- 29 Ocak 2019
- 521
- 1.361
- 33
- Konu Sahibi Chivas Regal
-
Sütün çocukluk çağında işe yaradığı kesinleşti halbuki. Yetişkinlerde işe yaramıyor. Vitamin takviyesi kullanmalısınız yaşadıklarınızın hepsini süte bağlamak mantıksız geldi banaDoktorlar sütün çocuklara zerre yararı yok diye bas bas bağırıyorlar her yerde. Aksine çok süt içmek Demir eksikliğine filan sebep oluyo. Bana küçükken koliyle süt taşırlarmış bi yere gittiğimizde bile şişelerce süt taşınırmış boyum kısa,zayıf ve kansız bi insanım. Yazın bile üşürüm. Kemiklerim hiç kuvvetli değil 3 yaşındaki çocuk bilek güreşinde yenebilir. Spor yaptığımda her yerim morarır. O kadar kuvvetsiz bi yapıya sahibim. Sütün her hangi bi şekilde fayda sağlamadığının ayaklı kanıtıyım yani.
Süt çocuklar içinde çok iyi değil arkadaşım, yoğurt,kefir,peynir.... Gibi şeyler verin diyorlar. Süt her zaman verilirse bazı zararları var yerinde içilmeli...Sütün çocukluk çağında işe yaradığı kesinleşti halbuki. Yetişkinlerde işe yaramıyor. Vitamin takviyesi kullanmalısınız yaşadıklarınızın hepsini süte bağlamak mantıksız geldi bana
Tamam canım sağol ben raştırayım o zamanBen gittiğim doktoru tavsiye etmem canım çünkü çocuğumun hiçbir şeyi yokmuş ama biz biraz para için oyalandık
Evet %3 ün altı sıkıntıymış . Biz tam sınırdayızpersentil icinde normal gorunuyor. %3 de olmasi gelisimi geri demek degildir.
Her gün litrelerce içirin demiyorum ki. Günde 1 bardak. Ben genelde muzlu süt olarak içerdim hala da bazen canım ister içerim. Doktor da özellikle kemik ağrıların varsa iç dedi her gün 2 bardak amaok şükür yaşamıyorum vitamin takviyesiyle hallediyorum süt yerine.Süt çocuklar içinde çok iyi değil arkadaşım, yoğurt,kefir,peynir.... Gibi şeyler verin diyorlar. Süt her zaman verilirse bazı zararları var yerinde içilmeli...
Ne güzel malallah . Bizimki de genetik çıksın da varsın kısa olsunBenim eşim 1.94 kızım da 28 aylik 94 cm doktor genetik diyor.
Evet bende sütü bu nedenden dolayı vermiyodum . Şuan 2 günde bir , bazen 3-4 günde bir veriyorumSüt çocuklar içinde çok iyi değil arkadaşım, yoğurt,kefir,peynir.... Gibi şeyler verin diyorlar. Süt her zaman verilirse bazı zararları var yerinde içilmeli...
Sizin boyunuz kısa artı erkeklerde de 1.78 altı kısa sayılıyo bencede genetik eziyet etmeyin doktor doktor gezdirip yazık cocugaSekam arkadaşlar . Benim 20 aylık bir kızım var . Boyu yaşıtlarına göre baya kısa . Az önce ölçtüm 2 aydır 76-77 cm arası . Bir cm bile uzamamış . Bu arada bende minyonum . Boyum 152-153 cm falan . Eşimin bıyu 174 cm . Çocuk doktorumuza kaç kere araştırmak gerekir mi diye sırdum . Her seferinde genetik dedi . Önümüzdeki hafta için devlet hastanesinden randevu alıcam .Belki boy ve kilosunu takip için yönlendirirler . Bu arada kilosu da 9600 gr . Benim sorum benim gibi minyon bebeği olanlar var mı ? Ne yaptılar ? Doktor kontrolünde takip edildiler mi ?
Kan değerlerime sürekli baktırıyorum hepsi normal çıkıyo bende anlamadım ama sütün boy uzatma gibi bi etkisi olsa bende uzun olurdum sanırım. Hatta en çok ben uzun olurdum çünkü cidden annemler nolur nolmaz süt biterse naparız diye yanlarında taşımışlar. Genetik bence boy. Annem kısa babam ortalamanın altında. Öyle olunca bende aşırı kısa değil ama ikisinin ortasını almışım. Basketbol voleybol gibi sporların etkisinin olduğunu düşünüyorum. Benimde oğlum var boyu bana göre kısa ama doktorlara göre ortalamaya uyuyo ama belli bi yaşa gelince basketbola göndermeyi filan düşünüyorum ilerde babam uzun senin yüzünden böyle kaldım demesin diyeSütün çocukluk çağında işe yaradığı kesinleşti halbuki. Yetişkinlerde işe yaramıyor. Vitamin takviyesi kullanmalısınız yaşadıklarınızın hepsini süte bağlamak mantıksız geldi bana
Kan değerlerime sürekli baktırıyorum hepsi normal çıkıyo bende anlamadım ama sütün boy uzatma gibi bi etkisi olsa bende uzun olurdum sanırım. Hatta en çok ben uzun olurdum çünkü cidden annemler nolur nolmaz süt biterse naparız diye yanlarında taşımışlar. Genetik bence boy. Annem kısa babam ortalamanın altında. Öyle olunca bende aşırı kısa değil ama ikisinin ortasını almışım. Basketbol voleybol gibi sporların etkisinin olduğunu düşünüyorum. Benimde oğlum var boyu bana göre kısa ama doktorlara göre ortalamaya uyuyo ama belli bi yaşa gelince basketbola göndermeyi filan düşünüyorum ilerde babam uzun senin yüzünden böyle kaldım demesin diyeEn azından denerim napalım
Süt kemik gelişimi için çocuklara içirilmesi gereken bir şey. Süt ürünleri de aynı şekilde tabii ki. Basketbol da oynadım süt de içtim hala da bazen içerim. Genetik etkili ama beslenme şekli çok daha önemli. %40 genetikse %60 beslenme alışkanlığı önemli der bilim insanları mesela. Sadece süt değil her şeyden bahsediyorum burada. Detaylı incelenmesi gereken bir durum sizinki gerçekten neden morarma oluyor mesela cilt tipinden dahi kaynaklanıyor olabilir hiç doktora gittiniz mi bunun için?Kan değerlerime sürekli baktırıyorum hepsi normal çıkıyo bende anlamadım ama sütün boy uzatma gibi bi etkisi olsa bende uzun olurdum sanırım. Hatta en çok ben uzun olurdum çünkü cidden annemler nolur nolmaz süt biterse naparız diye yanlarında taşımışlar. Genetik bence boy. Annem kısa babam ortalamanın altında. Öyle olunca bende aşırı kısa değil ama ikisinin ortasını almışım. Basketbol voleybol gibi sporların etkisinin olduğunu düşünüyorum. Benimde oğlum var boyu bana göre kısa ama doktorlara göre ortalamaya uyuyo ama belli bi yaşa gelince basketbola göndermeyi filan düşünüyorum ilerde babam uzun senin yüzünden böyle kaldım demesin diyeEn azından denerim napalım
Boy genetektir ama bir alt sınır vardır birde üst sınır vardır. Siz bol bol süt ve süt ürünleri vererek üst sınıra taşıyabilirsiniz. Doktorumuz bize süt konusunda günde 500 600 ml altında olmasın dedi. Özellikle kaşar peynir 100 gr 500 ml süt değerindeymiş.
Sizin doktorun yeni gelişmelerden haberi yoksa demek? Hergun süt değil yoğurt ayran kefir diyor artık tüm uzmanlar .... Her gün süt kabız ve hazımsızlık yaparHer gün litrelerce içirin demiyorum ki. Günde 1 bardak. Ben genelde muzlu süt olarak içerdim hala da bazen canım ister içerim. Doktor da özellikle kemik ağrıların varsa iç dedi her gün 2 bardak amaok şükür yaşamıyorum vitamin takviyesiyle hallediyorum süt yerine.
Takılma bencede genetik... Hangi bölüm dunuyorsun, çocuk endokrinoloji bölümüne git isterseniz garanti olsun!Ne güzel malallah . Bizimki de genetik çıksın da varsın kısa olsun
Bende öyle yapmıyor. Ablamın da kadın doğum doktoru süt içirdi hep. Biz yetişkiniz ama içimizde bir çocuk var ondan olabilir meselaSizin doktorun yeni gelişmelerden haberi yoksa demek? Hergun süt değil yoğurt ayran kefir diyor artık tüm uzmanlar .... Her gün süt kabız ve hazımsızlık yapar
Siz bilirsiniz.... Bazı doktorlar ölüm sebebi de olabiliyor unutmayın,daima gözü açık araştırmacı olmalıyız.Bende öyle yapmıyor. Ablamın da kadın doğum doktoru süt içirdi hep. Biz yetişkiniz ama içimizde bir çocuk var ondan olabilir meseladoktorlardan iyi bilecek halimiz yok...
Teşekkürler ne güzel konuşuyorsunuz öyle... ben doktoruma güveniyorum Allaha şükür.Siz bilirsiniz.... Bazı doktorlar ölüm sebebi de olabiliyor unutmayın,daima gözü açık araştırmacı olmalıyız.
Sekam arkadaşlar . Benim 20 aylık bir kızım var . Boyu yaşıtlarına göre baya kısa . Az önce ölçtüm 2 aydır 76-77 cm arası . Bir cm bile uzamamış . Bu arada bende minyonum . Boyum 152-153 cm falan . Eşimin bıyu 174 cm . Çocuk doktorumuza kaç kere araştırmak gerekir mi diye sırdum . Her seferinde genetik dedi . Önümüzdeki hafta için devlet hastanesinden randevu alıcam .Belki boy ve kilosunu takip için yönlendirirler . Bu arada kilosu da 9600 gr . Benim sorum benim gibi minyon bebeği olanlar var mı ? Ne yaptılar ? Doktor kontrolünde takip edildiler mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?