2. üniversite okumak istiyorum

Goodbyemylover

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012
1.044
176
merhaba ben fen bilgisi öğretmenliği mezunuyum. başka bölümde tekrar üniversite okumak istiyorum. fakat bazı sorularım var.

- eğer bu sene atanırsam hem devlette çalışıp hem 4 yıllık örgün üniversite okuyabilir miyim?
- eğer hayırsa hem özelde çalışıp hem 4 yıllık okuyabilir miyim kısaca diplomamı kullanabilir miyim?
- öğretmenlik diplomamla yüksek lisans yaparken 4 yıllık üniversite okuyabilir miyim?

kısaca ben yeni bölüm okumak istiyorum fakat aynı zamanda para kazanmak veya elimdeki diplomamı da geliştirmek istiyorum.

Son düzenleme:
Örgün istiyorsanız 2.ögretimi düşünebilirsiniz.Aöf bölümlerine sınavsız 2.üniversite kapsamında kayıt olursunuz.

akılmda biyoloji veya kimya ingilizce var karar veremedim fizik de olabilir ama nasıl olcak ki,
Seçeceğin bölümün önü açık olmasına dikkat et şuan mezun olduğun bölümün durumu Nasıl bilmiyorum açıktan İngilizce bölümü yok diye biliyorum ya ve bu Arada dil konusunda Nasılsın yüksek lisans yapmak istediğini yazımışsın malum ondada yds var ;(

açıkta sayısal ders yok ki 4 yıllık örgün okumak zorundayım bi de zaten yurtdışına çıkabilmek için o bölümleri istiyorum .. :/ ingilizcem orta ama sadece ingilizce yetmiyor işte yds kolay sonraki sınava kadar kursa falan giderim hallolur

Hımm anladım Canım ama örgün okuyacaksan biraz zor olabilir bazı hocalar pek anlayışlı olmuyor bazıları

merhaba örgün eğitimin hangi bölüm olduğuna çok bağlı
bazı bölümlerde bazı okullarda devamsızlık olmuyor mesela Gazi Hukuk da bir ark devamsızlık yok diye sınavdan sınava giderdi(siz de gidebileceğiniz derse gider gidemediklerinizde böyle bir bölümde rahat edebilirsiniz)
cevabı hayır olabilecek bir bölüm ise tercihiniz hem özelde çalışıp hem de kalan zamanlarda gayet okuyabilirsiniz zor olur yorucu olur muhtemelen yıpratıcı da olur ama imkansız mı hayır:)
üçüncüsü hem yüksek lisans yapmak hem yeni bir okul?? böyle bir şey yasak değil ama neden diye sormak istedim? çünkü kafa karışıklığı bu sadece .Bence kendinize bir hedef seçip o doğrultuda net ilerlemek lazım yoksa ikisi de yarım kalıyor tecrübeyle söylüyorum doğrusu bunu

ve ben senin yerinde olsam ne yapardım çok temkinli ilerleyen bir insan olarak doğrusu direk şunu yapardım
kamuya atamayı denerdim önce olduysa süper zaten aynı zamanda tercihimi yapar 4 yıllık okulu başlatırdım
çakışmayacak şekilde dersleri seçmeye çalışırdım
muhtemelen uzar çünkü çakışanlar olacaktır sonra onları da vere vere birgün bitirirdim istediğim bölümü:)

merhaba cevapların için çok sağol. öncelikle düşündüğüm bölüm biyoloji veya kimya (ingilizce) olabilir ve ingilizce olacağı için zor olur ve derslere girmek isterim. özelde ise az para veriyorlar diye duyuyorum sabahtan akşama çalışmaya bile belki en fazla 1500 tl ve bu hem eğitim hem kalma hem yeme içme hem fatura yeter mi bilmiyorum. ya aslında ben öğretmen olmak istemiyordum yanlış bi seçim oldu benim için o yüzden atansam da benim için süper değil ha para bakımından süper olur ama bakalım büyük şehire atanacak mıyım üniversiteye yakın olacak mı onu da geçtim dersler çakışacak uzatmak istemiyorum açıkçası çünkü benim hayalim akademik kariyere atılıp yurtdışında bir iş bulup hayatımı orada geçirmek. zaten hemencicik atansam bile üni 4 yılda bitse 27 yaşımda olacağım zaten güzel gençlik yıllarım çalışmakla harcanacak bir de okulu uzatıp iyice 30 lu yaşlara denk gelirse artık beni kabul etme şansları da azalır yüksek lisans olsun doktora olsun yaş sınırı var bazı okullarda..

yüksek lisansı ise bilmiyorum gelişmeyi seviyorum belki diplomam daha çok işe yarar diye düşündüm ama zor yani baya. aslında bu diploma ile biyoloji kimya gibi yüksek lisanslar aradım ama bulamadım üniversiteler yüksek lisans şartlarını paylaşmıyor. öyle olsa bile benim yurtdışına gitmem için ingilizce öğrenip ingilizce dilinde yüksek yapmam lazım ve ayrıca mülakat ve sınavlar olyorsa geçmem mümkün mü bilmiyorum çünkü bizim bölümde temel düzeyde dersler öğretildi 4 yıllık tek biyoloji okuyan birine göre mesela bilgim çok zayıf. yani mesela 1 yıl ingilizce 1 yıl bilimsel hazırlık verseler şartsız alsalar güzel olurdu. sizin bilginiz var mı başka alanda yapabiliyor muyum yüksek? çevremde bilen kimse yok açıkçası internette boğuşuyorum ama bulamıyorum.

diğer bir seçenek ise maalesef baştan üniversite okumak . sadece 4 yılım gidecek diye üzülüyorum yoksa çalışmaktan falan korktuğum yok. aklıma başka seçenek de gelmedi açıkçası. bazen diyorum öğretmen olsam veya kendi alanımda yüksek yapsam ama hayalim bu değil işte hayalim beyaz önlük giyim laboratuvarda sabahlara kadar deneyler yapmak ve tabi ülke ülke dolaşıp değişik kültürler görmek, eğlenmek..

bilimsel hazırlık alıp başka bölümde yüksek yapabilirsiniz evet
aslında internet sitelerinde yazar yüksek şartları şimdi sizin için bulcam mesela odtü den
http://fbe.metu.edu.tr/tr/biyoloji
bilimsel hazırlık var mı bilmiyorum telefon edip öğreenebilirsiniz fen bilimleri enstitüsünü bu her ünv için geçerlidir fen bilimlerine telefon açıp öğrenebilirsinzi hepsini:)
ben de 26dan gün alıyrdum mezun oldum yeni geçen sene bu sene 26 yaşındayım diyorum ama bakma 27den gün alıyorum...ve akademisyenim ama trdeyim:)yani geç yaşlar değil yapabilirsin demek istiyorum

öyle de işte odtü bir de hem ingilizce lazım hem de biyoloji mezunları varken beni almaları biraz zor ben kendime güvenmiyorum açıkçası biyolojiyi çok iyi bildiğim söylenemez :/ bilimsel hazırlık dışında almadan önce mülakatta soru soruyorlarmış lisans konularından .

bir de şunu soracağım mesela bi programa katılsam bile bilimsel hazırlık okuyarak ondan sonra doktora yapmak istesem ama doktora programı sadece fen fakültesinden alım yapıyor olsa ona katılamam sanırım değil mi orda da bi engel oluşacak benim için. mesela nörobilim ve nöroteknoloji

siz yüksek mi yapıyorsunuz şuan? geç mi yazıldınız üniye nasıl oldu? ya ne bileyim biraz içime oturuyo açıkçası diplomam varken yine bi 4 yıl +2 yıl yüksek olsa 6 yıl daha içim sıkılıyor bir görseniz danışıp konuşacak kimsem yok evde öylece oturuyorum ders de çalışamıyorum çünkü ne için çalışayım nerden başlayayım bilemiyorum

bence zor doğrusu bilimsel hazırlıktan sonra direk doktoraya başlamak çünkü hem yüksek lisans not ortalaması isterler hem ing isterler hem de dediğiniz gibi soru soruyorlarsa siz düşünün ama tam net kesin bilgiler için hep okulların fen bilimleri enstitülerini aramanız şart

yüksek yapıyorum evet geç girdim hazırlık okudum ve ayrıca geç bitirdim wombo combo yani
ben sizin yerinizde olsam net hedef belirler sonra onları nasıl yapacağıma dair rota çizer sonra da adım adım yapardım
şu an bu okulda akademisyen olabilme sebebim böyle kararlı uğraşmam bence çünkü yüksek not ort bile yoktu benim ama uğraştım epey sonrasında doğrya doğru alestir ydsdir vs vs

evet herkes arayın sorun falan diyor ama ne bileyim ilgisiz oluyorlar hevesim kacıyor mail atsam diyorum bi tanesine attım hala cevap gelmedi birkaç üniye daha atayım o zaman. yani kimse sorsam bilmiyor başka dalda oluyor mu ne gerekiyor herhalde genelde aynı şeylerdir sonuçta.

anladım hangi bölüm? benim de ortalamam düşük burs için. evet alesi var yds si ortalama azsa o da sorun bir de torpil olayları falan

hani benim aklıma tekrar üni okumak geliyor ygs lys çalışmak çünkü 1.si 1 yıl zaten ingilizce için gidecek 1 yıl hazırlık programına gidecek 2 yıl yüksek lisans programına gidecek üstüne üstlük doktora için deli gibi çalışmam gerekecek çok zayıf olduğum bi derse. şuan sorsanız ben lise kimyasını biyolojisini fulleyemem bu bilgi ile almasalar bile haklılar yani. hazır hale gelmem için zaten bir iki yılım gidecek.. o yüzden temiz iş olsa sıfırdan bu dersi iyice öğrensem, hem de ingilizce bölüm ile ingilizce sorunu ortadan kalksa, notlarımı da yüksek tutsam;
hem direkt hazırlıksız, sadece mulakat ve ales vs ile giriş yapabilirim, hem yurtdışına burslu çıkma şansım olur notlarım yüksek olursa ve inglizcem olursa, hem de ben hiç erasmus yapmadım erasmusa katılabilirsem öyle bi anım da olmuş olur hem de etkinliklere katılıp sertifika falan almaya çalışırım iş bulma imkanım artar.

tabi bunlar söylendiği gibi kolay değil bunun maddi sıkıntısı var manevi sıkıntısı var garantisi yok vesaire.. siz ne yapardınız bu durumda yine de yüksek lisans için ünileri mi araştırırdınız, tekrar üni mi okumak isterdiniz yoksa bu bölümden yükselirim sevmesem de vakit kaybetmek istemem bir an önce prof olurum mu derdiniz?

okurken özel ders versem parttime iş bulsam falan olmaz mı :)))) yani sanırım atanırsam falan okuyamam veya yüksek yaparken yapanlar var gerçi onları anlamıyorum.

Benim torpilim yoktu valla :) maalesef ama cari alımlarda torpilsiz girmek neredeyse imkansız o konuda haklısın.Bölümüm mimarlık.
Hayır mail olmaz,cevap yazmazlar.o yollardan net geçmiş biri olarak söylüyorum ya ilgisiz davransın bırak sen kağıda sorularını yaz ve sor karşıdakinin bıkkınlığını napcaksın işine bak sen bıkarsa bıksın yeter ki cevap versin:)telefonla ya da yüz yüze ....kesinlikle maile cevap gelmez yurtdışı okullar hariç.
Burs olaylarını bilmiyorum hiç almadım maddi durumumuz yüksek değil ama ortalamaydı.
Maddi durumunuz yoksa aileden hiç ,lisans okumak yorabilir.ama yormaz çok idare ederim dersen elbette temiz lisanstan başlamak iyidir.Lisanstan başlarsan direk yüksek lisansa yurtdışı ayarlarsın.Ama maddi açıdan düşünürsek elinden gelirse önceliği yükseğe ver bence ve hatta mümkünse de direk yurtdışı yüksekle başla . İelts çalışmak lazım ing önce çünkü yurtdışında ielts puanı istiyorlar ve gitmek için okul seçmen lazım.Yurtdışında okulu nasıl seçeceksin öncelik bölümünün alınıp alınmadığı olmalı .İngilizce olduğu için bunları nasıl okucam vs dersen sen okul buldukça okuyamadığın yerleri gönder ben bakarım.bak onlara mail de atabilirsin cevap yazarlar.Önce hedef seç sonra çalış.Sonra yurtdışında marketlerde kasalarda orada burada çalışarak bi şekilde geçim sağlaması var bi de gerçi maddi durumun iyi olsa dahi gerekcek.doğrusu bu ütopik olan yol zor ama imkansız değil.
Trde yapcaksan da yüksekte önce bi yıl ing hazırlık bi yıl bilimsel hazırlık sonra başlamak iyi ,bakın iki yıl kısa değil bu iki yıl deli gibi bilgi yüklemesi yapıp sonra da gidebilirsiniz o bölümlerden birisine.Zorlanırım diyorsanız elbette zorlanacaksınız zaten ama herkes zorlanıyor... İkinci olarak erasmusu yüksek lisansta daha kolay yapabilirsiniz:) sonra da hem doktora yurtdışı yaparsınız zaten yüksekten sonra kapılar daha rahat açılır merak etmeyin siz.
Evet lisans okursanız okurken özel ders olabilir ben kk da işsizken düğün kartları var ya onları bile satmıştım heheh gayet idare ede ede okuyabilirsiniz bence de:)
Bu arada her ihtimale cevap yazdım ama ben olsam kesinlikle önce kpss ile atanır devletteyken ne yapcaksam yaparım büyük ihtimalle de trde yüksekten ilerlerdim garanticiyim çünkü ama o yüzden.. Ha bu arada devkette yüksrk yaparken yasal olarak yüksrk lisans derslerine gitme izniniz de oluyor zaten lisans için de geçerli mi araştırın belki o da kolaylık sağlar size

hiç aramak istemiyorum açıkçası nedense bende çekince var çok çekingenim biliyorum yenmem lazım ama özellikle resmi kurumlarda elim ayağım dolaşıyor =(( yani maddi durumumuz açısından yurtdışı yüksek imkansız gibi bir şey parayı verince her şeyi satın alırsın ama işte çok yüksek fiyatlardan bahsediliyor yıllık 80bin gibi fiyatlar var yani :/ yurtdışı bu şekilde öldü benim için. ingilizce kursuna yazdırmaktan bile acizler onlar da pahalı baya bir kuru 1500-2000 tl. yıllık yine 6bin-8bin tutar. ki benim tek derdim bu mülakatlar ve lisans sınavları. ben şimdi 4 yıllık üni derslerini 1 yıl içinde nereden çalışayım ve de ingilizcesini nasıl çalışayım çünkü yüksek dili de ingilizce olacak. hani ing kursu falan giderim toefl ales tamam ama sınavı geçeceğimi zannetmiyorum. çalışsam bile üni konuları pek yaygın değil hocaların sattığı notlar vs var. bende öyle bi algı var şimdi ben ünideki derslerin konusunu bile bilmiyorum artı laboratuvar dersleri var oralardan çıkarsa falan bilemem yani. tabi ki 1er yıl hazırlık olcak gerçi onu bile anlamıyorum 1 er yıl hazırlık ile nasıl hepsi öğrenilcek bilmiyorum.
ailem de atan sonra naparsan yap diyor e atandım diyelim zaten şubatta atamalar olcak diyelim iç anadoluya bi yere gittim ben şuan izmirdeyim. e napıcam? ben izmir istanbul ankara üçlüsünden birinde çalışmak istiyorum ayrıca şubattan sonra ne kalıyor ki birkaç ay sonra üni sınavları başlayacak zaten. ne yapacağımı bilsem ona göre yol çizeceğim ama şimdi sen çalış çalış gel mülakatta geçeme hiç hoş olmaz veya atandıktan sonra işler dha da sarpa sarar hevesim kalmaz diye korkuyorum zaten kazanırsam birkaç ay sınra bırakacağım yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…