2 Milyona ne alınır ? Yeni bir hayat ve sıfırdan başlama fikri...

Her şeyi bırakıp köye yerleşmek mantıklı mı?

• Evet, mantıklı

OY: 50 28,2%
  • Hayır, mantıksız

OY: 127 71,8%

• Ankete Katılan
    177
Çok teşekkür ederim

Eg eşiniz kamudaysa tayin isteyin öle gidin.benimde hep istediğim bu ama biz özelde çalışıyoruz ,ikimizinde işi bırakıp gitmesi çok büyük risk,ama birimiz memur olsak bı dk dusunmezdim.he baktınız işler umdugunuz gibi gitmedi dönersiniz geriye.bence tayin isteyin öle bir anda istifa etmesin eşiniz.bir görün edin yaşayın biraz ,duruma göre netleşir pozisyonunuz

Babam mühendis bir fabrikada mudurdu. Annemle ufak bir deniz kenarında sahil kasabasına yerleştiler. Kasaba diyorum ben ama aslında köy. Yani toplasan 100.adet ev var müstakil. Bahçeye annem.domates salatalık mısır fasulye ne bulursa ekti. Çeşme kaynak.suyu az ileride. Ustune bir de meyve ağaçları bahçede ekildi. Tavuk konuldu. Yumurtası domatesi meyvesi sebzesi kabağı falan hep bahçeden. Komşular da meğer ordan burdan gelmiş hepsi doktor eczacı öğretmen vs. Yerlisi en fazla 10 15 ev. Kalanı ya satmış ya yeni gelen bizim gibi arsa alıp yapmış. Şu an orda kalmiyor ailem.hastane olayından dolayı birkaç senedir. Biz kardeşler koşup kalıyoruz ailemizle. Şimdi erkek kardeşim orda o gitsin ben kapicam. Başta karşı çıkmıştık koy orası diye. Düşünün otobüse binmek için bile yaklaşık 3 km patika yol yurunuyor. Otobüste saatte bir.

Köyler düşündüğünüz kadar toz pembe yerler değil.Bildiğiniz bir köy olsa bile 2 3 ay tatil yapınca bayıldım aşık oldum diyen insanlar hayattlarının tamammını orda geçirince pişman oluyor. yazın sempatik bulduğunuz konu komşunun ne kadar içi çürümüş yoz insanlar olduğunu anlayacaksınız. hele bir de hiç bilmediğim biyerden alalım diyorsunuz. herkesin gözü yeni gelenin üzerinde olur hem sevmezler hem çekemezler. akıl vereninizde bol olur hadli hadsiz herkes bişey söyler .
birde herkes uyanık geçnir sabah uyanırsınız bakarsınız tüm mahsulunuz hasat edilmiş veya hayvanınız çalınmış. alanı çalanı bulamazınız .bulsanızda sizi kimse tutmaz zaten böyle iş yapan hem belalıdır bulaşmazlar hemde konu komşu akraba varken yeni gelen yabancıyı kimse tutmaz. sürekli herkes sizi kazıklamak ister aa bir avukat karı koca gelmiş şehirli köyden arsa almış tarım yapacakmış tarktörün saati x liramı bunlarda para var 2x isteyelim . bir çok negatif şey söyleyebilirim size . annniz yüzde yüz haklı

Valla kalçası yiyen Doğu Anadoluda köye yerleşir Annem ufak bir kasabadan geliyor, ara sıra memleketten haberler geliyor komşu kavgasında komşunun kafasına kazmayla vurup komalık eden de var, komşu kadınla yatıp kalkan evli koca herif de var ... köy kültürünü yaşamak isteyenlere Kars-Ardahan-Erzurum üçlüsünü öneriyorum 3 günde bavullarını toplayıp büyük şehirin ayağını öperler

Ticaret,hayvancılık vs bunlar benim fikrimce sonradan yapılacak şeyler değil. Atadan gelme bilgi birikim gerektiren şeyler.
İnternette köye yerleşen güzel güzel yaşayan insanları görünce insan heves etmiyor değil ama şehir yaşamına alışan insan için göründüğü gibi olmuyor gerçekten. Şehirde doğup büyümeme rağmen işim gereği 3 sene köyde yaşamak durumunda kaldım. Yaşamı sürdürmek bile o kadar zordu ki benim için. Köy hayatı da bence öyle toz pembe değil asla. Oturup kalktığım bir ailenin buzağısı olmuştu çok sevimli gel bak demişlerdi kokudan ahıra giremedim bile öğürmekten,onlar ise normal girip çıkıp işlerini yapıyorlardı alışmışlardı çünkü çocukluktan geliyordu. Sonradan yapılacak bir şey değil bence o yüzden. Bir de hayvancılıkla uğraşan ailesi olan arkadaşlarım var anne babaları başlarından ayrılamıyor hayvanlar bakım istiyor aynı ilçenin köyünde ailesi gelip gidemiyorlar o yüzden. Yani böyle bir işe girdiğinizde her şeyi de sizin üstlenmeniz lazım,bakacak edecek insan yok diye yakınıyorlar çünkü bu işle uğraşanlarda. Eşim de kamuda diyorsunuz,köy geçmişi vs yok diye misal veriyorum bence hiç kalkışmayın dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın. Hem bu devirde kim işine severek gidiyor ki. Hepimiz bıktık

Ticaret,hayvancılık vs bunlar benim fikrimce sonradan yapılacak şeyler değil. Atadan gelme bilgi birikim gerektiren şeyler.
İnternette köye yerleşen güzel güzel yaşayan insanları görünce insan heves etmiyor değil ama şehir yaşamına alışan insan için göründüğü gibi olmuyor gerçekten. Şehirde doğup büyümeme rağmen işim gereği 3 sene köyde yaşamak durumunda kaldım. Yaşamı sürdürmek bile o kadar zordu ki benim için. Köy hayatı da bence öyle toz pembe değil asla. Oturup kalktığım bir ailenin buzağısı olmuştu çok sevimli gel bak demişlerdi kokudan ahıra giremedim bile öğürmekten,onlar ise normal girip çıkıp işlerini yapıyorlardı alışmışlardı çünkü çocukluktan geliyordu. Sonradan yapılacak bir şey değil bence o yüzden. Bir de hayvancılıkla uğraşan ailesi olan arkadaşlarım var anne babaları başlarından ayrılamıyor hayvanlar bakım istiyor aynı ilçenin köyünde ailesi gelip gidemiyorlar o yüzden. Yani böyle bir işe girdiğinizde her şeyi de sizin üstlenmeniz lazım,bakacak edecek insan yok diye yakınıyorlar çünkü bu işle uğraşanlarda. Eşim de kamuda diyorsunuz,köy geçmişi vs yok diye misal veriyorum bence hiç kalkışmayın dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın. Hem bu devirde kim işine severek gidiyor ki. Hepimiz bıktık ama
Alakasız olacak ama bu komşunun kafasına kazma kürekle vurup komalık etme mevzusu o kadar tanıdık geldi ki acaba Erzurum’dan mı bu hikaye

2 milyona güzel bir köyde arsa kalmadı ki

Hayvancılık gerçekten çok çok zor, çok emek gerektiriyor yapanlara da saygım çok ve de katılıyorum aileden öğrenmek gerekiyor. şehirdne gelen biri o işi yapamaz.

Yok değil ama silah olarak kazma kürek elde ne varsa kullanılıyor demek ki

Bunun için köyde olmaya gerek yok ki. Şehirden biraz uzak yerler var tarlalar bağlar bahçeler. Kiralık veya satılık. Ama bizim gibi Akdeniz bölgesindeyseniz 2 milyona ne ev olur nede tarla bağ bahçe olur. İmkansız.

2022 de 2milyona çok şey oluyordu

Daha once tarim ve hayvancilikla ugrasmadiysaniz o isleri yapmak kolay degil.Siz yapmayip basinda durup baskalarina yaptiracaksiniz.Bence kolay degil ve umdugunuz getiriyi elde edemeyebilirsiniz.Zeytinlik ya da meyve bahcesi alabilirseniz belki daha kolay olabilir.

Sacmalamayın demeye gelmiştim ama

2022 de 2milyona çok şey oluyordu
Evet doğru geçen yıl temelden eve girdik 1 buçuk milyona daha evimizi teslim almadık ama şuan aynı binadan boş daireyi müteahhit 3 milyona satıyor.

Bizim bulunduğumuz yerde artık temelden ev alma devri bitiyor eşim yatırımlık için yine bir almayı düşünüyordu ama müteahhitler artık parça parça ödeme şeklini kabul etmiyormuş.
Peşin olarak 5-6-7 milyona kadar evler var. Tarla arsa onlar zaten imkansız gibi bişey olmuş.

Bizde Ankara'dan yeni yapılan evlere bakıyoruz oralar buraya göre çok daha uygun hatta bize bedava geliyor buraya göre kıyaslarsak.

Bu arada konunun eski olduğunu sizin yorumunuzdan sonra farkettim

Bende konunun eski olduğunu farkedin diye yazdım şuan tek cepheli karanlık odası olan 2+1 sıfır daireler 1.750.000 den basliyor yaşadığım yerde :/

Hayatımda böyle köy duhmadim o nasıl bir yermiş.oralar iyice yobaz olmuş insanlık bitmis.
Bizim koyumuzde kimse kimsenin ignesine bile ellemez.
Yan gözle bakmaz

Kocanizla beraber gidiyorsunuz bence mutlu olacaksınız bilmiyorum ama öyle hissettim

Merhaba
Bir meslektasiniz olarak ben de bazen herseyi birakip bir koye yada kucuk bir ilceye tasinmayi dusunuyorum
Ama sonra vazgeciyorum
suan bulundugumuz surecte hersey kotuye gidiyor gibi gozukse de reelde oyle degil
Neden iyi bir avukat olmadiginizi dusunuyorsunuz
Bence oyle degil, siz oyle hissediyorsunuz

Ne olursa olsun , ister tasinin ister tasinmayin ama asla avukatligi birakmayin
Sinirlarimiz yapabileceklerimiz sadece meslegimizden ibaret degil
Hukuk her seyin anahtari, hukuk bilen birinin yapamayacagi bir sey yoktur .hangi isi yaparsaniz yapin , hukuk bilmek sizi hep garantiye aldigi gibi sinirlarinizi zorlamaniza da yardimci olur
Meslek bazen yorsa da vazgecilemiyor
Siz sahil kentlerinden kucuk bir koyden ev alin arada oraya kacin
Bence guzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…