Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

veremiyorum canım merak etme.sseni beklişyorum kaç haftadır olduğum yerde.bizim karşı komşumuz beni gördüğünden beri kilo veremiyorum.gözü çok değer onun.o mu nazar etti acaba..

Tabi sende olucaksin şekerim:))

Çok olmamis canim güzel bir menu olmuş hatta yeşillik de ekleyebilirsiniz.

palealand ruhsuzluğumuzu ne güzel de ifade etmişsin. ..farkındayım itiraf ediyorum bir enerji düşüklüğü var.seni de heyecanla izliyoruz. aaaa ne güzel spor yapıyor diyet de iyi ama yeni başladığındadır o da bi yerde bırakır ne zamana kadar yapar ki bunları diye düşünüyorum. burada genelde insanlar bi gazla başlayıp 2 hafta sonrasında takıma bi bayyy ile demeden gidenlere diyeti bırakanlara alıştık biz.aslında sen kritik dönemi atlattın ama enerjine hala anlam veremiyorum ortalama 1,5 kilo veriyordun değil miçok güzel ama inşallah devamlı olur. bence devamı gelir çünkü senin kilonda biri zaten hızlı kilo verir ve sen 1 haftada 4 kilo verip durmuyorsun istikrarlısın maşallah.1,5+1,5+1,5 iyi yani.
akrep ile senin mesajını bir arada yanıtlamak istedim.
kaptan ben burada 'yarışma ruhuna sahip değilken' 'listede kalmak' istemiyorum. bunun anlamı gitmek istiorum değil, listeden çıkmak istiyorum. nasıl ki yeni üye adaptasyon sorunu varken deneme haftasına tabi tutuluyor, takıma geliyor ama listeye giremiyor benim de o durumda olmam lazım. benim için takımın bir ciddiyeti bir kutsallığı var. ve malesef bu isteksiz halimle burda durdukça elimden değerli bir şey çıkıp gidiyor. oysa ne zaman olursa olsun kilo vermek için beni gaza getşirecek kilo verme süresinde beni mutlu edecek yer burası.buraya olan inancımı yitirmek üzereyim. bir kaptan olarak motivasyonu düşüp pes eden üyeyle konuşup onu tekrar motive etmek, takımda kalmasını az da olsa kilo vermesini sağlamak samimiyet bağlarını kuvvetlendiriyor, az da olsa kilo da veriyoruz veya kilo almıyorsak buna başarı denir elbet ama bu kişisel bir başarı kötünün iyisi. herkesin bir şansa ihtiyacı vardır...bu şansı bir defa 2 defa 3 defa kullandık....biryerde insanın şansını da zorlamaması lazım
kilo almamk benim şahsım adına bir başarı olabilir, bir insan olarak buna vesile olduğun için senin de başarındır ama bu bir takım oyunu.takımdaki diğer arkadaşlara haksızlık oluyor. yerinde sayan bir üye yüzünden takım ortalaması 8e bölünecekkken 9a bölünüyor.
tamam takımdan izin alıp çıkan her kim ise kilo alıp geri geliyor. son örneği anbuyanbu.izin vermek istememeni anlıyorum ama zayıflama hedeflerinden vaz geçirmeyen takıma da zarar vermeyen bir çare bulmamız lazım.
...........................
kendimden örnek vereyim....accık da kendimi anlatayım.
ben bir gazla geldim buraya.yaz sonrası 67,5tan 68,5 çıkıp gelmiştim o yıl en düşük 64,5u falan gördüm, kilo aldım verdim derken geçen yıl en düşük 63 kiloyu görmüşüm.hooop kilom gene 65,5. ben kendimde bazı şeyleri deniyorum.
bazı kısıtlı durumlarım var. yemeyi bir yere kadar azaltabiliyorum ve bir süre sonra yiyorum ve başa dönmüş oluyorum. akşam 6dan sonra bişey yememek bana iyi geliyor tama kilo almıyorum da ben çalışan bir kadınım ve saat 4,5-5te işten çıkıyorum. çocukları kreşten alıdm geldim diyesiye zaten saat 5,30 oluyor. ve daha kapıdan girerken acıktım diyorlar. o yarım saatlik arada kendimden önce onları düşünmek zorunda kalıyorum. hah tamam madem onlar da acıkıyor ben de o saate yemeklerin hazır olmasının bir yolunu bulmalıyım dedim ve yegane özgürlük saatim olan öğle arasında 1 saatte eve gelip yemek yapmayı denedim. zaten işyerim ile ev arası 15dk git gel yarım saat, kalan yarım saatte de yemek hazırladım, sırf ben evde yokken güvenli bir şekilde yemek pişsin diye otomatik tencere aldım biliyorsunuz. ama bu da olmadı ...ben normalde öğle arasında yemek yemenin dışında yürüyüş yaparım, marketten almam gereken şeyleri satın alırım ne bileyim ödemeleri yaparım vs. hergün akşam saat 6dan önce yemek yiyeyim diye öğlen yemek pişrmeye eve gidersem bir müddet sonra evde pişirecek şey bulamıyorum neden çünkü öğlen alışveriş yapmamışımiş çıkışı 3 çocukla markete girmek mizaten akşam yemeğini erken yemek için koşturduğumu hatırlatırım, markette çocuk kovalamk da neyin nesieşimin zaten eve kaçta geleceği belli değil..

neyse akşam saat 6dan sonra bişey yememe kararı bana uymuyor.bir satten sonra durmak iyi ve bu sebeple akşam saat 7den sonra yememek diyorum ben bu kurala.hiç yoktan iyidir

spor öğle arasında 45d. yürüyebilirim. e tabi az yiyebilirim yemeği de. elimden gelen budur.daha fazlasını yapmaya çalışmak stres oluyor yiyesim geliyorum.

bu şartlar altında durum budur. bunu deneyeceğim.

takımda bir kaplumbağa olarak ne zamana kadar kalırım? çok fazla kalmak istemiyorum. 64,0 kiloyu görüp listeden çıkmak istiyorum. bak o kiloya düşüp yarıştan çıkmak için düşerim 64e..sonuçta 1,5 kilo var. aslında mezun olmak istiyorum kiloyu yükseltip mezun olmak saçma olur. bir ara gene yarışa başlayacağım. ben 64 kilo olup listeden çıkınca da 2. takımda yazmaya devem etmeyi düşünüyorum. gene cuma listelerine yardımcı olurum. artık adıma ne dersiniz bilmiyorum pasif üye vs. belki uhs ve ambuyanbu da pasif üye diye listeden çıkartılmalı ama paylaşım yapmaları sağlanmalı, tamam yarışacağım dedikleri zaman tekrar listeye alınmalı.

şimdiiiiiiik kaptanım yok öyle olmaz falan diye beni hiç aramacumartesi sen beni aradığında çekirdek almaya gidiyordum senle konuştuktan sonra çekirdek almaktan vaz geçtim ama eve gidince 3 tabak makarna yarım dilim kadayıf yedim (yarım dilim yedim çünkü sadece o kadar vardı diyette olduğumdan falan değil yani)

bu uzun yazıyı kadayıf yedim diyerek bitirmek istemiyorum.
amacım 64,0 kilo olmak ve yarışa ara vermek diyeyim....

Siyahbeyaz çok geçmiş olsun, bir an önce işleriniz yoluna girsin inşallah... Eş durumu tayini falan da uzun iş... Allah rast getirsin...

Hedef çok haklısın da izinler hep kg olarak geri dönüyor, demek ki burası en azından otokontrol sağlıyor...

Losefar neredesin ki kar var??? Istanbul bahardan kalma bugün... 40 dk yürüyüş yaptım öğle arasında...

selam kızlar
bugün nasıl öğlen olduğunu anlmadım zaman çabuk geçiyor.
sabah : 50g. hamburger ekmeği ile tost
öğlen: 10g. bitter çukulata 55 kalori
yürüyüş:11dk. 60 kalori
yemek: 2 galeta, kaşar peyniri 2dilim, domates

akşama için karnabahar pişiriyorum. marketten kıyma aldım çocuklar için de kıymalı makarna yapıp az da olsa karnabahar yesinler diye dil dökerceğim. geçen hafta sebze pişirmeyi ihmal etmiştim bu hafta bol sebzelei geçecek inşallah. sıradaki sebze yemeğim ıspanak olacak inşallah

Burada hava güneşli,ah akdeniz :)nispet yapmıyorum canım ama akdenizde yaşadığım için çok mutluyum.
Ayy ne guzel gunesliymis, ben bugun kar yagarken 55 dk yurudum.durakta beklerken usudum eve geldim çok üsudum ama olsun ya spor guzel sey.bu arada yazin ben de sana nispet yaparim balkonumuz pufur püfür esiyor diye

Canim sende de bizdeki gibi haftada bir gün makarna var benim oglanda belli basli seyleri yiyor.sebze babasi da sevmiyor danasi da

merhaba!

yazdığımın konuda biraz yankı bulması güzel. ne hikmetse çoklu alıntı yapamıyorum. ayrıca teşekkür ederim tebrik eden arkadaşlarım, sizler de bu hafta hedeflerinize ulaşmak istersiniz umarım

S siyahbeyaz0066 , geçmiş olsun :) Gaza gelmek için bir iki şey söyleyeyim sana o zaman, senin kendi motivasyonun için. akıllı telefon kullanıyorsan kilo takibi yapabileceğin programlar var, onlardan bir tane yükleyip , günlük kilo takibini yapman büyük motivasyon sağlar diye düşünüyorum. eğer ki spor yapmak istiyorsan, önce istersen 15 dakikalık aeorobik hareket yapar, yine akıllı telefon kullanabiliyorsan ya da tablet vs. bununla da ilgili , yaptığın egzersizi kaydettiğin ve yaktığın kaloriyi hesaplayan programlar var. sizin için benim çizelgemi fotoğraf olarak paylaşacağım. herkesin motivasyonu farklı ama spor yaparken gaz şarkı dinlemek benim performansımı 2 katına çıkarıyor. kimi arkadaşların çocukları var, onlara çok saygı duyuyorum. bir yandan koşturuyorlar vesaire, doğal spor :) doğru diyet önemli onlar için, yoksa bıkkınlık ve enerjii emer diyet olayı.

dediğim gibi çoklu alıntı yapamıyorum ama arkadaşlarımızdan birisi, bir gazla gelip kilo verip kilon durur diye düşünm üştüm demiş , gayet haklı bir düşünce, belki öyle olur. ama bu motivasyonla ilgili. şu an benim hayatımda, kendimi iyi hissedebileceğim ve benim elimde olan kilo verme olayı var. :) beklediğim ve beni mutsuz edip , eve kitlenmemi sağlayan bazı durumlar var ki elimde değil. Çok zor ve değerli bir mesleğe henüz atılmamış ama atılmak üzere olan birisiyim, ve her şey şu an benim için ve benim gibiler için çok zor. İş bulmak gibi. Çok yırtıcı bir ortam var. En son görüşmem 2 ay önceydi, sonra kendimi eve kapadım. ve görüşme yaptığım meslektaş , sohbetin samimiyetini biraz aşarak, ama bilerek ama değil, kilolu olman hoş değil, dış görünüş çok önemli, prenzantabl ve dinamik olan ve görünen birini arıyoruz dedi bana. Ayrıca çok hoş bir bayansın, ben senden belki yirmi yaş fazlayım ama senin kadar kilolu değilim. dedi. Bunu bir artık meslekteki tecrübe yılı bakımından kallavi olmuş bir kadın dedi. Kadın çok sert ve huysuz bilinen birisi. Belki ego tatmini, belki sert ama doğru bir uyarı, ama her halükarda kırıcı, her halükarda gerçek. Bu herkes için olmasa da , kimileri için ölçüt ve aslında zayıf olmak her zaman iyiyken, şişman olmak her zaman iyi olamayabiliyor iş ve ya sosyal hayatımızda. Ama zayıf olmak genelde kadınlarda pozitif ayrımcılığa ek bir değer katıyor, gözlemlediğim o :) kimsenin yapmadığı bir tespit sanki ahahahah.

ha kilo verince önüme kapılar kapılar acılacak mı, çok değil belki , belki çok. Ama özgüvenim benim her şeyim olduğu için, biraz kendime gelmiş olacağım. Yani düşmüşüm yere, ve tutup kendimi kaldırmaya çalışıyorum. Benim bugün ki kilom 93, 2 kilo. son tartıdan sonra cuma cumartesi deli yedim ve 100 gr aldım. ve iki günde diyet ve sporumla 500 gr geri verdim. kimisi kaçamaksız yapamaz. Ben yapamayanlardanım. Kaptan kaçamak yok dese de :) ben kendimi biliyorum. Kendimi ödüllendirmesem, hafta içi en az iki gün ufak bir çikolata ya da pasta ya da yağlı börek bişi bir dilim bile olsa yemesem olmaz, yani illa pis şeyler yiyeceğim ve haftasonu tek gün bile olsa tıka basa yiyeceğim.

bundan yedi yıl önce yurt arkadasımın annesi gürkan kubilay denilen şimdilerin popüler diyetisyenine gitmişti, kadın yiye yiye 15 kilo vermişti iki ayda. Arkadasım annesinden listeyi aldı. Ben o zaman yaza doğruydu ve 62 kilodan 67 ye çıkmıştım ve yiye yiye o liste ile, gerçekten öküzler gibi yiyerek 1 ayda 5 kilo vermiştim. Liste bulup, bol kaçamaklı listeye bakıp, aman large boy pizza kola patetes mantı dolma, kumpir falan yiyerek zayıflanmaz demeyin, zayıflanıyor. hem de ne biçim zayıflanıyor. mantık metabolizma.

ben geçen yaz karatay diyeti yaptım ve sonuc gayet iyiydi, et seven olarak yiye yiye ayda üç dört kilo vermiştim. ama sonra karaciğerimde yağlanma çıktı ve diyeti kendime uygun görmedim. şimdi bir şekilde sporla ve suyla, sebzeli diyetle ama ara kaçamaklarımla sağlığımı ve psikolojime veriyorum ara gazı

kendi kendimin doktoruyum ben kendimin iç hastalıkları uzmanıyım. karaciğer yağlanmasına deve dikeni tohumu iyi geliyormuş. bana aktar çayını verdi, günlerdir içiyorum boşuna para verdik

ha ben hedef 60 61 demişim. ben şu an ilk etapta 84 kilo olmalıyım ki obez 1 sınıfından çıkayım. aşırı kilolu sınıfına dahil olayım. yani halk arasında balık etli denilen species , yani tür sonrasına bakacağız.

o değil de hepinizi geçicem, tozum altında boğulacaksınız

yalnız ilk cuma bildirimi yapmasaydım ya da başlangıc kilomu bildirseydim ve adetimin ortasında olmasaydım kesin bireyselde ilk 3 içindeydim. bireysel ilk 3 de diyet123 5 mi ne birisi girmiş, kesin geçerdim bile onu bu hafta bakalım, takipteyim hhahhahahaha

menüm:

sabah: omlet, tereyağlı , pul biber ve salçalı, artı çay, buğday ekmeği iki dilim
ara: 1 kupa nescafe bol köpüklü, 61 kaloriymiş.
öğle: soya soslu tavuk sote, yanına erişte, haşlanmış havuç ve brüksel lahana, ayran
ara: patlamış mısır
akşam: yoğurtlu brokoli sınırsız.. iki üç tabak yerim herhalde

yarın görüşürüz.

Bugun menum:
Sabah:kellogs
Ararta turk kahvesi ve birkac badem
Oglen:kellogs ve 4 adt kaysi
Ara:elma yiyecegim
Aksam:firinda kofte patates
Bu hafta sifir fire verecegim.çok azimliyim çooook.
55 dk yuruyus ve su.
Gece yatmadan once de sirtustu yatip bacaklarimi 20 kez kaldirip indiriyorum göbış için.

istanbul için açık bir gün , gökyüzü mavi. hasret kalmıştım. akşam çökmeden sahilde yürüyüş yapacağım. yani yürüyüş dediğim normal kızkulesine falan doğru sakin sakin giderim. hoşca kalın

Hedefin msjindan sonra yazasim gelmedi.haklisin ben pasif uye olarak listeye girmeden gidip geliyim .aksama gelir menumu yazarim

Ayy ne guzel gunesliymis, ben bugun kar yagarken 55 dk yurudum.durakta beklerken usudum eve geldim çok üsudum ama olsun ya spor guzel sey.bu arada yazin ben de sana nispet yaparim balkonumuz pufur püfür esiyor diye
maşallah maşallah. ben de eve yemek yapmak için gidince 11 dk yürüdüm koşu bandında
Hedefin msjindan sonra yazasim gelmedi.haklisin ben pasif uye olarak listeye girmeden gidip geliyim .aksama gelir menumu yazarim

moralini bozmak istemezdim hele buraya gelme hevesini kırmayı hiç istemezdim ama ben sen azcık da uhs ya diyete asılacaz ya da buraya zarar vermeyeceğiz. akrep e kalsa tansu çiller gibi ya kilo verilecek ya kilo verilecek der ama iki seçeneğe de uymayanlar var.
bir çözüm yolu lazım.takıma girmek takımda kalmak ödül gibi olmalı. kilo veremek de cezalandırılmalı. diyet yapıp da kilo veremeyn yok. yerimizde saymamızın sebebi belli.

Arkadaslar birbirimizi gaza getirip asilalim.hiçbirimiz üzülmeyelim bu hafta sonunda yüzümüz gülsün.gücenmece darilmaca olmasin

:) ben de yok yok.en ucuz spor aleti.eglencelu sayilir.gacirtisi çok. Komsylara gitmez ama insan ziplarken rahatsiz olabilito.dur iyi hatirlattin.500 zipliyim

Yarın ki menüm :

Sabah : 1 yumurta
2 dlm ekmek
domates salatalık
biberiyeli yeşilçay

öğle : kumpir (patatesleri kumpir mk.de pisirtip içini buz doldurcaz o nedenle nispeten hafifletilmiş olacak)
Ayran

akşam : 1 küçük güveç karnabahar graten
4 yk zeytinyağlı fasulye

Ara : 1 mandalina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…