Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı mı kreş mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
krese gonderin yazacaktim, guncellemenizi gordum.

benim 2 sipa da 24 aylik krese basladilar, cok buyuk problemler yasamadik biz, oneriyorum o sebeple.

sizin tek sikinti kisa girerken baslamis olmasi, o yuzden ilk ayiniz normalden biraz daha zor gecebilir belki, su an yasadiginiz sehirde havalarin durumu nasil o etkileyecektir.
benimkiler eylulde basladilar, kis gelene kadar o ilk aylarin hastaliklarini gecirmislerdi.
yine de hasta olunuyor tabi, esinizle donusumlu halledersiniz ama. biz iki cocukla kimsemiz olmadan isleri goturuyoruz, kres cok daha duzenli oluyor emin olun.

Bulunduğum yer tatil bölgesi. Biz hala kısa kollu giyiyoruz burada. Askılı giyen falan da var. O yüzden havaların soğuması pek problem olmadı. 7. Haftamız bitti. Çok şükür güzel alıştı. 😊 ilk hafta birlikte gittik zaten 1-1.5 saat kadar. İkinci hafta tam gitti. 3. Hafta öğrenilmiş çaresizlik yaşamaya başladı 😔 sonrasında da alıştı. Şimdi de severek gidiyor çok şükür. 😊😊

Kreşin en büyük katkısı öğrenme atağı geçirmesi oldu. Aktivite açısından bir yere kadar tamamlıyordum, bol bol da şarkı öğretiyordum ancak yaşıtlarıyla olması başka oldu. Yemeklere karşı önyargısı azaldı. İştahı arttı. Yemediği şeyleri yer oldu (sadece kreşte ama olsun 😅). Benim açımdan tek eksisi, önceden sabah erken kalkardı, vakit geçirebilirdik. Şimdi ben gittikten yarım saat kadar sonra uyanıyor. Akşam 5e kadar göremiyorum 😔😭

20 aylık deseniz bakiciyla başlayın derim ama zaten 27 aylık olmuş bakiciyla başlarsanız alışması etmesi 28 ayı bulacak birde memnun kalmazsaniz süreç yeniden işleyecek. Sizin durumunuzda kreş tercih ederdim.

Aynen öyle. Memnun kalmazsak süreci tekrarlayabilecek imkanım da yoktu. Yıllık iznim bitti çünkü. Eşim de eğitim dönemi olduğu için izin kullanamıyor...

Ben de kesinlikle kreş tavsiye ediyorum. Çocuğun sosyalleşmesi ve diğer insanlarla tanışması onun öz güvenini geliştirecektir. Tek bir kişiyle, bakıcı ile kalması (kaldı ki bakıcının eğitim düzeyi ne olacaktır belli değil) ufkunu daraltacaktır. Gerçek dünya ile, akranlarıyla buluşması gelişimini hızlandıracaktır.

Aslında bu kadından önce önlisans çocuk gelişimi mezunu, daha önce kreşte de çalışmış iki tane adayım vardı. Tanıdık tavsiyesi diye bu kadınla çalışmak istedim. Ama tam bir fiyasko çıktı işte... kadınla yolları ayırmayı düşündüğümde de bu öğretmenler çoktaaan iş bulmuştu. Kaldı ki öğretmen olduğu için de daha çok verecektim, benim için sorun değildi. Ancak kreşin avantajı yaşıtlarının olması, belli başlı düzenin olması. Çok şükür okulda da herkes çok seviyor bizimkini. Tanımayanı talip olmayanı yok 😂😂

Kreşten sonra özbakım becerileri daha çok gelişti; daha güzel kaşık tutuyor, yemeğini kendisi yiyor, yemekten sonra vb el yıkamaya itiraz etmiyor. Birçok farklı şarkı ve oyun öğrendi; arkadaşları var isimlerini sayıyor tek tek; enerjisini daha çok atabiliyor; yemeklere karşı önyargısı büyük ölçüde kırıldı; evi de eskisi kadar dağıtmıyor 😂😂 en büyük artısı bu herhalde 😅.

Fikir veren herkese çok teşekkürler.
 
Geçen hafta oğlumu kreşe verdim kızlar. Buraya konu açtığımın gecesi ya da ertesi gecesi mesaj atmış, her yeri ağrıyormuş gelemeyecekmiş! 🙄Ertesi gün geçmiş olsun demek için aradığımda da dalga geçer gibi ‘gelin evde yatarsınız’ deseydiniz gelecektim dedi. 😒 o gece hiç uyuyamadım. Çünkü çocuğu bırakabilecek kimsem yok... velhasıl iş yerimize götürdük zaten. Geçtiğimiz pazartesi de kreşe verdik. Ben de tüm hafta izin aldım, yavaş yavaş süreyi uzatarak kreşe bıraktım. Bu hafta tam gün gidecek. Nasıl olacak ne yapacak bilemiyorum. 😔 dua edin bana olur mu? Çabuk alışsın, sevsin ve orada güzel baksınlar...

Bu arada bakıcı tam maaş vermedim diye de (3hafta çalışmıştı) kırılmış bana, engellemiş her yerden 😂😂 güler misin ağlar mısın?

Bu arada kreş için tüyolarınız varsa dinlemek isterim 😊
Gerçekten şaka gibi. Bu sebeplerden ben de kreş düşünüyorum bakıcı her türlü sıkıntı.
 
Ben de kesinlikle kreş tavsiye ediyorum. Çocuğun sosyalleşmesi ve diğer insanlarla tanışması onun öz güvenini geliştirecektir. Tek bir kişiyle, bakıcı ile kalması (kaldı ki bakıcının eğitim düzeyi ne olacaktır belli değil) ufkunu daraltacaktır. Gerçek dünya ile, akranlarıyla buluşması gelişimini hızlandıracaktır.

Ben aynen katılıyorum
Evde tek başına ne yapacak çocuk sürekli aynı kişi insanı basar yahu...çocuk sosyalleşsin derim
 
İyi akşamlar hanımlar. Biraz uzun olacak ama yardımınıza ihtiyacım var. Bakıcı ile kreş arasında gidip geliyoruz eşimle.

27 aylık bir oğlum var. Oğlum 16 aylıkken bakıcı bulduk, ben de işe döndüm. Başta bakıcıdan memnunduk ama sonraları çok yüz göz olundu. Kadın sürekli instagram facebook vs gezip duruyordu ve bunu da inkar ediyordu. Her neyse 3 ay kadar önce de gene telefon mevzusundan ipler koptu. İşi bıraktı. 3 hafta önce ise başka bir bakıcı bulduk. Bu kadını tavsiye üzerine buldum ancak pek memnun kalmadık. Sanki akşama kadar öylesine vakit geçirmek istiyormuş, öyle zaman dolduruyormuş gibi geliyor. Çocukla doğru düzgün vakit geçirmiyor, oyun oynamıyor. Biraz bu yaş grubuyla ne yapacağını da bilmiyormuş gibi geliyor. Dağınık, kendi su bardağını bile salonda masada bırakıyor. Çocuğun yağlı elleriyle sağa sola dokunmasına izin veriyor. Geçen çocuğa yemek yaparken taşırmış, öylece bırakmış. başka bir mevzudan dolayı aradım birkaç gün önce, oğluma söz geçiremediğini falan söyledi. (Normalde çok uslu bir çocuk. Ama nedense kadını parmağında oynatıyor)

İşin özeti geçen seferki bakıcıdan sonra bir daha bir süre bakıcı ile haşır neşir olmak istemiyorum. Kreşe mi versem acaba diyorum. Mesleki olarak baktığımda kreş için çok küçük, 3 yaşından sonra verilmesi daha uygun aslında. Öte yandan dil gelişimi çok iyi, kendisini çok rahat ifade eder, isteklerini net bir şekilde belirtebilir, 7-8 kelimelik cümleler kurabilir. Birlikte çalıştığım çocuk ve ergen psikiyatristi 3 yaşında diye düşünüyormuş oğlumu :) o kadar iyi yani. Sosyal zekası yüksek, hemen kavrar, sese aşırı duyarlı. Öte yandan birkaç aydır sosyalleşmede sıkıntı yaşıyor, çocuklardan kaçıyor. Kolay üzülebilen hassas bir yapısı var. Biraz ürkek, yüksek sesten çok korkar (evimizde hiç ses yükselmez çok şükür), kimseye şiddet uygulayamaz, şiddet görürse de ne yapacağını bilemez (kesinlikle şiddet yanlısı değiliz, daha net anlaşılsın diye yazıyorum) ve en önemlisi tuvalet eğitimi yok, bezleniyor. Yemek seçer (beğenmediği şeyi yemez, yemek konusunda önyargılı, görüntüsünü beğenmezse tadına bile bakmaz). Aklıma gelenler bunlar.

Özetle, özellikle hassas ve ürkek bir yapısı olduğu için kreş olumsuz etkiler mi diye düşünüyorum. Eşimse oğlumuzun evde mutlu olduğunu, mutluluğunu bozmak istemediğini, başka bir bakıcı ile devam etmenin daha iyi olacağını söylüyor. Ona da hak veriyorum ama evde oğlumuzla güzelce ilgilenecek bir insan bulmak da burada çok zor. Millet çocuk bakmakla çocuk eylemeyi ayırt edemiyor.

Hani kreşe gitse evimizin de düzeni oturur, daha az kirlenir, daha toplu kalır diye de düşünüyorum bir yandan. Bir türlü ev düzenini oturtamadık, her iş yığılıyor, iş asla azalmıyor, asla bitmiyor. Çok yoruldum artık. Fikirlerinizi bekliyorum 😊 bu kadar uzun olduğu için de özür diliyorum sizlerden, okuyan gözlerinize ve dillerinize sağlık.

Güncelleme: Oğlumu kreşe verdim kızlar. Detaylı mesaj 8.sayfada.


Kres
 
X