Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2 yaşındaki bebeğim ve kreş sorunsalı

Prensesininbircikannesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
364
740
arkadaşlar merhaba.. Iki Yaşında bana aşırı bağlı bir kızım var. eşimin başka bir ile tayin durumundan dolayı yaklaşık 6 aydır ücretsiz İzindeyim. Önceki Kaldığımız ilde Kızımın güvendiğim bi bakıcısı vardı ve içim çok rahattı. Önümüzdeki ay iznim bitiyor ve işe Başlama mecburiyetinde kalıyorum. Bakıcı bulmayı düşündüm ama tekrar bir Başkasına güvenebilir miyim bilmiyorum. Ayrıca Kızımın sosyalleşmesi ve biraz da TV'den uzak kalması için kreşe göndermeyi düşünüyorum. Ama içim hiç rahat değil ve kafam çok Karışık. Çünkü kızım aşırı anneci duygusal ve fazla ilgi alakaya Alışık. Çocuğunu kreşe Gönderen arkadaşlar sizler kaç Yaşında gönderdiniz ve karşılaştığınız olumlu olumsuz durumlar neler oldu? Yardımcı olursanız çok çok sevinirim...

Aşırı bağımlılık mutlaka çözülmesi gereken bir sorun.Baglilik ve bağımlılığı karıştırmamak gerek.Cocuk ancak bağımsız hissettikce kendisini gerçekleştirebilir...

Aşırı bağımlılık mutlaka çözülmesi gereken bir sorun.Baglilik ve bağımlılığı karıştırmamak gerek.Cocuk ancak bağımsız hissettikce kendisini gerçekleştirebilir...

Teşekkürler ama bu sorunu nasıl çözmeliyim? Kreşle mi pedagog yardımıyla mı..? ya da sorun mu gerçekten bilemiyorum... Ilk Çocuğum ve tecrübesizim. Kreşte yeterli alaka göremeyeceğinden endişeleniyorum

oğlumu 3 ayllıkken babaannesine bırakıp işe gittim 2.5 yaşında bana aşırı bağlı kreşe başladı 3 ay oldu sabahları ağla ağla kreşe alışmadı tırnaklarını yolmaya başladı şarkı söylerken bırden aklına gelıyormusum aglamaya baslıyormus. faalıyetlere katılmıyormus bugun kres psıkologu benımle gorusucek buyuk ıhtımal cıkartıcaklar oglumu. psıkolog sıze asırı baglı dedı ya calısan ınsanım ondanmı dıyorum wc de bıle beraberız aksamları devamlı saırlıyoruz sarılıp uyuyoruz uykuda uyanıp benı tutuyor gerı uyuyoruz offfffff cok zor sımdı bakıcı bulmam lazım

Canım msjını yeni gördüm inşallah oğlun alışmıştır. Kızımın alışması için bir hafta boyunca onunla beraber kreşte kaldım kameradan sürekli izledim. Benim gördüklerime göre çocuklar asla yeterli alakayı göremiyorlar. Yemek yediriyorlar yemekse yeterli alaka ısrar yok. Bir gün boyunca üç çocuğun akşama kadar aç kaldıklarını gördüm. Öğretmenler yanımızdayken değil ama çocuklarla yalnızken kızabiliyorlar küserim diye tehdit edebiliyorlar ve bunlar normal karşılanıyor. Bilenmiyorum seninki de benimki gibi ilgiye alakaya çok alışıksa kreş onu duygusal anlamda asla doyurmaz. Çocuğun iyice içene kapanabilir. Allah bütün çalışan annelerin yardımcısı olsun

Alışamadı malesef 3 ayın sonunda kreşdeki psikolog almamızı söyledi. 3 aydır hiç gülmemiş oynamamış hep ağlamış biz üzülmeyelim diyede söylememiş dedimki beni uyarmanız gerekiyordu bu kadar mutsuzsa çocuk. kreşin son günleri bana vurmaya başlamıştı kreşden aldım pamuk gibi oldu yeniden dünyaya geldi sanki. eylulde aldım kresden 8 ay oldu kreşin yanından geçemiyoruz okul yok bitti gitmicem yok dimi baba yok dimi diyor. eylulde tekrar başka bir kreşi denemek istiyorum aama hiç umut yok gibi

aslına bakarsanız 4.5 yasına kadar sadece anne bakmalı benım kayınvalıdem ve eltım bakıyor. cocugun bellı bır duzenı yasakları kuralları olmuyor senın ıstemedıgın bır davranıs onlara gore normal olabılıyor. malesef hayat şartları çocuklarımızın en cok ıhtıyac duydugu anları alıyor ellerımızden. 2 gün önce bana oğlum anne sabah yataktan kaybolma senı arıyorum bulamıyorum senı cok ozluyorum dıedı gelde dayan

Yavrum kıyamam... Benimki de kreşin ilk günlerinde onu her aldığımda anne ben ağladım anne diye seslendim ağladım dedikçe içim parçalanıyordu. Çok şükür şimdilerde alıştı ama gene içim rahat bırakamıyorum evinden ayrılmak istemiyor. Kreşe götürmek için hazırladığımda anne gitmek istemiyorum evde oyuncaklarımla oynamak istiyorum diyor ve suratı o kadar mahzun bir hal alıyor ki dayanamıyorum. Çektiğim vicdan azabının tarifi yok. Evet kreşte yemekleri düzenli oluyor, oyunlar oynuyorlar, belli düzen ve yasakları oluyor ama gene de bakacak biri annem ya da kaynanam olsa asla bırakmazdım kreşe. Çünkü çocuğumun duygu dünyası herşeyden daha önemli. Bence sende yeni dönemde deneme canım kaynanan bakabiliyorsa baksın, en azından gelecek sene de evde kalsın ki kreşe karşı olan olumsuz intibası kaybolsun. Hem yaşı da biraz büyür ve sonraki sene daha sağlam başlar kreşe. Rabbim evlatlarımızın yüzünü hep güldürsün, iyi insanlarla karşılaştırsın hep..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…