20 günlük bebeğim son 3 gündür gaz sancısından uyumuyor!!!

E bana da kayınvalidem dahil herkes 40 ından sonra gazı düzelir diyor yalan mı bu şimdi anlamadım... Tabi her çocuk her bebek kendine özeldir de kafam çok karışık her anne aynı durumu yaşıyor biliyorum ancak bu gaz sorununu halleden yok mu? Ya da ne bileyim 40 ında düzelen yok mu ki???
4.ayda bitti bizimki cok fazla gaz damlasi gaz surubu denedik en son relactaz biraz hafifletti aspirator sesleri hatta bizzat aspiratorun altinda uyudugu zamanlar oldu… hicbir cozumu yok zamandan baska ama bize sallamak (cingene besigi , 4moms gibi artik maddi durumunuza gore) ve aspirator sesi iyi geldi

4.ayda bitti bizimki cok fazla gaz damlasi gaz surubu denedik en son relactaz biraz hafifletti aspirator sesleri hatta bizzat aspiratorun altinda uyudugu zamanlar oldu… hicbir cozumu yok zamandan baska ama bize sallamak (cingene besigi , 4moms gibi artik maddi durumunuza gore) ve aspirator sesi iyi geldi
Bak mesela relactaz bizde hiç işe yaramadı sizde yaramış çok değişken işte

Bak mesela relactaz bizde hiç işe yaramadı sizde yaramış çok değişken işte
Nurse harveys , sabsimplex, mommys bliss vs hic biri ise yaramadi bizde de biraz relactaz yani, konu sahibi anneyi uzmek istemem ama kabus gibi zamanlardi.. mommys bliss denemediyseniz deneyin ama bence 10 cocuktan 8 inde ise yariyor demisti dr um ki biz haric her arkadasimda cok ise yaradi… benim cocuk o geriye kalan 2 bebekten biriydi sans 🙈

E bana da kayınvalidem dahil herkes 40 ından sonra gazı düzelir diyor yalan mı bu şimdi anlamadım... Tabi her çocuk her bebek kendine özeldir de kafam çok karışık her anne aynı durumu yaşıyor biliyorum ancak bu gaz sorununu halleden yok mu? Ya da ne bileyim 40 ında düzelen yok mu ki???
Maalesef kırkından sonra geçmiyor garanti bir 3-4 ay sürüyor sonra azalarak geçiyor. Banada aynı masalları okudular ama yalan onlar. Duş aldırmaya başladığınızda evinizin ısısı uygunsa her gece uyutmadan önce yıkayın sıcak su iyi geliyor. Gaz masajı bol bol yapın. Beyaz gürültü bizim kurtarıcımızdı sizde bence kullanmalısınız. Bir de siz verir misiniz bilemem ama ikinci ayından sonra gündüz ve akşam ben bebeğime kimyon, rezene kaynatıp bir kaç kaşık verdim iyi geliyordu. Rabbim yardımcınız olsun💘

Düzelebilir de hemen umutsuzluğa kapılma ama genelde 2. Ayı geçince düzeliyor. 2.5 ta falan düzelme eğilimi gösterdi benimki.

Gaz yapan HİÇBİR ŞEY tüketmiyorum dediniz. Mesela ne tüketiyorsunuz?
Süt içmeyin.
Basit karbonhidrat yemeyin.
Tatlı abur çubuk paketli gıda yemeyin.

3 ana öğün 3 ara öğün sağlıklı yiyecekler yiyin.

Sabah 2 yumurtanız olsun. Bol zeytinyağlı bir salata yiyebilirsiniz.

Öğlen akşam et köfte balık tavuk pilav salata tarzı yiyin.
Bulgur pilavı makarna yemeyin.
Ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar hurma iceviz vs.
İncir yemeyin.

Beslenme oturduysa sırada bebeği rahatlatacak şeyler. Hamak ayakta sallama vs bilimum önerilmeyen uyutma metotlarını bu dönem kullanabilirsiniz 3. Aydan sonra uyku düzeni tamamen değişecek o zaman unutturursunuz.
Ben ayakta sallayarak uyuttum sürekli hayatım kurtuldu. Uyandıkça sallayıp uykuya çeviriyordum gündüz uykuları düzene girdi böylelikle. İnternetten mesela 1 aylık bebek uyku düzeni şeması buluyordum o düzene göre ayakta sallayarak uyutuyordum ama uyuması gereken sürede ayağımdan hiç çekmiyordum öğlen uykusunu 1.5 saate tamamlayacaksam 1.5 saat oturuyordum öyle öyle düzeldi.

Her akşam 6da ılık bir duş. Duş suyuna lavanta yağı. İncia marka kolik yağı ile ayak tabanlarını yağlama. Mayıştırma. 19.00 civarı emzirme kapanış uyutuyordum.
Kuru incir yiyordum ben o gaz yapmıyor diye söylendi bana. Evet gaz yapan her şeyi çıkardım yeme içmelerimden. Gazlı içecek yok, süt yok, baklagiller yok, baklagil mi değil mi bilmediğim şeyleri bile çıkarttım. 20 günlüğüm 1 kez makarna yedim. Salça gaz yapıyor mu bilmiyorum salçalı yemekler yiyorum bunun gaz yapıp yapmadığını hiçbir şekilde bilmiyorum. Ceviz yerim fındık fıstık yerim kuru meyve yerim. Muz yerim çilek yiyorum. Bol zeytinyağlı salatalar yerim. Ebem bulgur pilavının sütü arttırdığını ve binsorun olmadığını söylemişti 20 gün içerisinde 3 kez yemişimdir sadece. Sürekli şehriyeli pirinç pilavı yiyorum. Tavuk suyu çorbası hep içerim içinde didiklenmiş tavuk vardır. Et sürekli yerim her şekilde. Baharat kullanımımı oldukça azalttım. Tuz ve kimyonu muhakkak kullanırım o da tatsız yememek için. Bol bol kimyon koyarım her şeye hatta salataya bile. Çayını da içerim. Rezene içiyorum bu son günlerdir. Ondan önce papatya çayı içerdim o sıralarda hep kimyon çayı da içerdim. Paketli gıda olarak yediğim tek şey çikolata. Ve ebem dahil birçok hemşire olsun aile hekimim olsun gaz yapmadığını söyledi. Çikolataya çok fazla bayılıyorum her gün 1 tane olmazsa 2 günde bir yerim. Şu Ülker çikolatalı gofret tarzı şeyler ne bileyim piko vardır bilirsiniz damak, karven çikolata öyle işte. Kısacası sütlü çikolata yemeyi çok seviyorum. Et yemeklerini hep sote şeklinde ya sadece tek başına eti kavururum ya da içine yeşil biber kırmızı biber domates mantar falan atar öyle sote yapar yerim aynı şekilde tavuk göğsü ile de aynı şeyleri yaparım. Yine bolca kimyon koyarım ama diğer baharatlar serçe parmağımın ucu kadardır. Yediğim şeyleri de söyleme ihtiyacı duydum bu arada neyi yanlış yaptığımı ya da yapmadığını öğrenebilmek için. Doktorum gaz damlası olarak metsil diye bir damla verdi rengi pespembe bugün 2 damla sabah verdim akşam da 2 damla vereceğim. An itibariyle söylüyorum kendi kendine rahatlayabileceği kadar gazını kakasını üst gazını çıkarabiliyor ama tabi ilk günden yanılmamak adına bekleyip ile yarayıp yaramadığını 3 gün 5 gün sonra söyleyeceğim. İnşallah fazla uzun yazıp sizi de sıkmıyorumdur çünkü acemi bir anneyim ama anneyim işte... Annem yanımda değil yanımda sadece eşim ve kayınvalidem var o kadar kayınvalidemin bile bilmediği şeyler olabiliyor eşimin yengesi var büyüktür kendisi ona soruyoruz öyle yapıyoruz. Şunu da sormak istiyorum Nescafe 3 ü 1 arada ve Türk kahvesi içmek istiyorum ama gaz yapar mı yoksa kafein çocukta farklı bir etki bırakır mı bilmiyorum hiç ama hiç içmedim içebilir miyim diye soruyorum size, bi zararı var mı? Tekrar konuya döneyim marullu salatalar yiyorum marul gaz yapar mı yapmaz mı bilgisi yok internette bir kaynak yapar öteki yapmaz diyor anlamış değilim. Brokoli ve havucu haşlayıp üstüne limonlu karabiberli tuzlu bol zeytinyağlı sos dökerim en son da üstüne mantı gibi yoğurdu çırpıp birkaç kaşık döküp yerim bu şekilde salata da yiyorum herhangi birinin gaz yapma ihtimali var mı bilmiyorum yine biri yapar diğeri yapmaz diyor. Misal o bahsettiğim büyüğümüz bana diyor ki yağsız laktozsuz süt içebilirsin gaz yapmaz, Nescafe olsun türk kahvesi olsun içebilirsşn yoğurt yiyebilirsin sorun olmaz diyor yeşillikler den de taze soğanın beyaz kısmı değil yeşil kısmını yersen sorun olmaz diyor ben şimdi güvenemediğim için hiçbirini uygulamış değilim. Hem tastamam bilgim olmadan herkese danışmadan doktor dahil, uygulamak endişelendiriyor beni. Çok pimpirikli değilim bu arada sadece bişeyi doğru yapmak istiyorum o da tam doğru olsun hata yapmak istemiyorum. Bu yüzden de alakalı alakasız her şeyi soruyorum bu pimpiriklilik falan değil eklemek istedim. Bebeğimi doğru emziriyorum ebe, doktor falan herkes aynı şeyi söyledi. Dudaklar dışa dönük memenin kahverengi kısmı komple ağzının içinde ve c tutuşu yapıyorum. İmkan oluyorsa 2 saatte bir ama bebiş dayanamadığı zaman oluyor (çok ağladığı zaman) 1 saatte bir. Uyuduğunda karışmıyorum kendisi uyanıp meme istiyor zaten. Başka söylemeyi unuttuğum ne var diye düşünüyorum aklıma geldikçe ekleyeceğim bu kadar işte sorularım, güzel cevaplarınızı bekliyorum...

Merhabalar yine ben. Tekrardan yardımınıza ihtiyacım var hanımlar anneler... 23 yaşında 20 günlük anneyim. Bebeğim son 3 gündür gaz sancısından uyumuyor ne yaparsak yapalım gazı bitmiyor! Gaz yapacak HİÇBİR şey tüketmiyorum, günde 2 kere papatya çayı içiyorum ordan da rezene çayına geçtim an itibariyle (saat 00.00) bugün öğlen uykusunda güzel güzel 2 saatte bir uyanıp emip geri uyuyan bebeğim son 4 saattir uyumuyor gaz sancısından. Ne yapacağımızı şaşırdık. Her türlü masajı yapıyoruz sürekli de gaz çıkarıyor ama ben anlamadım bu kadar gaz nerden çıkıyor??? Doğduğu ilk hafta mışıl mışıl uykusunu çok güzel alırdı ama son 3 gündür ne oluyor anlamıyorum. Emziriyorum doyuyor çok şükür ve maşallah. Altı temiz gazını da çıkartıyoruz (hepsi çıktı sanıyoruz bi 20 kez falan hem alttan hem üstten gaz çıkarıyor) uykusu geliyor gözleri yorgunluktan hafif düşecekmiş gibi oluyor ama bi ağlıyor tekrardan başa dönüyoruz. Bu arada halen göbeğinin iç kısmının kurumasını beklediğimiz için duş ta aldırmadık. Aile hekimim bir gaz damlası verdi tabi yarın alacağız daha kullanmadık geçeceği kesin mi bilmiyorum da daha neler yapabilirim gazını tamamen çıkartması için rahat uyuması için çok fazla ağlamaması için???
Gaz sancıları genelde 14.gunden sonra başlıyor zaten. Bağırsak geliştirici maflorplus tarzı bir şey alın (muadilleri var), eczanedeki tüm gaz damlalarını tek tek denedik neredeyse en yararlı olanı bulana kadar.
Bisiklet sürme hareketi, love masajı, ılık duş karın üstü yatma hepsini günlük rutin olarak yaptık.
Emme ya da mama sonrası mutlaka gaz çıkarttık, uyusa bile uyandırıp yaptık.
Bizde en etkili çözüm pilates topu oldu. Gaz sancısı başladığı an hemen yukarı aşağı zipliyorduk bebek kucağımda topun üzerinde.
Tabi doktorunuza danışın, siz gaz dersiniz altta başka sebep de çıkar, belki alerjik bebektir. Sağlıkla büyüsün yavrumuz.

X