- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #86.521
evet aynen öyle xeda ben önce rabbime sığındım sonrada memoya güveniyorum kız
haah !!!biz de seni bekliyorduk deli kız....
Hem geyik hem bebek yapıyoruz :)
niye ula ,bilseydim hemencecik atlardım
vayyy o da ii ..
ii ozaman ben de yazayım birşeyler ..
eşimin sperm sayısı : 77.000.000
morfoloji : % 8
ileri hızlı : %14
ileri yavaş :%28
yerinde : %5
toplamda % 47 hareketli spermimiz var ..
baş anomalisi : %40
boyun anomalisi :%22 normal
kuyruk anomalisi : %18 normal
akrozom anomalisi : %12 normal
doktorlar normal dedi .4-5 ayrı doktora sordum hepsi de normal dedi ama 16 aydır bebek yok ..
kaan hoca bunu savunuyor çünkü, söyler mutlaka
sende sağolllll
rahat ol değerleriniz çokkkk güzellllll
anladım canım cevabın için çok saol allah razı olsuncanım şimdi yıkama işlemi yapıldıktan sonra hızlı giden spermleri seçiyorlar, kuyruk sallayan derken kuyruğunu hareket ettirip ilerleyen demek istedim. ama bu seçim esnasında kafa şekli en yuvarlak olana bakılıyor ama kafanın içini göremiyorlar. İMSİ de sperm 8000 kat daha fazla büyütülüyor(normalde 600 kat civarı) spermin başının içinde bazen hava kabarcıkları oluyor bunlarda sağlıksız spermler IMSI de bu çok kolay tespit ediliyor böyle ce hareketi iyi olsa bile başının içinde sıkıntı varsa o sperm de eleniyor. hem şekli düzgün hemde kafası düzgün spermler seçiliyor sen de galiba bu kalanlara FISH tekniğiyle kromozom testi yapılmış çok şükür temiz çıkmış.
bizim soruna gelince morfoloji ileri hız sıfır yıkama sonrası ml de kalan sperm sayısı 1 milyon. ben devlet hastanesinde yaptırdım ki o zaman bunlardan hiç haberim yoktu. ilk gebeliğim 9. haftada kalp atışıyla durmasıyla sonlandı.bu da sağlıksız bir spermin seçilmiş olabileceği olasılığına bağlandı.ikinci tedaviye başlamadan önce arştırıp İMSİ yaptırmaya karar vermiştim ama iki tane dondurulmuşum vardı onlarıda kullanmak isteyince vaz geçtim. birisi sağlıklı çözündü çok şükür bu haftaya kadar geldim. yani bana hiçbir işlem uygulanmadı basit düz tüp bebek tedavisi gördüm.Artık hayırlısı Allahtan. hatta eşimin rahatsızlığı nedeniyle eşimde tekbir vitamin ilaç kullanamadı malesef. inşallah senin durumun iyi gözüküyor tedavinde hayırlı olur inşallah
canım yazdım ama görmemişsin iyiy olmana sevindim demiştimmmmmm
aşılama olmaz diyo ama doclar ben malatyaya bi gidem olursa yaptırırımmm
gülmekten bayılcammm delüüüüüüüüüülerrrrrrr
kız çakır hiçbişey anlamadım tek anladıgım % 70 çok iyi bitanem ol derse hiç engelin yok inş
amin canım inşalllah senide şıbatta bekliyorum memoyaçakırcım bu konuda hiç bi bilgim yok ama senin için hakkında hangisi hayırlıysa rabbim sana onu nasip etsin inşallah tedavinden güzel bi sonuç alırsın bu defa kavuşursun bebeğine rabbim emeklerini boşa çıkarmasın
canım benim saol allah razı olsun inşallah hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız en yakın zamandaallahım açsın yollarııı çakırım kucagında karnında elinde ayagında evlatların olsun tutumuşkennn toptannn olsunn kızzzz
bana sanki hiç bişey fayda etmiyorşimdi yine tüm yediklerim gitti, böyle oluncada hemen acıkıyorum :) elmada kalmadı, mandalina yesem :) başka bildiğiniz bişeyler varmı? cuma doktora söylicem zaten ama ilaçda kullanmak istemiyorum..
canım sabah kalmadan önce ekmekle beyaz peynir ye beyaz peynir asidi azlatıyor, yemeğini yatarken ye yada yiyip hemen uzan, yemek yerken sıvı suda dahil hiç bir şey içme. yemekten yarım saat sonra iç. soda biraz bende işe yaramıştı ama şu da bir gerçek kusacaksan ne yaparsan yap miden de durmuyo o yiyecek,akacak kan damar da durmaz misali. uyuyup dinlenmeye çalış hayırlısıyla az kaldı geçecek inşallah.. mandalina filan çok yeme mide asidini çok artırıyor ve inan çıkarması çok zor
bende işe yaramamıştı ama beyaz leblebinin de çok işe yaradığını duydum
amin canım inşalllah senide şıbatta bekliyorum memoya
inşallah bende iyi sonuç alırımda
valla çoğun peşinde deyilim ama ikiz olursa dahada iyi olur tadından yenmez :)
canım benim saol allah razı olsun inşallah hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız en yakın zamanda
anladım canım cevabın için çok saol allah razı olsun
yani işın kısası hepsi nasip kısmet varsa nasipte olacak nasipten ötece geçilmez
saol canım inşallah sende burda hamile olan bütün arkadaşlarda bebeklerinizi sağlıcakla kocağınıza alırsınız
ve sonra sıra bize gelir :)
Canım özelde bu Tese işlemlerini 2.000 tl"ye yapıyorlar , yaptırmak istersen yaptır ama IMSI de yaptırsan gayet güzel olur ..
Karar senin ?
Ceylannnnn"ım o nacizane rüyan beni ne kadar mutlu etti bilemezsin ..
Canım yaa tüp bebek öncesi bana nasıl moral oldu biliyor musun ?
Rabbim nasip eder mi etmez mi bilemiyorum ama ben bu sefer olacağına , bebeğime gerçekten sağlıcakla kavuşacağıma inanıyorum ..
Benim için kız erkek hiç fark etmez ama içimden hep oğlan geçiyor nedense .. Halbu ki kızımda olsa dünyalar benim olur , ama sanki birgün çocuğum olursa erkek olacakmış gibi bir hissiyat var :)
Ayrıca ceyiz dükkanlarınada bayılırımm.. O dükkanlara girip kendini kaybedenlerdenim , örtüler , havluluar , nevresim takımları , ala ala usanmadım ..
Ceylan"ım uzun lafın kısası , rüyan beni mutlu etti , Rabbim inşallah nasip eyler hayırlısı ile , belki de edcek sana malum oldu :)
Hem geyik hem bebek yapıyoruz :)
bana sanki hiç bişey fayda etmiyorşimdi yine tüm yediklerim gitti, böyle oluncada hemen acıkıyorum :) elmada kalmadı, mandalina yesem :) başka bildiğiniz bişeyler varmı? cuma doktora söylicem zaten ama ilaçda kullanmak istemiyorum..
canım sabah kalmadan önce ekmekle beyaz peynir ye beyaz peynir asidi azlatıyor, yemeğini yatarken ye yada yiyip hemen uzan, yemek yerken sıvı suda dahil hiç bir şey içme. yemekten yarım saat sonra iç. soda biraz bende işe yaramıştı ama şu da bir gerçek kusacaksan ne yaparsan yap miden de durmuyo o yiyecek,akacak kan damar da durmaz misali. uyuyup dinlenmeye çalış hayırlısıyla az kaldı geçecek inşallah.. mandalina filan çok yeme mide asidini çok artırıyor ve inan çıkarması çok zor
bende işe yaramamıştı ama beyaz leblebinin de çok işe yaradığını duydum
tamam canım çok saol, gideyim bari bir soda içeyim, akşamda leblebi aldırayım..yada tüm gün uyuyayım :))) az kaldı dediğin gibi :) tekrar teşekkürler..
Görüşürüz kızlar ben azcık gider
kızlar herkese merhaba kime ne yazacağımı şaşırdım aklımda kalanları sıralayım en iyisi
CEYLAN KARDEN gülmekten öldürdünüz beni Allah iyiliğinizi versin
ESRA ENESLENA kızlar geçmiş olsun ikinizede
BİLGEM canı gönülden ceylanın rüyasının çıkmasını istiyorum
EKİNTOS dr a gittinmi akıntın varmış ihmal etme benimki gibi ilerlemesin
LORKEM ne iyi komşun varmış benim eski komşularımda enesinkinin türeviydi henüz yeni komşu edinemedim onların yüzünden
heryere bir deli lazım:)))
bak fıstık gibi değerlerle olmuşsun deli...
kendinede baştan sona baktırdınmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?