2 Milyona ne alınır ? Yeni bir hayat ve sıfırdan başlama fikri...

Her şeyi bırakıp köye yerleşmek mantıklı mı?

• Evet, mantıklı

OY: 50 28,2%
  • Hayır, mantıksız

OY: 127 71,8%

• Ankete Katılan
    177

ay nerde satıyorsunuz
koca mesajdan aldığım kısım

ay nerde satıyorsunuz
koca mesajdan aldığım kısım

Antalya'nın turistik bir ilçesinde, küçük bir dükkanda. :)
Konuyu dağıtmış olmayalım, profilimde birkaç tanesini paylaştım dayanamadım neşemden ahshsh
Oradan bakıp, fikir edinebilirsin Dante. ^_^

Antalya'nın turistik bir ilçesinde, küçük bir dükkanda. :)
Konuyu dağıtmış olmayalım, profilimde birkaç tanesini paylaştım dayanamadım neşemden ahshsh
Oradan bakıp, fikir edinebilirsin Dante. ^_^
teşekkürler

Tum mesajlarınızı okuyamadım ama az çok ruh halinizi anladım. Vicdanlı bir insan için her iş zordur ama hukuk ekstra zordur. Mesleginizle ilgili cok bilgili değilim ama müvekkilinizi secme şansınız yok mu? Mesela sadece hakli gördüğünüz davalari alsanız olmuyor mu? Tabi istemediginiz davalari reddetmek de belki problem oluyordur. Her ceşit insan var. Belki tehditler de oluyordur.
Tarla işi zor iş hayvan bakmak hakikaten zor is ve inanin vicdani yönden yine yüklu bir iş. Meyve fidani ekmek demissiniz. Ben de kv me tarlaya meyve ekelim. Ceviz de iyi para var diyorum. Kizim toplarlar kalmaz diyor biz Marmara da yiz. Buralarda bir dönüm tarla 30.000 ile 50.000 arası diye duydum.heryer bugday kanola ve ayçiçek. Insanlar çalınır korkusuna meyve ekemiyor. Ben ki ülkemizin en verimli topraklari oldugunu düşünüyorum.
2 milyon kulaga cok gelse de aslında hiç. Buralarda 60 80 donum yeri olan fakirim diyor. Düşünün siz 2 milyon ile tarla mi traktor mu tarim ilaci mi su kuyusu mu ziraat muhenisi giderleri mi ev mi hayvan mi? Vs vs Hangi birisini yapabilirsiniz?

Size nacizane tavsiyem elinizdeki birikimle memleketinizden bir tarla alip simdilik kiralayın. Zamanla maaşınızla birikim kazandikca tarla sayınızı artırın. Ondan sonra göçün derim. Hele ki hayvancılık düşünüyorsanız kurs vs eğitim alın. Allahin sessiz kulları ciddi bir bakım ister çünkü
Ama içinizde ki boşluk anladığım kadarıyla başka. Siz de demissiniz. Icime doğru bir manevi yolculuk istiyorum diye. Insana dunyevi manada ne verseniz bir sure sonra daha fazlasini ister. Asla tam mutmain olamaz. Çünkü insan ebed(sonsuzluk) icin yaratılmıştır. Kalpler sonsuz olan Allah'ı andıkça mutlu olur feraha erir. Günde 5 vakit namaz boşuna inmemistir. Demek bize bir faydası vardir. Hem fiziksel hem ruhsal. Rabbim aradığınız boşluğu kendi ile doldursun. Babaniz icin üzülmeyin artik. Benim babam da yakin zamanda 52 yaşında ani bir beyin kanamasi ile vefat etti. Doktor biz buna ecel deriz dedi.Baskaca bir açıklama yok dedi. Sizi anlıyorum ama acımiz hafifleyecek. Kendinize dünyayı dar etmeyin. Eger Kuran Fatiha suresi ihlas suresi okuyabiliyorsaniz babaniza her gece okuyup bağışlayın.bilmiyorsaniz babaniz adına iyilikler yapın. Bağışlayın. Siz babanızın açık kalan amel defterisiniz. Yani sizin islediginiz sevap hala ona gidiyor. Sizin gibi guzel bir evlat yetiştirdiği icin Rahmeti sonsuz olan Allah ona orada merhamet ediyor.
Hayat size yük gibi olmaya başlamış. Dilek tutuşunuzdan belli oluyor. Evet insan iki cihan icin yaratılmıştır bu dünyaya sığmaz diyor Nasimi. Ama madem ki üzerimize kulluk görevi verilmis. Madem ki yuce Allah bizi kendine muhattap kabul etmiş ve bunca nimetin karşılığı sadece kulluk istiyor. O zaman bize düsen bu hayati en guzel şekilde idame edebilmek. Ölmeyi istemeyi bırakıp hayata tutunun. Allah çabalarınizi gayretlerinizi karşılıksız bırakmasın. InşAllah istediginiz hayati en güzel şekilde yaşarsınız.
Icine yasli kaçmış diyenlere aldanmayin.yanliz degilsiniz
Konuya biraz farkli yönden yaklaştım. Kusura bakmayın. Ama mum üflerken babama kavuşmayı diliyorum deyisiniz icime dokundu Vicdanli yüreğinize selam olsun 🖐❤

çernobil patladığında da, bartını sel götürdüğünde de karadenizde sel bölgesinde yaşıyordum. biz etkilenmedik ama sel karadenizin kabusu zaten.

gel gelelim kendi memleketimde de su yok.ilçede var ama köylerde yok.
bizde sondajlar artık yüzlerce metre 200 metreyi geçtiler
böyle giderse su bitti zaten de inşalah varsa, 10-15 yıla petrol filan çıkartcak bizimkiler

bizim ilçeye de meyve için başka yerlerden geliyorlar mesela. komşu illerde meyve bahçeleri hep (o sebeple veya bu sebeple) gitmiş...biz meyve işini pek bilmeyiz, onlardan dinliyoruz

dinledikçe her yerin sorununu ayrı ayrı gördükçe bildiğim şu ki biz gıdaya korkunç paralar veririz, bu daha başlangıç yani.

evet maalesef başlangıç
bakalım ne günler bekliyor
uzmanlar bas bas bağırıyor dağ başında toprağınız olsun diye
petrol yenmeyecek içilmeyecek ama anlamıyorlar

Bence önceliğiniz işinde uzman bir hekime görünmek. Ölüm kaybıyla ilgili bir travmanız var psikolojik olarak yardım almalısınız.

Ayrıca köy fikri saçma değil ama bunun artısını eksisini iyi düşünmelisiniz . 2 milyon da az değil

Bu kısım şaka sanırım...
sıfırdan hayat kurmak için yetmez.köy arazileri çok pahalılaştı .alması lazım tarım için hayvanın tanesi çok pahalı yemi ahırı ekipmanı lazım.e oturacak bir ev lazım.yaptırsa dünyanın parası satın alsa tadilat lazım içine.ha arazisi olsa ev olsa iyi para derdim tarım hayvancılık için

Yok ben 2 milyonu olan birinin cok param yok demesine takildim. Devamını okumadim henuz

Bir de darılmayın ama sizi çok sıkıcı buldum. Çıkmam, gezmem, sevmem diyorsunuz hiç mi yeni yerler görmek istemiyorsunuz, eşinizle keşfetmek, birlikte eğlenme hevesiniz yok. Eşinize biraz üzüldüm.
haklısın.70 yaşına gelsem bile bu hayata tahammül edemem sosyallik ararım insan ararım.

Kendi işim dışında hiç bir deneyimim yok ki ailemin de yok babam da kamudaydı..
Memur olan aileden gelen cocuklar memur olarak kalmali. Biz battik, esimin ailesinin isiydi babalar anneler memur. Dusununce simdi keske uyaracak biri olsaydi diyorlar. Ama memur aile belli butcenin icine sigmaya calisiyor. Bildikleri tecrube ettikleri sadece bu. Hep kendi isini yapmaya ozenirler ama batmaya mahkumdurlar

hani marjinal bizdik
aklımın ucundan geçmeyen şeyleri duyuyorum orda
tek sosyal hayatım avm ler sinema yürüyüş hepsi bu.ottan farksızım müge ye çıkanlara göre sanırım sen de öylesin ki şaşırdın izledikçe

Şuanki şartlarda nakiti cepte tutmak, parayla para kazanmak çok daha mantıklı.. Bunu biraz düşünün. Yine de herşey gönlünüzce olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…