• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Gündür cehennem hayatı yaşıyorum, ciğerim yanıyor.

Bakin ne onun ailesini nede kendi aileni kafaniza takmayin.sizin iliskinizi cevre yipratmis .bence bosanmayin .ikinizde cok gerginsiniz soyle cevreden uzak biyere gidin kafanizi dinleyin ofkeyle kalkan zararla oturur...

Eşinin de psikolojisini düşün,bak ekonomik olarak sıkıntı da yaşamışsınız. erkekler bu durum da çok hassas oluyorlar.Kendilerini değersiz ve önemsiz hissediyorlar.Hepimiz de zamanında böyle sıkıntılar yaşamışızdır,yaşıyoruz da.adam bunalmış belli.Babana da öyle söylemiş zaten.Bu sıkıntıları yaşarken
onu destekle ki kötü gününde dar gününde kimler yanındaymış daha bir anlasın

Birde eşinin odasında 3 defa da Ayet-el Kürsiyi oku.ınşallah sabah senin istediğin gibi gelişir herşey...
Elhamdülillah müslümanız, bu ayetin de kudretini herkes bilir.

ediyom valla-tatlicadiarzu-
gurur zor iş bilirim ama dedimya şu andaki durumdan daha kötü olamaz her şey.
betican şu anda ya beni reddederse diye çekiniyor.belkide reddetmeyecek ve herşey iyiye gidece.betide burda üzüldüğüyle kalacak...
en azından uygulasın fikrimi bakalım ne olacak?reddederse en azından hep beraber somut bir şey için üzülmüş oluruz:delphin:

Bunu kestiremiyor iste...ya beni redd ederse sorusu daha agir basiyor:delphin:

Zaten suan kendini aciz ve ezik hissediyor...tükürdügnü yalamis..gurursuz hissediyor birde esinden böyle bir girisimde redd edilmek büsbütün onurunu incitir......bunu göze alamaz!!CADIARZU

Zor is be bu evlililk:delphin:...allah yardimcimiz olsun vallaha...belkide senin dedigin gibi hersey bir sarilmada bitecek...eski huzuruna mutlulugna kavusacak...insallah öyledir....

Canim bu duruma gelmesine uzuldum, yarin konusmaniz daha iyi olur. iki taraf da sakinlesir. simdi konussaniz gene tartismaya doner.

ne derse desin sus demistim degil mi sana? bagirinca bagiriyorsun de karsilik verme demistim. onceki konunda. sen bagir o bagir, ikiniz de biribirinizi dinlemezsiniz. tartismaya baslarken hep susacam susacam susacam de. hayir bu uthamlarini kabul etcen anlamina gelmiyor. o konusacak, derdini dokecek. sonuna kadar dinle. sozunu kesme. sonra sen konus, konusurken de mudahale ederse ben senin sozunu kesmedim sonuna kadar dinledim simdi de sen beni dinle ekleyecegin olursa sozum bitince soylersin de. en sonunda da soru cevap yap. ya biraz taktiksel oldu ama hem senin hem de onun kafasinda bazi seylerin netlesmesi icin sart.

babami arayip esimi seviyorum demissin, 2 aydir kira veremedik canim sikkin demissin, ben sana ne zaman bu konuda tek laf ettim de. tek laf ettim mi de? cevap versin dinle.

annen o senin, nasil ben yavrumu dusunup tukurdugumu yaladim bu eve sirf cocugum babasiz buyumedim diye geldiysem o da senin annen atsan atamazsin satsan satamasin farkindayim, cephe almani istemiyorum hicbirimize. arada kaldigini da biliyorum ama ben ne yapaiyim sen soyle de. bizim ayrilmamizi mi istiyor de. neden arayi duzeltmeye calisan buyukler gibi davranmayip arayip ablamlari olaylari korukluyor de. tamam bu senin sucun degil anneni engelleyemezsin, degistiremezsin, susturamazsin kac yasinda kadin ama neden peki politik davranmiyorsun ve kirilan taraf hep ben oluyorum de. ben senin hayat arkadasinim. kimse olmayacak yaninda beraber yaslanacagiz de.

ve bu sekilde bana sayip doken -ki ben de hataliydim de- nasil ayni evde yasamamizi istersin konusu gelmisken de. evet biliyorum iki aydir kira veremedik ama olur her evlilikte boyle darbogazlar insallah asacagiz de. ama asil yukun ona dustugunu soyle. dengeyi muhafaza edecek.

bir de canim ya kayinvaliden gelip araniza yatmiyor ya, kocani ne ile dolduruyor merak ettim. yani kocan gelip birsey derse he de gec ya da sus cevap verme. sen verdikce o muradina eriyor. zaten maksadi aranizi bozmak, tartisma ortami yaratmak hatta sizi kavga ettirmek, goruyorum ki muradina da eriyor.

sen akilli ol buna izin verme. asla takmayacagim de. onu takmayacagim siliyorum hayatimdan. olmayan biri konusamaz laf soyleyemez.

esinle tartisma kayinvalidenden dolayi.

ayrica eger olur da kayinvalidenle gene tartisirsaniz bunu da git yetistir, diger geline yaptin yapacagini, catlasan da patlasan da bosanmayacagim iset oglundan. o beni seviyor ben de onu cekil artik dus yakamizdan de. eminim demissindir. ki insallah boyle bir ortam olmaz. esin seni savunmuyorsa sen savun.

geçmiş olsun canım
kendini suçlama canım
oan yapacak birşey bulamadın belkide çıkıp ablana gittin
geçmişi bırakıp düzeni kurtarmaya çalışıp canım.

birşey yapma bakalım canım
karşı taraf ne yapacak.

aslında böyle seylere baskasının karısması farklı olabılır ama iyi düsün bır yuva kolay olmuyor canım ve kısa ve öz konuşmaya calısıcam allaha dua et canım bak aranzı bozanlar nasıl sızden uyaklasıcak sadece allaha güven ve allaha havale et düzelıcek emınım kımse benım kadar sorun yasamamıstır ve bende mahkemeye kadar gıttım ve dılekcemızı verdık 2 kere gıdıp tekrar alıdık dılekcemızı ve suan cok mutluyuz dıcem kımseyı takma grurunu ön plana getırme sen ayıp bişey yapmıyorsun ve yuvanı kurtarmaya calısıyosun kurban oldugum allahımız senın bu istegın karsısında senı caresız bırakmaz ve düzelıcek tatlım kocanın az cok huyu bılıyorsun o sana uymuyorsa sen ona uy kımseyı takma kaynana vesayre allah onların zaten hesabını sorucaktır canım allahımızın sevmedıgı helallerden bosanmak sen bunu için caba sarf edersen bunun mükafatını alıcaksındır mutlu olman dılegıyle kafanı fazla kurcalama ortada birsey yok kocan ve cogununla güze güzel saglıklı bir sekılde yasa canım benım yalan dunya degılmı neden yuvanı yıkıcaksın asıl hayat bızım için öbür tarafta baslıcak ve bunun için güzel ve düzgün bir hayatı nasıl yasarız buna bakalım az yazıcam dedım ama kusura bakma yanlıs bır terımım olduysa arkadaslar özür dilerim güzel düsün güzel olsun hayırlı gunler canım

canım eşine asla ailesinin lafını etme:1no2:en azından bir müddet
bak maddi sıkıntılarınızda varmış.erkekler böyle zamanlar gergin olurlar üstüne birde ailesinin lafını edersen tabiki kavgalar olur
bence sabırlı ol kaynananı hiç duyma boşver.ortam yumuşasaın siniriniz geçsin ondan sonra sakin kafayla konuşun
bu arada evinden keşke hiç gitmeseydin ama döndün diye kendini asla gurursuz hissetme.bence en iyisini yapmışsın.biraz sabır ve hoşgörüyle aranızın düzeleceğinden eminim
allah yardımcın olsun canım:Saruboceq:

allah yardımcın olsun arkadaşım... çok zor bir dönem geçiriyorsun... bence karı koca arasına kimse girmemeli... :oklava: kayınvalidene ne oluyor da önce kaynını boşatıyor sonra da senin boşanman için uğraşıyor... :oklava: kusura bakma ama kayınvaliden biraz dengesiz sanırım... kötükedihüso yuva o kadar da kolay kurulmuyor kaldı ki bozulmasını sen düşün ve ortada bir çocuk varsa... bence sen eşini istiyorsan kendini frenleme, git onunla düzgünce gözlerinin içine bakarak konuş... ve artık kayınvalidenle muhatap olma bence... allaha emanet olun...

arkadaştan haber yok galiba???çok merak ediyorum n'aptı?ıNŞALLAH barışmışlardır.

rabbım yardımcın olsun canım benım uzerıne gıtme olayların ..evınden cıkma ayrılma..olayı hıc kayınvalıdeye yansıtma sen sanırım bunca kaynana ezıyetıne ragmen yınede emınım saygında kusur etmıyorsun...ne yaparsan kendıne yaparsın yazık degılmı sana hasta olursun kuzum....kendıne acıma yı bırak.evınde otur.hıc ablanlara gıtme..kaynanana kulak asma..bende buna benzer durum yasadım kayınvalıdem destek verır dıye beklerken bana destek olması gerekırken bana esımle bırlıkte kayınpederım tek basıma yerın dıbıne sokmuslardı..bılsem agzımı acarmıyım...bıraz zaman evde esın yokmus gıbı yasamaya calıs ablana durumu anlat .abla babamın yanına gıtsem durum boyle Allah sızden razı olsun bana da destek cıkıyorsunuz ama ıste bıraz zaana ıhtıyacım var oğlum olmasa sımdı cıkar gelırım....benı anla dıye bır acıklama yap......ınan zor ben aılemle 2 yıl kaldım evlı oldugum halde oturman kalkman batıyor babam bırsey soylemıstı bana ekmek bolundumu eeskısı gıbı olmaz dıye cok farkedıyor...esınle yalnız kalın kavga etme sakın ol gerekırse sus sen evlılıgını kurtarıyorsun bırak kayınbvalıden ne dusunurse dusunsun...o kendı rezıllıgıne baksın .ınsallah du<elır dualarım senınle

Kardeş eğer ayrılma konusunda kesin kararlı değilsen ki anladığım kadarıyla ayrılmak istemiyorsun o zaman bırakıp evini çıkıp gitmeyeceksin,gidipte dönersen daha beterlerini yaşarsın.-Gitti işte yapamadı,geri geldi diyecekler ve daha fazla üstüne gelecekler.Sorunmu var?bunları bu şekilde çözemezsin anca böyle kavga gürültü olur ve insanlar sana istedikleri lafı söylerler.Önce sakin ol ve düşün sen ne istiyorsun?gerçekten seni ne mutlu eder?bunlara cevap ver eğer evliliğine devam etmek istiyorsan bu konudaki sorunlarını düşün kayınvalde sorunun var dimi,o zaman ona uygun savaş sende ama asla açıktan değil bir insan asla açıktan kayınvalidesiyle savaşmamalı,ayrıca güçlü,iradeli olmaya çalış sen ne istediğini bilir ve buna uygun davranırsan mücadeleni kavga ederek,hakaret ederek değilde daha akılcı ve gizli yollardan yaparsan başarılı olursun.Sen eşine annesi hakkında sürekli şlikayette bulunursan eşin durumdan sıkılır,ve annesini haklı bulur sen halıda olsan haksız duruma düşersin.Herşeyden önce kavga ederken bile eşinle asla hakeret etme ne kadar sinirli olursan ol her sözcüğün bir anlamı vardır dedikoducu karı gibisin demişsin böyle bir sözcük kullanma öyle bir sözcük yerine yaptığın yanlış,etik bile değil beni çok şaşırtın senden beklemezdim,vs... kelimeler kullan.Bebeğin ver her olaydan etkilenen kişiliği bu şartlarda oluşan zor ama ne istediğine karar ver ve bunun için gerekli planı yapmaya başla.

Konuştuk sonunda bugün eşimle.Bana beni çekemediğini , dırdırımdan bunaldığını, zaten bu kadar problem varken bi de bunlar yüzünden iyice tadımızı kaçırdığımızı söyledi. Ben de sen farkında değilsin,ama annen sana benimle ilgili en ufak kötü bir laf söylesin, hemen bana tavır alıp suçluyosun .Bu böyle olmuyor, ben dırdır yapıypsam hep altında annen var neden olarak dedim.
Bugüne kadar en büyük kavgalarımızın sebebi ailen oldu. Bizim seninle kendi içimizde hiç bir kavgamız olmadı dedim O de napıyım, o benim annem atamam dedi. Ben de at demiyorum ama biraz uzak duralım dedim.Uzak bir yere taşınalım,madem annen beni kabul etmiyor, benimle aynı ortamda bulunmaktan rahatsız oluyor, ben de gitmem gelmem dedim. Bugüne kadar hep senin mutluluğun için uğraştım, ama yanlış yapmışım dedim.
O da tamam taşınalım, ben annemi ayda yılda bi görürüm dedi. Ben de tamam dedim.
Ama bana açıkca söyle,seni sevmiyorum, istemiyorum, bu evde hayatımda olmandan rahatsız oluyorum diyosan, o zaman hiç uzatmayalım ayırılalım dedim.
O da hayır ben seni çok seviyorum, senden rahatsız olmuyorum,ama artık kavga gürültü istemiyorum dedi.
Ben seni sevmekten asla vazgeçmedim, kalbimde yalnız sen ve oğlum var dedi. Ama çok bunaldım, beni rahat bırak üstüme gelme dedi. Ben de tamam dedim. Şimdilik boşanma falan yok. Zaten sen istedin boşanmayı, bende o sinirle tamam dedim dedi.
Ama çok kötü aramız, sanki evde iki düşman gibiyiz. En ufak bişey desem batıyor. hemen patlamaya hazır.
Allah bana sabır versin, oğlum ve kendim için bugünleri atlatalım. Benim için çok dua edin olur mu? Allah izin verirse bu kötü günleri de atlatıp, arkamadan konuşan, kuyumu kazan, yüzüme gülüp, arkamdan iş çeviren herkes utansın.
Bizi ayırmaya , parçlamaya çalışan herkesi Allah' a havale ediyorum.
Çok yorgunum ve bitkinim, Savaştan çıkmış gibiyim. İnşallah sonumuz hepimiz için hayırlı olur....

ohh ya içimize su serptın cok güzel konuşmusunuz canım tam bı medenı insanlar gıbı zaten hep byle yaparsanız hep mutlu olursunuz allah mutlulugunuzu bozmasın :Saruboceq:

canım yaa aynı evin içinde olup ta iki yabancı gibi olmak çok zordur... ama birbirinize karşı sevginiz oldukça eminim ki eski mutlu huzurlu yaşantınıza dönersiniz... dualarım sizinle... allah sizi yavrunuza bağışlasın...

canım varya nasıl sevindim .. geçmiş olsun diyim artık..zamanla aranızda düzelir canım tabi okadar kavga gürültü yıprandınız ve ikinizde gerginsiniz .. herşeyi geriye atın ve yavrunuzla mutlu olmaya çalışın zamanla herşey rayına oturur eskisinden daha iyi olursnuz ..tebrik ederim seni yuvanı yıkmalarına engel oldun ve işin kolayına kaçıp soluğu adliyede almadın ..inşallah bu fedakarlığının mükafatını fazla fazla alırsın..

Son düzenleme:
cnm hayat bir sinav sanmaki dört dörtlük insanlar en zenginin bile problemi var senden daha kötü durumda olanlari düsün bazen halimize sükretmek gerekiyor hele bide annesin anne demek emek demek nemutlu sana oglun var bak yanliz degilsin cocugun icin bazi seylere gögüs germen gerekiyor belki bize demesi kolay ama inan su dünyada problemsiz insan yok allahim yar ve yardimcin olsun

arkadaşım kayınlarınla olan sorunların için kocanın dolayısıyla evinin huzurunu bozma.bırak konuşsunlar istedikleri kadar eşinin suçu ne susmakmı.erkekler bizim gibi değiller pat diye ana babalarını kıramıyorlar.ayrıca kıran daha tehlikeli bence anasını babasını saymıyan seni hiç saymaz.git öp kocanı gönlünü al bence çocuğunda var birdahada kayınlarınla problemlerine eşini katma.onlarlada yüzgöz olma bence bırak konuşup gitsinler.sen kendi evine yuvana bak güzelim.evliliklerin çoğu buyüzden bitiyor.

senin adına çok sevindim canım
madem eşin şu an çok gergin.hiçbir meseleyi onunla konuşma.aradan biraz zaman geçsin canım.bak eşin seni seviyomuş sende onu seviyosun gerisi boş bence.hiçkimse için kötü olmaya yuva bozmaya değmez.özelliklede arada çocuk varsaa.s
biraz sabırlı ol eşinle tartışma:1no2: zaman herşeyin ilacı.
bak gör herşey yoluna girecek canım.allah yardımcınız olsun:Saruboceq:

Back