20 günlük bebeğim son 3 gündür gaz sancısından uyumuyor!!!

yenibiranne123

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2024
15
7
23
Merhabalar yine ben. Tekrardan yardımınıza ihtiyacım var hanımlar anneler... 23 yaşında 20 günlük anneyim. Bebeğim son 3 gündür gaz sancısından uyumuyor ne yaparsak yapalım gazı bitmiyor! Gaz yapacak HİÇBİR şey tüketmiyorum, günde 2 kere papatya çayı içiyorum ordan da rezene çayına geçtim an itibariyle (saat 00.00) bugün öğlen uykusunda güzel güzel 2 saatte bir uyanıp emip geri uyuyan bebeğim son 4 saattir uyumuyor gaz sancısından. Ne yapacağımızı şaşırdık. Her türlü masajı yapıyoruz sürekli de gaz çıkarıyor ama ben anlamadım bu kadar gaz nerden çıkıyor??? Doğduğu ilk hafta mışıl mışıl uykusunu çok güzel alırdı ama son 3 gündür ne oluyor anlamıyorum. Emziriyorum doyuyor çok şükür ve maşallah. Altı temiz gazını da çıkartıyoruz (hepsi çıktı sanıyoruz bi 20 kez falan hem alttan hem üstten gaz çıkarıyor) uykusu geliyor gözleri yorgunluktan hafif düşecekmiş gibi oluyor ama bi ağlıyor tekrardan başa dönüyoruz. Bu arada halen göbeğinin iç kısmının kurumasını beklediğimiz için duş ta aldırmadık. Aile hekimim bir gaz damlası verdi tabi yarın alacağız daha kullanmadık geçeceği kesin mi bilmiyorum da daha neler yapabilirim gazını tamamen çıkartması için rahat uyuması için çok fazla ağlamaması için???

Merhabalar yine ben. Tekrardan yardımınıza ihtiyacım var hanımlar anneler... 23 yaşında 20 günlük anneyim. Bebeğim son 3 gündür gaz sancısından uyumuyor ne yaparsak yapalım gazı bitmiyor! Gaz yapacak HİÇBİR şey tüketmiyorum, günde 2 kere papatya çayı içiyorum ordan da rezene çayına geçtim an itibariyle (saat 00.00) bugün öğlen uykusunda güzel güzel 2 saatte bir uyanıp emip geri uyuyan bebeğim son 4 saattir uyumuyor gaz sancısından. Ne yapacağımızı şaşırdık. Her türlü masajı yapıyoruz sürekli de gaz çıkarıyor ama ben anlamadım bu kadar gaz nerden çıkıyor??? Doğduğu ilk hafta mışıl mışıl uykusunu çok güzel alırdı ama son 3 gündür ne oluyor anlamıyorum. Emziriyorum doyuyor çok şükür ve maşallah. Altı temiz gazını da çıkartıyoruz (hepsi çıktı sanıyoruz bi 20 kez falan hem alttan hem üstten gaz çıkarıyor) uykusu geliyor gözleri yorgunluktan hafif düşecekmiş gibi oluyor ama bi ağlıyor tekrardan başa dönüyoruz. Bu arada halen göbeğinin iç kısmının kurumasını beklediğimiz için duş ta aldırmadık. Aile hekimim bir gaz damlası verdi tabi yarın alacağız daha kullanmadık geçeceği kesin mi bilmiyorum da daha neler yapabilirim gazını tamamen çıkartması için rahat uyuması için çok fazla ağlamaması için???
Hemen bi ekleme yapmak ta istiyorum. İnternette clinikid diye bir yağ gördüm alan deneyen var mı???

Kimyon kullanın yemeklerinizde ve kimyon tohumu alıp çayıni demleyin. Gaza iyi gelir. Yuz üstü tutup dizinizde sırtını sivazlayin bebeğim severdi . Tummytime kısa kısa aralıklarla başlayin. Banyo suyundan kovaya koyup sokun ayaklarini suda hareket ettirmesi rahatlatır. Ayaklarını sıcak tutun kendi ayaginizida . Bizde nurseharvey gaz damlası ise yaramıştı tavsiye ederim.

4. Gaz damlasına geçtik 3. ayımızdan sesleniyorum çözümü yok uyurken bile gaz çıkarıyor çocuk…
E bana da kayınvalidem dahil herkes 40 ından sonra gazı düzelir diyor yalan mı bu şimdi anlamadım... Tabi her çocuk her bebek kendine özeldir de kafam çok karışık her anne aynı durumu yaşıyor biliyorum ancak bu gaz sorununu halleden yok mu? Ya da ne bileyim 40 ında düzelen yok mu ki???

Kimyon kullanın yemeklerinizde ve kimyon tohumu alıp çayıni demleyin. Gaza iyi gelir. Yuz üstü tutup dizinizde sırtını sivazlayin bebeğim severdi . Tummytime kısa kısa aralıklarla başlayin. Banyo suyundan kovaya koyup sokun ayaklarini suda hareket ettirmesi rahatlatır. Ayaklarını sıcak tutun kendi ayaginizida . Bizde nurseharvey gaz damlası ise yaramıştı tavsiye ederim.
Evet nurseharvey damlasını gördüm internette. Doktorum da zaten kendi verdiği işe yaramazsa başka markaya geçin farketmez demişti. Akrabalarımdan biri de zinco yu öneriyor tam kesiyormuş bu sorunu, her bebekte farklı ilaçlar işe yarıyor bence...
Dediğiniz şeyleri de yapıyorum bu arada ama fena gazı var fena çok fena. Uyurken çıkartıyor, süt içerken çok çıkartıyor (çıkartamadığı durumda da ağlayıp memeyle kavga ediyor), kaldırıyoruz her türlü hareketi yaptırıyoruz yine çok çıkartıyor... Bu yüzden kafam karışık varya bi gaz bu kadar olabilir mi diyorum bu kadar çok nasıl oluyor? Kimyonsuz yemek yediğim yok kimyon çayı bile yapıp içiyorum diyorum ya her şeyi deniyorum. Ama işte kafam allak bullak...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Yanlış emzirme pozisyonu ile çok hava yutuyor olabilir
Ön sütü çok içtiği için suyu yoğun laktoz oranı yüksek bir süt o yapıyor olabilir.
Sindirim sistemi gelişiyor annesi. Yeni doğduğunda refleks olarak yapıyordu. Şu an yavaş yavaş vücudundan çıkan şeyleri anlıyor olabilir artık. O da geriyor ilk başta çocukları. Çünkü örneğin ıkınmayı öğreniyor kaka yaparken. Geçiş süreci kakası çişi gelince ağlar. Uykudan uyanır.

E bana da kayınvalidem dahil herkes 40 ından sonra gazı düzelir diyor yalan mı bu şimdi anlamadım... Tabi her çocuk her bebek kendine özeldir de kafam çok karışık her anne aynı durumu yaşıyor biliyorum ancak bu gaz sorununu halleden yok mu? Ya da ne bileyim 40 ında düzelen yok mu ki???
Bulursan haber ver hayatım bana da kırkı geçince geçer dediler 3.aya girdik doktor iki ay daha idare edeceksin dedi

Gecmıyor 6,7 ay surer sonrada ara ara yoklar. Acı elma yagı (adacayı) yagı ıle karnına ve ayak altına masaj yapın, kımyon cayı verın 1er kasık.. Damla cok katkılı ve ıse yaramıyor genelde. Bunlar bır nebze olsun rahatlatıyor

Muhakkak çorap giydirin ekstra ayakları sıcak olsun benim bebişte yaklaşık 1 aylıkken başlamıştı gaz sancıları akşam 6 gibi başlar gece yarisi 2 3 ü bulurdu tam evden çıkalım anneme gidelim falan diye giyinirdik uyuyakalirdi evladım. Büyüyorlar zor büyüyorlar gerçekten ve geçiyor merak etmeyin. Benim bebiste ekstra reflü vardi ben o nedenle maflor plus kullanmıştım, refluye işe yaramasa da gaz için çok yardımcı olmuştu. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun. Biri bitiyor, öbürü başlıyor. Bakın bizler büyüdük benim annem hala simdi yemek gönderiyor bana geliyor arada utulerimi yapıyor falan bitmiyor yani sadece evriliyor başka seylere
Bu arada sanırım çorap içerisine patates dilimi koyanlar da var bir onu da araştırın isterseniz.

Kırk gun degıl üç dört ay devam

Evet nurseharvey damlasını gördüm internette. Doktorum da zaten kendi verdiği işe yaramazsa başka markaya geçin farketmez demişti. Akrabalarımdan biri de zinco yu öneriyor tam kesiyormuş bu sorunu, her bebekte farklı ilaçlar işe yarıyor bence...
Dediğiniz şeyleri de yapıyorum bu arada ama fena gazı var fena çok fena. Uyurken çıkartıyor, süt içerken çok çıkartıyor (çıkartamadığı durumda da ağlayıp memeyle kavga ediyor), kaldırıyoruz her türlü hareketi yaptırıyoruz yine çok çıkartıyor... Bu yüzden kafam karışık varya bi gaz bu kadar olabilir mi diyorum bu kadar çok nasıl oluyor? Kimyonsuz yemek yediğim yok kimyon çayı bile yapıp içiyorum diyorum ya her şeyi deniyorum. Ama işte kafam allak bullak...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Kakası nasıl laktoz alerjisi var gbı geldı bana

Gecmıyor 6,7 ay surer sonrada ara ara yoklar. Acı elma yagı (adacayı) yagı ıle karnına ve ayak altına masaj yapın, kımyon cayı verın 1er kasık.. Damla cok katkılı ve ıse yaramıyor genelde. Bunlar bır nebze olsun rahatlatıyor
Acı elma yagını da gecen yıl doktorlar videolarda kötülemişlerdi 😅

Düzelebilir de hemen umutsuzluğa kapılma ama genelde 2. Ayı geçince düzeliyor. 2.5 ta falan düzelme eğilimi gösterdi benimki.

Gaz yapan HİÇBİR ŞEY tüketmiyorum dediniz. Mesela ne tüketiyorsunuz?
Süt içmeyin.
Basit karbonhidrat yemeyin.
Tatlı abur çubuk paketli gıda yemeyin.

3 ana öğün 3 ara öğün sağlıklı yiyecekler yiyin.

Sabah 2 yumurtanız olsun. Bol zeytinyağlı bir salata yiyebilirsiniz.

Öğlen akşam et köfte balık tavuk pilav salata tarzı yiyin.
Bulgur pilavı makarna yemeyin.
Ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar hurma iceviz vs.
İncir yemeyin.

Beslenme oturduysa sırada bebeği rahatlatacak şeyler. Hamak ayakta sallama vs bilimum önerilmeyen uyutma metotlarını bu dönem kullanabilirsiniz 3. Aydan sonra uyku düzeni tamamen değişecek o zaman unutturursunuz.
Ben ayakta sallayarak uyuttum sürekli hayatım kurtuldu. Uyandıkça sallayıp uykuya çeviriyordum gündüz uykuları düzene girdi böylelikle. İnternetten mesela 1 aylık bebek uyku düzeni şeması buluyordum o düzene göre ayakta sallayarak uyutuyordum ama uyuması gereken sürede ayağımdan hiç çekmiyordum öğlen uykusunu 1.5 saate tamamlayacaksam 1.5 saat oturuyordum öyle öyle düzeldi.

Her akşam 6da ılık bir duş. Duş suyuna lavanta yağı. İncia marka kolik yağı ile ayak tabanlarını yağlama. Mayıştırma. 19.00 civarı emzirme kapanış uyutuyordum.

X