Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Askerlik olmadan evlilik olmayacaktır muhtemelen :) o kadar çocuk değiliz düşünebiliyoruz ki gördüğünüz gibi büyüklerimizle de istişare ediyoruzaskerlik yok
yaş 20
üniversite var
senin sonun bu çocuğu dinlersen ne olur diyim : 20 yaşında üniversiteyi bırakmış karnı burnunda asker yolu bekleyen kaynanayla yaşayan pasif gelin
Keşke öyle olsa ama ayetler belli :)Valla evlilik hazır olma işi bence? Kimisi 30 da kimisi 19 da hazır olur evlenir ama okulu bitirmeden evlenirsen iyi olmaz.... ben çok gördüm okursun,desteklerim diyenleri,hep fos çıktı o vaatler... okulu bitir mesleği al eline ondan sonra evlen... günahla kirletmek istemiyorum demişsinde,iki tane birbirini seven insan el ele tutuştu sarıldı diye de yakmaz Allah insanı ya... sırf günaha girmeyim diye acele eder evlenirsen,gençliğinin günahına girmiş olursun
Bakın bu konuda sizin isteğinize uymadığı için aklı selim bir fikir gibi gelmeyebilir ama en saglikl en mantıklı en doğru yol eğitiminize öncelik vermeniz. İnşallah doğru kararlar verirsiniz ve inşallah verdiğiniz karar ne olursa olsun pişmanlık duymazsiniz.Bir yengem var bu konuda bana aklı selim bir fikir verebileceğini düşünüyorum onunla konuşsam iyi olabilir diye düşünüyorum
Tabii ki nasip kısmet işi evlilik.Çok haklısınız ben bunu deneyeyim, ama hayat bu nasibim değilsen olmaz ne yaparsak yapalım diyor. Yani sen başkasına gidebilirsin ben başkasına gidebilirim diyor.
Ben üniv.doktora yaparken evlendim. Yaşım küçük değildi, ama ev işi tecrübesizliği büyüktü. Bu beceriyi kazanmaya çabaladığım ilk3 sene kabustu evliliğimde.
Eşim son derece anlayışlı, kanaatkar olmasına rağmen...
Yeni evli arkadaşlar gezmeye giderlerken, benim yapmam gereken ödevlerim, projelerim, sınavlarım vardı... En zor olanı, yani beni perişan edeni, ev işleri, yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik...ti.... Kuruması için astığım çamaşırların 20gün durduğu olurdu askıda...
Sen de kendini tanıyorsan bunları dikkate al, kendini bu konularda hızlı ve becerikli eyle... Sonra evlen... Bu benim sana tavsiyem.
Ben o nedenle yaştan ziyade bir evin sorumluluğunu almanın insana yük gelmesi olayına takılıyorum.
Çocuk sahibi olmak paha biçilemez güzel bir duygu... Benim için dünyada yaşadığım en güzel duygu... Evlenince onu hiiççç erteleme
Şükür ki Rabbim gerçek yüzünü göstermişTabii ki nasip kısmet işi evlilik.
Eşimi tanımadan önce 5 senelik ilişkim vardı ve hep dedim ki "Rabbim hakkımda hayırlı ise nasip et, değilse nikah masasından kalacağımı bilsem nasip etme" askere gitti geldi evlenicez diye hazırlanmaya başlıyordum ki haysiyetsizin beni aldattığını öğrendim. Ayrıldım ve 2 ay sonra o kızla evlendiğini duydum. Yattım kalktim Rabbime şükür ettim ki nikah masasına kalmadan bitirdi bu işi diye.
Sen duani et gerisini Rabbime bırak canım nasibin neyse kimse inan gelip buluyor seni.
evet onun arkadaşlarıyla ilişkisini falan gözlemlemek istiyorum.es adayini daha iyi tanimaya calis...sinirli halini, baska insanlarla olan iletisimini vs hepsini bil tani gör önce canim.
Daha çok annesi ve kızkardeşleriyle olan durum değerlendirilmelievet onun arkadaşlarıyla ilişkisini falan gözlemlemek istiyorum.
Binlerce kez şükürler olsun hem de.Şükür ki Rabbim gerçek yüzünü göstermiş
atatürk muBence evlenmek istiyorsaniz karşı tarafta bunu istiyosa uygunsanız evlenin. Çünkü ben Atatürk evlenmedim 29 yasadim suan kismetimi bulamıyorum
Ablasıyla çok dalga geçiyor yani pek anlaşamıyorlar ama annesiyle arası çok iyi küçük kız kardeşiyle da çok ilgileniyorDaha çok annesi ve kızkardeşleriyle olan durum değerlendirilmeli
Canım bak okulun varmış. Şimdi evlenirsen okulun aksayabilir.. Üstelik 1ay evlilik düşünülmeyecek bir süre.Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Allah'ım inşallah bizlere de nasip eder. Maşallah sizeBinlerce kez şükürler olsun hem de.
Şimdi diyorum ki Rabbim o kadar sıkıntıyı, üzüntüyü boşuna yaşatmamış bana sınavımmış hepsi Elhamdülillah sonunda harika bir eşe sahip oldum.