20 aylik evliyim, esim surekli telefonla oynuyor.

girlz34

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2021
28
28
26
Merhabalar arkadaslar.
Kadinlar kulubunu biliyordum fakat yeni uye oldum. Oncelikle 23 yasindayim, ekim 2019 da esimle evlendim. Esimle 2015 yilinda tanistik 4 yillik birliktelik sonrasi evlendik. Sevgiliyken de sorun olan bazi seyler hala daha evliligimizde devam ediyor maalesef ki. Esim 28 yasinda. Evliligimiz koronaya denk geldi bununla mi alakali bilmiyorum ama aramizda hic enerji yok eglenmek yok ve bu benim canimi cok sikiyor. Evlendigimiz ilk zamanlar cinsellik olarakta cok iyiydik, hafta da 3-4 kere birliktelik yasiyorduk su son zamanlarda hafta da bir kere birliktelik yasiyoruz ve ben boga burcuyum cinselligi seviyorum ve onemsiyorum. Karsimdaki insani rencide etmeden fikirlerimi her zaman beyan eden bir insanim ve cinselligi sevdigimi bu konuda dikkat etmesi gerektigini söylememe ragmen cevabi “ hafta da bir kere oldugunda daha cok haz aliyorum” cevabini aldim ama ben tatmin olmuyorum. Ten uyumumuz gercekten cok iyi cinsel birlikteligimiz sirasinda zamanimiz guzel geciyor. Cinsel birlesme bittiği zaman direk eline telefonu aliyor ve coinlere bakiyor, instagramda dolasiyor. Sevisme sonrasi sarilarak konuşmayı cok seviyorum ama surekli konusan taraf ben oluyorum ve kendimi geveze hissediyorum. Konusmadigim zamanlarda ise modum asiri dusuk oluyor ve kendimi mutsuz hissediyorum. Ben sosyal birisiyim. Ailem kalabalik bir aileden geldim ve cocuk buyutmenin zorlugunu goren birisi olarak daha sevgiliyken esime hemen bebek istemedigimi soylemistim o da mantikli bulmustu. Simdi yasinin 28 oldugunu ve artik bebege hazir oldugunu soyluyor. Acikcasi bende bebegim olsun istiyorum ama kafam cok karisik. Kendim cocuk gelisimi mezunuyum, cocuklari cok seviyorum ama insanin kendi cocugu olmasi hayati biraz daha karmasik yapiyor. İstedigin zaman “ al annesi bu agliyor” diyemeyecegim ve kendim bakacagim icin buna hazir miyim bilemiyorum. Arkdaslarimla konustugumda kendine güvenmiyorsun bununla alakali sorunun var psikolojik yardim al bence demislerdi. Kendime güvenmemek demiyeyim ama yasimin genc olmasindan kaynakli kafamda hep bir acabalar var. Esimin de cocuk oldugu zaman cok iyi bir baba olacagina kesinlikle eminim fakat sorumluluk altinda beni yalniz birakir mi diye dusunemeden edemiyorum. Esimin birde hic yaşıtı evli arkadasi ya da kuzeni yok(erkek). O yuzden onlar esimi cagirdiginda ve ben bebekle oldugum zamanlar tepkimi zorlayacağından daha olmadan adim kadar eminim. Ben esimi kisitlayan veya kiskanan birisi degilim. Ama bazi davranislari artik gozume batiyor. Ozellikle surekli elinde telefon olmasi ruhumu daraltiyor. İlgi manyagi birisi degilim ama allah askina her gun 7/24 neredeyse bir insanin elinde telefon surekli bakar mi ya. (Coin takip ediyor beyefendi) bu durumdan rahatsiz olduğumu beni bazen boşanmayi dusundurmeye ittigini soyledigimde,ozur diliyor sariliyor, o an yumusak laflar ediyor ve uzatmamak adina ozrunu kabul ediyorum ama artik ilgisizligi canima tak etti. Daha bu zamanlarda boyleysek evliligin ilerleyen zamanlarinda nasil olacagiz? Ya da olmali miyiz? Psikolojiyi seviyor ve takip ediyorum. Esim olmadigini düşündüğümde icimde bir bosluk oluyor gercekten onu seviyorum onunda beni sevdigini en icten kalbimde hissediyorum ama iletisimsizlik, sohbet etmemek, sakalasmamak, gercekten artik ruhumu daraltti. Birde pandemi dolayisi ile calistigim is yeri kapandi bu vesiliyle evdeyim. Ailem otobusle 40 dakika uzaklikta ama yasaklardan dolayi gidemiyorum. Gercekten cok bunaldim. Esimle olan sorunlarimi baskalarina anlatan birisi sevgiliykende olmadim ama artik dayanamiyorum akil almak istiyorum. Bazi arkadaslarim pandemiden dolayi bir sey yapamiyorsunuz bu yuzden bu kadar hareketleri gozune batiyor diyor. Dusundugumde bununda etkisinin old. Goruyorum ama ondan istedigim sohbet etmek telefonu evde olabildiğince minumum a indirmek sakalasmak, vs vs. Bunu her insanin erkek ya da kadin olmasi farketmeksizin istemesinin normal old. Dusunuyorum. Velhasil kelam ilgisizligi beni gun gectikce yoruyor. İlgisizliginden şikayetçi oldugumu soyledigimde duzeltecegini dikkat edecegini söylüyor ama bir degisiklik yok. Evlilik gercekten guzel bir olgu ama insanlar bu sekilde iletişimsizligi insani ve evliligi yiprandiriyor. Kendimi her gun mutsuz hissetmekten yoruldum. Ne yapmam gerekli hic bilmiyorum…

Öncelikle en önemli konu çocuk sahibi olmak bence ve şuan bu duyguları sana yaşatan ve kafanda şüphe bulunan biriyle çocuk yapma fikrini bence ertelemelisin. Yanında daima olacağını hissettiğin ve ilişkinizden tamamen memnun olduğunda bu kararı almanı öneririm. Bence bir kadın için yaşadıkların bence de çok yıpratıcı maalesef sadece sevmekle yürümüyor ilişki. Bence eğlenmek için yalnızca dışarıya çıkmaktan ibaret değil evde film izleyip, oyunlar oynayıp da gayet eğlenebilirsiniz. Ayrıca sadece kendi zevki ön planda demek ki 1 hafta kendisi için daha iyi olduğunu söylüyor ama sizin ne düşündüğünüze ve istediğinize siz fikrinizi belirttiğiniz halde bir çabada bulunmuyor. Bence kendisine bir ilişki danışmanına gitmeyi önerin ve bu konuda net tavır takının yoksa her zaman ufak özür ve sarılmalarla yıllar geçer ve artık kontrol sizden tamamen çıkmış olur size de her zaman alttan almak düşer. İlişkilerde her iki taraf da karşı tarafın isteklerine bir şekilde cevap vermeye çalışmalıdır.

Seksten sonra soğukluk her erkekte var. Hatta Cem Yılmaz’ın bununla ilgili çok komik bir canlandırması var

Esiniz cocuk istiyor ama onun haricinde evlilik icinde sizin isteklerinizi dikkate almıyor, sizi duygusal ve fiziksel olarak tatmin edemiyor, eksik bırakıyor. Dolayısıyla bence evliliginiz her acidan huzurlu mutlu olmadigi surece siz cocuk konusunda güven duyarak evet anne olmak istiyorum diyemeyeceksiniz. Esinizin evliliginizi beslemek icin emek vermesi lazim.

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Okurken icimden geçirdiklerimin disari vurmus hali oldu. Kesinlikle eglenmek sadece disarida gezmek ya da cok para harcamak degil evde de eglenmek lazim ama caba yok iste. Yakin cevremde bir iliski danismani arastirmasi yapip gitmem gerekli kesinlikle. Dediginiz gibi ufak ozur ve sarilmalarla omur geciyor… daha dogrusu kadinlarin omru çürüyoor…

Hangimizin ki oynamıyor ki

Zaten ne geliyorsa başınıza bundan geliyor. Evlenince düzelir sanıyorsunuz. Düzelmiyor işte.
Acikcasi evlenirsem duzelir kafasinda birisi hicbir zaman olmadim. Her zaman realist olarak iliskime bakmaya calistim. Ne onu degistirmeye calistim ne de onun icin kendim degistim. Ama tabi bazi durumlar karsisinda anlayışlı olma durumu cogunlukla benim ustume kaldi. Sevgiliyken yapabileceğimiz seyler kisitliydi ve evlendigimizde orayi gezeriz burayi gezeriz egleneriz diye dusundum. Ama yaptığımız hicbir sey yok. Onun ailesinin koy evi var ve orada yaşıyorlar. Bize 2 saat uzakliktalat ve yasak sureci kalkinca oraya gidiyoruz. Orada da kv ile birlikte genelde mutfakta beraber yemek yapip balkonda oturarak yiyoruz. Oraya gittigimiz de de esimle yaptigim bir gezme durumu vs yok. Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Yorumunuzun içimden gecirdiklerim… cok tesekkur ederim. İyi ki buraya boyle bir post acmisim cunku acaba kendim evde durarak kuruntu mu yapiyorum diye dusunmeye başlamıştım. Bazi sorunlari erkenden cozmek gerek….

Hangimizin ki oynamıyor
Kesinlikle cocuk yapma bu durumda..ondan iyi bir bana olmaz bu durumda kendini kandirma. Esin cep telefonuna bagimli malesef
evlilik terapistini bu posttan sonra kesin ve kesin ertelemem gereken bir sey oldugunu daha net bilincine vardim. Esim gercekten telefon bagimlisi maalesef. Dedigi sey coin kasarak para kazanacagi ama onda da bu aralar piyasadan dolayi vurgun yedi. Psikolojim bozuldu gerçekten. Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Derdinizi anlatabildiğiniz icin teşekkür ederim öncelikle.

Pandeminin sizi etkilediği kısmına katılıyorum.

Ama eşiniz de genel olarak sizinle zaman geçirmeye çalışmıyor gibi geldi bana.

Sizin yerinizde olsam yarından itibaren eşime yürüyüş yapmayı teklif ederdim.

Birlikte yemek ve tatlı yapma fikri de iyi olacaktır. Amac mutfakta birlikte zamam geçirmek.

Sonra her aksam birlikte film ya da dizi izleyin. Çay yapın oturun izleyin.

Biz eşimle izleriz mesela. Dizideki kadınlar ve erkekler için sence yakışıklı mı ya da güzel mi diye birbirimize sorarız. Amac muhabbet .

Sonra kitap okuyun ve okuduğunuz ortak kitaplar hakkında konuşun.

Eşinize teklifler yöneltin.

Yapmak isteyin. Eğer yapmazsa o zaman aile terapistine gitmeyi önerin.

Yaşınız çok küçük. Sakın cocuk düsünmeyin. Ve esinize de evliliğiniz düzelmedikce cocuk istemedigibizi belirtin.

Esim gercekten benimle vakit gecirmiyor… gercekten cok can yakici. Eglenceli birisiyim aslinda ama beni huzursuz biri haline getirdi bazi zamanlarda davranislari. Yuruyus yapma fikrini bir kere soyledigimde isten zaten yorgun geliyorum yuruyus yapamam oldu. Ama onun bahanesi oldugunun farkindayim. Mutfakta yemek yapmayi sevmiyor, kitap okumayi sevmiyor ( aksine ben ikisini cok seviyorum) hatta bir keresinde konustugumuzda ; “ iliski de sadece kendini gelistiren kisinin ben olmasindan cok sıkıldım “ diye bir serzeniste bulunmuslugum bile var… ben caykolik birisiyim ve yemekten sonra muhakak iceriz, o esnada bir sey izlesek bile elinde yine telefin coinleri takip ediyor… hatta laf atiyorum bilerek lafimi 2 kere 3 kere tekrarliyorum hiih diyor, sagir misin kac kere soyledim diyorum, bir seye dalmistim diyor ama bu surekli oluyor maalesef. Dediginiz gibi yapmak istediklerimi soyluyorum ben iletisime acik bir insanim. Kendi isteklerimde ona soylerim, bundan hoslanirim soyle yapalim vs diye. Tamam yaparız der ve gecistirir. Hep bahaneside “ araba alinca gezeriz “ oluyor. Pandemi dolayisiyla da henuz araba da alamadik gercekten bunaldim. Cocuk konusunda da yorumunuz icin tesekkur ederim. Zaten yapmaya calismadik agustos gibi dusunuyorduk ama aile terapistine kesinlikle gitmemiz gerektiginin farkina yorumlariniz sayesinde daha da net fark ettim. Degerli yorumunuz icin tesekkur ederim.

Neden bu kadar erken evlendınız ki ?Daha çok kucuksunuz.Ben hayretler ıcınde kalıyorum.

Sexden sonra konuşmak ,Evin içinde şakslasmak fln bunlar yapısal olaylar.Şakalaşmayı sevmıosa şakalaşmaz.

Coin piyasası 7/24 açık olduğu için orada işlem yapanlar genelde ekrana bağımlı oluyor.
Benim sevgilim borsa istanbulda işlem yapmaya başlamıştı tabi hafta içi saat altıya kadr açık piyasa.
Buluştuğumuzda ekrana baktığı oluyordu özellikle bir hissede parası varsa ve o hisse düşüyorsa aklı bende olmuyordu.
Coinler çok hareketli özellikle düşüş halinde iken aklını size vermesi zor.
Bence coini bırakıp daha az vakit alan yatırımlara ynlendirin mesela borsada uzun vadeli hisseler almak gibi.
Benim sevgilim borsaya yönelince bende yavaş yavaş hisseler araştırdım kendime bora hesabı açtım ve yepyeni bir ortak noktamız oldu şimdi beraber analiz/yorum/yatırım yapıyoruz hem de sohbet ediyoruz uzun uzun ve bende çok eğleniyorum

Neden bu kadar erken evlendınız ki ?Daha çok kucuksunuz.Ben hayretler ıcınde kalıyorum.
Evet yas olarak kucuk olarak toplumumuzda duruyorum. 17 yasinda tanistim onunla o da 22 ydi ve anlasiyorduk. 4 yil sevgililik sonrasi artik bazi seyler evlilik olgusuna itiyordu ve kendimi evlilik olgunluguna hazir hissettigim icin evlenme karari aldim. Zaten kendimde evlilik olgusunu kaldirdigimi dusunuyorum cunku maalesef kendi aile yasantimda da zorluklar vardi. Evin her isi bana aitti, kucuk kardesimi buyuttum bir tek kocam eksikti. Bu konuda evlilikte rahatim. Ki goruyorsunuz yasla alakali degil sorunumuz esim 28 yaşında ve 26 yasinda evlendi. Erkek olarak kendi fikrimce ideal bir yas. Benim
Yasimin ona gore kucuk olmasina ragmen ondan maalesef ama daha olgun ve daha dusunceliyim. Yorumunuza katilmayarak sorunumun yas ile alakali olmadigini dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…