- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 30
- Konu Sahibi Chivas Regal
-
Telekkür ederim çok sağolun ❤aslında bende genetik diye düşünüyorum . Açıkcası boyum bana çok da sorun olmadı ama annelik galiba . Emin olmadan bırakmak istemiyorum . Elimden gelen bişey varsa yapmak istiyorum .Sizin boyunuzda kısaymış eşinizinde ortalama bir erkek boyundan kısa gibi geldi bana.
Yada benim çevremdeki erkekler hep 1.80 ve üstü olduğundan
Bence hiç çocuğunuzu doktor doktor gezdirip eziyet etmeyin. Doktorunuz genetik demiş zaten. Bir kaç yıl takip edin. Ergenlik zamanı yüzme, voleybol, basketbol gibi boy uzatacak sporlara yönlendirin. Eğer hala takıyor olursanız.
Hayırlısıyla sağlıklı büyüsün inşallah ❤
Aslında 1.5 ay öncesine kadar süt içirmiyordum hala anne sütü aldığı için .ama artık içiriyorum . İnşallah işe yararBol bol süt ve süt ürünleri tükettirin çocuğunuza. Anne baba kısa olup da çocukları uzun olan aileler böyle büyütüyorlar. Her gün süt içirin mutlaka.
Böyle bakınca genetik diyesi geliyor insanın ancak boyun uzun süredir aynı olduğunu söyleyin bence doktora. Çok çok hastalanır mı
gelişim geriliği bazen genetik hastalık sebebiyle olabilir, o yüzden sordum. Merak edilecek bir şey yoktur o zaman annesi, minyondur kuzuYani çok sık hastalanmaz . Hastalansa da bağışıklığı kuvvetli sanırım . Çok sıkıntı olmadan atlatır hastalığı
Kızınızın persentil değeri nedir? Büyük kızım %15'lik dilimde. Yani yaşıtlarının %85'inden kısa. Benim boyum 1,67, eşimin 1,85... Buna bakınca daha uzun olması bekleniyor, başta biz de bir şeyler ters mi diye düşündük filan... Neyse büyüme hormonlarına bakıldı, her şey yolunda. Biz uzun olsak da kuzum anneme çekmiş, çünkü annem 157 boyundaydı. Ha bazı çocuklar sonradan da uzayabiliyor, yaşayıp göreceğiz artık. Muhtemelen kızınızda da bir şey yoktur ama içiniz rahatlasın diye bir Endokrinoloji doktoruyla görüşebilirsiniz.
Maşallah ya, çok sık hasta olmayan, üstüne hasta olsa bile sıkıntısız atlatan çocugunuz var, gerisi çok önemli değilYani çok sık hastalanmaz . Hastalansa da bağışıklığı kuvvetli sanırım . Çok sıkıntı olmadan atlatır hastalığı
Kalsiyum kemik gelişimini olumlu etkiler. Her gün mutlaka içirin zamanla değişimi göreceksinizAslında 1.5 ay öncesine kadar süt içirmiyordum hala anne sütü aldığı için .ama artık içiriyorum . İnşallah işe yarar
Büyük ihtimalle genetiktir.
Ama bende olsam bir Dr a sorardım sanırım.
Bilgi almaktan zarar gelmez, içiniz rahatlar.
En fazla kan tahlili isterler zaten.
Tabi ki, bizim için sağlıkları olsun da, gerisinin ne önemi var ☺Aynen bende diyorum ben elimden gelen araştırmayı yapayım da içim rahat olsun . Yoksa benim için sıkıntı yok 150 cm olsa da fark etmez .
Maşallah ya, çok sık hasta olmayan, üstüne hasta olsa bile sıkıntısız atlatan çocugunuz var, gerisi çok önemli değil
Ne kadar güzel . Aslında bizde içermişiz ama oek uzamamışızKalsiyum kemik gelişimini olumlu etkiler. Her gün mutlaka içirin zamanla değişimi göreceksinizbenim annem de kısa babam ortalama bir boyda ama ben sütü çok severmişim 1,70 e yakınım. Basketbol da oynadım ama devam ettirmedim etseydim daha da uzardım çünkü hem süt hem sporla boyum uzamaya başlamıştı. Kapılara çentik atardık hep
Allah'ım maşallah..Teşekkür ederim . Boyu gibi o da bana çekmiş galibakarda yatsam hasta olmam . Hastalansam da en fazla bir gün bile sürmeyen boğaz ağrısı olur
Tamam telekkür ederimTabi ki, bizim için sağlıkları olsun da, gerisinin ne önemi var ☺
Devlet hastanesi genetik deyip geçiştirmez, söylediğinizde çok büyük ihtimalle yönlendirirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?