• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2.sınıfı bitirip 3e geçenler yeni dönemde burada buluşalım

haklısın, bazen çok içerliyorum bu duruma. diyorum evet, tamam.belli bir yaşa kadar çocuğumun bana ihtiyacı var ama belli bir yaştan sonra da benim maddi getirime ihtiyacı var.Allah bu günlerimizi aratmasın yine de çok şükür.ben her yönden verebildiğimin en iyisini vermeye çalışıyorum ve dediğin gibi karşılığını beklemiyorum.saygıları eksik olmasın devlet haini olmasınlar yeter.Allah da onları doğru yolundan ayırmasın inşallah. ne işle meşguldun melon ?[
kalite kontrol memuruydum , sağolsun sigortamı eşim ödüyor allah ömür verirse onlara en çok lazım olan zamanda maaşa bağlanıcam inşallah

ateşcim canım profilideki resim kızınmıı ben dahaa önce sen sanıyordumda

ateşcim canım profilideki resim kızınmıı ben dahaa önce sen sanıyordumda

bak bende buna çok güldüm ödeştik karabiber :roflol: hayır canım bende değilim kızımda değil.benim kızım yok oğlum var. bi sitede görmüştüm o resmi hoşuma gidince burda kullanmaya başladım.resimdeki çıtır bi kız o ya ben 33 yaşındayım kaydirigubbakcemile2

pişttt nerelerdesiniz. öğretmen kurs için matematik sevinci 3 adlı kitabı ile birlikte eki olan test ve etkinlik sayfaları olan kitabı aldırmış.tabi aynen bende aldım.onda da gizli savaşımız boy gösterdi tabi, neyse.içeriği biraz basit geldi.şimdiye kadar işledikleri konulara yetiştirdim kitaptaki test ve etkinlikleri çözdürdüm oğluma.şimdi konu bitiminde kitaplardaki etkinlikleri yaptırarak devam edeceğiz. 3 basamaklı doğal sayıların yazılış ve okunuşları, basamak adları, doğal sayılarda çözümleme, 3 basamaklı rakamlardan değişik sayılar oluşturma, çözümlenmiş doğal sayıları yazma,doğal sayılarda birlik onluk yüzlüklerin basamak ve sayı değerleri ile ilgili işlemler(toplama-çıkarma) ve onluk yuvarlama.bunları işlemişlerdi.kaynak kitapta da bunları bitirdik biz.

pişttt nerelerdesiniz. öğretmen kurs için matematik sevinci 3 adlı kitabı ile birlikte eki olan test ve etkinlik sayfaları olan kitabı aldırmış.tabi aynen bende aldım.onda da gizli savaşımız boy gösterdi tabi, neyse.içeriği biraz basit geldi.şimdiye kadar işledikleri konulara yetiştirdim kitaptaki test ve etkinlikleri çözdürdüm oğluma.şimdi konu bitiminde kitaplardaki etkinlikleri yaptırarak devam edeceğiz. 3 basamaklı doğal sayıların yazılış ve okunuşları, basamak adları, doğal sayılarda çözümleme, 3 basamaklı rakamlardan değişik sayılar oluşturma, çözümlenmiş doğal sayıları yazma,doğal sayılarda birlik onluk yüzlüklerin basamak ve sayı değerleri ile ilgili işlemler(toplama-çıkarma) ve onluk yuvarlama.bunları işlemişlerdi.kaynak kitapta da bunları bitirdik biz.

arkadaşım hiç duymadım bu kitabı ben en azından oğlun bildiklerini pekiştirir ben bir yöntem daha öğrendim bir arkadaşımın tanıdığı özel okula gidiyormuş geçen sene onlara okuldan test vermişler anneside bu testi arkadaşımın kızına vermiş belki sizin işinize yarar diye bende biraz inceleyebilirmiyim diye ....
ne yaptırmışlar biliyormusunuz
farklı 5 tane yaprak test almışlar
bunları konu konu ünite ünite ayırmışlar
sonra ayırdıkları üniteleri birleştirmişler
mesela hepsinin ritmik say. örüntülerini . toplama olanlarını üst üste koymuşlar
yan tarafından kitap gibi zımbalatmışlar
ön ve arka yüzüne asetat koydurmuşlar cilt gibi olmuş
ve bunların fotokopisini çektirip tüm sınıfa vermişler
böylece bir konuda 5 yayının birden testini çözerek pekiştirmiş oluyor ve farklı soru çeşitlerinide anlamış oluyorlar
ben hemen yapıcam bu işlemi çünkü bizim öğretmen bütün testleri yaprak testlerden yapıyor
sizinlede paylaşayım dedim

arkadaşım hiç duymadım bu kitabı ben en azından oğlun bildiklerini pekiştirir ben bir yöntem daha öğrendim bir arkadaşımın tanıdığı özel okula gidiyormuş geçen sene onlara okuldan test vermişler anneside bu testi arkadaşımın kızına vermiş belki sizin işinize yarar diye bende biraz inceleyebilirmiyim diye ....
ne yaptırmışlar biliyormusunuz
farklı 5 tane yaprak test almışlar
bunları konu konu ünite ünite ayırmışlar
sonra ayırdıkları üniteleri birleştirmişler
mesela hepsinin ritmik say. örüntülerini . toplama olanlarını üst üste koymuşlar
yan tarafından kitap gibi zımbalatmışlar
ön ve arka yüzüne asetat koydurmuşlar cilt gibi olmuş
ve bunların fotokopisini çektirip tüm sınıfa vermişler
böylece bir konuda 5 yayının birden testini çözerek pekiştirmiş oluyor ve farklı soru çeşitlerinide anlamış oluyorlar
ben hemen yapıcam bu işlemi çünkü bizim öğretmen bütün testleri yaprak testlerden yapıyor
sizinlede paylaşayım dedim

valla çok iyi düşünmüşler ya.yeni bir kaynak kitap oluşturmuşlar.bende bi taraftan bunu hazırlayayım.elimizdeki kitap bitince ona geçeriz.hem geriye dönük tekrar olur.teşekkürler melon.

bak bende buna çok güldüm ödeştik karabiber :roflol: hayır canım bende değilim kızımda değil.benim kızım yok oğlum var. bi sitede görmüştüm o resmi hoşuma gidince burda kullanmaya başladım.resimdeki çıtır bi kız o ya ben 33 yaşındayım kaydirigubbakcemile2

:roflol::roflol:benn hepp senn saniyordumm dahaa onceleriiii sonraa baktimm burdaaa cocuklardann yazincaa profilindedee evlii yaziyorrr ozamann kizi diyee dusundumm amaa ne kadarr tatli kizz degilmii
bakk senii benn 17 yasindaa birr kizz yaptinn arkadasimmm:roflol:

demekk oglun vardiii:roflol:

benn giremiyordumm kk ya 2 gun kadarrr birseylerr olmuss herhaldeee kk ya
senn bayaa hizlisinn canimm dersdee masallahhh benn simdiiilikk dahaa aldigimm testlerdeee okul konusunaa goree yaptirdimmm
bu aralarr cokk yogunumm fazlaa misafir gelmesindenn ve birdee 1 e gidenn kizimm olmasindann dolayii tamm ilgilenemedimm bu haftadaa misafirriii atlatayimm artikk misafirr almayii dusunmuyorumm kizlarimm icinn
bizzz adanayaa yenii tasinincaaa gelenn cokk olduu yoruldumm artikk

canimm sizz okull dersindeee 3 basamaklii rakamlaraa gectinizmiii yoksaaa senmii ogrettinn ogretmendenn once

benn giremiyordumm kk ya 2 gun kadarrr birseylerr olmuss herhaldeee kk ya
senn bayaa hizlisinn canimm dersdee masallahhh benn simdiiilikk dahaa aldigimm testlerdeee okul konusunaa goree yaptirdimmm
bu aralarr cokk yogunumm fazlaa misafir gelmesindenn ve birdee 1 e gidenn kizimm olmasindann dolayii tamm ilgilenemedimm bu haftadaa misafirriii atlatayimm artikk misafirr almayii dusunmuyorumm kizlarimm icinn
bizzz adanayaa yenii tasinincaaa gelenn cokk olduu yoruldumm artikk

canimm sizz okull dersindeee 3 basamaklii rakamlaraa gectinizmiii yoksaaa senmii ogrettinn ogretmendenn once

evet karabiber 3 basamaklı sayıları işledik.romen rakamları da bitti.yukarıdaki mesajımda yazdığım bütün konuları işledik biz.kaynak kitapta o konuları bitirmek üzereyiz oğlumla.bir kaç etkinlik sayfası kaldı çözmediği.okul konularına yetiştirdim ben.öğretmenden önce bir şey öğretmiyorum.öğretmenimizin konu işlemesinde bir sorun yok, çocuklara iyi kavratıyor.eğitimcinin anlatım diliyle benimki farklı olur diye göstermiyorum.önce derste işliyorlar ben de ardından kaynak kitaptan işledikleri konunun etkinlikliklerini ve testlerini yaptırıyorum.
hafta içi misafir zor ya, hafta sonları kabul et sende. oğlum okula başladığından beri,hafta içi ne misafir kabul ederim ne misafirliğe giderim.artık huyumu öğrendi çevremde teklif dahi etmiyorlar gelmeyi:) hafta sonu herkese kapım açık :teytey:
tabi hafta başına yapılacak performans ödevi falan yoksa kaydirigubbakcemile3

Atescimm artikk bende kesinliklee almayii dusunmuyorumm canimmm inann okadarr yoruldumkii bugunn bilee 5 bayan 10 cocukk gelecekkk
Ben adanayaa polonyadann tasindimm 3 yill kadar yurt disindaydimm o yuzdenn her taniyann hosgeldinee geliyorr amaa bende mafoldumm diyebilirimm
derslerdee cogalincaaa iki kizimaa yetismekte zorlaniyorumm
acabaa bizimm ogretmen yavasmii ilerliyorr bizz dahaa oralaraa gelmedikk bileee
seninn yazdiginn matematik bilgininii bende alacammm

Atescimm artikk bende kesinliklee almayii dusunmuyorumm canimmm inann okadarr yoruldumkii bugunn bilee 5 bayan 10 cocukk gelecekkk
Ben adanayaa polonyadann tasindimm 3 yill kadar yurt disindaydimm o yuzdenn her taniyann hosgeldinee geliyorr amaa bende mafoldumm diyebilirimm
derslerdee cogalincaaa iki kizimaa yetismekte zorlaniyorumm
acabaa bizimm ogretmen yavasmii ilerliyorr bizz dahaa oralaraa gelmedikk bileee
seninn yazdiginn matematik bilgininii bende alacammm

anladım arkadaşım hoşgeldine gelmeleri güzel de bence biraz dur demenin zamanı gelmiş.sen kendin dinlenebilesin ki çocuklarına da verimli olabilesin.ki bence gelmek isteyen misafirlerine de çocukların hafta içi okulu var zor oluyor hafta sonu beklerim desen anlayışla karşılayacaklarına eminim.Allah yardımcın olsun. ders konularına gelince il il okul okul farkedebiliyor işlenilen konular.okulda hangi konuları işliyorlarsa sende o konulardan etkinlik yaptırır çalıştırırsın.

kızlar sesiniz çıkmıyor.oğlum yarın seviye sınavına girecek beni de uyku tutmuyor.:1no2: Allah hepsinin yardımcısı olsun.:Saruboceq:

kızlar sesiniz çıkmıyor.oğlum yarın seviye sınavına girecek beni de uyku tutmuyor.:1no2: Allah hepsinin yardımcısı olsun.:Saruboceq:[/QUOT
allah yardımcısı olsun çok yoğun geçiyor fırsat bulamıyorum hiç bizimkide girdi türkiye genelinde dersane sınavına daha sonuç belli değil ayrıca bayramlar

bizim sonuçlarımız belli oldu, fena değil 51 doğru 9 yanlış.o kadar basit sorular ki yanlışları da.sorulara baktım, işlemedikleri görmedikleri tek bir konudan dahi soru yoktu.soru tarzı çok farklı olduğu için sınıfın çoğunlu dökülmüş.yani öğretmen buna bağladı sonucu.ama şunu anladım farklı kaynaklardan çalıştırmalıyız çocukları.

bu arada 2 gün önce performans ödevleri dağıtıldı.herzamanki gibi yine çocukların seviyelerinin üstünde ödevler.hayat bilgisinden 2 tane (1 taşıtlar albümü hazırlanacak çok fazla detayı var, 2-sınıfın ve evin krokisi çizilecek) türkçeden kutladığımız milli ve dini bayramların tanıtımı yapılacak, matematikten sıvı ölçü birimleri ile ilgili poster, etkinlik tanıtım hazırlanacak.vee bunların hepsi 15 aralığa yetişecek.bugün bayramları bitirdik koyduk kenara.yarın taşıtlar albümünü hazırlamaya başlayacağız.

bizim sonuçlarımız belli oldu, fena değil 51 doğru 9 yanlış.o kadar basit sorular ki yanlışları da.sorulara baktım, işlemedikleri görmedikleri tek bir konudan dahi soru yoktu.soru tarzı çok farklı olduğu için sınıfın çoğunlu dökülmüş.yani öğretmen buna bağladı sonucu.ama şunu anladım farklı kaynaklardan çalıştırmalıyız çocukları.

bu arada 2 gün önce performans ödevleri dağıtıldı.herzamanki gibi yine çocukların seviyelerinin üstünde ödevler.hayat bilgisinden 2 tane (1 taşıtlar albümü hazırlanacak çok fazla detayı var, 2-sınıfın ve evin krokisi çizilecek) türkçeden kutladığımız milli ve dini bayramların tanıtımı yapılacak, matematikten sıvı ölçü birimleri ile ilgili poster, etkinlik tanıtım hazırlanacak.vee bunların hepsi 15 aralığa yetişecek.bugün bayramları bitirdik koyduk kenara.yarın taşıtlar albümünü hazırlamaya başlayacağız.

sonuç belli oldu ama kötü 7 yanlışı var sonucu beğenmedik 62. oldu türkiye genelinde şimdi tudeminkine girecek sizde yazdırın bence iyi olur performansları öğretmene teslim ettik bile çiçeğim büyüyor türkçede günlük tutacak 1,5 ay boyunca oda basit her gün yazdığı için sıkılmıyor bir de noktalama işaretlerini kullanmayı kavramasına yaradı. Sınava arkadaşın kızıyla bir girmişlerdi uzun süredirde görüşmüyorlardı ikiside çıkınca beraber oynamayı düşündükleri için kötü almışlar arkadaşın kızınında 9 yanlışı çıktı. Bu bize ders oldu bir daha tek sokucaz yada bir gün öncesinden görüştürücez. Bizimkilerin işlemediği vardı mesela trafik polisinin işaretleri gibi
bu arada kendimde ders çalışıyorum ehliyet alıcam bu zamana kadar cesaret edememiştim bana dua edin sınavlarım iyi geçsin

sonuç belli oldu ama kötü 7 yanlışı var sonucu beğenmedik 62. oldu türkiye genelinde şimdi tudeminkine girecek sizde yazdırın bence iyi olur performansları öğretmene teslim ettik bile çiçeğim büyüyor türkçede günlük tutacak 1,5 ay boyunca oda basit her gün yazdığı için sıkılmıyor bir de noktalama işaretlerini kullanmayı kavramasına yaradı. Sınava arkadaşın kızıyla bir girmişlerdi uzun süredirde görüşmüyorlardı ikiside çıkınca beraber oynamayı düşündükleri için kötü almışlar arkadaşın kızınında 9 yanlışı çıktı. Bu bize ders oldu bir daha tek sokucaz yada bir gün öncesinden görüştürücez. Bizimkilerin işlemediği vardı mesela trafik polisinin işaretleri gibi
bu arada kendimde ders çalışıyorum ehliyet alıcam bu zamana kadar cesaret edememiştim bana dua edin sınavlarım iyi geçsin

tudemin formları geldi sokucaz o sınava da.kendisi istemiyor ama sınav konusunda hem onların durumu hakkında bizim, hemde kendilerinin tecrübe kazanmaları lazım.oğlumda ya süre bitene kadar yetiştiremezsem diyerek acele etmiş.anladım ama ben sınavdan çıkar çıkmaz tlf etti okulda anne 60 dakikanın bitmesine 8 dakika kala verdiğim kağıdı dedi.aslında daha ne kadar çok vakti vardı.sınavdan önce ya yetiştiremezsem yapamadığım soru kalırsa diye söyleniyordu:) sonuçlar bizim istediğimiz beklediğimiz gibi olmasada canları sağolsun.ayrıca ehliyet kursuna da gidiyorsan sınavlarının kötü geçeceğini düşünmüyorum.direksiyon için de vakit ayırıp kendi arabanızla pratik yaparsan bu işin üstesinden gelirsin.kararlı, cesaretli ve hırslı ol:) herkes motor dersinden korkar sınavda, çevre bilgisi ve trafiği kolay görür.ama genelde en yüksek not motordan alınır:) Allah yardımcın olsun.

tudemin formları geldi sokucaz o sınava da.kendisi istemiyor ama sınav konusunda hem onların durumu hakkında bizim, hemde kendilerinin tecrübe kazanmaları lazım.oğlumda ya süre bitene kadar yetiştiremezsem diyerek acele etmiş.anladım ama ben sınavdan çıkar çıkmaz tlf etti okulda anne 60 dakikanın bitmesine 8 dakika kala verdiğim kağıdı dedi.aslında daha ne kadar çok vakti vardı.sınavdan önce ya yetiştiremezsem yapamadığım soru kalırsa diye söyleniyordu:) sonuçlar bizim istediğimiz beklediğimiz gibi olmasada canları sağolsun.ayrıca ehliyet kursuna da gidiyorsan sınavlarının kötü geçeceğini düşünmüyorum.direksiyon için de vakit ayırıp kendi arabanızla pratik yaparsan bu işin üstesinden gelirsin.kararlı, cesaretli ve hırslı ol:) herkes motor dersinden korkar sınavda, çevre bilgisi ve trafiği kolay görür.ama genelde en yüksek not motordan alınır:) Allah yardımcın olsun.

teşekkür ederim canım ben trafikten biraz tırsıyorum okadar fisfisfis

yaa arkadaşlarr bu sınavv ne sınavıı anlamadımm bennn
okulunn yaptığıı bir sınavmıı yoksaa okullaraa dağıtılann dersanee sınavlarımııı

bizeedee kağıt geldii bir dersanedenn yarınn kayıdaa gidecemmm bendee
birdee yakınımdakii dersanee sınavlarınaa kayıtt ettirecemm

sınavlardaaa çocuklarınn okulunn başındann berii gördüklerindenn soruyorlarr değilmiii
çünküü ilerikii derslerdeee kesirlii sorularr varrr amaa benn anlamıuorumm kzıımaa nasılla anlatabilirimmkii okuldaa görmedenn

yaa arkadaşlarr bu sınavv ne sınavıı anlamadımm bennn
okulunn yaptığıı bir sınavmıı yoksaa okullaraa dağıtılann dersanee sınavlarımııı

bizeedee kağıt geldii bir dersanedenn yarınn kayıdaa gidecemmm bendee
birdee yakınımdakii dersanee sınavlarınaa kayıtt ettirecemm

sınavlardaaa çocuklarınn okulunn başındann berii gördüklerindenn soruyorlarr değilmiii
çünküü ilerikii derslerdeee kesirlii sorularr varrr amaa benn anlamıuorumm kzıımaa nasılla anlatabilirimmkii okuldaa görmedenn

hayır bu dersane değil tudem yayınlarının düzenlediği bir deneme testi her sene yapıyorlar, sen bu yayının satışını yapan bayisi olan kırtasiyeue gidip form alıyorsun sonra formu -doldurup 12 ytl parayı ödeyip giriş belgeni alıyorsun sonra sınava gidiyor ayrıca işledikleri konular genel olarak çıkar ama kesirleride sorucaklarını sanmıyorum sınav 15 ocakta

aynen melonun anlattığı gibi karabiber.tudem bir eğitim kurumu.bende bugün tudemin soru bankası kitabını aldım.onun soru tarzı daha farklı ve biraz daha ağır.kesirleri de bilemiyorum belki sınava kadar işlerler.

Back