- 9 Mart 2011
- 11.802
- 9.205
- 448
- Konu Sahibi feruzecerci
-
Bu istekleriniz eşinize fazla gelecektir. Toptan bir hayatı, yaşam tarzını değiştirmek istiyorsunuz ancak sizinle birlikte olanları da düşünmeniz gerekiyor, birlikte yol almak istiyorsanız. Bu kadar keskin bir fark yaşayacaksanız, eşinizle yollarınız ayrılmaya dahi gidebilir. Şahsen beni tutup Anadolu'nun ortasında bir yere hayvancılık yapmaya götürmek isteseydi eşim, "İnternet bile doğru düzgün olmayacak, ben hayatın manasını arayacağım, sadece hayvancıklarım, bitkiciklerim olacak" filan deseydi, maalesef ondan ayrılırdım. Bunun bir ortası olmalı.
Hayvancılık nasıldır bilmiyorum ancak tarım işlerinin zorluğunu biliyorum, burada tropikal uyumlu meyveler yetiştiriliyor (Akdenizdeyiz) ve her şeyiyle bakımı, ilacı tamam diyelim, sonrasında dahi günlerce insanlar bahçelerinde 7-24 nöbet tutmak zorunda kalıyorlar. Don olacak diye de beklerler, çalınacak diye de... Hep beklenmesi lazım. Çünkü bir kamyonet yanaştırıp, çuval çuval toplayıp çalıp götüren çeteler dolu etraf. Sadece meyve değil, fidan da çalıyorlar. İnanır mısınız, toprak dahi çalıyorlar. :)
Geçtiğimiz günlerde, kaktüslerim için bir çuval torf aldım, yarısını kullandım. Kalan yarısını da dükkanımın hemen arkasındaki minnacık bahçeye bıraktım. "Ula allaan toprağını kim çalar ki?" diyerek. Çalındı. :)) Öyle hayal ettiğiniz gibi olmuyor, her yerden tahmin edemeyeceğiniz paralar, olaylar çıkıyor.
2 milyon, sıfırdan bir hayat kurmak için yeterli değil maalesef günümüz ekonomisinde. Yoksa "Ev yaptırmanız lazım" vs saymayacaktım, ne olacak zaten siz karar verdikten sonra prefabrik bir ev dahi işinizi görür. Ancak hayvan, ağaç bakımı, sulaması, ilacı, gübresi vs derken... Evdeki hesap çarşıdakini tutmaz büyük başlamaya girişecekseniz.
Ancak hayalinizin imkansız olduğunu da söyleyemem.
Kararınız netse, önce iyi bir araştırı ile başlayın derim, ardından bu işi bizzat yapanlarla konuşun. Senelerce işin içinde olanlarla ayrı, sizin gibi sonradan hayatını değiştirenlerle de, gerçeklerine de uyanın yani hayalinizin.
Benim tavsiyem her zaman insanın hayalinin peşinde olması gerektiği yönünde olacaktır, hayalperestim evet, dünyaya bir kere geliyorsak, ne için geldiysek, nereye aitsek orada olmalıyız ki bunu da en güzel hayallerimiz gösterir. Yastığa kafamızı koyduğumuzda, gözümüzü kapadığımızda neredeysek, neyin hayali içinde mutluysak oyuzdur. 4 sene istemediğim bir bölümde okudum, kendimi asla o meslekte hayal edemedim, zorladım yapamadım, güzel bir maaş ve kariyeri istemedim. Ardından başka meslekler denedim ve asla tatmin olmadım, sonunda dön dolaş, taaa lisedeki hayalime döndüm, onu gerçekleştirdim ve şu an benden huzurlusu yok. "Yerimi buldum" dedim. Ancak ülke ekonomisi zorluyor işte... Bu coğrafyada çok potansiyel, çok hayal ölüyor, bunu da hesaba katarak biraz gerçekçi olmak ve ölü/öldürülecek yatırım yapmamak da gerekiyor, elinizdeki tek para bu ise.
Siz, işi yapanlarla konuşun, eşinizle birlikte devam etmek istiyorsanız da hayalinizden biraz feragat etmeniz, bir orta yolda buluşmanız gerekebilir nitekim çok köklü bir değişimden bahsediyorsunuz. En olmadı, küçükten başlarsınız, bu, köylük/yazlık bir yerde bahçeli minik bir ev edinerek, orada 4-5 kanatlı hayvan beslemek, 2-3 keçi bakmak ve ağaçlarınızın olması olabilir, denersiniz bi... Biraz alıştırır, kendinizi görürsünüz, sonra sonra olacak gibiyse, o zaman büyürsünüz, o zaman geçmiş mesleğinizi vs geride tam bırakırsınız.
Eskinin bir reklamı vardı, su satan çocuk reklamı, onun gibi işte:
Ayrıca, kaybınız için üzgünüm; destek görüyor musunuz? Lütfen ihmal etmeyin, destek alın.
Ancak şunu da ilave edeyim, evet, ruhsal olarak bir sıkıntıdasınız, kaybınızın ardından bir arayıştasınız belli ki, ben de senelerce pek çok şeyin buhranı ile uğraştım durdum ve tedavi gördüm ama, istediğim yerde olup, tamamen istediğimi yaptığımda, daha farklı bir iyileşme basamağına ulaştığımı da söylemeden geçemeyeceğim. Bu da bir terapi.
Şimdi resim yapıyorum, onları satıyorum vs, aldığım pek çok terapiye bedel olduğunu söyleyebilirim bunun.
ay nerde satıyorsunuz
koca mesajdan aldığım kısım
Antalya'nın turistik bir ilçesinde, küçük bir dükkanda. :)
Konuyu dağıtmış olmayalım, profilimde birkaç tanesini paylaştım dayanamadım neşemden ahshsh
Oradan bakıp, fikir edinebilirsin Dante. ^_^
çernobil patladığında da, bartını sel götürdüğünde de karadenizde sel bölgesinde yaşıyordum. biz etkilenmedik ama sel karadenizin kabusu zaten.selden bahsetmişim bunun dolusu var kuraklığı var donu var
var da var
geçen yıllarda amerikan kelebeği diye bir şey çıktı ayakta ağaç bırakmadı hayvan
hayvancılık yapsan hayvan hastalığı var
ya mesela çernobil patladığında bizim 15 tonluk bahçemizden bir çuval fındık çıkmadı o yıl
insanın aklına gelir mi ama oldu
çernobil patladığında da, bartını sel götürdüğünde de karadenizde sel bölgesinde yaşıyordum. biz etkilenmedik ama sel karadenizin kabusu zaten.
gel gelelim kendi memleketimde de su yok.ilçede var ama köylerde yok.
bizde sondajlar artık yüzlerce metre 200 metreyi geçtiler
böyle giderse su bitti zaten de inşalah varsa, 10-15 yıla petrol filan çıkartcak bizimkiler
bizim ilçeye de meyve için başka yerlerden geliyorlar mesela. komşu illerde meyve bahçeleri hep (o sebeple veya bu sebeple) gitmiş...biz meyve işini pek bilmeyiz, onlardan dinliyoruz
dinledikçe her yerin sorununu ayrı ayrı gördükçe bildiğim şu ki biz gıdaya korkunç paralar veririz, bu daha başlangıç yani.
Bu kısım şaka sanırım...Başlıkta görüleceği üzere çok bir param yok, 2 milyona
sıfırdan hayat kurmak için yetmez.köy arazileri çok pahalılaştı .alması lazım tarım için hayvanın tanesi çok pahalı yemi ahırı ekipmanı lazım.e oturacak bir ev lazım.yaptırsa dünyanın parası satın alsa tadilat lazım içine.ha arazisi olsa ev olsa iyi para derdim tarım hayvancılık içinBu kısım şaka sanırım...
Yok ben 2 milyonu olan birinin cok param yok demesine takildim. Devamını okumadim henuzsıfırdan hayat kurmak için yetmez.köy arazileri çok pahalılaştı .alması lazım tarım için hayvanın tanesi çok pahalı yemi ahırı ekipmanı lazım.e oturacak bir ev lazım.yaptırsa dünyanın parası satın alsa tadilat lazım içine.ha arazisi olsa ev olsa iyi para derdim tarım hayvancılık için
şu an banka hesabımızda olsa haklısın iyi paraYok ben 2 milyonu olan birinin cok param yok demesine takildim. Devamını okumadim henuz
haklısın.70 yaşına gelsem bile bu hayata tahammül edemem sosyallik ararım insan ararım.Bir de darılmayın ama sizi çok sıkıcı buldum. Çıkmam, gezmem, sevmem diyorsunuz hiç mi yeni yerler görmek istemiyorsunuz, eşinizle keşfetmek, birlikte eğlenme hevesiniz yok. Eşinize biraz üzüldüm.
haklısın.70 yaşına gelsem bile bu hayata tahammül edemem sosyallik ararım insan ararım.
Memur olan aileden gelen cocuklar memur olarak kalmali. Biz battik, esimin ailesinin isiydi babalar anneler memur. Dusununce simdi keske uyaracak biri olsaydi diyorlar. Ama memur aile belli butcenin icine sigmaya calisiyor. Bildikleri tecrube ettikleri sadece bu. Hep kendi isini yapmaya ozenirler ama batmaya mahkumdurlarKendi işim dışında hiç bir deneyimim yok ki ailemin de yokbabam da kamudaydı..
allah hepimizi uzak eylesinn müge anlı ya çıkanların sosyal hayatından.kimin eli kimin cebinde kimin karısı kimin kolunda kimin kocası kimin evinde belli değil ayoll oradamüge anlıya bakarsak köyler çok sosyal ama
allah hepimizi uzak eylesinn müge anlı ya çıkanların sosyal hayatından.kimin eli kimin cebinde kimin karısı kimin kolunda kimin kocası kimin evinde belli değil ayoll orada
tek sosyal hayatım avm ler sinema yürüyüş hepsi bu.ottan farksızım müge ye çıkanlara görehani marjinal bizdik
aklımın ucundan geçmeyen şeyleri duyuyorum orda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?