- 18 Temmuz 2024
- 681
- 646
- 35
- Konu Sahibi yenibiranne123
Bacım o yediğin etten tut da çileğe kadar hepsi gaz yapacak şeyler. Yeşillik, ot çöp her şey gaz yapar... Gaz yapacak diye de aç kalacak değiliz tabi. Bebek bu alışacak, büyüyecek...Kuru incir yiyordum ben o gaz yapmıyor diye söylendi bana. Evet gaz yapan her şeyi çıkardım yeme içmelerimden. Gazlı içecek yok, süt yok, baklagiller yok, baklagil mi değil mi bilmediğim şeyleri bile çıkarttım. 20 günlüğüm 1 kez makarna yedim. Salça gaz yapıyor mu bilmiyorum salçalı yemekler yiyorum bunun gaz yapıp yapmadığını hiçbir şekilde bilmiyorum. Ceviz yerim fındık fıstık yerim kuru meyve yerim. Muz yerim çilek yiyorum. Bol zeytinyağlı salatalar yerim. Ebem bulgur pilavının sütü arttırdığını ve binsorun olmadığını söylemişti 20 gün içerisinde 3 kez yemişimdir sadece. Sürekli şehriyeli pirinç pilavı yiyorum. Tavuk suyu çorbası hep içerim içinde didiklenmiş tavuk vardır. Et sürekli yerim her şekilde. Baharat kullanımımı oldukça azalttım. Tuz ve kimyonu muhakkak kullanırım o da tatsız yememek için. Bol bol kimyon koyarım her şeye hatta salataya bile. Çayını da içerim. Rezene içiyorum bu son günlerdir. Ondan önce papatya çayı içerdim o sıralarda hep kimyon çayı da içerdim. Paketli gıda olarak yediğim tek şey çikolata. Ve ebem dahil birçok hemşire olsun aile hekimim olsun gaz yapmadığını söyledi. Çikolataya çok fazla bayılıyorum her gün 1 tane olmazsa 2 günde bir yerim. Şu Ülker çikolatalı gofret tarzı şeyler ne bileyim piko vardır bilirsiniz damak, karven çikolata öyle işte. Kısacası sütlü çikolata yemeyi çok seviyorum. Et yemeklerini hep sote şeklinde ya sadece tek başına eti kavururum ya da içine yeşil biber kırmızı biber domates mantar falan atar öyle sote yapar yerim aynı şekilde tavuk göğsü ile de aynı şeyleri yaparım. Yine bolca kimyon koyarım ama diğer baharatlar serçe parmağımın ucu kadardır. Yediğim şeyleri de söyleme ihtiyacı duydum bu arada neyi yanlış yaptığımı ya da yapmadığını öğrenebilmek için. Doktorum gaz damlası olarak metsil diye bir damla verdi rengi pespembe bugün 2 damla sabah verdim akşam da 2 damla vereceğim. An itibariyle söylüyorum kendi kendine rahatlayabileceği kadar gazını kakasını üst gazını çıkarabiliyor ama tabi ilk günden yanılmamak adına bekleyip ile yarayıp yaramadığını 3 gün 5 gün sonra söyleyeceğim. İnşallah fazla uzun yazıp sizi de sıkmıyorumdur çünkü acemi bir anneyim ama anneyim işte... Annem yanımda değil yanımda sadece eşim ve kayınvalidem var o kadar kayınvalidemin bile bilmediği şeyler olabiliyor eşimin yengesi var büyüktür kendisi ona soruyoruz öyle yapıyoruz. Şunu da sormak istiyorum Nescafe 3 ü 1 arada ve Türk kahvesi içmek istiyorum ama gaz yapar mı yoksa kafein çocukta farklı bir etki bırakır mı bilmiyorum hiç ama hiç içmedim içebilir miyim diye soruyorum size, bi zararı var mı? Tekrar konuya döneyim marullu salatalar yiyorum marul gaz yapar mı yapmaz mı bilgisi yok internette bir kaynak yapar öteki yapmaz diyor anlamış değilim. Brokoli ve havucu haşlayıp üstüne limonlu karabiberli tuzlu bol zeytinyağlı sos dökerim en son da üstüne mantı gibi yoğurdu çırpıp birkaç kaşık döküp yerim bu şekilde salata da yiyorum herhangi birinin gaz yapma ihtimali var mı bilmiyorum yine biri yapar diğeri yapmaz diyor. Misal o bahsettiğim büyüğümüz bana diyor ki yağsız laktozsuz süt içebilirsin gaz yapmaz, Nescafe olsun türk kahvesi olsun içebilirsşn yoğurt yiyebilirsin sorun olmaz diyor yeşillikler den de taze soğanın beyaz kısmı değil yeşil kısmını yersen sorun olmaz diyor ben şimdi güvenemediğim için hiçbirini uygulamış değilim. Hem tastamam bilgim olmadan herkese danışmadan doktor dahil, uygulamak endişelendiriyor beni. Çok pimpirikli değilim bu arada sadece bişeyi doğru yapmak istiyorum o da tam doğru olsun hata yapmak istemiyorum. Bu yüzden de alakalı alakasız her şeyi soruyorum bu pimpiriklilik falan değil eklemek istedim. Bebeğimi doğru emziriyorum ebe, doktor falan herkes aynı şeyi söyledi. Dudaklar dışa dönük memenin kahverengi kısmı komple ağzının içinde ve c tutuşu yapıyorum. İmkan oluyorsa 2 saatte bir ama bebiş dayanamadığı zaman oluyor (çok ağladığı zaman) 1 saatte bir. Uyuduğunda karışmıyorum kendisi uyanıp meme istiyor zaten. Başka söylemeyi unuttuğum ne var diye düşünüyorum aklıma geldikçe ekleyeceğim bu kadar işte sorularım, güzel cevaplarınızı bekliyorum...
Gaz çıkartma yöntemlerini çeşitlendir bebekte, masaj olur duş olur vs.
Sütlü çikolata yiyip, kahve içmemek de bir garip durum. Paketlenmiş gıda, bir fincan kahveden daha az mı zararlı sence?
Doktorunuza danışın tabi ama benim diyetisyenim bana her şeyi yedirmisti emzirme döneminde, bebeğe geçmez gaz sen ye ki sütün olsun demişti.