• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamın Şehirden Göç Derdi, Köyde Hayvancılık

Ayrilmayi istiyorsa zaten durmasin. 7 bin maas cok degil,hele ki 4 kisilik aileden bahsediyorsunuz. Ama elbette mutsuz olacaksa bosanmak en iyi secenek.
Ben olsam yine de koydeki evi degerlendiririm. Simdi unluler bile organik tarima sarmis durumda ;)

7 bin kimine gore cokken kimine gore azdir herkesin standarti farkli.

Ama hayvanciliktan ne gelecek buna da bakmak lazim. Acaba suan hayvan var mi yeni mi alinacak ben orayi kacirdim ama ilk bir yilda hayvancilik para bırakmaz.
Et hayvanciligiysa alir almaz kesim mi yapacak?
Sütse kucukbasin sagimi riskli ve zor. Geliri dusuk. Buyukbasi kac tane alip sagip sutten ne kadar kazanir mechul. Yemi asisi kontrolü hep para.
Belki tavukta para olabilir bunu bilmiyorum.

Köy yasami guzel de ben hollandaya egitime gidip tarim yapmayi dusunuyorum. Ortalik durulursa eylülde gidecegim. Ama maddi bir beklentim ilk 3 5 yil icin yok. Hayvancilik zor. Bir hastalik giriyor yerle bir. Olan duzen olsa degerlendirilebilir ama yokken kurmak riskli. Eldeki 7 binden de olunacak gibi geliyor.

7 bin kimine gore cokken kimine gore azdir herkesin standarti farkli.

Ama hayvanciliktan ne gelecek buna da bakmak lazim. Acaba suan hayvan var mi yeni mi alinacak ben orayi kacirdim ama ilk bir yilda hayvancilik para bırakmaz.
Et hayvanciligiysa alir almaz kesim mi yapacak?
Sütse kucukbasin sagimi riskli ve zor. Geliri dusuk. Buyukbasi kac tane alip sagip sutten ne kadar kazanir mechul. Yemi asisi kontrolü hep para.
Belki tavukta para olabilir bunu bilmiyorum.

Köy yasami guzel de ben hollandaya egitime gidip tarim yapmayi dusunuyorum. Ortalik durulursa eylülde gidecegim. Ama maddi bir beklentim ilk 3 5 yil icin yok. Hayvancilik zor. Bir hastalik giriyor yerle bir. Olan duzen olsa degerlendirilebilir ama yokken kurmak riskli. Eldeki 7 binden de olunacak gibi geliyor.
Bir bilgi vermedi konu sahibi o konularla ilgili. Tas tarak toplanip ilk gunden gidilemez zaten bu tur goc olaylarinda herkes once durum degerlendirmesi yapar. Daha ev bile yokmus ortada,kadin kendi bile istese hadi gidelim diye gidilemez su an. Dediginiz gibi hayvan var mi yok mu cinsi nedir o da belli degil. Buyukbas kucukbas bakmak icin surekli yaninda olmalisiniz evet,ama kanatli hayvanlarda durum oyle degil,gunde bir yem verecek komsu olsa yeter,koy yerinde herkes yardimlasiyor bunlarla ilgili. Adam cok merakliysa onden gidip bir deneme yapmali,sartlari duzeltmeli zaten

Yok tam tersi merkeze 1 saat uzak, 2 saatte bir dolmuş geçen bir ege köyü. Tam bir eziyet şehirden giden için.
Arabaları var mı bilmiyorum ama küçük çocuğun bir rahatsızlığı olsa hemen hastaneye gidilmesi gerekse nasıl olacak mesela? Mümkün değil. Sağlık bu sonuçta. Aniden gelişiyor.

Cok ayrinti bilmiyorum bu ailenin hayati hakkinda. Sadece tahmin benimkiler. Senelerdir bu calisma duzenindeyse bu adam simdiye kadar sehirde durmasi hata olmus.

Onemli olan nasil bir hayat istedigimiz tabi. Cogu evlilikte orta yol bulunabilir,bulunamiyorsa bosanilir bu cok normal.
Öyle..
Aslinda kadin bugune kadar oyle boyle idare etmistir de,bu konu zurnanın zırt dedigi yer olmustur.
Oyle ya,18 yasinda evlenen kadin cabalamis sertifikalar almis,bir zanaat sahibi olmus.
O bunlari yaparken,eşi, en vasifsiz insanin sehre gidince ilk yapacagi is olan insaat isciliginde omrunu geciriyorsa burada bir sorun vardir zaten.
Emegini ziyan ettirmesin de kadin,gerisi kendine kalmis artik.
Ben olsam ne yaparim,"orda bir köy var uzakta,yol açık,yola çık" derim:)

Eniştenin yaptığı bencillik. :olamaz: Hayat sadece Onun hayatı değil ki.Ablanın da hayatı.Dayatmadan yapılacak ki böyle şeyler anlaşma sağlansın.Ablanın içinde yoksa yapamaz.
Çok fazla sorumluluk 2 de çocuk çok zor, saçma bir hayvancılık sevdası sardı eniştemi bir de 70 küsür yaşlarında 2 yaşlı insanın hizmetinin üstlenmesi bekleniyor. Ablam gitmez zaten eniştemi vazgeçirmeye çalışıyor.

Bakilacak hayvanlar nerede? Halihazirda hayvan yoksa hem hayvan alacak hem de ev tamir ettirecek sermaye varmi? Yada eniste amcanin hayvanlarina bakacak? Eger öyle ise amcanin cocuklari var mi varsa bu ise onlar ne diyor?
Hayvan yok ortada amca alacak hayvanı, karşılığında kendilerine baktıracaklar işte. Amcanın çocukları 3 tane hepsi de Avustralyada yaşıyor senelerdir.

Ama iste buradaki adamin belli ki kokeni o koy. Adam koydeki isi biliyor, sehirde 6 ay calisabilen adamin ne isi var,gitsin koydeki evi tamir etsin konu sahibinin ablasi da gorsun durumu. Hemen bosanabilecegini zannetmiyorum. Ama bir insan mutsuzsa elbet bosanmak hakki. O ayri mesele.
İşin zor tarafı o zaten evin büyük bir tadilata ihtiyacı var, kapı ,pencere, döşeme, fayans mutfak hiçbişey yok. Bir bilinmeze sürüklemeye çalışıyor eniştem, ellerinde olan para yıkık dökük köy evinin tamirine gidecek halbüki çocuk üniye gidecek hayvancılıktan daha önemli olan konu eğitim.

Kadin belki mutluydu da simdi mutsuz oldu Dark,etki tepki sonucu.
Ayrica ben de seramik dosemeden cini boyamaya bircok seyi bilirim ama yapmak,hem de surekli,o baska bir sey.
Ornegin simdi bir cok kadin ekmegini evde yapiyor,cunki mecburiyet dogdu.Peki insallah her sey yoluna girince kac kisi devam edecek sence?
Evet saglikli,olabildigi kadar tabii(unun icinde de yuzlerce kimyasal var) fakat biliyor olsa da bir cok kisi ugrasmayacak,yogurup pisiren makinalar bile atıl kalmisti bugune kadar.
3 kuruşa muhtac olsalar surunmesin donsunler,en azindan karinlari doyar derim de,oyle de degil bakinca...
Eniştemin bu saçma köy fikri dışında bir sıkıntıları yoktu, mutluydular. Ablam allak bullak olmuş durumda eniştemi köydeki akrabalar fena halde gazlamışlar belli ki. Düzenini tabi ki bozmayacak amcayla yenge bugün var yarın yok yaşlı insanlar.

1 saat uzaklık çok fazla değil bir araba alsın alacak para yoksa biraz daha inşaatta çalışıp iyi kötü bir şey alsın. Köye gidip gelsin. Kadın niye düzenini bozsun kız üni hazırlanıyor o ortam değişikliği kötü etkiler
Köy merkeze 1 saat uzak. Şuanki oturduğumuz şehir oraya 6 saat uzaklıkta.

Hayvan yok ortada amca alacak hayvanı, karşılığında kendilerine baktıracaklar işte. Amcanın çocukları 3 tane hepsi de Avustralyada yaşıyor senelerdir.
Oltanin ucundaki yem gozlerini kamastirmis eniste beyin:)

Buradaki işi gerçekten iyi, senelerdir emeği var tecrübesi vae, eniştem çok ısrarcı takmış hayvancılığa tutunabileceği de meçhul.
Önce kendi gitsin evi damı düzene kursun o zaman
Ablanızı bu yaşından sonra belirsiz maceralar için işini bıraktırıp peşinden sürüklemesin

Bir de yaşlı insan baktırma peşinde kendisinin düzenli işi yokmuş gitsin baksın o zaman ablanızada para yollasın

Ablan kararsız kalırsa esi daha çok ısrar edecek daha çok psikolojim baskı yapacak. Ablan
"Tamam sen git, biz burda kalalım, sen bize aydan aya para gönder..istediğin zaman da gelir gidersin. " desin. :KK14:
Benimde aklıma gelen bu oldu
Kendinin sigortalı işi yokmuş bu işlere en iyi aday kendisi

enisteniz hayvanciligi koyde yasamayi kolay is saniyor galiba.
sehirde bile duzenli bir is tutturamamis koyde sabah 5 de 6 da kalkacak hayvanlari sagip otlamaya yollayacak aksam yine ayni is.
sonra o koyde dogalgaz yok kisin soba yakmaya kalkacak banyosu ayri dert kisin sular donar baska dert
tarla capalanacak ekilecek vs
enistenizde bunlari yapacak kabiliyet yok bana gore burdan oyle gorunuyor.
butun is ablaniza yikilacak.
ablanizin yerinde olsam valizini verir ikide kalin yun corap koyar hadi gule gule derim

Ayrilmayi istiyorsa zaten durmasin. 7 bin maas cok degil,hele ki 4 kisilik aileden bahsediyorsunuz. Ama elbette mutsuz olacaksa bosanmak en iyi secenek.
Ben olsam yine de koydeki evi degerlendiririm. Simdi unluler bile organik tarima sarmis durumda :KK66:

İlkokul çağındakii bir çocuk okula nasıl gidecek bu düzende? Köyde ilkokul olduğunu sanmıyorum.

Ünlüler "bile" derken, ünlüler neden öykünülmesi gereken bir insan grubu ki? Ayrıca ünlülerin milyonlar harcayarak köylere kurduğu süper lüks evleri bu konuyla bir tutmak bence hata olur.

Back