• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Evlilik sürecim

Ben benim üstüme yapsın kaygısı taşımıyorum. Ki yapabilir de esasen . Kendi üstüne yapsın. Kredi kullanmasın sermaye ile yetinsin. Ona bişey olursa allah korusun herkes üstüne düşen hakkı ne varsa alır.
Yok öyle bir kaygı taşıyorsunuz demedim zaten. Nasıl kendi üstüne bir şey alacak ki? Ben alabileceğini sanmıyorum. Kredi bile çekemiyormuş adam. Çek senet meseleleri var demişsiniz. Davaları, icraları var mı hiç anlattı mı? Eğer varsa üstüne bir şey aldığı an çökerler çünkü. Sanki üstüne herhangi bir şey almaktan kaçıyor gibi anlatmışsınız zaten

Gozlemledigim 2. evliliklerde mal kaygisi cok oluyor.Yani eslerden kimin mali coksa digerine cocuklarina kalmasin derdinde oluyor.Hele bir de ortak cocuk yoksa tamamen hesapli kitapli hareket ediliyor.Siz bu mali birlikte yaptiysaniz niye izin verdiniz oglunun ustune olmasina
Iste bu yuzden isi resmiyete dokmek gerekiyor
Tabiki guven onemli ama ortada cocuk varsa onlarin hakki olana ne kadin ne erkek karismamali
Benimde 2.evliligim,yurtdisinda yasiyoruz Oturdugumuz daire benim 7yil once aldigim ev, evleneli 3 yil oldu kizim 11 yasinda
Bu daireyi satip ev almak istiyoruz buradan bir miktar ayirip kizimin adina yatirim yapmayi dusunuyorum buda noter huzurunda olacak bise.

O kadar kolaysa kazanmak
Anlaşamıyormuşsunuz madem
Boşanın
5 yıl içerisinde 1 ev 1 de araba alın kendinize .
O bahşetmemiş olsun . Siz kendi kendinize bahşetmiş olun.
Ya siz neden hem cinslerinizi böyle küçük görüyorsunuz tabiki de yaparım ! Ancak bana ev ve çocuk sorumluluğu verilmezse 5 yılda verilirse 10 yılda yaparım.
Zor diye bişey yoktur imkansız biraz zaman alabilir.

Yok öyle bir kaygı taşıyorsunuz demedim zaten. Nasıl kendi üstüne bir şey alacak ki? Ben alabileceğini sanmıyorum. Kredi bile çekemiyormuş adam. Çek senet meseleleri var demişsiniz. Davaları, icraları var mı hiç anlattı mı? Eğer varsa üstüne bir şey aldığı an çökerler çünkü. Sanki üstüne herhangi bir şey almaktan kaçıyor gibi anlatmışsınız zaten
Aslında üstüne artık bir şey alabilir yani haciz vs yok sadece bankalarda ticari kredi kullanabilmek için ipotek vermek zorunda yada hiç kredi kullanmayacak.

O kadar kolaysa kazanmak
Anlaşamıyormuşsunuz madem
Boşanın
5 yıl içerisinde 1 ev 1 de araba alın kendinize .
O bahşetmemiş olsun . Siz kendi kendinize bahşetmiş olun.
Ve hatta ilk evliliğimden boşandığım 2 yıl içinde kendi emeklerimle hem arabamı aldım hem gül gibi çocuk büyüttüm.

Ben basligi gorunce farkli dusunmustum ama sadece maddiyat donuyor bu isin icinde.
Bunun icin zamaninda ne ona hak gecsin nede bana hak gecsin diyerekten onlemini alacaktiniz. Diyelimki almadiniz
Bir avukatla gorusup orta yollu bi caresine bakarsiniz.

Ya siz neden hem cinslerinizi böyle küçük görüyorsunuz tabiki de yaparım ! Ancak bana ev ve çocuk sorumluluğu verilmezse 5 yılda verilirse 10 yılda yaparım.
Zor diye bişey yoktur imkansız biraz zaman alabilir.

Ben kimseyi küçük düşürmüyorum
O sizin kendi algınız .
Ben karşımdakine göre yazıyorum .
Yapılamaz imkansız demiyorum . Sizin kendi kazanmanızla 5 yılda 1 ev 1 de araba alabilirseniz haklısınız .
Yoksa burada bizi kandırmaya çalışmayın
Kimse kanmaz

Vergi kaçırmak yazdı biri . Ona kara listedeyiz açıklaması yaptınız .
Kredi kullanmayacaksa , kızının adına yapma sebebi ne ?
Bilmiyorum bişiyor musunuz bu işleri yani şöyle siz kara listede olsanız bile ipotek karşılığı ticari kredi şirketiniz kullanır ama imza karşılığı alamazsınız.o ilk başta kızının adına yaparken de belki gelecek planı ile yaptı bilemiyorum ama işi çabuk büyütmek için ipotek verecek bir şey de olmadığı için imza karşılığı kredi kullanmak istedi.

Lütfen anlamak istemiyorsanız daha fazla yormayın ben evlenirken herhangi bir kişinin ilk kez evlendiği gibi kazanırsak da bizim kaybedersek de bizim mantığıyla baktım maddi bir hayal kurmadım .biz ölünceye kadar bizim ölünce çocuklarımıza miras kalır malımız varsa malımız borcumuz varsa borcumuz.

İkinizin de ilk evliliği değil ki . Tabi ki ilk kez evlendiği gibi kazandığınız sizin olmayacak . Diğer çocuklarının da olacak .

Niyetiniz taaa buradan anlaşıldı
Biz anladık gayet
Siz kendinizi yormayın yalanınıza kendiniz inanırsınız anca

Bilmiyorum bişiyor musunuz bu işleri yani şöyle siz kara listede olsanız bile ipotek karşılığı ticari kredi şirketiniz kullanır ama imza karşılığı alamazsınız.o ilk başta kızının adına yaparken de belki gelecek planı ile yaptı bilemiyorum ama işi çabuk büyütmek için ipotek verecek bir şey de olmadığı için imza karşılığı kredi kullanmak istedi.

Gayet de biliyorum
Siz her yazdığınızda çelişik yazıyorsunuz
Neyse kötü niyetinizle sizi başbaşa bırakıyorum

Rabbim iyi niyetli olan herkesi kötü niyetli olanlardan korusun , kurtarsın 🤲 amin

Ben basligi gorunce farkli dusunmustum ama sadece maddiyat donuyor bu isin icinde.
Bunun icin zamaninda ne ona hak gecsin nede bana hak gecsin diyerekten onlemini alacaktiniz. Diyelimki almadiniz
Bir avukatla gorusup orta yollu bi caresine bakarsiniz.
Evet başlık konu ile alakasız oldu. Evet şuan tek sorun boşanma halinde mal durumu. Ya neden ikinci evlilik olunca farklı düşünülüyor? Bu konuyu ilk evlilikleri içinde boşanırken yaşayan milyonlarca insan var.

Niyetiniz taaa buradan anlaşıldı
Biz anladık gayet
Siz kendinizi yormayın yalanınıza kendiniz inanırsınız anca
Hehe boşanırken mal kaçırma konuları milyonlarca insanın başına geliyor ha bu durum kadının ilk evliliğinde olunca yarısı senin diye deteklenirken ikinci evlilik olunca adamın parası oluyor biz de anladık artık zihniyetinizi.

Evet başlık konu ile alakasız oldu. Evet şuan tek sorun boşanma halinde mal durumu. Ya neden ikinci evlilik olunca farklı düşünülüyor? Bu konuyu ilk evlilikleri içinde boşanırken yaşayan milyonlarca insan var.
Bende 2. Evliligimi yaptim ama inanin sizin kafaya takdiginiz olayi anlayamadim

Evlenirken Esiminde dairesi vardi benimde
Esim satti parayi bankaya koydu, bende saticam ama benimki 3 kati deger eder. Bunun 3de 1 ini ilk evliligimden olan kizima ayiricam. Olum var kalim var.

Esimde kendi kizina yatirim yapiyor. Ortak cocugumuzda var. Yolunda gitmeyen bise olursa basinda razi gelmem taaaa bosanacak zamani beklemem

Ben olayi anlayamadimki siz ne istiyosunuz ne beklentiniz var anlayamadim

Bende 2. Evliligimi yaptim ama inanin sizin kafaya takdiginiz olayi anlayamadim

Evlenirken Esiminde dairesi vardi benimde
Esim satti parayi bankaya koydu, bende saticam ama benimki 3 kati deger eder. Bunun 3de 1 ini ilk evliligimden olan kizima ayiricam. Olum var kalim var.

Esimde kendi kizina yatirim yapiyor. Ortak cocugumuzda var. Yolunda gitmeyen bise olursa basinda razi gelmem taaaa bosanacak zamani beklemem

Ben olayi anlayamadimki siz ne istiyosunuz ne beklentiniz var anlayamadim
Yorumunuz için sağolun. Ben şöyle düşünüyorum . Normalde çocuklarımız için sağ iken ne yaparız ? Okutur eline mesleğini aldırır evlenirken ihtiyaçlarını karşılar iş kurmak isterlerse destek olur, ev almak isterlerse destek oluruz imkanımız varsa.
Ben onun çocukları içinde ilk eşimden olan kendi çocuğum için de ortak çocuğumuz için de aynı şeyleri yapmayı istiyorum. Bu doğrultuda da ortak karar almak isterim. Biz ölürsek de mirasımızı paylrşırlar. Ama eşim bütün kazandıklarımızı kendi çocukları üzerine yapıyor. Ve hatta ortak çocuğumuzun geleceğini de onlara emanet ettiğini açıkça söylüyor.

Yorumunuz için sağolun. Ben şöyle düşünüyorum . Normalde çocuklarımız için sağ iken ne yaparız ? Okutur eline mesleğini aldırır evlenirken ihtiyaçlarını karşılar iş kurmak isterlerse destek olur, ev almak isterlerse destek oluruz imkanımız varsa.
Ben onun çocukları içinde ilk eşimden olan kendi çocuğum için de ortak çocuğumuz için de aynı şeyleri yapmayı istiyorum. Bu doğrultuda da ortak karar almak isterim. Biz ölürsek de mirasımızı paylrşırlar. Ama eşim bütün kazandıklarımızı kendi çocukları üzerine yapıyor. Ve hatta ortak çocuğumuzun geleceğini de onlara emanet ettiğini açıkça söylüyor.
Ayrıca yolunda gitmeyen ve çözemediğimiz konu bu oldu ve boşanma noktasına getirdi .

Hehe boşanırken mal kaçırma konuları milyonlarca insanın başına geliyor ha bu durum kadının ilk evliliğinde olunca yarısı senin diye deteklenirken ikinci evlilik olunca adamın parası oluyor biz de anladık artık zihniyetinizi.
Ama tepki verilen şey o değil. Sen ilk çocuklara bir şey kalmasın çabasındasın.

Back