2 hafta sonra düğünüm var ama...

Aşk gider dostluk baki kalır. Aşık olmayabilirsiniz ama o adama da aşık degilsiniz diye düşünüyorum. Yarım kalmislikla ilgili bı sendrom

Offf sanki silah zoruyla evlendiriyorlar seni evlenme aklım başkasındaysa adamında hayatını zindana çevirme. Karşında ki adam senin gibi düşünse ne hissederdin ? Seninle evli ama başkasını unutamamış sana aşık değil ama evlenmiş ne kadar iğrenç bir durum ya. Yok seni çok seviyormuşta yok ailesi çok iyimişte. Kendine ve o adama yapacağın en iyi şey ayrılmak.

Ben sonradan aşık olunabileceğine inanmıyorum ama insan birlikte vakit geçirdikce sever, bağlanır. Fakat siz sevmiyor ve istemiyorsunuz. Sevmediginiz, icinizin almadigi bir adamla evlenseniz de mutlu olamazsiniz çünkü istemiyorsunuz. Adam size köle bile olsa gozunuze batacak. Çünkü sevmiyorsunuz! Adama da yazık yaa, ne kadar mutlu ne kadar heyecanli anlatiminizdan bile o enerji gecti. Eskiye takilmaniz da şundan bence, onu seviyordunuz ne olursa olsun onunla olmalıydım diyorsunuz ama nisanlinizi sevmediginiz icin bunu diyemiyorsunuz.
Bazen hayat bizim dusundugumuzden daha farkli sekilde akar ama hayirlisi odur. Ya ayrılın ya da nişanliniza odaklanip onu sevmeye ve onunla kuracaginiz yuvanin olumlu yonlerini gormeye çalışın çünkü üçüncü bir secenek yok.

Nisanlini gercekten sevseydin aklin bu kadar karismazdi, tipki nisanlin gibi dügüne gün sayardim. Digerini söyle böyle seviyordum, bunu neden öyle sevmiyorum diye birseyler hissediyorsaniz: Her sevgi ayni olmuyor. Biri daha gözü kara oluyor. Heleki ilk asklarda. Bu digerini ama degersiz kilmaz. Bilakisiz bence bilincli sevilen insanin kiymeti daha büyük olur, cünkü onda kendini kandirmazsin. Adimlarin daha saglam olur. Kendi ideallerine göre 4/4 lük degilse bile senin icin fark etmez cünkü öyle de sevmissin bir kere.
Neyise siz öyle veya böye o gün nisanlinizla muhtemelen evleneceksiniz. Insallah ikiniz de pisman olmazsiniz

İşte biz kadınlara böyleleri yaramıyor illa eskiyi desicez o kişi zaten senin için hayırlı biri olsaymış döner dolaşır seni bulurmuş çok fazla eskiye takılma ne güzel seviliyorsun senin yerinde olmak isteyen o kadar çok kadın varki burda konuları okudukca üzülüyorum. Geçmişe bakan geleceği göremez. Zaten severek nisanlanmissin eminim ki hala seviyorsun ama icinde ukte kalmış oda bende tipiyle alakalı cokta takılma güzellik gelip geçici

Yaklaşık 1.5 ay sonra nikahım var. Bende stres oluyorum ama benimki başka stresler.
Sizinkinin adı stres değil artık.
Ben nikahımı hayal ettikçe kelebekler uçuşuyor içimde.
Nikah stresi sizin anlattığınız değil sizdeki eski sevgiliyi unutamadan yara bandıyla evlenme ne yazık ki...

Sizi seven, çok iyi davranan birini nasıl sevemiyorsunuz ben anlamıyorum. Belki de her şey çok hızlı olup bittiye geldiği için sizin oturup ne istediğinizi dusunecek vaktiniz olmamıştır eskiler aklınıza geliyordur. Bence bu stres çok normal bir şey. Erkek arkadaşım bana evlilik konusunu açtığında ben stresten titreyip hasta olmuştum halbuki ortada fol yok yumurta yoktu sadece düşüncemi sormuştu Ama aklinizda eski sevgiliniz varsa onu unutamıyorum diyorsanız orası başka ne kendinize ne karşınızdakine eziyet etmeyin

Bu sadece evlilik stresi ile açıklanamayacak kadar grift bir durum.
Sizin sevgi ve değer görmekle ilgili bilişsel şemalarınızda sorun var büyük bir ihtimalle.
Temeli Çocukluğunuza dayanan bir sorun olabilir içdünyanızda.
Yerinizde olsam evlenmez ve kapsamlı bir psikolojik destek alırdım.

Nişanlıyken özellikle hazırlanıp yanınıza geldiği hali için, kendine baksa, tipini düzeltse dediğiniz insanla, aynı evde her halini görüp yasadığınızda birçok şeyi daha fazla gözünüze batacak muhtemelen.

Evlilik stresi böyle birşey değil zamanında yoğun olarak yaşamış biri olarak söylüyorum bunu.

Evlenmeniz size ve en çok da nişanlıniza haksızlık olur.

Şu an alıyorum zaten almayada devam edicem . Pskiyatriyede gidicem nasıl bi travma olabilir bilmiyorumki ...

Şu an alıyorum zaten almayada devam edicem . Pskiyatriyede gidicem nasıl bi travma olabilir bilmiyorumki ...
Travmadan bahsetmedim.
Bilişsel şemalarınız hatalı şekillenmiş olabilir.
Yetiştirilme tarzı, ebeveynlerinizin kişiliği/tarzı, sosyal öğrenme, önceki romantik ilişkinizin izleri vb pek çok faktör etkili olabilir bu hatalı şekillenmede.
Sebepler araştırılmadan ve analiz edilmeden sağlıklı sonuç alamazsınız.
Bu durumdayken evlenmeniz bana göre sıkıntıyı arttırır.
Bu kadar karmaşık duygular içindeyken yapacağınız evlilikte mutlu olmanız da mutlu etmeniz de çok zor.
Psikolojik durumunuzun sağlıklı olmadığını düşünüyorum yorumlarınıza dayanarak.
Not: Psikoloji eğitimim var.

Benim hiç doğru düzgün ilişkim olmadı bile başlamadan biten şeyler haklısız psikolojimi onlar bozdu neden bende arkadaşlarım gibi olamadım diyordum hep geneldede yalnızdım .Ama tedavimi asla bırakmıcam.

Bu adamı gerçekten seviyor musunuz? Ev arkadaşı olmayacaksınız, aynı yatağa gireceksiniz. Sevmiyorsanız cinsellik falan da kötü olur, evlilik bu sefer toptan kötü gider.

Bence çocuk oyuncağı değik bu mevzu. Eğer emin değilseniz, evlenmeyin. 2 yıl sonra boşanmaktansa, şimdiden vazgeçmek daha mantıklı olur.

Nişanlınızı sevmiyorsunuz bence.
Acele verilmiş bir karar, bende anne olmak yuvamı kurmak istiyorum hissiyle hareket etmişsiniz.
Böyle evlenen arkadaşlarım ya eşini aldattı yada boşanmak için türlü bahaneler arıyorlar, kocalarının çok iyi olması bile canlarını sıkıyor sayın konu sahibesi . Bilmem anlatabildim mi

Sana değer veren huzur veren sorumluluk sahibi bi adamı kaçırma bence mutlu ol geçmişteki insan nasibin değilmiş olsaydı inan o olurdu.

Nişanlınızı sevmiyorsunuz, aklınızda eski sevgiliniz, pişmanlıklar ve bir ayda verilen 6 kg. Ayrılın demeyin demişsiniz ama anlattıklarınızdan sonra tek verilebilecek tavsiye "ayrılmak".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…