2. Yarışma Duyurusu : ''Çiçek Temalı'' Foto Yarışması

Foto yarışmasında da aynen mektup yarışmasında uyguladığımız kurallar geçerli..

* Yarışmalarımızdan şimdikinin kategorisi ''foto''dur.Herkes teması çiçek olan bir foto ile yarışmaya katılabilecektir.

* Bir üye,sadece tek bir çiçek fotosuyla yarışmaya katılacaktır.

*Cep telefonuyla çekilen fotolar yarışmaya dahil edilmeyecektir.

* Yarışmaya katılacak arkadaşlarımız daha önce belirttiğim gibi,nicklerle değil yönetim tarafından verilecek numaralarla oylamaya katılacaktır.

* Yarışmaya katılan çiçek temalı fotoları oylamaya sunduğumuzda,herkes yorum yapabilir,şu numaralı adaya verdim bile diyebilir.

* Bu yarışmaların adil olmasını istediğimden,yönetimle ortak hareket ederek,bir JÜRİ oluşturduk.
Jürimiz, adil olacaklarından gram endişe duymayacağımız arkadaşlarımızdan oluşuyor.(jüri üyelerinin nickleri,yönetimle ortak fikrimizdir)

* Sonuç olarak;ister özelden,ister msn vasıtasıyla,oy arttırma çabaları sonuçsuz kalacaktır.

* En çok oy alan beş adayın çalışmaları,son durak olan jürinin önündeki masaya yatırılacaktır.
Bu durumda,anormal bir şekilde oyu artmış(kurnazlık karışmış)bir çalışma bile,jüri engeline takılacak,onlar tarafından tarafsızca değerlendirmeye alınacaktır..

Böylece taraf ve yandaş toplama durumu kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

* Buyurun çiçek fotolarınızı çekmeye ve verdiğim adrese postalamaya başlayın.Lütfen adrese gönderirken nicklerinizi eklemeyi unutmayın!

Yarışmalarımız; rekabet ve eğlence doğrultusunda bizlere keyif versin,örnek olsun..En önemlisi;Sezar'ın hakkını Sezar'a verelim..

Herkese kolay gelsin!!!

Yarışacak çiçek fotolarınızı lütfen şu adrese postalayınız.
yarisma@kadinlarkulubu.com

CHOSEN,içlerinden bir tanesine karar ver canım..Bir üye,bir foto..Bana kararını özelden bildir ki,ben seçimin dışındakileri sileyim..

o zaman sadece büyük beyaz çiçegim kalsın.kırmızı çiçegi ve öbür pembe çiçegi silebilirsin.

Acil!!! fotosu çekilcek bir çiçek ve bu çiçeği çekecek bir fotoğraf makinası arıyorum. eğer bulursam cidden bu yarışma galibi bellidir.

Acil!!! fotosu çekilcek bir çiçek ve bu çiçeği çekecek bir fotoğraf makinası arıyorum. eğer bulursam cidden bu yarışma galibi bellidir.

Çiçeği bilmem de canavarım,makinayı hemen yolluyorum sana..yerimseniben

Foto yarışmasında da aynen mektup yarışmasında uyguladığımız kurallar geçerli..

* Bu yarışmaların adil olmasını istediğimden,yönetimle ortak hareket ederek,bir JÜRİ oluşturduk.
Jürimiz, adil olacaklarından gram endişe duymayacağımız arkadaşlarımızdan oluşuyor.(jüri üyelerinin nickleri,yönetimle ortak fikrimizdir)

* Sonuç olarak;ister özelden,ister msn vasıtasıyla,oy arttırma çabaları sonuçsuz kalacaktır.

Böylece taraf ve yandaş toplama durumu kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

Yarışacak çiçek fotolarınızı lütfen şu adrese postalayınız.
yarisma@kadinlarkulubu.com

Size güveniyoruz Bersule.. tarafsız olması ve bu konuya özellikle dikkat edilmesi çok güzel.. yoksa bu kadar gruplaşmanın içerisinde yarışmalara katılmamıza bile gerek kalmazdı...
Hepimize kolay gelsin[/B]

Şu ana kadar tam 6 adet çiçek fotosu adrese ulaşmıştır...Bilginize..

:hooray: teşekkürler kazen abi bu küççük arkadaşına böylesine güzel bir şans tanıdığın için sana saygım sonsuz ee çekilin bakiim arkidaşlaaaaaaaaar ben geliorum açılın açılın açılın canım müsadenle cemremcim ve kazen abi biraz kayarmısın şu birincilik kupasını alcamda bi dakika şakkıdı şakkıdı
sengözlerimebaksanab
Cidden sen gözlerime baksana bi bende o göz varmı bu yarışmayı alıcam başka yolu yok yerimseniben
dünyanın ( KK ) nın en küçük vede en süper fotoğrafçısı bennnnnnn :hooray:
jeyyar BİRİNCİ BEN

:Roflol::Roflol:demek kazenle beni bas rakip goruyon he cadi seniiisırnaşık şey
hadi bakalim goster maarifetini.. sen zaten en guzel ciceksin canim benim cicek kardeslerinden birini cekte yolla ve ablosuna rakip ol

ya bise sorcam cep telefonunda cekip cekmedigimiz nerden belli oluyokişutarafagitti
ben fotograf makinesinden pc ye indirmeyi bilmiyomsenağlama
nolcek simdikşutarafagitti
cekilsem mi netsem yarismadan:çok üzgünüm:
eski koye yeni adet getirmeyin be:eek:klava:
cep telefonuda olsun pLs:çok üzgünüm:
senağlamasenağlamasenağlama

ya bise sorcam cep telefonunda cekip cekmedigimiz nerden belli oluyokişutarafagitti

katılıyorum ama net çıkma ihtimali olcağını sanmıyorum

Telefonun ne mahsuru var ki net çekebildikten sonra?pc ye atarız sonra hooop yarışmaya

Kızlar biraz fotograf ile uğraşanlara sorun exif bilgileri nedir diye. Bir fotografta ne zaman çekildi hangi değerlerle çekildi hangi marka ve modelle çekildi bu exif bilgileri içinde yazar. O yüzden bence cep telefonu ile hiç kalkışmayın bu işe direk elenirler : )

Exif Bilgileri Foto.Mak. NIKON D70s SLR CAMERA
Perde Hızı 1/640 sn
Diyafram f6.3
Çekim Tarihi 19/08/2007 17:KK17:25
Odak Uzaklığı 35 mm
ISO (ASA) ISO-64
Çekim Modu Program AE

Kızlar biraz fotograf ile uğraşanlara sorun exif bilgileri nedir diye. Bir fotografta ne zaman çekildi hangi değerlerle çekildi hangi marka ve modelle çekildi bu exif bilgileri içinde yazar. O yüzden bence cep telefonu ile hiç kalkışmayın bu işe direk elenirler : )

O zaman yattı bu iş.zaten etrafıma bakınıyorum kaktüsten başka çiçek kalmamış yahu bu sıcakta çiçek mi kalır? Demek oluyor ki ancak oylama yaparak varlık göstereceğim bu yarışmada.kolay gelsin digital makineleri olanlara:1no2::1closedeyes:

Exif Bilgileri Foto.Mak. NIKON D70s SLR CAMERA
Perde Hızı 1/640 sn
Diyafram f6.3
Çekim Tarihi 19/08/2007 17:KK17:25
Odak Uzaklığı 35 mm
ISO (ASA) ISO-64
Çekim Modu Program AE

Cahilliğimi bağışla da Kazen,bu bilgilerin bilinmesinde ne gibi bir sakınca var? Bak valla iyi niyetle bilgisizliğimden soruyorum.:sm_confused:

Çiçek fotoğrafı nasıl çekilir

Yaratıcı bir biçimde kullanmak için ışığın yönünü, şiddetini ve niteliğini inceleyin.

Aydınlık noktalardaki yansımaları ortadan kaldırmak için polarizasyon filtresi kullanın ve daha keskin renkler elde edin.

Makro çekim yapıyorsanız alan derinliğiniz çok az olacaktır. Bunun için çiçeğin en önemli kısmına netleme yapın.

Yine makro çekim yaparken alan derinliğini en uzun mesafeye çıkarmak için daha küçük diyafram açıklığı kullanın.

Arka planı sade tutmaya çalışın ve olabildiğince flulaştırın. Konuyu tek bir renk önünde tek başına bırakmaya çalışın. Bunu yapmak için çiçeğin arkasında siyah veya başka bir renkte karton tutabilirsiniz. Arka planda gözü rahatsız edecek parlak lekeler oluşmamasına dikkat edin.

Nesneye bakış yönünüzü değiştirin. Bir bahçenin genel görüntüsünü çekerken duvarın üzerine ya da balkona çıkabilirsiniz. Arazide kırları kaplayan çiçekleri çekmek için yere yakın çalışabilirsiniz.

Eğer zeminde kâğıt parçası, kuru yaprak, kırık çöp parçası gibi nesneler varsa görüntünün ve çevrenin doğal halini bozmadan bunları çiçeğin etrafından temizleyin.

Basit şeyler her zaman iyidir. Çiçeği kadrajın içine yerleştirin ancak yapraklar kadrajdan taşacak şekilde görüntüyü çerçevenin içine fazla sıkıştırmayın.

Özellikle makro çekimlerinde çok hafif bir rüzgâr bile çiçeğin görüntüsünü flulaştıracağı için çekim yaparken rüzgârı kesecek bir düzenek kullanın. Bir karton parçası bu işi rahatlıkla görür. Alan derinliğinizi koruyarak mümkün olduğunca hızlı enstantane kullanın.

Poz ölçümünü çiçeğe 15 cm mesafeden yapın ve değerlerini sabitleyin (kilitleyin). Daha sonra tespit ettiğiniz poz değerinin negatif film kullanıyorsanız bir stop üzerinde ve bir stop altında pozlayarak; dia kullanıyorsanız yarım stop üzerinde ve altında pozlayarak basamaklama (bracketing) yapın.

X