- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 30
- Konu Sahibi Chivas Regal
-
Ende götürücem en kısa zamanda . Aslında bzim kızında amcaları 180 lerde . Ama bizim ki bütün genetiği benden almış galiba . Çok yemek yer kilo almaz . Sinirinden tutun herşeyi ben21 aylik oglumungecen hafta kontrolu vardi 83 cm e doktor kisa arastir dedi.esim 1.80 ben 1.60 amcalar 1.90 larda ama hepsi bebekliginde kisaymis sonradan atmislar bunu soyledigim halde cocuk gelisime gitmem gerektigini soyledi doktorumuz.
Devlette endokrine gidecekseniz evet devlet hastanesindeki çocuk doktoru sevk etmeli. Ama özelde çocuk endokrine direkt randevu alabilirsinizBende özele gittim . Biz yönlendiremiyoruz . Devlet hastanesinde bi doktor gidin onlar yönlendirir dedi . Ama hala dh ben sorun görmüyorum diye ısrar etti . Bende iki ay takip edeyim dedim . En kısa zamanda götürüp araştırtayım en iyisi
Bize doktorumuz bu bilgiyi vermedi ben sadece devlet hastanesinde o bölüm var sanıyodum . Hemen araştırıyorumDevlette endokrine gidecekseniz evet devlet hastanesindeki çocuk doktoru sevk etmeli. Ama özelde çocuk endokrine direkt randevu alabilirsiniz
Neresi kısaymış yaa 83 cm gayet normal21 aylik oglumungecen hafta kontrolu vardi 83 cm e doktor kisa arastir dedi.esim 1.80 ben 1.60 amcalar 1.90 larda ama hepsi bebekliginde kisaymis sonradan atmislar bunu soyledigim halde cocuk gelisime gitmem gerektigini soyledi doktorumuz.
Biz özelde direkt gittik. Zaten özelde herhangi bir bölüme gitmek için öyle sevk filan gerekmez orada para dönüyor çünkü. Devlette sevk istenmesinin nedeni de bu bölümler çok fazla yok ve bizim insanımız ne için hangi bölüme gidecek bilmiyor ya da kendi kendine hastalık teşhisi koyup bu bölümleri meşgul ediyor diye sanırım endokrin, hematoloji, onkoloji vs bölümleri sadece sevkle hasta kabul eder.Bize doktorumuz bu bilgiyi vermedi ben sadece devlet hastanesinde o bölüm var sanıyodum . Hemen araştırıyorum
Doktorlar sütün çocuklara zerre yararı yok diye bas bas bağırıyorlar her yerde. Aksine çok süt içmek Demir eksikliğine filan sebep oluyo. Bana küçükken koliyle süt taşırlarmış bi yere gittiğimizde bile şişelerce süt taşınırmış boyum kısa,zayıf ve kansız bi insanım. Yazın bile üşürüm. Kemiklerim hiç kuvvetli değil 3 yaşındaki çocuk bilek güreşinde yenebilir. Spor yaptığımda her yerim morarır. O kadar kuvvetsiz bi yapıya sahibim. Sütün her hangi bi şekilde fayda sağlamadığının ayaklı kanıtıyım yani.Bol bol süt ve süt ürünleri tükettirin çocuğunuza. Anne baba kısa olup da çocukları uzun olan aileler böyle büyütüyorlar. Her gün süt içirin mutlaka.
İlikli kemk suyu pek yapamadım yarın ilk işim onu yapmakSütle alakası yok, ben liseye kadsr günde 2 bardak süt içen insanım bebeklik de dahil. Boyum 153.
Ben ilikli kemik suyundan fayda gördüm oğlumda.
İstanbuldaysa hastane adı verebilir misiniz hemen bakayımBiz özelde direkt gittik. Zaten özelde herhangi bir bölüme gitmek için öyle sevk filan gerekmez orada para dönüyor çünkü. Devlette sevk istenmesinin nedeni de bu bölümler çok fazla yok ve bizim insanımız ne için hangi bölüme gidecek bilmiyor ya da kendi kendine hastalık teşhisi koyup bu bölümleri meşgul ediyor diye sanırım endokrin, hematoloji, onkoloji vs bölümleri sadece sevkle hasta kabul eder.
Yani evt bende hala emzirdiğim için vermedim ama artık 2 günde bir fakan veriyodum . Aslında hergün yoğurt ve ayran mutlaka tüketirBu arada her canlının sütü kendi yavrusu için faydalıdır. Yani inek sütü içmeyin içirmeyin . Faydadan çok zararı var.
Besleyici içecek nedir acaba bana özelden yazarsaniz çok sevinirimAyyy valla 18 aylık kızım da 9.5 kg. Ama boyunu bilmiyorum ona bakmadım epeydir. Yemeyip içmeyince böyle ufak kalıyorlar işte. Yeterince beslense boyu da uzar kilo da alır. İştahsız bebek ufak oluyor doğal olarak. Büyük kızımın da kendisinden altı ay büyük arkadaşı var. İkisi bebeklen benim kız daha uzun ve daha tombuldu. Çünkü benimki yerken o yemiyordu. Kızın iştahı bir açıldı, şimdi benimkinden yapılı. Üstelik annesi benimle aynı boyda olup babası eşimden yaklaşık 15 cm kısa. Beslenme çok önemli. İçirebilirim derseniz besleyici içecek var doktor yazıyor bilginiz olsun
Ben gittiğim doktoru tavsiye etmem canım çünkü çocuğumun hiçbir şeyi yokmuş ama biz biraz para için oyalandıkİstanbuldaysa hastane adı verebilir misiniz hemen bakayım
Süt buzağılar için. Bunun yerine fermente hallerini tüketmek hem sindirim açısından hem içindeki kalsiyumdan yararlanma açısından daha faydalı. Sütü direkt tüketmek birçok hastalığı tetikliyor alerji, egzema, sedef gibi. Bu ara da en iyi kalsiyum ve protein kaynaklarından biri susam , susam ezmesi , tahindir. Alerjisi yoksa bol bol tahin yedirinYani evt bende hala emzirdiğim için vermedim ama artık 2 günde bir fakan veriyodum . Aslında hergün yoğurt ve ayran mutlaka tüketir
MaşallahBenim eşim 1.94 kızım da 28 aylik 94 cm doktor genetik diyor.
Teşekkürler, Allah razı olsun ama kilosu az oda bana çekmiş bebekken bende cilizmisim .. böyle genetik dengesizlik olunca yavru 94 cm 12.400 kg biraz Afrikalı bebekler gibi sıska duruyorMaşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?