Teşekürler canım tavsiyeler için sabah 7 de uyandı az önce uyuttum. Şimdi bir de çiş eğitimi veriyorum kendi bez takmak istemiyor. Kendi uyanmadan uyandırırsam hiç susmak bilmeden ağlıyor öğlen uykusu 12 den sonra olmuyor zaten ama gece yine zor uyutuyorumSabah erkenden kaldırın öğle uykusunu da en geç 12-1 gibi uyutun 3 ten sonra uyanırsa gece çok geç uyuyorlar.
Sürekli bişeyle oyalamak lazım. Benim ev allaha emanet yemek dahil hiçbir iş yapmıyorum çoğu gün.
Benimki sinirlenince kendine vuruyor. Bize de vuruyordu unutturduk onu.
Olabildiğince az hayır diyin. Sadece gerçekten yapmaması gereken şeylere hayır diyin ve kararlı olun. Ama zararlı olmayan mecbur olmadığınız şeylere hayır demeyin. Bu dönemde engellenmeye çok tepkili oluyorlar
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2 yaşındaki kızım
- Konu Sahibi Nopreblen
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 2 Nisan 2018
- 1.556
- 2.866
- 83
Kesinlikleee kapalı alanda daha çok cildiriyorlar çünkü etkilerini atamiyorlar.Yani alınmak değil de zoruma gidiyor. Evet ben bile zor sabrediyorum eşim bile nasıl katlanıorsun sende peygamber sabrı var diyor. Benim çocukluğum da hırçınmış ama annem sen böyle değildin diyor. Eskiden çocuk büyütmek bence daha kolaydır. Mahalle ortamı herkese güven var mahallede akşama kadar oynuyorduk biz şimdi ki çocuklar 4 duvar arasında bir de pandemi var tabi büyükler çıldırıyor çocukların çıldırnası normal
Benimki de 9 kilo ancak, bi dk durmuyor:) evin ortasında 2 metrelik kaydırak ve trambolin aldık salonun ortasında onlarda oynuyorBenimkide sinirlenince yanındakini ısırıyor. Sabah kalktı ablası uyuyordu direk saçlarına yapıştı zor aldım elinden. Yemek desen zaten yemiyor 23 aylık ama sadece 8 kilo çok çok zayıf ama düz duvara tırmanıyor desem yeridir
Bizde evi parka çevirdik kaydırak salıncak tahtaravalli en son bizde trambolin baktık internetten enerji atsın diye ama nasıl Bir enerji bilmiyorum benim öğlen bitiyorBenimki de 9 kilo ancak, bi dk durmuyor:) evin ortasında 2 metrelik kaydırak ve trambolin aldık salonun ortasında onlarda oynuyor
Parka götürüyorum bazen parktaki bütün çocuklarla kavga ediyor hiç birşey le oynamasınlar sadece benim diyor bizde parkı eve kurduk ama yine dışarıda ki gibi olmuyor. Bazen ben mi yetiştirmedim diyorum ama 4 yaşındaki kızım o kadar olgun ki hiç böyle birşey yaşamadım sabah kalkar kahvaltısını yapar boya yapar masal anlatır evcilik oynar bu da sabah koşarak uyanıyorKesinlikleee kapalı alanda daha çok cildiriyorlar çünkü etkilerini atamiyorlar.
inşallah geçer canım güleriz anlatırkenAhhhhhhhhhh canım aynı şeyleri yaşıyoruz
Geçecek diye bekliyorum bakalım ne zaman geçecek
Yaaa beni anlatmışsın aynı çişe alıştırıyorum ben hadi kızım yapalım diyorum bağırarak ağlıyor. Ben dedim diye altına yapıyor ama ben söylemeden kendi gidip yaparsa sorun yok. Nasıl bir inattır çözemedim. 1 yıldır kavga etmediğim kimse kalmadı otobüsçüden turta markete kadar herkes bir tavsiye veriyor kv ye göre annemler şımartıyor biz her dediğini yapıyoruz ondan şımarık oldu. Eltime göre ben kızıp dövmüyormuş um ondan oluyormuş arada vursam mum gibi olurmuşBenim kızımın uyku sorunu olmadı ama o da çok hırçındı.sürekli ağlar ve mızıldanırdı.dışarı çıkardık ,birşeyleri tuttururdu,almadık,çok hırçınlaşırdı.sanırsın çocuk kaçırıyoruz o derece..istediğini unutmadı ,plana kadar saatlerce ağlardı. Sonra unutur,1 saat sonra aklına gelince gene yapılmayınca yine anlardı
Mesela birşey istedi,vermedik,ağladı..sonra versek bile almaz,ağlamaya devam ederdi.peki almıyoruz,gidiyoruz dediğimde kendini yere atardı,veririm gene almazdı. Ağlar dururdu.sonra sakinleştiğinde alırdı.
Şimdi 6.5 yaşında...herkese sorsan zor çocuk..hatta eltim hamileydi, çocuğun x e çeksin dedim (benim çocuğum) bana demez mi dua mi ediyorsun yoksa beddua mi ediyorsun..o kadar mi kötü çocuğum beddua edeyim dedim..ona göre öyle.ilk çocuğu süs biberi gibi bir köşede oturur ,oynamaz,kopmaz, ne denirse yapardı.öyle bir çocuk istedi..amaaaaa çocuğu aynen benimkine çekti
Ben memnunum çocuğumdan. ..başkası ne derse desin boşver..geçiyor bu günler
Bilimsel açıklama olmuş canım sağolasın. Yani ben bir şey diyince yapmıyor kendi dediğini yapmaya çalışıyor. Büyük kızıma şunu getir diyorum o getirirse kıyamet koparıyor kendisi kestirecek verecek. Büyük kızımı kucağıma alsam kavga kıyamet gelip kendi oturuyor sonra gülüyor karşısına geçip. Kendini ortaya çıkarmaya çalışıyor.Terrible twos diye geçer 15 ay civarı başlayıp 3 yaşına kadar sürebilir. İki yaş sendromu olarak türkçeleştirilmiş ama aslında yaklaşık 2 sene sürüyor. Çocuğun bireyselleşmesi sırasında yaşadığı zorluklar bunlar
benden ne kadar çok varmış. Üzücü ama rahatladım vallah tek beniö sanıyordumŞurda kenarı çekileyim de bende tavsiye dinleyeyim
- 11 Eylül 2019
- 2.934
- 18.963
- 128
Buna sevinmen de ne biliimbenden ne kadar çok varmış. Üzücü ama rahatladım vallah tek beniö sanıyordum
Benim yaşadığım yerde korona çok ağır geçmedi toplasan 1 ay evde kalmamışızdır izin günlerinde sürekli çıkarttım. Ailem falan çok yakın sürekli götürüyorum. Parka götürüyorum orda da herkesle kavga ediyor. Anneleriyle de ben tartışmak zorunda kalıyorum. Evde almadığımız oyuncak yok çoğunu da dağıtıyorum. Daha bu hafta akülü araba aldık ablasıyla bahçede oynasınlar diye ona da binmiyor önüne geçiyor kimseyi de bindirmiyor ne yapacağımı saldırdım nerden tutsam elimde kalıyor. Kollarımı yırtıyor saçlarımı çekiyor koparıyor kendi yüzü yara içinde bende Bi ağrısı varda onu mu anlatamıyor diye düşünüyorum artık. Çünkü tam konuşamıyor dahaParka yada sevdiği bir yere götürmeyi denediniz mi peki? Acaba korona sürecinde çokmu evde kaldıda etkiledi?
Benim kızımda 2 yaş sendromu atlatti ama saçlarini vs çekmiyordu bu kadar ağir değildi.
Şuan 3 yaşa gireceğiz daha iyi.
Tabiki geçiyor.
Ama bu süreçte olduğu gibi beklemek olmaz.
Elbet onun sevebileceği bişeyler vardir..Kafasini dağitacak oyuncaklsr vs.
Ben o şekilde hep oyaladim.
Saatlerce parkta dururdum o zamanlar enerjisini atmasi için
Yapmasını istediğin şeylerin tam tersini söyle. Sakın bu yemekten yeme falan de, ya da bu ayakkabıları sakın giyme falan. İnadına yapıyolarBilimsel açıklama olmuş canım sağolasın. Yani ben bir şey diyince yapmıyor kendi dediğini yapmaya çalışıyor. Büyük kızıma şunu getir diyorum o getirirse kıyamet koparıyor kendisi kestirecek verecek. Büyük kızımı kucağıma alsam kavga kıyamet gelip kendi oturuyor sonra gülüyor karşısına geçip. Kendini ortaya çıkarmaya çalışıyor.
Ay canım kusura bakma öyle bir piskoloji içerisindeyim ki herkes bi benim çocuğum da sorun varmış gibi lanse edince üzülüyordumBuna sevinmen de ne biliim
- 30 Ekim 2018
- 16.163
- 36.782
- 528
Bebeklerde erken-doğum ya da doğum esnasında anneyle güven bağı kuramama durumda çok huzursuz olabiliyorlar. Bir sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Anne bebek terapisi veren psikologlar var. Onlara danışmanızı tavsiye ederim. Üç yaşına kadar işe yarıyormuş ama üç yaşından sonra pek işe yaramıyormuş.
Mantıklı kesinlikle denicem canım.Yapmasını istediğin şeylerin tam tersini söyle. Sakın bu yemekten yeme falan de, ya da bu ayakkabıları sakın giyme falan. İnadına yapıyolar
Aramızda bağ var hiç benden ayrılamaz falan ama i doktorumuz emzirmeye bırakmamı söyledi enzirmeyi kestikten sonra bana karşı hırçınlatıBebeklerde erken-doğum ya da doğum esnasında anneyle güven bağı kuramama durumda çok huzursuz olabiliyorlar. Bir sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Anne bebek terapisi veren psikologlar var. Onlara danışmanızı tavsiye ederim. Üç yaşına kadar işe yarıyormuş ama üç yaşından sonra pek işe yaramıyormuş.
- 2 Şubat 2015
- 14.625
- 62.312
- 598
Her cocukta boyle olmuyor ben ilk cocugumda görmedim 2 yas sendromu falan
Ama ortanca bebekliginde cok sakin olmasina ragmen, 22 aydan sonra icinden canavar cikti.
Bagirarak aglamak ama saatlerce. Ve nasil bagirmak..
Bir sey yapmak istemediginde kendini kustururdu.
Inatti. Ama ben daha inattim. Tabiri caizse pabuc birakmadim.
Sussun yada kusmasin diye dedigini yapmadım.
Simdi 3 yasi bitmek uzere, konuşmaya da basladigi icin en azindan sorunu anlamak ve cozmek icin ortak bir dilimiz var.
Her cocuk farkli.
Ama cocugunuzu oradan oraya tasimak yerine duzgun bir cocuk ergen psikologu bulup, nasıl davranacağınızı ogrenin.
Ama ortanca bebekliginde cok sakin olmasina ragmen, 22 aydan sonra icinden canavar cikti.
Bagirarak aglamak ama saatlerce. Ve nasil bagirmak..
Bir sey yapmak istemediginde kendini kustururdu.
Inatti. Ama ben daha inattim. Tabiri caizse pabuc birakmadim.
Sussun yada kusmasin diye dedigini yapmadım.
Simdi 3 yasi bitmek uzere, konuşmaya da basladigi icin en azindan sorunu anlamak ve cozmek icin ortak bir dilimiz var.
Her cocuk farkli.
Ama cocugunuzu oradan oraya tasimak yerine duzgun bir cocuk ergen psikologu bulup, nasıl davranacağınızı ogrenin.
- 30 Ekim 2018
- 16.163
- 36.782
- 528
Önü demek istemedim. Sizden ayrılmaması güvensiz bağlanma yüzünden zaten.Aramızda bağ var hiç benden ayrılamaz falan ama i doktorumuz emzirmeye bırakmamı söyledi enzirmeyi kestikten sonra bana karşı hırçınlatı
- 15 Aralık 2018
- 8.427
- 20.273
- 348
Kusura bakmayın tam anlayamadım bana mı güvenemiyorÖnü demek istemedim. Sizden ayrılmaması güvensiz bağlanma yüzünden zaten.