Yaaa ne tatlı bi yorum

Yapasım geldi hemen

)
kilo olayını yaşamayan bilmez.
eski günlere dönmek kabus olur benim icin.
dolabımı komple yeniledim zayıflayinca.
magazaya giremiyordumki eskisi gibi istedigimi giyinemiyordum.inşallah almam yine
Hamilelikte dikkat edip, sporu, hareketi hayatınızdan çıkarmazsanız kilo almıyorsunuz ki.
Hem rahat bir hamilelik geçiriliyor hem de doğum sonrası bile fit bir anne oluyorsunuz.
Ben doğumumu sadece 10 kilo alarak yaptım, lohusalık bitimi eski kilomun bile altındaydım. Zaten hamileyken de sadece karnım şişti kalan her yerim, aynıydı, spor ve hareketi eksik etmediğim için ödem bile olmadı doğru düzgün.
Nasıl oldu derseniz, doğumdan 1 gün öncesine kadar çalıştım, her gün soğuk, sıcak dinlemedim bir saat tempolu yürüdüm,fırsat buldukça pilates yaptım.
Bebeğe yarayan şeylerle beslendim sadece, glisemik değeri düşük karbonhidratlar, proteinler gibi.
Şekerli, unlu gıdalar tüketmedim, ekmek bile hemen hemen yemedim. Yerine et, süt, yumurta, bakliyat, tahıl, kuruyemiş, kurumeyve, sebze ve meyveden oluşan bir beslenmem vardı.
Ama bu son dönem yaşadığım depresyon, yıllardır alıştığım bütün beslenme düzenimi alt üst etti, senelerce yemediğim bilumum unlu ve şekerli mamülü yedim:)) spor, hareket bile canım istemedi. Sonuç en az 15 kilo aldım, yani sizin hamileliğe attığınız suçu ben durduk yere normal düzende kendime yaptım. Ve hamilelik sonrası değil, şimdi iğrenç diyetlerle uğraşıyorum.
Yani özetle, hamilelik kilo aldıran bir dönem değildir, hamileler kilo alır diye diye kafamıza kazınanlarla bilinçaltımızın suçu bence. Ve yaşanılan duygusal değişimler de bunun diğer sorumlusu. siz dikkat ederseniz, bu dönemi en az hasarla atlatırsınız.