• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala aynı yerdeyim,kararsızlık 2. bebek

Kesinlikle katılıyorum.
Benimde anne baba memur ve 2 kardeşiz.
Evet Kardeşimi çok seviyorum iyi ki var. Zaten seviliyor.
Ama kardeşim olmasaydı tek çocuk olsaydım yurt dışında master yapabilecektim. Ana dil seviyesinde ingilizcem olacaktı. Ve şu an çok daha iyi bir işteydim.
Yani bunlar hep maddiyata bakıyor maalesef.
Ayrıca herkesin çekirdek ailesi yanında. Annemler 6 kardeş ayda yılda bir kere görüşürler maalesef.
Birbirlerini sevmediklerinden değil. Zaman yok herkes çalışıyor.
Ayrıca ben ileride tek çocuk düşünüyorum. En azından maddi tüm mal ona kalır bir ev alacağım diye yıllarca kredi çekmez. Ayrıca manevi olarak ilgilenmek önemlidir. Tek çocuk iyidir. Bir de memurların şartları eskiden iyiydi evet ama şu an karı koca 10 bin alınsa diyelim bunun geçimi kirası harcaması 2 çocuk yetiştirmesi eğitimi okulu kursu beslenmesi kıyafeti faturalar ucu ucuna yetecek.
Tabi ki çocuklara iyi bir eğitim aldırılmak istenirse..
Ben konu sahibinin görüşlerini çok romantik buldum.
Sanırım bir de evlatlık bebek düşünüyor.
Umarım ileride geçinemiyoruz diye konu açmaz..
Sizin aileniz ve siz en iyisini yapmışsınız bence..

Çokluk iyi olsaydı dünyanın en refah en sosyal devletleri Iskandinav devletleri olmazdı.
Çok çalışıp burslu master yapabilirdiniz bu biraz çalışmayla ilgili bişey eğer ki gerçekten donanımızın varsa ekstra bi kardeş abartılacak kadar bi zararı olduğunu düşünmüyorum

Çok çalışıp burslu master yapabilirdiniz bu biraz çalışmayla ilgili bişey eğer ki gerçekten donanımızın varsa ekstra bi kardeş abartılacak kadar bi zararı olduğunu düşünmüyorum
Olay burada master yapıp yapmamam değil.
Ki ben yaptım birşeyler zaten. Burada kendimi övmeme lüzum yok. Detaylı bahsetmeyeceğim.
Olay bir çocuğu gönderme ihtimalinin olup 2 veya 3 çocuk için bunun olmaması.
Ben zararı var demedim. Sadece imkanlar kısıtlanıyor hem maddi hem manevi.
Manevi ilgi de azalıyor. Siz istediğiniz kadar çocuk sahibi olun karışan yok ki.

Ben bu devirde ciddi anlamda finansal güvencen yoksa ve manevi ilgilenme kısıtın var ise tek çocuk taraftarıyım.

Her gün ekşin, her gün eğlence mutluyuz ya dünyam onlarla güzelleşti.Bakıyorum valla bi şekilde.Allah yardımcı oluyor valla. Benim ikinci var ya, sürekli ağlardı kucağımda bile ağlardı üçüncü olunca çocuğa otomatik olarak sakinlik geldi
Başka caresi olmadığındandır

Abim 19 yaşında işleri devraldı dediğiniz kısımdan sonrasını okuyamadım. Çünkü daha 19 yaşında mecbur kalıyor böyle bir şeye. Ailesine bakmaya. O kadar üzücü ki. Kardeşlerine annesine babasına bakmak zorunda bırakılan çocuklara öyle üzülüyorum ki. Başarılı olsa da olmasa da bu bir övünç sebebi değildir. Kaybolmuş bir gençliktir bana göre. Büyük çocuk küçük çocuğun ve hatta annesinin ebeveyni gibi olmamalı ama bizim ülkemizde büyük kız anne gibi muamele görür, büyük erkek baba gibi maalesef.

Konunuz için de şunu söylemek istiyorum. Şartlarınız böyle rahatken bence halihazırda olan çocuğunuza yoğunlaşın bence. Her şart iyi olduğunda illa çocuk yapmak gerekmez bence. Ama siz kardeş konusunu da şartlarınızı da dışarı bırakınca yürekten çocuk istiyorsanız ancak i zaman denenebilir gibime geliyor. Kardeş olsun diye bu her anı mücadele dolu dünyaya çocuk getirmek çok acı.
ovmedimki ben.
Abimin yeri bizde bambaşkadir.
allahda onu eşiyle cocuklariyla odullendirdi
Hayat bazen bazi sinavlara erken baslatiyor
Mesela ben fizik tedavi merkezlerinde universte sinavina hazirlandim.
donusumlu olarak sehir disina babamin tedavisi icin gidiyorduk o dönemler.
ablam sehir disinda universte okuyordu.
biz erken yaslarda sorumlukuk ustlendik.
geldi geçti.
ben unv kazandim ablam bitirdi sonra ablam babamin tedavisiyle ilgilendi.
sonra babam iyilesti ve işe başladi.
iki kucuk kardeşim bu süreçten en çok etkilenen oldu ama şükürki hepimiz iyi yerlerdeyiz

hayat siz plan yaparken başınıza gelendir.
özellikle de her anı sürprizlerle dolu ülkemizde başınıza ne geleceğini bilemezsiniz.
bir çocuk doğurup onun yüksek lisansını yurt dışında yaptırmayı planlamak gibi uzun vadeli programlarla yaşanmaz.
elbette mantıklı öngörülü vizyonlu adımlar atalım. paranın maddiyatın önemini yadsımayalım.
bütün dünyayı önüne serdiğiniz çocuğunuzun içinden kitap açmak gelmiyorsa akademik bir kariyeri olmayacaktır.
çocuk yetiştirmek o kadar çok değişkene bağlı ki..
siz mükemmel bir profil de olsanız sevgiyle şefkatle de büyütseniz genetik faktörler, var mizaç var.
ha siz dünya malı bırakırsınız o da yaşar gider kimseyle paylaşmasına gerek olmadan.. bir hayatı kurtarmış mı olursunuz böyle bilemedim.

annem babamdan bana ev bırakmasını, okurken araba almasını beni eğitim için yurt dışına göndermesini beklemedim.
hayatım için bu olanakları kendim yaratabildiğim ölçüde yarattım. daha fazlasını isteseydim emek verir onu da yapardım.
çocuklarımız için elbette elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz eşimle.
ama en önemsediğim şey çocuklarımın emeğin, çaba harcamanın değerini bilmesi, sorumluluk sahibi olması.

Kardeş isteyip istemediğini küçük çocuğa sormayın der psikologlar. Çünkü çocuk bu, bir gün ister, sonra doğunca doğal olarak kıskanır ve “bunu geri götürün” der. Siz eşinizle ebeveyn olarak ikinci bir çocuğa hazırsanız olur.

özellikle de her anı sürprizlerle dolu ülkemizde başınıza ne geleceğini bilemezsiniz.
bir çocuk doğurup onun yüksek lisansını yurt dışında yaptırmayı planlamak gibi uzun vadeli programlarla yaşanmaz.
elbette mantıklı öngörülü vizyonlu adımlar atalım. paranın maddiyatın önemini yadsımayalım.
bütün dünyayı önüne serdiğiniz çocuğunuzun içinden kitap açmak gelmiyorsa akademik bir kariyeri olmayacaktır.
siz mükemmel bir profil de olsanız sevgiyle şefkatle de büyütseniz genetik faktörler, var mizaç var.
ha siz dünya malı bırakırsınız o da yaşar gider kimseyle paylaşmasına gerek olmadan.. bir hayatı kurtarmış mı olursunuz böyle bilemedim.

annem babamdan bana ev bırakmasını, okurken araba almasını beni eğitim için yurt dışına göndermesini beklemedim.
hayatım için bu olanakları kendim yaratabildiğim ölçüde yarattım. daha fazlasını isteseydim emek verir onu da yapardım.
çocuklarımız için elbette elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz eşimle.
ama en önemsediğim şey çocuklarımın emeğin, çaba harcamanın değerini bilmesi, sorumluluk sahibi olması.
size katılıyorum.
mesela bikaç sayfa ôncesi kardeşi olmayan biri,ister çalışırım ister calışmam,daire biraktı kardeş olsaydı birakamazlardi..gibi şeyler yazmış..
çocuğumun kendi hayatıni kendi kurabilecek beceri ve gücte olması için uğrasiyorum çalışıyorum.
ailemden kalacaklara güvenip otursaydım bugün burda olmazdım..balık yemeyi değil tutmayı ôgretmek mesele..
çünkü ben ömür boyu onun hayatında kalamayabilirim

Emek verip yapardınız..
Peki basit bir soru size..
Konu sahibi öğretmen tahminen merkezi atamanın olduğu yıllarda atanmış.
Şu an öğretmenlik dahil çoğu memuriyette sözlü mülakat var.
Ve kpss puanı 90 olup sözlü mülakatta elenen dolu insan var.
Yıllarca özel etüt merkezinde komik paralara 1.800 tl gibi çalışanlar var.
Nasıl emek verip yapılıyor???
Kimbilir belki ileride sağlık atamalarına da mülakat gelecek.
Zaten özel sektörde referans tanıdık istiyorlar çok kurumsal firma değilse..
Şu an 500 bin öğretmen atama bekliyor. Alınan sayı 10 bin.
Yani gerçekçi olalım. Evet herşeyin sorunsuz işlediği bir ülkede " emek verip " yaparsın.
Bu ülke onlardan değil..
Konu sahibi şanslı ki merkezi atama vardı bir zamanlar..
Artık yok.
Neyse yapın çocukları 2 ser 3er 5 er..
Umarım ileride çocuklarınız her türlü emeği verip atanamazsa da bu kadar iyimser olursunuz. (Tabi ki bu temenni değil.)
Bu arada kendi ailemden istediğim maddi beklentide de olurum. Sonuçta sizde o çocukları manevi beklenti ile yapıyorsunuz.Bkz .Vatana millete hayırlı olsun; bana iyi evlat olsun; kardeşini sevsin; bizi sevsin vb.
Bunlar da manevi beklentidir.
Hayatta insanoğlu hep beklentiyle hareket eder.
Bence konu sahibi yapın çocuk. Bu ülke hatta 3 coçuk bile kaldırır. Haklısınız..Sonunda size hak verdim.

En az 3 çocuk.. :rapci::KK59:

Son düzenleme:
Daha evvelde benzer konu açmıştım.
Ama hala bi karar vermiş değilim.
Ben 32 Eşim 37 yaşında
Bir kızımız var 2 yaşında.
2 yaş sendromunu yaşamadan evvel( çok fenaymış,affalladık) geçtiğimiz yaz düşünüyorduk ama 2 yaşın zorluğundan sonra bi türlü cesaret edemedim.
Bir diğer konu,kilolarımdan zor kurtuldum.
Kızım zor olduğu kadar inanılmaz sevimli.
Onunla zaman geçirmek,gezmek şahane tat veriyor.
Bebekliğinde daha zordu gezmek.
Öğretmenim,zorunlu görev sebebi ile doğuda yaşıyoruz 3. yılımız.
Son 1 yılımız kaldı.
Kızımın bakıcısı çok iyi.
Düzenimi kurdum ancak diyorum.
Başlarda epey zorlandık çünkü hamileyken atanmıştım.
kızım kolikti.Bir yandan yeni sehir yeni iş ortamı.
O günler geçti şükür.
Diyorum burdayken 2. bebegide yapayım.
Batıda bu imkanları bulamam.
Ev ve okukum dipdibeler.
Bakıcim güvenilir.
Lojmanda yaşıyoruz.
maddi zorluğumuz yok.
eşimdr memur.
Ben atatninca yanıma tayin istedi.
Onunda işi okulumla karşı karşıya.
Oda daha rahat yardımcı olur.
Daha evvel büyük şehirde yaşıyorduk.
Eşimin işten gelmesi trafigi vs..1 saati geçiyordu..Ve burdaki kadar rahat değildi.
zaten yükseldi burda.
Batıya git,yeni düzen sonra hamilelik vs derken hem yaşımız iyice geçecek hem artık iyice soğuyacağım bu fikirden diye korkuyorum..
Birde kızıma kardeş istiyormusun diye sorduğunda sinirlenip kızıyor hayiiiiiiiiiiiir diyor:)))
ne yapsam ne etsem bilemedim.
kafam karman çorman.
Hamileliğimde tam 28 kilo aldım..Ve eski kiloma zor kavuştum..ve hamileliğinde epey zor geçmişti.
İnanilmaz ağrilarım oldu malesef ve inanilmaz ödem oldu.
O günlerdeki halimi bile beni şimdi gören helal olsun diyor.
babam bile acıyordum kızım sana eski halinden eser kalmamıstı diyor.
E şuan zayifladım Bakımlıyım eskisi gibi.
öğrencilerim bile hocam günden güne gençleşiyorsunuz diyorlar.
Tekrar hamilelik yaşamak gözümde büyüyor bu yüzden.
Son olarak,bi kızım daha olsun istiyorum.
Hayırlı evlat versin rabbim ama oğlum olursa hayal kırıklığı yaşayacakmışım gibi geliyor.
Kız isteme sebebim hep hayalimdi.
Peşpeşe kızlarım olsun derdim hep.Kızıma yoldaş olsun..
kız olacağını bilsem belki daha kararlı olurdum:)
lütfen kızmasın bana erkek anneleri.
bazı duygular hisler insanın elinde olmuyor...
Erkek olursada tabiki canımdan çok severim o ayrı:KK66:
Bu duygulsr bebek yapmama engel oluyor.
Şartlarımı hislerimi yazdım.
Akıl istiyorum sizden..
Yaşın geçiyir diyin,hadi gözünü karart silent diyin..ikna edilmeye ihtiyacım var belkide..
Kusura bakmayinda hezeyan diyorum hepsini bu defa az yiyin o kadar kilo almayin cocugun cinsiyetine takmak nedir bunuda hic anlamam o sartlar bende olsa sizin yasinizda olsam hemen yapardim 2.yi

Emek verip yapardınız..
Peki basit bir soru size..
Konu sahibi öğretmen tahminen merkezi atamanın olduğu yıllarda atanmış.
Şu an öğretmenlik dahil çoğu memuriyette sözlü mülakat var.
Ve kpss puanı 90 olup sözlü mülakatta elenen dolu insan var.
Yıllarca özel etüt merkezinde komik paralara 1.800 tl gibi çalışanlar var.
Nasıl emek verip yapılıyor???
Kimbilir belki ileride sağlık atamalarına da mülakat gelecek.
Zaten özel sektörde referans tanıdık istiyorlar çok kurumsal firma değilse..
Şu an 500 bin öğretmen atama bekliyor. Alınan sayı 10 bin.
Yani gerçekçi olalım. Evet herşeyin sorunsuz işlediği bir ülkede " emek verip " yaparsın.
Bu ülke onlardan değil..
Konu sahibi şanslı ki merkezi atama vardı bir zamanlar..
Artık yok.
Neyse yapın çocukları 2 ser 3er 5 er..
Umarım ileride çocuklarınız her türlü emeği verip atanamazsa da bu kadar iyimser olursunuz. (Tabi ki bu temenni değil.)
Bu arada kendi ailemden istediğim maddi beklentide de olurum. Sonuçta sizde o çocukları manevi beklenti ile yapıyorsunuz.Bkz .Vatana millete hayırlı olsun; bana iyi evlat olsun; kardeşini sevsin; bizi sevsin vb.
Bunlar da manevi beklentidir.
Hayatta insanoğlu hep beklentiyle hareket eder.
Bence konu sahibi yapın çocuk. Bu ülke hatta 3 coçuk bile kaldırır. Haklısınız..Sonunda size hak verdim.

En az 3 çocuk.. :rapci::KK59:
siz iyimisiniz yahu..
nasılda eminsiniz yok şansi merkezi atamada atandı falan

:)) Merkezi atamanin oldugu yillarmi:))
2017 de sôzlü mülâkat dôneminde atandim.
2016 da atanacakken mulakatta elendim.
sonra ise girdim projeler yaptim.

mezun olur olmaz 2 sebe ücretli ögretmenlik yaptım,sonra köklü bir koleje kadrolu olaraj girdim,kendi emegimie ve torpilsiz!!

Şansa inanmiyorum iş hayatında.
Çalışan kazanır,rabbim emeklerin karşiliğinu veriyor yaşayarak ôğrendim.
Torpilimde olmadı hiç.
ilk atamada hakkım yenilince face üzerinden mücadele verdim.bulundugum sehirden 30 kisilik gurup kurarak kurum kurum gezip mülakatın adaletsizliğini dile getirdik.
hani mülakat puanına sınırlama geldi ya!!!
ha işte o sınırlama benim zooor kôtek koştur koştur cumhurbaşkanına verdigim( otobuste miting arabasindaydi)
yazdigim mulakatin adaletsizligini yazdigim bir mektuptan sonra oldu..
çoj mücadele verdim o yıl.
oturup ah vah küstum kahrolsun sisteme demedim.
sizin zihninizde hiç olmadım..kolaycı ve hazırcı.

şimdi bu imkanlara sahipsem ardında koca koca enekler var.
sende emek ver sende memur ol.
bu kadar hazimsiz olma hep kaybedersin.

hem caliştim hem hamile kaldim o dônem.
oturup ah vah demedim.
kendimi gosterdim.
bi insan isterse herşeyi yapar.
diğerleri mazaret kusura bakmayın
öyle kolay olmuyor hayat.
biraz mücadele etmesini ôgrenmeseydim ailemden atanmamin ardindan yaptigim projelerle kaymakamlik tarafindan başari belgesine layık gôrulmezdim.
bakın şuan dersim boş,ben proje yazacağim.
Atandım oh mis memurum demiyorum,esimde memur demiyor oda cabaliyor

Son düzenleme:
sevgili 0 000 çok somut bakıyorsunuz hayata..
hayat inişlerle çıkışlarla dolu.
ben de okuduğum fakülte mezunlarının girdiği mülakat gerektiren sınavlarında derece yapıp mülakatta elenenlerdenim.
üzülmedim kahrolmadım mı sanıyorsunuz?
sadece sınava, mülakata indirgenmiş bir yol olamaz önümüzde.
çözüm geliştirmek, ayakta kalmak bunlar bir beceri.
sizin baktığınız pencereden bakınca çocuk yapmamak daha mantıklı..
ona da saygı duyarım.

• Beğen
Reactions: 000
siz iyimisiniz yahu..
nasılda eminsiniz yok şansi merkezi atamada atandı falan

:)) Merkezi atamanin oldugu yillarmi:))
2017 de sôzlü mülâkat dôneminde atandim.
2016 da atanacakken mulakatta elendim.
sonra ise girdim projeler yaptim.

mezun olur olmaz 2 sebe ücretli ögretmenlik yaptım,sonra köklü bir koleje kadrolu olaraj girdim,kendi emegimie ve torpilsiz!!

Şansa inanmiyorum iş hayatında.
Çalışan kazanır,rabbim emeklerin karşiliğinu veriyor yaşayarak ôğrendim.
Torpilimde olmadı hiç.
ilk atamada hakkım yenilince face üzerinden mücadele verdim.bulundugum sehirden 30 kisilik gurup kurarak kurum kurum gezip mülakatın adaletsizliğini dile getirdik.
hani mülakat puanına sınırlama geldi ya!!!
ha işte o sınırlama benim zooor kôtek koştur koştur cumhurbaşkanına verdigim( otobuste miting arabasindaydi)
yazdigim mulakatin adaletsizligini yazdigim bir mektuptan sonra oldu..
çoj mücadele verdim o yıl.
oturup ah vah küstum kahrolsun sisteme demedim.
sizin zihninizde hiç olmadım..kolaycı ve hazırcı.

şimdi bu imkanlara sahipsem ardında koca koca enekler var.
sende emek ver sende memur ol.
bu kadar hazimsiz olma hep kaybedersin.

hem caliştim hem hamile kaldim o dônem.
oturup ah vah demedim.
kendimi gosterdim.
bi insan isterse herşeyi yapar.
diğerleri mazaret kusura bakmayın
öyle kolay olmuyor hayat.
biraz mücadele etmesini ôgrenmeseydim ailemden atanmamin ardindan yaptigim projelerle kaymakamlik tarafindan başari belgesine layık gôrulmezdim.
bakın şuan dersim boş,ben proje yazacağim.
Atandım oh mis memurum demiyorum,esimde memur demiyor oda cabaliyor
Kolaycı ve hazırcı mı?
Siz benim hayatim hakkında ne biliyorsunuz pardon?
Burada savunma mekanizmasına gecmeniz komik olmuş.
Bu size son mesajım. Tahminen merkezi atama ile atanmıştır dedim. Önce kelimeleri okuyun öğretmen hanım.
Kolaycı (!) ve hazırcı(!) biri olarak bakalim çocuklarınız ne kadar başarılı olacak boşa ahkam kesen ögretmen hanım..
Ben hazımsız mıyım? Gerçekten komik.
Sizi niye kıskanayım ki? Ne alaka? Sadece farkli görüş diye fikrimi belirtmiştim. Biraz komplekslerinizi azaltın. Ki hazımsız olsam siz son kıskanacağım bile olmazdınız.Önce savunma mekanizmanızı azaltın diyeceğim de neyse..
Görünen köy kılavuz istemez..

Hayatta başarılar..

Son düzenleme:
sevgili 0 000 çok somut bakıyorsunuz hayata..
hayat inişlerle çıkışlarla dolu.
ben de okuduğum fakülte mezunlarının girdiği mülakat gerektiren sınavlarında derece yapıp mülakatta elenenlerdenim.
üzülmedim kahrolmadım mı sanıyorsunuz?
sadece sınava, mülakata indirgenmiş bir yol olamaz önümüzde.
çözüm geliştirmek, ayakta kalmak bunlar bir beceri.
sizin baktığınız pencereden bakınca çocuk yapmamak daha mantıklı..
ona da saygı duyarım.
Evet ben bu düşüncedeyim.
Herkesin düşünceleri içsel motivasyonları farklıdır.

Kaliteli ve seviyeli yazımınız için teşekkür ederim.

Kolaycı ve hazırcı mı?
Siz benim hayatim hakkında ne biliyorsunuz pardon?
Burada savunma mekanizmasına gecmeniz komik olmuş.
Bu size son mesajım. Tahminen merkezi atama ile atanmıştır dedim. Önce kelimeleri okuyun öğretmen hanım.
Kolaycı (!) ve hazırcı(!) biri olarak bakalim çocuklarınız ne kadar başarılı olacak boşa ahkam kesen ögretmen hanım..
Önce savunma mekanizmanızı azaltın diyeceğim de neyse..
Görünen köy kılavuz istemez..

Hayatta başarılar..
sizede :))

Anlamıyorum bu peşpeşe çocuk yapma merakını. Kızınız daha 2 yaşında. Bence aralarında biraz yaş farkı olmalı.

Back
X