• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala aynı yerdeyim,kararsızlık 2. bebek

Siz doğurun. Kardeşlik bence de çok güzel bir duygu. İki kuzum arasında 6 yaş var çok pişmanım keşke daha az yaş farkı olsaydı. Beraber büyür arkadaş olurlardı. Maddiyata gelince katı koca memursunuz. Türkiye şartları kötü ama herkese kötü sadece size değil. Aynı zamanda bu ülkenin eğitimli ailelerinin çocuklarına ihtiyacı var. Bizlerin çocukları olacak ki ilerinin Türkiyesi aydınlık olsun.

Daha evvelde benzer konu açmıştım.
Ama hala bi karar vermiş değilim.
Ben 32 Eşim 37 yaşında
Bir kızımız var 2 yaşında.
2 yaş sendromunu yaşamadan evvel( çok fenaymış,affalladık) geçtiğimiz yaz düşünüyorduk ama 2 yaşın zorluğundan sonra bi türlü cesaret edemedim.
Bir diğer konu,kilolarımdan zor kurtuldum.
Kızım zor olduğu kadar inanılmaz sevimli.
Onunla zaman geçirmek,gezmek şahane tat veriyor.
Bebekliğinde daha zordu gezmek.
Öğretmenim,zorunlu görev sebebi ile doğuda yaşıyoruz 3. yılımız.
Son 1 yılımız kaldı.
Kızımın bakıcısı çok iyi.
Düzenimi kurdum ancak diyorum.
Başlarda epey zorlandık çünkü hamileyken atanmıştım.
kızım kolikti.Bir yandan yeni sehir yeni iş ortamı.
O günler geçti şükür.
Diyorum burdayken 2. bebegide yapayım.
Batıda bu imkanları bulamam.
Ev ve okukum dipdibeler.
Bakıcim güvenilir.
Lojmanda yaşıyoruz.
maddi zorluğumuz yok.
eşimdr memur.
Ben atatninca yanıma tayin istedi.
Onunda işi okulumla karşı karşıya.
Oda daha rahat yardımcı olur.
Daha evvel büyük şehirde yaşıyorduk.
Eşimin işten gelmesi trafigi vs..1 saati geçiyordu..Ve burdaki kadar rahat değildi.
zaten yükseldi burda.
Batıya git,yeni düzen sonra hamilelik vs derken hem yaşımız iyice geçecek hem artık iyice soğuyacağım bu fikirden diye korkuyorum..
Birde kızıma kardeş istiyormusun diye sorduğunda sinirlenip kızıyor hayiiiiiiiiiiiir diyor:)))
ne yapsam ne etsem bilemedim.
kafam karman çorman.
Hamileliğimde tam 28 kilo aldım..Ve eski kiloma zor kavuştum..ve hamileliğinde epey zor geçmişti.
İnanilmaz ağrilarım oldu malesef ve inanilmaz ödem oldu.
O günlerdeki halimi bile beni şimdi gören helal olsun diyor.
babam bile acıyordum kızım sana eski halinden eser kalmamıstı diyor.
E şuan zayifladım Bakımlıyım eskisi gibi.
öğrencilerim bile hocam günden güne gençleşiyorsunuz diyorlar.
Tekrar hamilelik yaşamak gözümde büyüyor bu yüzden.
Son olarak,bi kızım daha olsun istiyorum.
Hayırlı evlat versin rabbim ama oğlum olursa hayal kırıklığı yaşayacakmışım gibi geliyor.
Kız isteme sebebim hep hayalimdi.
Peşpeşe kızlarım olsun derdim hep.Kızıma yoldaş olsun..
kız olacağını bilsem belki daha kararlı olurdum:)
lütfen kızmasın bana erkek anneleri.
bazı duygular hisler insanın elinde olmuyor...
Erkek olursada tabiki canımdan çok severim o ayrı:KK66:
Bu duygulsr bebek yapmama engel oluyor.
Şartlarımı hislerimi yazdım.
Akıl istiyorum sizden..
Yaşın geçiyir diyin,hadi gözünü karart silent diyin..ikna edilmeye ihtiyacım var belkide..
Madem sartlar musait ben olsam 2. De yapardim yeni tayininiz cikarda baska sehire giderseniz ayni zorluklari tekrar yasayacaksiniz kilolar alinir verilir hem 2. De daha tecrubeli olur daha dikkatli kilo alirsiniz kacirmayin bu sansi buyuk sehirde cocuklu olunca is ev bakici hersey sorun

Madem sartlar musait ben olsam 2. De yapardim yeni tayininiz cikarda baska sehire giderseniz ayni zorluklari tekrar yasayacaksiniz kilolar alinir verilir hem 2. De daha tecrubeli olur daha dikkatli kilo alirsiniz kacirmayin bu sansi buyuk sehirde cocuklu olunca is ev bakici hersey sorun

yapacağim allahta nasip ederse.
Planlar hiç bitmiyor tek çocuk buyudukce daha zor.
Kardeşi olsa en basiti bi saklambac oynarlar anne işini yapar.
buyukşehirde buyudum okudum.
cidden daha stresli

Vallahi sizi çok takdir ettim..
Keşke bizimkiler de bu bilinçte olsalardı..
Neyse en azından bende de bu bilinç var..
O ücretsiz izin kullanabilmek çok iyi..
Çoğunluk imkanı olmadığı için kullanamıyor.
Zaten patron zorbalığını geçiyorum.
O zaten hayattaki en kötü şey.
Biraz büyük resmi görmek lazım..

Bu hayattaki en büyük sorumluluk bir çocuk sahibi olmaktır..
Bir kardeşim var
Eğer olmasaydı muhtemelen bşr değil iki evim olacaktı.
Ünv yi özelde daha iyi bir bölümde okuyup , bitirince yurtdışında master yapacaktım. Daha iyi imkanlarım olacaktı belki.
Ama inanın Dünya'daki hiçbirşeyi kardeşimin Varlığına değişmem.
Iyi ki var
Iyi ki doğmuş.
Bir kardeşin yerini hayatta kimse tutamıyor. Anne baba arkadas kuzen kimse kardes değil.
Fikrinize saygı duyarım elbette zıt olmak için yazmadım ama siz hep maddiyattan bahsedince yazma Gereği duydum.
Belki konu sahibine farklı bir bakış açısı olur.

Ben sadece çocuklara üzülüyorum. Sizlerle derdim yok aslında. Ben onların sesiyim. Duymak isteyene...
Üzülmenizi gerektirecek bir durum yok inanın. Gayet de çocukluklarını yaşıyorlar. Sizin olmadığınız kadar mutlular. En azından kendi kızım için konuşuyorum. Bende onunla çok mutluyum. Hepimiz geldik geçiyoruz bu hayattan. Bu kadar kaygı bozukluğuna ve mal mülk sevdasına gerek yok.

Bir kardeşim var
Eğer olmasaydı muhtemelen bşr değil iki evim olacaktı.
Ünv yi özelde daha iyi bir bölümde okuyup , bitirince yurtdışında master yapacaktım. Daha iyi imkanlarım olacaktı belki.
Ama inanın Dünya'daki hiçbirşeyi kardeşimin Varlığına değişmem.
Iyi ki var
Iyi ki doğmuş.
Bir kardeşin yerini hayatta kimse tutamıyor. Anne baba arkadas kuzen kimse kardes değil.
Fikrinize saygı duyarım elbette zıt olmak için yazmadım ama siz hep maddiyattan bahsedince yazma Gereği duydum.
Belki konu sahibine farklı bir bakış açısı olur.
Kardeşler iyidir tabi ki.
Bende kardeşimi seviyorum.
Ama olmasaydı sevgisini aramazdım.
Çünkü doğmamış birinin sevgisini bilemezsiniz.
Mesela çocuğum yok. Belki hiç olmayacak. O yüzden çocuk sevgisi şahane diyorlar ama bilmiyorum. Çünkü hiç yaşamadım bunu demek istedim.
Ama fikrinize katılıyorum kardeş iyidir ama ileride ya tek ya hiç çocuk düşünüyorum.
Fikrinizi çok güzel belirttiniz. Teşekkür ederim.:KK66:

Öncelikle Allah evladınızı size bağışlasın. Kendimi sizin yerinize koyamıyorum çünkü Allah bir evladı nasip etmedi bana belki de hiç nasip olmayacak bilemiyorum.
çocuğunuzu olması için sağlık sorununuz yoksa hiç durmayın diyebilirim. Hayırlı Bir evladım olması için neler yaşadım ve halen yaşıyorum bunu bir eşimle ben bir Allah birde yaşayanlar bilir. Şu anki düşüncem hayırlı sağlıklı sıhhatli bir evladım olsun vücudum ödem tutsun kilo alayım 9 ay yatayım kalkma desinler benim için inanın önemli değil çünkü bunlar bir şekilde hallediliyor ama evlat kokusundan mahrum kalmak çok çok zor bir durummuş. Allah dilimizi isyandan inkardan korusun.

Sadece siz degil bu çöplüğe hala çocuk getirebilen herkes kaygısız da yetersiz kalır hakikaten aklını kaçırmış olmalı o yüzden
Ben sadece çocuklara üzülüyorum. Sizlerle derdim yok aslında. Ben onların sesiyim. Duymak isteyene...
Iste benim gibi düşünen bir üye..
Bunu okudum ya demek ki yalnız degilim dedim.
Bizi diğer üyeler zannetti ki biz çocuk düşmanıyız.
Hayır alakası yok. Ben çocukları severim.
Ve iskandinav ülkelerinden birinde olsaydık konu sahibine en az 2 çocuğunuz olsa güzel olur derdim.
Ama burası orta doğu ülkesi.Stabil bir ekonomi yok.
Benim annem öğretmen. Zamanında okulu bitirip 3 hafta sonra hiçbir sınava girmeden devlete atanmış.
Şimdi öğretmen arkadaşlarımın ne çektiğini biliyorum. Zaten diğer bölüm mezunlarını diyemiyorum. Genç işsizlik yüzde 27lerde şu an. Ki bence cok yüksek bir rakam. Evet iyi eğitim verirsin ama ileride işsiz kalabilir çok yüksek ihtimal. Misal Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunlarının coğu issiz.Şanslı olanlar Avrupa ve Amerikaya gidip iş buluyor. Devlet için ise 500 bin öğretmen atama bekliyor.
Ondan durum bu olduğu için böyle yazdım.
Yoksa kardeş iyidir ama burası gibi bir ülkede çok risk alıyorsun. Yarının garantisi yok.

Yani şundan size yazdım. Demek ki benim gibi düşünen birileri de var. Yalnız değilim..:KK73:

Öncelikle Allah evladınızı size bağışlasın. Kendimi sizin yerinize koyamıyorum çünkü Allah bir evladı nasip etmedi bana belki de hiç nasip olmayacak bilemiyorum.
çocuğunuzu olması için sağlık sorununuz yoksa hiç durmayın diyebilirim. Hayırlı Bir evladım olması için neler yaşadım ve halen yaşıyorum bunu bir eşimle ben bir Allah birde yaşayanlar bilir. Şu anki düşüncem hayırlı sağlıklı sıhhatli bir evladım olsun vücudum ödem tutsun kilo alayım 9 ay yatayım kalkma desinler benim için inanın önemli değil çünkü bunlar bir şekilde hallediliyor ama evlat kokusundan mahrum kalmak çok çok zor bir durummuş. Allah dilimizi isyandan inkardan korusun.
Rabbim sizede yasattirsin inşallah tez vakitte..

Back
X