• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Durmayan Bebeğimi Nasıl Tek Başıma Yetiştireceğim?

Bebeğim günün 8 saati ağlıyor. O kadar üzülüyorum ki. Gün geçtikçe daha da kötü oluyor sanki. 😔
Hay Allah.. Bebek ağladığı zaman insan gerçekten çaresiz kalabiliyor.😔 Acaba ağlama sebebi nedir? Gaz sancıları olabilir mi ya da karnı aç olabilir mi? Aklıma gelebilen tek ihtimal bunlar. Benim de başlarda sütüm yetmiyordu,oğlum ağlıyordu doktor görüşü ile mama takviyesine başladık. Şuan gaz sıkıntısı yaşadığında ağlıyor genellikle.

Bebek biraz sürprizdi evet. Normal şartlarda doktor çocuğun zor olur demişti. Ama hemencecik oldu. Daha kendim çocukken anne olmuş gibi hissettim. Bebeğim ayrıca kolik. Doğdu doğalı hiç sakince bir kere durduğunu hatırlamıyorum. Bir kere bile mutlu, sakin, huzurlu görememek evladını ne kadar zor... Ne yaparsam yapayım sakinleşmiyor.
Kolik bebekler için tecrübeye dayanarak bir şey söyleyemem daha çok küçük ve belli bir ayda kolik geçiyor. Saati belliyse o saatlerde dışarı çıkarın gezdirin siz de hava almış olursunuz

Hay Allah.. Bebek ağladığı zaman insan gerçekten çaresiz kalabiliyor.😔 Acaba ağlama sebebi nedir? Gaz sancıları olabilir mi ya da karnı aç olabilir mi? Aklıma gelebilen tek ihtimal bunlar. Benim de başlarda sütüm yetmiyordu,oğlum ağlıyordu doktor görüşü ile mama takviyesine başladık. Şuan gaz sıkıntısı yaşadığında ağlıyor genellikle.
Bebeğim kolik ve sebepsiz yere bile ağlayabiliyor

Kızlar yeni anneyim ama daha yolun başından isyan bayraklarını astım. Bebeğim ya gazlı ya doymuyor ya uykuya dalamıyor hemen uyanıyor. Annemgilde kalıyorum ama 40 ımız çıkınca geçeceğiz evimize. Çok korkuyorum. Annem varken bile yılmış bir haldeyim.

Sürekli emmek istiyor. Kilo alımı ve bezleri normal. Ama sütü sağıp verince daha uzun süre durabiliyor. Memeyi reddetmesin diye biberon vermek istemiyorum ama bazen dursun ya da uyusun diye vermek zorunda kalıyorum.

Beşiği sallamayı bırakınca uyanıyor.

Aslında gaz damlası da kullanıp gazını çıkartıyorum ama bir türlü güzelce dalıp uzunca uyumuyor.

Sizin de durmayan bebeniz oldu mu? Nasıl başa çıktınız? Nasıl büyüteceğim ben gerçekten çok mutsuzum😔😔😔
Ben sağdığım sütü biberonla verdim. Meme reddi olmadı. Eğer mamaya alışırsa memeyi bırakır canım

İyi bir doktor varmış. Ona gitmek için randevu bekliyorum. Ona götüreceğiz. Daha önce gittiğim ilgilenmedi. Kilo alması normal dedi gönderdi.
Anladım.

İnşallah önemli bir durum yoktur.

Ben tecrübeli değilim de çok üzüldüm 8 saat ağlamasına.

Doğal olarak çocuk büyütmek çok zor buna katılıyorum. Yemesi,uyuması,oyunu derken ebeveynler çok yıpranıyor. Allahım yardımcımız olsun sağlıklı mutlu evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inşallah.

Yalan değil ben de çok çok yoruluyorum.

Büyüyecekler inşallah…

Ne kötümser yorumlar var.Benim de bebeğim kolikti ve burdaki gibi yorum yapanlar yüzünden intiharı dusundugum bile oldu.Hersey daha da kötüleşmiyor.2 yaşını gecti kızım.Evet 4 ay bebeği deliksiz uyumaz.Benim de kızım 3 ay bir hafta sürekli ağladı ağladı.Gece sakinlesirdi.16 saat mememde kalirdi.Kilosu herşeyi iyiydi ama işte ağlardı.Ben de ağlardım.Goturdugum doktor dedi ki 3-4 ay arası etrafı farkedecek ve susacak.Buyuyunce herşey daha kolaylaşıyor.Etrafa bakıyor.Cok tatlı ve genel olarak sakın oluyorlar.Olabildigince günü geçirmeye çalışın.Doktor sağlıklı diyorsa gerisi hallolacak inanin

Şu an 6.5 yaşında olan kızım 2 yaşına kadar ne gece ne gündüz uyumazdı. Memeden kestikten sonra uyumaya başladı. Ek gıdayı, biberonu ve emzigi reddetti. Cok zor günler geçirdim o yüzden uzun süre kardeş düşünmedim kızıma. Şimdi küçük kızım 15 aylık. Şansıma o da uykuyu sevmeyen ve ıstahsiz bir bebek. Ablası gibi emzik de tutmadı. Tamamen bana bağımlı yani. Yine de bir sekilde geçiyor. Şunu söyleyeyim büyüdükçe de bu sefer baska dertleri oluyor ama hicbir zaman kolay olmuyor annelik. O yüzden alışacaksınız .

Şu an 6.5 yaşında olan kızım 2 yaşına kadar ne gece ne gündüz uyumazdı. Memeden kestikten sonra uyumaya başladı. Ek gıdayı, biberonu ve emzigi reddetti. Cok zor günler geçirdim o yüzden uzun süre kardeş düşünmedim kızıma. Şimdi küçük kızım 15 aylık. Şansıma o da uykuyu sevmeyen ve ıstahsiz bir bebek. Ablası gibi emzik de tutmadı. Tamamen bana bağımlı yani. Yine de bir sekilde geçiyor. Şunu söyleyeyim büyüdükçe de bu sefer baska dertleri oluyor ama hicbir zaman kolay olmuyor annelik. O yüzden alışacaksınız .
Peki gece sürekli
Kalkar mıydı emmek için ve beraber mi yatardınız🥲

Kolik bebekler için tecrübeye dayanarak bir şey söyleyemem daha çok küçük ve belli bir ayda kolik geçiyor. Saati belliyse o saatlerde dışarı çıkarın gezdirin siz de hava almış olur

Ne kötümser yorumlar var.Benim de bebeğim kolikti ve burdaki gibi yorum yapanlar yüzünden intiharı dusundugum bile oldu.Hersey daha da kötüleşmiyor.2 yaşını gecti kızım.Evet 4 ay bebeği deliksiz uyumaz.Benim de kızım 3 ay bir hafta sürekli ağladı ağladı.Gece sakinlesirdi.16 saat mememde kalirdi.Kilosu herşeyi iyiydi ama işte ağlardı.Ben de ağlardım.Goturdugum doktor dedi ki 3-4 ay arası etrafı farkedecek ve susacak.Buyuyunce herşey daha kolaylaşıyor.Etrafa bakıyor.Cok tatlı ve genel olarak sakın oluyorlar.Olabildigince günü geçirmeye çalışın.Doktor sağlıklı diyorsa gerisi hallolacak inanin
İnşallah dayanacak gücü bulabilirim çok teşekkür ederim 🥺❣️

Back