden zorla para alıyorum gibi bir hava oluşturmuşsunuz

Yahu ben kızcağıza özel ders verebileceğini anlatıyordum orda. Takıla takıla 4. Sınıf kısmına takılıp onu alıp cevap yazdınız. Neyse size iyi günler diliyorum.
Yanlışınızı düzeltmeme neden bu kadar sinirlendiniz anlamadım. Doğrusunu öğrenmiş oldunuz. Size de iyi günler..

Kredi aldığını söylemeseydin keşke bende çok zor şartlarda okudum.. o günler geldi aklıma otobüse para vermemek için 50 dk yol yürüyordum :( allahtan Başbakanlık bursu çıktı bana da öyle okudum.. Ajanslar falan anketörlük yapabilirsin ya da sadece hafta sonları çağrı merkezlerinde çalışabilirsin..

Durumunuz varsa aileye yük olmak olmuyor o. O zaman aileler çocuklarına hiçbir şey yapmasın çocuklar her şeyi kendileri yapsınlar aksi yük olmak oluyor çünkü?

Ben de illa versinler demedim zaten burda çözüm arıyoruz gördüğünüz gibi iş bulmama yardımcı oluyor arkadaşlar. Sanki ben ailemden zorla para alıyorum gibi bir hava oluşturmuşsunuz

Sanırım bu sorumluluk sahibi olup olmamak ile alakali bir durum.. Sizin de iş aramanız bir bakıma sorumluluk sahibi olduğunuzu gösteriyor. Ben aksi bir şey söylemedim.

Kredi aldığını söylemeseydin keşke bende çok zor şartlarda okudum.. o günler geldi aklıma otobüse para vermemek için 50 dk yol yürüyordum :KK43: allahtan Başbakanlık bursu çıktı bana da öyle okudum.. Ajanslar falan anketörlük yapabilirsin ya da sadece hafta sonları çağrı merkezlerinde çalışabilirsin..

Bir şeyler sakmalam içime sinmiyor :KK43:
Şimdi ben bu market işini yapmak istesem babam kesin arıza çıkarır gibi hissediyorum ben de nedense içime öyle doğdu

Stand hostesliği diye arat yenibiriş.com ya da kariyer.net gibi sitelerde.
Hafta sonu için gayet rahat iş bulursun.
Fuarlarda falan da.

Bir şeyler sakmalam içime sinmiyor :KK43:
Şimdi ben bu market işini yapmak istesem babam kesin arıza çıkarır gibi hissediyorum ben de nedense içime öyle doğdu

Eğer masraflarını karşılaşamıyorlarsa çalışmana izin vermeleri lazım bilmiyorum hangi şehirdesin de ben ist da bi yere gitmeye kalkıyorum iki üç vesait olunca gidiş dönüş 15 20 tutuyo hayat pahalı yapacak bin şey yok..

ajanslara yazılabilirsin belki
arkadaşım kayıtlıydı
günlük 100 tl ye ajansın gönderdiği yerlerde palyaço kıyafeti giyinip görev alıyordu
50 tl si ona 50 tl si ajansa kalıyordu

İngilizcem iyidir ama başkasına ders verecek kadar mı bilemiyorum. Sadece haftasonum var bir de :(
ortaokul cocuklarina cok rahat bi sekilde verebilirsin ingilizceyi, zor degil cunku konulari.. matematik filan da ayni sekilde.. ve ozel ders ucretleri cok iyi, haftada tek gun versen bile yeter..

Bence verecektir annem parayi sadece yalvartmk istiyor biraz seni galiba dediklerini yapman icin..

Organizasyonlarda calis. 70 lira falan gunluk. Benim ogrenciligim oyle gecti. Ben de muhendislik okuyodum. Ailem8n durumu da kotu degildi ama benzer muameleleri gordum. Simdi calisiyorum ya parami son kurusuna kadar kiyafete harciyorum. Oh. :)

Yanlışınızı düzeltmeme neden bu kadar sinirlendiniz anlamadım. Doğrusunu öğrenmiş oldunuz. Size de iyi günler..
Sinirlenmedim, sadece gereksiz buldum. Konuyla ya da konu sahibinin sorusuyla alakası olmayan bir yorum yaptınız. Benim konum olsa rahatsız olurdum. Empati yaptım yani.
Sinirlenmekle itham ettiğiniz için tekrar cevap verme gereği duydum. Tekrar mutlu günler diliyorum.

senin aileni konularından biliyorum izin verceklerini pek sanmıyorum.
kredi çıktığını söyleme bence. birşeyler saklamak içime sinmiyor'u bırak. sana zarar verecek durumlarda körü körüne dürüstlük yapma.
ayda 200 lirayla devlet üniversitesinde bile hayat geçmez. ben 2013te mezun oldum üniversiteden devlet üniversitesiydi. ilk yıl ayda 200 lira veriyordu ailem kıtı kıtına yetiyordu. baktım öyle olmayacak kredi almaya devam ettim kredi+ ailemin verdiği kalan 4 yıl rahat rahat yetti. kredi aldım diye onlar vermeyecek olsa hayatta söylemezdim kredi çıktığını.

Hangi ilde okuyorsun. Market isinde yardimci olabilirim.eger benim sehrimdeysen.

Back