- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 30
- Konu Sahibi Chivas Regal
-
Maşallah baya uzunmuş .Doktorun dediği gibi genetiktir muhtemelen.. ben 1.70 esim 1.90, kizim 11 yasinda ve 1.66 boyu var... çocuğa eziyet etmeyin derim ama illa iciniz rahat etsin istiyorsaniz araştırın..
Özele gitmiştik, devletteki prosedürü bilmiyorum. Çocuk doktorunuz yönlendirebilir herhalde. Ancak persentil değeri %3 civarindaysa büyüme hormonuna özellikle bakıyoruz demişti bizim doktor. Kızıma garanti olsun diye bakıldı biraz da. Belki de hiçbir şeyi yok, gerçekten genetiktir ama siz yine de baktırın, kesin bilgi alın.%3 le %5 arasında gözüküyor . Endokrinolojiye direk randevu alamıyoruz galiba . Devlet hastanesinde bir doktora götürsem onlar yönlendirir mi acaba . Yoksa onlarda genetik deyip gönderir mi bilemiyorum .
Ederim tabi ki . Öncelikle sağ salim kucağınıza alırsınız inşallahAllah'ım maşallah..
En ozendigim çocuk tipi
Bana da dua eder misiniz, inşallah bebeğim öyle olur
Bende özele gittim . Biz yönlendiremiyoruz . Devlet hastanesinde bi doktor gidin onlar yönlendirir dedi . Ama hala dh ben sorun görmüyorum diye ısrar etti . Bende iki ay takip edeyim dedim . En kısa zamanda götürüp araştırtayım en iyisiÖzele gitmiştik, devletteki prosedürü bilmiyorum. Çocuk doktorunuz yönlendirebilir herhalde. Ancak persentil değeri %3 civarindaysa büyüme hormonuna özellikle bakıyoruz demişti bizim doktor. Kızıma garanti olsun diye bakıldı biraz da. Belki de hiçbir şeyi yok, gerçekten genetiktir ama siz yine de baktırın, kesin bilgi alın.
Eve basket potası alın sık sık zıplasın. Yukarı esnesin. Kemikleri gelişir. Ve sütNe kadar güzel . Aslında bizde içermişiz ama oek uzamamışızannem ablam ben kız kardeşim hepimiz aynı boydayız nerdeyse
Çok şükür sağlıklı baya da akıllı . Aslında ben takılmıyorum ama o kadar çok bir yaşında var mı diye soran oldu ki acaba diyorum ben mi fazla rahatımCanim bi bu kadar daha uzasa zaten senin kadar oluyor farkinda misin =) 2 yasinda yok daha normal bosver bence kilosu yerindeyse saglikliysa takilma.
Evet, ama inan bu da dert... sınıfında herkes kendisinin yarısı kadar, arkadaşları yaninda civciv gibi duruyo.. bazen o kadar uzuluyor ki, ayakları 40 numara herkes dalga geçiyor... yakinda babanın ayakkabılarını giyersin diyeMaşallah baya uzunmuş .
Çok şükür sağlıklı baya da akıllı . Aslında ben takılmıyorum ama o kadar çok bir yaşında var mı diye soran oldu ki acaba diyorum ben mi fazla rahatımbu arada bende 26 yaşında olmamarağmen parka falan götürdüğümde ablası mısın diye soruyolar . Yaşımı söyleyince de ay biz seni 16-17 yaşında sandık diyolar
Telekkür ederim çok sağolun ❤aslında bende genetik diye düşünüyorum . Açıkcası boyum bana çok da sorun olmadı ama annelik galiba . Emin olmadan bırakmak istemiyorum . Elimden gelen bişey varsa yapmak istiyorum .
Bzimki 39+6 da 3400 gr 50 cm doğdu . Ne olduysa 4. Ayda duraklamaya başladı . İnşallah çıkmaz bir şeyPersentil değeri düşük. %10’un altında hesapladım. Bir sorunun habercisi olabilir de olmayabilir de. Bir çocuk edokrin görse iyi olur bence.
Yeğenim de öyleydi. Prematüre doğdu hep yaşıtlarına göre ufaktı. Ama sağlıklı bir çocuktu. Şimdi ergen oldu hala minyon. Biz de çok gezdik doktor doktor beynine kadar baktılar bir sorun var mı diye, bir şey çıkmadı. Sizin de çıkmaz umarım.
Okullarda böyle sıkıntılar oluyor maalesef . Bana da cüce derlerdi döverdim hepsini kız erkek demedenEvet, ama inan bu da dert... sınıfında herkes kendisinin yarısı kadar, arkadaşları yaninda civciv gibi duruyo.. bazen o kadar uzuluyor ki, ayakları 40 numara herkes dalga geçiyor... yakinda babanın ayakkabılarını giyersin diyesaglikli olsunlar da, gerisi boş
Aslında yemesinde sıkıntı yok hatta gelip gidip mama der . Brokoliden tutun etine tavuğuna herşeyden yerAyyy valla 18 aylık kızım da 9.5 kg. Ama boyunu bilmiyorum ona bakmadım epeydir. Yemeyip içmeyince böyle ufak kalıyorlar işte. Yeterince beslense boyu da uzar kilo da alır. İştahsız bebek ufak oluyor doğal olarak. Büyük kızımın da kendisinden altı ay büyük arkadaşı var. İkisi bebeklen benim kız daha uzun ve daha tombuldu. Çünkü benimki yerken o yemiyordu. Kızın iştahı bir açıldı, şimdi benimkinden yapılı. Üstelik annesi benimle aynı boyda olup babası eşimden yaklaşık 15 cm kısa. Beslenme çok önemli. İçirebilirim derseniz besleyici içecek var doktor yazıyor bilginiz olsun
Çok şükür başka bi sıkıntımız yokNe guzel iste yaa her dem piliç olcak annesi gibi :) bi sıkıntısı olsa konusmasi fln da sorun olurdu anlardiniz allah korusun. Millet anlamadigindan öyle diodur bazen bende bakiorum yaşı kestiremiorum 2 var mi diorum düşünmeden.
Evet götürcem kesin . Tabi erkek çocuk olunca biraz daha farklı oluyor iş . Şu 80leri bi görsem bndeeşim 177 boyunca ben 150 yazıyla bir buçuk metre
17 aylık oğlum en son aşısında 85 cm çıkmıştı bence büyüme hormonlarına bir baktırın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?