20 günlük bebeğim son 3 gündür gaz sancısından uyumuyor!!!

Kuru incir yiyordum ben o gaz yapmıyor diye söylendi bana. Evet gaz yapan her şeyi çıkardım yeme içmelerimden. Gazlı içecek yok, süt yok, baklagiller yok, baklagil mi değil mi bilmediğim şeyleri bile çıkarttım. 20 günlüğüm 1 kez makarna yedim. Salça gaz yapıyor mu bilmiyorum salçalı yemekler yiyorum bunun gaz yapıp yapmadığını hiçbir şekilde bilmiyorum. Ceviz yerim fındık fıstık yerim kuru meyve yerim. Muz yerim çilek yiyorum. Bol zeytinyağlı salatalar yerim. Ebem bulgur pilavının sütü arttırdığını ve binsorun olmadığını söylemişti 20 gün içerisinde 3 kez yemişimdir sadece. Sürekli şehriyeli pirinç pilavı yiyorum. Tavuk suyu çorbası hep içerim içinde didiklenmiş tavuk vardır. Et sürekli yerim her şekilde. Baharat kullanımımı oldukça azalttım. Tuz ve kimyonu muhakkak kullanırım o da tatsız yememek için. Bol bol kimyon koyarım her şeye hatta salataya bile. Çayını da içerim. Rezene içiyorum bu son günlerdir. Ondan önce papatya çayı içerdim o sıralarda hep kimyon çayı da içerdim. Paketli gıda olarak yediğim tek şey çikolata. Ve ebem dahil birçok hemşire olsun aile hekimim olsun gaz yapmadığını söyledi. Çikolataya çok fazla bayılıyorum her gün 1 tane olmazsa 2 günde bir yerim. Şu Ülker çikolatalı gofret tarzı şeyler ne bileyim piko vardır bilirsiniz damak, karven çikolata öyle işte. Kısacası sütlü çikolata yemeyi çok seviyorum. Et yemeklerini hep sote şeklinde ya sadece tek başına eti kavururum ya da içine yeşil biber kırmızı biber domates mantar falan atar öyle sote yapar yerim aynı şekilde tavuk göğsü ile de aynı şeyleri yaparım. Yine bolca kimyon koyarım ama diğer baharatlar serçe parmağımın ucu kadardır. Yediğim şeyleri de söyleme ihtiyacı duydum bu arada neyi yanlış yaptığımı ya da yapmadığını öğrenebilmek için. Doktorum gaz damlası olarak metsil diye bir damla verdi rengi pespembe bugün 2 damla sabah verdim akşam da 2 damla vereceğim. An itibariyle söylüyorum kendi kendine rahatlayabileceği kadar gazını kakasını üst gazını çıkarabiliyor ama tabi ilk günden yanılmamak adına bekleyip ile yarayıp yaramadığını 3 gün 5 gün sonra söyleyeceğim. İnşallah fazla uzun yazıp sizi de sıkmıyorumdur çünkü acemi bir anneyim ama anneyim işte... Annem yanımda değil yanımda sadece eşim ve kayınvalidem var o kadar kayınvalidemin bile bilmediği şeyler olabiliyor eşimin yengesi var büyüktür kendisi ona soruyoruz öyle yapıyoruz. Şunu da sormak istiyorum Nescafe 3 ü 1 arada ve Türk kahvesi içmek istiyorum ama gaz yapar mı yoksa kafein çocukta farklı bir etki bırakır mı bilmiyorum hiç ama hiç içmedim içebilir miyim diye soruyorum size, bi zararı var mı? Tekrar konuya döneyim marullu salatalar yiyorum marul gaz yapar mı yapmaz mı bilgisi yok internette bir kaynak yapar öteki yapmaz diyor anlamış değilim. Brokoli ve havucu haşlayıp üstüne limonlu karabiberli tuzlu bol zeytinyağlı sos dökerim en son da üstüne mantı gibi yoğurdu çırpıp birkaç kaşık döküp yerim bu şekilde salata da yiyorum herhangi birinin gaz yapma ihtimali var mı bilmiyorum yine biri yapar diğeri yapmaz diyor. Misal o bahsettiğim büyüğümüz bana diyor ki yağsız laktozsuz süt içebilirsin gaz yapmaz, Nescafe olsun türk kahvesi olsun içebilirsşn yoğurt yiyebilirsin sorun olmaz diyor yeşillikler den de taze soğanın beyaz kısmı değil yeşil kısmını yersen sorun olmaz diyor ben şimdi güvenemediğim için hiçbirini uygulamış değilim. Hem tastamam bilgim olmadan herkese danışmadan doktor dahil, uygulamak endişelendiriyor beni. Çok pimpirikli değilim bu arada sadece bişeyi doğru yapmak istiyorum o da tam doğru olsun hata yapmak istemiyorum. Bu yüzden de alakalı alakasız her şeyi soruyorum bu pimpiriklilik falan değil eklemek istedim. Bebeğimi doğru emziriyorum ebe, doktor falan herkes aynı şeyi söyledi. Dudaklar dışa dönük memenin kahverengi kısmı komple ağzının içinde ve c tutuşu yapıyorum. İmkan oluyorsa 2 saatte bir ama bebiş dayanamadığı zaman oluyor (çok ağladığı zaman) 1 saatte bir. Uyuduğunda karışmıyorum kendisi uyanıp meme istiyor zaten. Başka söylemeyi unuttuğum ne var diye düşünüyorum aklıma geldikçe ekleyeceğim bu kadar işte sorularım, güzel cevaplarınızı bekliyorum...
Bacım o yediğin etten tut da çileğe kadar hepsi gaz yapacak şeyler. Yeşillik, ot çöp her şey gaz yapar... Gaz yapacak diye de aç kalacak değiliz tabi. Bebek bu alışacak, büyüyecek...
Gaz çıkartma yöntemlerini çeşitlendir bebekte, masaj olur duş olur vs.
Sütlü çikolata yiyip, kahve içmemek de bir garip durum. Paketlenmiş gıda, bir fincan kahveden daha az mı zararlı sence?
Doktorunuza danışın tabi ama benim diyetisyenim bana her şeyi yedirmisti emzirme döneminde, bebeğe geçmez gaz sen ye ki sütün olsun demişti.

Bacım o yediğin etten tut da çileğe kadar hepsi gaz yapacak şeyler. Yeşillik, ot çöp her şey gaz yapar... Gaz yapacak diye de aç kalacak değiliz tabi. Bebek bu alışacak, büyüyecek...
Sütlü çikolata yiyip, kahve içmemek de bir garip durum. Paketlenmiş gıda, bir fincan kahveden daha az mı zararlı sence?
Doktorunuza danışın tabi ama benim diyetisyenim bana her şeyi yedirmisti emzirme döneminde, bebeğe geçmez gaz sen ye ki sütün olsun demişti.

Sizin bu dediklerinizden sonra ben artık hiçbir şeyi anlamamaya başladım. Kafam allak bullak oldu. Yediğim her şey nasıl gaz yapabilir ki? Meyve bile mi? Et bile mi? Her çeşit gaz masajı yapıyoruz hatta sizin yazmadıklarınızı bile deniyoruz evde. Aç kalacak değilim zaten ama bu dediğiniz bana pek mantıklı da gelmedi. Sizin diyetisyen tam olarak neleri yiyin dedi? Kuru fasulye ve nohutu da yedirmemiştir herhalde... Bide şunu da demek istiyorum, yanlış biliyorsam düzeltin.. kahvedeki kafein miktarı çok yüksektir biz yetişkinlere bile ancak ben bebeğime zararı olur mu olmaz mı bilmediğim için içmiyordum. Çikolatada kafein var mı bilmiyorum bunu yazdıktan sonra Googledan bakacağım. En azından ne bileyim yani çikolatadan bebeğime bişey geçebilir mi hiç düşünmedim ancak kahvedeki kafein var hep aklımda ya sütten geçerse ne bileyim geldi öyle aklıma..

Konuyu ben yazmış gibi oldum okuyunca😅. İlk 1.5 hafta pıt pıt herşey gidiyordu ‘ayy ne güzel ya sindiirimi güzel bi bebiş olacak’ dedik. Şuan 18 günlük, 4 gündür anamız ağlıyor gazdan 🥹.
Benim kayınvalidem vardı yanımda, yemeğime dikkat edemedim ama o etti ve gaz yapıcı şeyler olmamasına özen göstermiş. Ona rağmen gazı var çocuğumun. Saat akşam 9da başlıyor geceye kadar sürüyor. Ben yemekten çok kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, bence emerken ve ağlarken hava yutuyorlar. Yine de o kadar yıldım ki süt ürünleri vb sıkıntı yaratacak şeyleri tüketmemeye çalışıyorum. Sezeryanlıyım o yüzden bir süre emzirme harici ilgilenemedim bebeğimle, eşim bu gaz dönemine girip sonunda derdinin ne olduğunu anlayınca spor yapar gibi hareketler yaptırmaya başladı bebişe gün içinde. Bisiklet sürer gibi, dizden popoya doğru itme, yüz üstü masaj vs vs hamur gibi aklınıza ne gelirse 😂. Her emmeden sonra gaz çıkartma rutini var. He tamamen kesildi mi derseniz hayır, arada vuruyor hala sancısı. Ama en azından 9dan gece yarılarına kadar olan ağlama krizleri 2 gündür yok. Bir de gün içinde biraz uyanık tutuyoruz konuşarak vs. Arada mıyklanıyor gazdan o sorun yaşadığı saatler arasında. Bir de beslerken ağzı midesinden yukarıda kalmalıymış ki gaz midenin üstünde biriksin diyorlar. Henüz denemedim, doktorum önerirse deneyebilirim ama gaz damlaları da bişeye yaramıyor diyor ebe arkadaşım, o da spor yapar gibi hareket ettir diyor.

Konuyu ben yazmış gibi oldum okuyunca😅. İlk 1.5 hafta pıt pıt herşey gidiyordu ‘ayy ne güzel ya sindiirimi güzel bi bebiş olacak’ dedik. Şuan 18 günlük, 4 gündür anamız ağlıyor gazdan 🥹.
Benim kayınvalidem vardı yanımda, yemeğime dikkat edemedim ama o etti ve gaz yapıcı şeyler olmamasına özen göstermiş. Ona rağmen gazı var çocuğumun. Saat akşam 9da başlıyor geceye kadar sürüyor. Ben yemekten çok kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, bence emerken ve ağlarken hava yutuyorlar. Yine de o kadar yıldım ki süt ürünleri vb sıkıntı yaratacak şeyleri tüketmemeye çalışıyorum. Sezeryanlıyım o yüzden bir süre emzirme harici ilgilenemedim bebeğimle, eşim bu gaz dönemine girip sonunda derdinin ne olduğunu anlayınca spor yapar gibi hareketler yaptırmaya başladı bebişe gün içinde. Bisiklet sürer gibi, dizden popoya doğru itme, yüz üstü masaj vs vs hamur gibi aklınıza ne gelirse 😂. Her emmeden sonra gaz çıkartma rutini var. He tamamen kesildi mi derseniz hayır, arada vuruyor hala sancısı. Ama en azından 9dan gece yarılarına kadar olan ağlama krizleri 2 gündür yok. Bir de gün içinde biraz uyanık tutuyoruz konuşarak vs. Arada mıyklanıyor gazdan o sorun yaşadığı saatler arasında. Bir de beslerken ağzı midesinden yukarıda kalmalıymış ki gaz midenin üstünde biriksin diyorlar. Henüz denemedim, doktorum önerirse deneyebilirim ama gaz damlaları da bişeye yaramıyor diyor ebe arkadaşım, o da spor yapar gibi hareket ettir diyor.
Yazdıklarımı derinden hissetmişsiniz, ki aynı şeyleri yaşıyormuşuz benimsediğiniz için teşekkür ederim yalnız değilim🥲🥲🥲benim bebişim de saat 9 da başlardı gaz sancısına taa 11 e kadar masaj yapardık o bisiklet hareketini zaten bildiğim için hep yapardım ben ama dayanılmaz bi sancısı var ki çok bağırarak ağlardı bide ıhıhıh derdi arada, ağzını bükerdi gözlerimizin içine bakardı acıdan dayanamıyorum varya.. sonra o sancıyı tam atlatıyoruz diye düşündüm sancılar saat 6 ya çekildi akşam 6. Düşünün ki akşam 6 da pat diye ağlamaya başlayıp yine gece 11 12 ye kadar uyuyamazdı. Son birkaç gündür rezeneye papatyaya kimyona abandım. Ful gün masaj yapmaya çalıştım her emzirme sonrası uyurken bile hafif pat pat yaparak üst gazı alt gazı çıkarmaya çalıştım ve bugün itibariyle o bahsettiğim damlayı da kullanıyorum maşallah diyin ben de maşallah diyorum hafif düzelme var sanırım ama yanılmamak için bekliyorum her bebek özeldir her bebeğe farklı yollar işe yarar şimdilik pusudayım bakalım nolacak. Doktorumun verdiği metsil ilacına şimdilik iyi gözle bakıyorum... Bu arada sormak istiyorum bebişinizle (maşallah maşallah maşallah nazarlardan saklasın Rabbim sizin, benim ve tüm annelerin bebişlerini) bebişinizle nasıl konuşuyorsunuz merak ediyorum. Yani ne söylüyorsunuz nasıl konuşuyorsunuz ne anlatıyorsunuz merak ediyorum

Yazdıklarımı derinden hissetmişsiniz, ki aynı şeyleri yaşıyormuşuz benimsediğiniz için teşekkür ederim yalnız değilim🥲🥲🥲benim bebişim de saat 9 da başlardı gaz sancısına taa 11 e kadar masaj yapardık o bisiklet hareketini zaten bildiğim için hep yapardım ben ama dayanılmaz bi sancısı var ki çok bağırarak ağlardı bide ıhıhıh derdi arada, ağzını bükerdi gözlerimizin içine bakardı acıdan dayanamıyorum varya.. sonra o sancıyı tam atlatıyoruz diye düşündüm sancılar saat 6 ya çekildi akşam 6. Düşünün ki akşam 6 da pat diye ağlamaya başlayıp yine gece 11 12 ye kadar uyuyamazdı. Son birkaç gündür rezeneye papatyaya kimyona abandım. Ful gün masaj yapmaya çalıştım her emzirme sonrası uyurken bile hafif pat pat yaparak üst gazı alt gazı çıkarmaya çalıştım ve bugün itibariyle o bahsettiğim damlayı da kullanıyorum maşallah diyin ben de maşallah diyorum hafif düzelme var sanırım ama yanılmamak için bekliyorum her bebek özeldir her bebeğe farklı yollar işe yarar şimdilik pusudayım bakalım nolacak. Doktorumun verdiği metsil ilacına şimdilik iyi gözle bakıyorum... Bu arada sormak istiyorum bebişinizle (maşallah maşallah maşallah nazarlardan saklasın Rabbim sizin, benim ve tüm annelerin bebişlerini) bebişinizle nasıl konuşuyorsunuz merak ediyorum. Yani ne söylüyorsunuz nasıl konuşuyorsunuz ne anlatıyorsunuz merak ediyorum
Çok sevindim inşallah kesin çözüm olur, lütfen kesin çözümse hemen yazın ben de bütün tuşlara basıyorum şuan hangisi işe yarıyor veya yarayacak bilmiyorum 😂. Sen büyüyeceksin burada pıtır pıtır yürüyeceksin, ben annenim bu baban, (dokunup) bu senin yanağın burnun vs., çok bişey bulamazsam da kitap okumayı düşünüyorum malum sosyal hayat durgunluğa uğradığı için hiç bi aksiyon yok anlatacak 😅

Çok sevindim inşallah kesin çözüm olur, lütfen kesin çözümse hemen yazın ben de bütün tuşlara basıyorum şuan hangisi işe yarıyor veya yarayacak bilmiyorum 😂. Sen büyüyeceksin burada pıtır pıtır yürüyeceksin, ben annenim bu baban, (dokunup) bu senin yanağın burnun vs., çok bişey bulamazsam da kitap okumayı düşünüyorum malum sosyal hayat durgunluğa uğradığı için hiç bi aksiyon yok anlatacak 😅
İnanır mısınız yazdıklarınız içime su serpti benim. Ve farkettim ki sizin bebeğinizle konuşma şeklini ben de yapıyormuşum ve bi yerden öğrenmeden görmeden yapıyordum. Bişey diyim mi aslında ben çok zeki ve çok çalışkan biriyim ama sanki her şeyi unutmuş gibiyim doğumdan beri kendimi kötü bir anneymiş olarak görüyorum... Bu arada ben normal doğum yaptım (pek normal gibi durmuyordu ama😫) tam 1 gün boyunca sancı çektim o da yetmez gibi suni sancı verildi anca doğumum gerçekleşti yoksa 2 3 gün yapamazdım sanırım... Ölümden beterdi, başkalarını korkutmak istemem ama şöyle bir tecrübeyi tattım ve tam anlamıyla tarif edebilirim o acıyı. Kendi doğum sancılarım gerçekten çekilebilir sancılardı ve onları gayet de güzel karşılayabiliyordum en azından kafamdaki saçları koparmaya çalışmıyordum. Bana suni sancı verdiler doğum uzamasın diye. Ama varya ne suni sancıymış... Ben öldüğümü ölürken dirildiğimi diriyken canımın geri alındığını düşündüm. Yemin ederim. Ve saatler saatler geçti solumdaki suni sancının serumuna baktığımda daha da çıldırdım, daha 1 çay kaşığı verilmişti damarıma ve serumun hepsinin bitmesi gerektiğini sanıyordum. Meğer öyle değilmiş açıklığım saatler sonra aniden artmaya başladı tabi secde pozisyonuyla anca oldu yoksa o da olmuyordu. Vallahi bakın sezaryen diye bağırdığımı hatırlıyorum, ses düzeyimin 100 katına çıktığını o gün farkettim. Hastanede en çok benim sesim duyuluyordu kafayı yemekten en son kafamı nereye bastırdıysam alnımda morluk olmuştu. Bu şekilde doğumum oldu ve dikiş meselesi yüzünden de ölüp ölüp dirildi tam 3 kez dikilmek için doğumhaneye çağrıldım her defasında da önceki dikişleri açıp yenisini takıp durdular o kadar çok dokundular ki 3 tane nohut kadar et şişmesi oldu ve 1 buçuk hafta sonra hatta şuan bile nokta kadar kalmış az kaldı geçecek inşallah.. doğumdan beri hep uzanıyorum hep uykuluyum sanki sürekli sadece kendimi düşünüyormuş hissine girdim tabi bu hissi bana hissettirenler de var (sadece kendi rahatımı düşünüyorum ya) kendimi kötü bir anneymiş olarak görüyorum işte böyle. Halen gün boyu elimde telefon var ve sürekli uyumak istiyorum bebeğim ne zaman uyusa benim uyku saatim de o kadar zaten. Yemek yapmıyorum daha doğrusu mutfağa nadiren girip ama güzel yemekler yapıp çıkıyorum o zamanda da bebeğim uyanmış oluyor zaten. Ben kötü bir anne miyim? Hep elimde telefon var ama sürekli birşeyler araştırıp duruyorum çok stresli olduğumda da oyun oynuyorum ya da müzik dinliyorum. Şimdi de gaz sancısı çıkınca ne yapacağımı şaşırdım işte. Ve bu arada bende işe yarayan ne olursa tabiki de size yazar haber ederim anneler birbirine destek olduktan sonra kimseye ihtiyaç yok ciddiyim...

X