• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala aynı yerdeyim,kararsızlık 2. bebek

Iste benim gibi düşünen bir üye..
Bunu okudum ya demek ki yalnız degilim dedim.
Bizi diğer üyeler zannetti ki biz çocuk düşmanıyız.
Hayır alakası yok. Ben çocukları severim.
Ve iskandinav ülkelerinden birinde olsaydık konu sahibine en az 2 çocuğunuz olsa güzel olur derdim.
Ama burası orta doğu ülkesi.Stabil bir ekonomi yok.
Benim annem öğretmen. Zamanında okulu bitirip 3 hafta sonra hiçbir sınava girmeden devlete atanmış.
Şimdi öğretmen arkadaşlarımın ne çektiğini biliyorum. Zaten diğer bölüm mezunlarını diyemiyorum. Genç işsizlik yüzde 27lerde şu an. Ki bence cok yüksek bir rakam. Evet iyi eğitim verirsin ama ileride işsiz kalabilir çok yüksek ihtimal. Misal Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunlarının coğu issiz.Şanslı olanlar Avrupa ve Amerikaya gidip iş buluyor. Devlet için ise 500 bin öğretmen atama bekliyor.
Ondan durum bu olduğu için böyle yazdım.
Yoksa kardeş iyidir ama burası gibi bir ülkede çok risk alıyorsun. Yarının garantisi yok.

Yani şundan size yazdım. Demek ki benim gibi düşünen birileri de var. Yalnız değilim..:KK73:
Iste benim gibi düşünen bir üye..
Bunu okudum ya demek ki yalnız degilim dedim.
Bizi diğer üyeler zannetti ki biz çocuk düşmanıyız.
Hayır alakası yok. Ben çocukları severim.
Ve iskandinav ülkelerinden birinde olsaydık konu sahibine en az 2 çocuğunuz olsa güzel olur derdim.
Ama burası orta doğu ülkesi.Stabil bir ekonomi yok.
Benim annem öğretmen. Zamanında okulu bitirip 3 hafta sonra hiçbir sınava girmeden devlete atanmış.
Şimdi öğretmen arkadaşlarımın ne çektiğini biliyorum. Zaten diğer bölüm mezunlarını diyemiyorum. Genç işsizlik yüzde 27lerde şu an. Ki bence cok yüksek bir rakam. Evet iyi eğitim verirsin ama ileride işsiz kalabilir çok yüksek ihtimal. Misal Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunlarının coğu issiz.Şanslı olanlar Avrupa ve Amerikaya gidip iş buluyor. Devlet için ise 500 bin öğretmen atama bekliyor.
Ondan durum bu olduğu için böyle yazdım.
Yoksa kardeş iyidir ama burası gibi bir ülkede çok risk alıyorsun. Yarının garantisi yok.

Yani şundan size yazdım. Demek ki benim gibi düşünen birileri de var. Yalnız değilim..:KK73:
Elbette yalnız değiliz, ama coğunluğun rahatlığını ve sanki bütün bu olup bitenler çok normalmiş gibi davranmalarını gördükçe insan kendini sorgular duruma geliyor. Hayat bizim gibilere çok zor :)

• Muhteşem
Reactions: 000
İlk çocuğumla ikinci arasında 6 yaş fark olacak ve ben çok pişmanım. Neden daha önce yapmadım, bu aşamaları daha erken yaşımda sonlandırmadım diye...

Şu hayatta kiminle cinsiyet konuştuysam hep erkek çocuk kaka, erkek çocuk çöp diyorlar.
Hele ki kızın yoksa asla anne değilsin diyenlere ne demeli?
Acaba çöpe atılan çocuklar çoğunlukla erkek mi?
%90ı erkektir diye düşünüyorum.

Kız annelerinin geçmiş ve gelecek anneler gününü kutlarım :)
Erkek anneleri diye bir şey yok çünkü onlar anne değil ki :)))

Yaaa ne tatlı bi yorum:KK66:
Yapasım geldi hemen:KK66:)
kilo olayını yaşamayan bilmez.
eski günlere dönmek kabus olur benim icin.
dolabımı komple yeniledim zayıflayinca.
magazaya giremiyordumki eskisi gibi istedigimi giyinemiyordum.inşallah almam yine
Hamilelikte dikkat edip, sporu, hareketi hayatınızdan çıkarmazsanız kilo almıyorsunuz ki.
Hem rahat bir hamilelik geçiriliyor hem de doğum sonrası bile fit bir anne oluyorsunuz.
Ben doğumumu sadece 10 kilo alarak yaptım, lohusalık bitimi eski kilomun bile altındaydım. Zaten hamileyken de sadece karnım şişti kalan her yerim, aynıydı, spor ve hareketi eksik etmediğim için ödem bile olmadı doğru düzgün.
Nasıl oldu derseniz, doğumdan 1 gün öncesine kadar çalıştım, her gün soğuk, sıcak dinlemedim bir saat tempolu yürüdüm,fırsat buldukça pilates yaptım.
Bebeğe yarayan şeylerle beslendim sadece, glisemik değeri düşük karbonhidratlar, proteinler gibi.
Şekerli, unlu gıdalar tüketmedim, ekmek bile hemen hemen yemedim. Yerine et, süt, yumurta, bakliyat, tahıl, kuruyemiş, kurumeyve, sebze ve meyveden oluşan bir beslenmem vardı.

Ama bu son dönem yaşadığım depresyon, yıllardır alıştığım bütün beslenme düzenimi alt üst etti, senelerce yemediğim bilumum unlu ve şekerli mamülü yedim:)) spor, hareket bile canım istemedi. Sonuç en az 15 kilo aldım, yani sizin hamileliğe attığınız suçu ben durduk yere normal düzende kendime yaptım. Ve hamilelik sonrası değil, şimdi iğrenç diyetlerle uğraşıyorum.

Yani özetle, hamilelik kilo aldıran bir dönem değildir, hamileler kilo alır diye diye kafamıza kazınanlarla bilinçaltımızın suçu bence. Ve yaşanılan duygusal değişimler de bunun diğer sorumlusu. siz dikkat ederseniz, bu dönemi en az hasarla atlatırsınız.

Emek verip yapardınız..
Peki basit bir soru size..
Konu sahibi öğretmen tahminen merkezi atamanın olduğu yıllarda atanmış.
Şu an öğretmenlik dahil çoğu memuriyette sözlü mülakat var.
Ve kpss puanı 90 olup sözlü mülakatta elenen dolu insan var.
Yıllarca özel etüt merkezinde komik paralara 1.800 tl gibi çalışanlar var.
Nasıl emek verip yapılıyor???
Kimbilir belki ileride sağlık atamalarına da mülakat gelecek.
Zaten özel sektörde referans tanıdık istiyorlar çok kurumsal firma değilse..
Şu an 500 bin öğretmen atama bekliyor. Alınan sayı 10 bin.
Yani gerçekçi olalım. Evet herşeyin sorunsuz işlediği bir ülkede " emek verip " yaparsın.
Bu ülke onlardan değil..
Konu sahibi şanslı ki merkezi atama vardı bir zamanlar..
Artık yok.
Neyse yapın çocukları 2 ser 3er 5 er..
Umarım ileride çocuklarınız her türlü emeği verip atanamazsa da bu kadar iyimser olursunuz. (Tabi ki bu temenni değil.)
Bu arada kendi ailemden istediğim maddi beklentide de olurum. Sonuçta sizde o çocukları manevi beklenti ile yapıyorsunuz.Bkz .Vatana millete hayırlı olsun; bana iyi evlat olsun; kardeşini sevsin; bizi sevsin vb.
Bunlar da manevi beklentidir.
Hayatta insanoğlu hep beklentiyle hareket eder.
Bence konu sahibi yapın çocuk. Bu ülke hatta 3 coçuk bile kaldırır. Haklısınız..Sonunda size hak verdim.

En az 3 çocuk.. :rapci::KK59:
Bu ülkede emek verip devlet memuru olunmaz.

• Beğen
Reactions: 000
Elbette yalnız değiliz, ama coğunluğun rahatlığını ve sanki bütün bu olup bitenler çok normalmiş gibi davranmalarını gördükçe insan kendini sorgular duruma geliyor. Hayat bizim gibilere çok zor :)
Çünkü normalleştiriliyor.
Allah rızkını verir yap gitsin deniyor buradaki çoğu konuda.
Benim babaannemde doğurmuş 4 tane Allah rızkını verir diye. Ama o dört çocuk sersefil olmuş. Babam 10 yaşında sokakta simit satmış dedemle. Yaşıtları oyun oynarken çile çekmiş. 1 çocuk sahibi olsalardı dedemin maaşı yeterdi. Ama illa çok çocuk olacak.
Vallahi millet çok rahat..
Bugün markete gittim. Aldığım 1 lt denge Laktozsuz süt 5.90 iken 6.45 olmuş. Süt ürünlerine yüzde 30 zam yapmış tüm firmalar. Peynir zamları da kapıda..
Yani herkes mi ayda 20 bin üstü alıyor da çifter çifter ürüyor..
Velhasıl kelam bizim kafamız biraz Iskandinav kafası..
Bu ülke orta doğu ülkesi..
Ondan bu fikir ayrılığı..

Birde ben babamın çocukluğunda çektiği yokluğu dinleyerek büyüdüm. Tamam öğretmen olup kendini kurtarmış. Ama çoğunluk o yoklukta okuyamıyor
O yüzden bir çocuğun vebaline girmekten çok korkuyorum onunda etkisi var..

Aman hiç durma yap kendin gibi bir kaygısız daha:)
Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum diye öteledikçe öteledim çocuğu. 34 yaşımda cesaret edebildim. O da sanırım anlık bi delilikti😄 Allah hayırla doğmasını nasip etsin inşallah o büyüdükçe içimde benim de cesaretim büyüdü sanki. Dünya çok kötü bi yer. Gelecekte ne olur bilmiyorum . Belki çocuk doğurmak bencillik. Ama bir yandan da düşünmeden edemiyorsun. Bu dünya da kötülük kadar iyilik kötüler kadar iyiler de var. Onların sayısı artmalı belki. Burayı daha güzel bi yer yapabilmek için iyi bir insan yetiştirmek de bir seçenek belki. Umarım güzel olan taraftan haklı çıkarım

Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum diye öteledikçe öteledim çocuğu. 34 yaşımda cesaret edebildim. O da sanırım anlık bi delilikti😄 Allah hayırla doğmasını nasip etsin inşallah o büyüdükçe içimde benim de cesaretim büyüdü sanki. Dünya çok kötü bi yer. Gelecekte ne olur bilmiyorum . Belki çocuk doğurmak bencillik. Ama bir yandan da düşünmeden edemiyorsun. Bu dünya da kötülük kadar iyilik kötüler kadar iyiler de var. Onların sayısı artmalı belki. Burayı daha güzel bi yer yapabilmek için iyi bir insan yetiştirmek de bir seçenek belki. Umarım güzel olan taraftan haklı çıkarım
Sorun tam da orada iste. Kötülük kadar iyilik, kötüler kadar iyiler yok. Terazi negatiften yana çok ağır basıyor. Umarım bu benim kuruntumdur :) Ama gördüğüm yaşadığım hissettiğim bu maalesef.

Sorun tam da orada iste. Kötülük kadar iyilik, kötüler kadar iyiler yok. Terazi negatiften yana çok ağır basıyor. Umarım bu benim kuruntumdur :) Ama gördüğüm yaşadığım hissettiğim bu maalesef.
Hayır gerçek bu. Haklısınız. Umalım ve uğraşalım ki denge iyi olan tarafa kaysın. Belki imkansız bir umuttur işte benimki🤷‍♀️

Allah bagislasin :) peki 3 yaş zorladimi sizi

ilk baslarda zorladi ama simdi cok guzel, resmen keyfini suruyorum.
Birbirleriyle oynuyorlar, uyuyorlar,okula gidiyorlar, ayni aktiviteler hoslarina gidiyor, benzer yas gruplariyla arkadaslik kuruyorlar.
Aralari cok olsaydi bu kadar mutlu olur muydum bilmiyorum ☺️

Daha evvelde benzer konu açmıştım.
Ama hala bi karar vermiş değilim.
Ben 32 Eşim 37 yaşında
Bir kızımız var 2 yaşında.
2 yaş sendromunu yaşamadan evvel( çok fenaymış,affalladık) geçtiğimiz yaz düşünüyorduk ama 2 yaşın zorluğundan sonra bi türlü cesaret edemedim.
Bir diğer konu,kilolarımdan zor kurtuldum.
Kızım zor olduğu kadar inanılmaz sevimli.
Onunla zaman geçirmek,gezmek şahane tat veriyor.
Bebekliğinde daha zordu gezmek.
Öğretmenim,zorunlu görev sebebi ile doğuda yaşıyoruz 3. yılımız.
Son 1 yılımız kaldı.
Kızımın bakıcısı çok iyi.
Düzenimi kurdum ancak diyorum.
Başlarda epey zorlandık çünkü hamileyken atanmıştım.
kızım kolikti.Bir yandan yeni sehir yeni iş ortamı.
O günler geçti şükür.
Diyorum burdayken 2. bebegide yapayım.
Batıda bu imkanları bulamam.
Ev ve okukum dipdibeler.
Bakıcim güvenilir.
Lojmanda yaşıyoruz.
maddi zorluğumuz yok.
eşimdr memur.
Ben atatninca yanıma tayin istedi.
Onunda işi okulumla karşı karşıya.
Oda daha rahat yardımcı olur.
Daha evvel büyük şehirde yaşıyorduk.
Eşimin işten gelmesi trafigi vs..1 saati geçiyordu..Ve burdaki kadar rahat değildi.
zaten yükseldi burda.
Batıya git,yeni düzen sonra hamilelik vs derken hem yaşımız iyice geçecek hem artık iyice soğuyacağım bu fikirden diye korkuyorum..
Birde kızıma kardeş istiyormusun diye sorduğunda sinirlenip kızıyor hayiiiiiiiiiiiir diyor:)))
ne yapsam ne etsem bilemedim.
kafam karman çorman.
Hamileliğimde tam 28 kilo aldım..Ve eski kiloma zor kavuştum..ve hamileliğinde epey zor geçmişti.
İnanilmaz ağrilarım oldu malesef ve inanilmaz ödem oldu.
O günlerdeki halimi bile beni şimdi gören helal olsun diyor.
babam bile acıyordum kızım sana eski halinden eser kalmamıstı diyor.
E şuan zayifladım Bakımlıyım eskisi gibi.
öğrencilerim bile hocam günden güne gençleşiyorsunuz diyorlar.
Tekrar hamilelik yaşamak gözümde büyüyor bu yüzden.
Son olarak,bi kızım daha olsun istiyorum.
Hayırlı evlat versin rabbim ama oğlum olursa hayal kırıklığı yaşayacakmışım gibi geliyor.
Kız isteme sebebim hep hayalimdi.
Peşpeşe kızlarım olsun derdim hep.Kızıma yoldaş olsun..
kız olacağını bilsem belki daha kararlı olurdum:)
lütfen kızmasın bana erkek anneleri.
bazı duygular hisler insanın elinde olmuyor...
Erkek olursada tabiki canımdan çok severim o ayrı;)
Bu duygulsr bebek yapmama engel oluyor.
Şartlarımı hislerimi yazdım.
Akıl istiyorum sizden..
Yaşın geçiyir diyin,hadi gözünü karart silent diyin..ikna edilmeye ihtiyacım var belkide..
Ben ilk hamileligimde 10 ikincide 7 kilo aldim ikincide daha az alınıyor sanki bide ilk hamileligim cok rahattı ikinci daha zordu yani hepsi aynı olmuyor merak etmeyin son olarak benim iki kizim var dünyalar tatlısı rabbim basta sağlıklı evlat nasip etsin tabiki ama cooook guzel bi duygu iki koz annesi olmak insallah olur sizinde

Canım evlatlık almak ısteyen senmıydın ben mı karıstırıyorum acaba😵
Bende hamıleyım en azından senın kızın ıkı yasında. Benım oglum altı aylık sımdı ıkızlere hamıleyım. Madem sartları uygun buluyorsunuz. Ee kızda artık bezden mamadan kurtulmus hazır o da aradan cıksın derım😝
Seninkiler ikiz miymis takip etmistim konunu biraz. Sevindim. Benim de ikizlerim var bambaska bir dünya ikiz dünyasi hosgeldin 🤗
Konu sahibi kardes iyidir candir. Hamilelik süreciniz zormus ama kendinizi de toparlamissiniz bilemedim. Benim hamilelik cok zordu. Hala da kilolar üstümde mesela 🤦

Seninkiler ikiz miymis takip etmistim konunu biraz. Sevindim. Benim de ikizlerim var bambaska bir dünya ikiz dünyasi hosgeldin 🤗
Valla bambaska bır dunya olacagı kesın de :confused: korkularım ve endıselerım var her anne gıbı. Allah bagıslasın sızınkılerı de:anne::KK200:

Olmaz mi ben kafayi yiyordum. Tek yumurta benimkiler hamileligi bile baska zordu. Aman girmeyeyim detaylara 🙄
Benimkiler çift yumurta fakat tek olsa bile birşey farketmezdi yani. Benım ıcın ıkıncı cocuk fıkrı en az ıkı senelıgıne rafa kalkmıstı fakat allahın takdırı boyleymıs. Aman saglıklı olsunlarda ne yapayım canım bakar buyuturuz bır sekılde :KK45: :KK200:

Back
X