- 13 Haziran 2011
- 12.642
- 7.672
- Konu Sahibi The Winchesters
m2 yasini geçmis bir çoçuga, o çocugun annesi bile gereken egitimi veremez, 4 duvar arasinda. Sadece 1çoçugun üzerine düsmek hem o çoçuk için, hem anne için yorucu oluyor. Sürekli boya, kitap olmuyor. Cabuk sikiliyor. Diger taraftan yemek, temizlik hazir olmasi lazim,..
Eskiden çoçuklar disarda oynayabiliyordu köy ortaminda. Kendi yaraticiligini kullanbiliyorlardi. Diger çoçuklar ile oynayip, sosyallesebiliyorlardi. Simdi bu yok. En fazlada parka gidilir 1-2 saat, ki kis zamani hiç gidilmiyor.
Kres çoçuklar için en sagliklisi. Yetiskin olarak biz geç uyanmayi severiz, tembilligi severiz fakat bu çoçuk için geçerli degil. Bir çoçugun düzene ihtiyaci var. Erkek uyumasi, erken uyanmasi gerekiyor. Yaraticiligini kullanmasi gerekiyor, enerjisini atmasi lazim. Diger arkadaslardanda ögrenmesi lazim. Bir çoçuk en çok yasitlarindan ögrenir.
Benim kizimda 7-8 ayliktan itibaren krese gidiyor. Ve bunun çok faydasini gördüm. Burdaki konulari okuyorum, çoçuklar saat aksam 10dan önce uyumuyorlar, mizmizlaniyorlar, anne yoruluyor, yemek seçiyorlar,.. Kizim daima kolay bir çoçuk degil mesela, çok burnu dik, "hayir" kelimesi ile çok hasir nesir :) ama düzen biliyor. Saat aksam 19da uyumayi biliyor. Arkasini toplamayi biliyor, arkadas ile oynamayi biliyor,..
Kesinlike iyi bir kes diyorum.
eğitim her zaman verilir. onemli olan mutlu bir bebeklik donemi geçirmesi...mutlu bir çocuk olması...kres için en uygun yaş 3.5 yaş civaridir